Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 16, 2013 17:13 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Kurcze, nie wiedziałam o tym :(
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Sob lut 16, 2013 17:35 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Na spokojnie, jak kotka młoda, to poobserwować, czy wraca do normy poza rui i umawiać zabieg. Zaraz znowu rusza akcja sterylizacja i większość lecznic ma zniżki, też warto wykorzystać :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 16, 2013 18:04 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Dzięki, jutro dzwonię do wetki.
Obrazek

Bumiś

Post » Sob lut 16, 2013 18:07 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Też na szybko i w panice nie ma co tego robić, jeśli kota zdrowa i dopiero po rui. Warto się zastanowić nad rutynowymi badaniami przed, ot tak dla spokoju ducha - chyba, że kot naprawdę tryska zdrowiem :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 16, 2013 18:18 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Zdam się na panią dr., jeśli zdecyduje, że można ciachać to nie będę dłużej tego odkładać. Teraz mam świadomość, że ta zwłoka może mieć swoje poważne konsekwencje.
Obrazek

Bumiś

Post » Sob lut 16, 2013 21:45 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

MalgosiaZ pisze:
JolaJ pisze:Bumisiu, zgadzam się z Tobą że te małe potworki rozumieją wszystko co do nich mówimy, tylko nie zawsze chcą się do tego przyznać :lol:

Ciociu JoluJ - my nie tylko rozumiemy waszą paplaninę ale też czytamy te wszystkie gupoty co o nas wypisujecie .
"potworki "
:twisted:

Ciociu Małgosiu, to nie tylko som gupoty bo wozi nas do tego gupiego lekarza, kujom nas, duża beczy a na koniec mówi że jednak jesteśmy zdrowe, a miensa daje mało
potworki
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto lut 19, 2013 22:20 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

nieee :lol:
Armaniego nie zdążyłam wstawić bo nie miał ładnego zdjęcia :oops:
mam jeszcze Milka, Misia-dwóch podrzutków jak Kamil się wyprowadzał :D
też bez fotek :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lut 20, 2013 12:04 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

zobaczcie co przeczytałam dziś w onecie :D

Po­sia­da­nie wspól­ne­go zwie­rzę­cia bar­dziej scala przy­szłych mał­żon­ków niż dziec­ko, zakup domu, czy otwar­cie wspól­ne­go konta. Kot lub pies to, zatem dobra in­we­sty­cja na przy­szłość - wy­ni­ka z naj­now­szych badań.

Choć wy­da­wa­ło­by się, że dziec­ko jest nie­kwe­stio­no­wa­nym spo­iwem związ­ku z badań prze­pro­wa­dzo­nych w Wiel­kiej Bry­ta­nii przez The Mar­ria­ge Fo­un­da­tion wy­ni­ka, że po­to­mek nie gwa­ran­tu­je przy­szłym mał­żon­kom dłu­giej, szczę­śli­wej przy­szło­ści. Co in­ne­go można po­wie­dzieć o zwie­rzę­tach do­mo­wych i pa­rach, które biorą je pod opie­kę. Lu­dzie, któ­rzy de­cy­du­ją się na wspól­ne­go czwo­ro­no­ga są praw­do­po­dob­nie bar­dziej za­an­ga­żo­wa­ni we wspól­na przy­szłość.

"To jest cha­rak­te­ry­stycz­ne szcze­gól­nie dla par ży­ją­cych w kon­ku­bi­na­cie. W ta­kich związ­kach fak­tycz­nie wspól­ny zwie­rzak jest więk­szym pew­ni­kiem trwa­łe­go związ­ku niż dziec­ko. Dziec­ko wiąże się z wiel­kim za­an­ga­żo­wa­niem, ale prze­cież nie za­wsze jest pla­no­wa­ne. Za­an­ga­żo­wa­nie po­ja­wia się, więc czę­sto do­pie­ro wraz z po­ja­wie­niem się dziec­ka na świe­cie. Sta­je­my się nie­ja­ko zo­bo­wią­za­ni do po­świę­ce­nia" - twier­dzi Harry Ben­son z The Mar­ria­ge Fo­un­da­tion.

Zda­niem Ben­so­na o przy­gar­nię­ciu zwie­rza­ka pary muszą za­wsze za­de­cy­do­wać przed jego po­ja­wie­niem się w domu. Jest to świa­do­ma de­cy­zja, a zo­bo­wią­za­nie do po­świę­ce­nia po­ja­wia się "przed" kotem lub psem, a nie w "efek­cie".

obserwując zaangażowanie dotychczas adoptujących od nas par, w proces przygotowania do adopcji, samej adopcji a potem aklimatyzacji kicia/kiciów stwierdzam że "coś w tym jest" :ok:

a więc jak ktoś chce zatrzymać przy sobie partnera/partnerkę - niech staje do konkursu po nasze kicie :ok: :kotek: :lol:

oto Armani :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

a oto Misio/Uszatek ..................i..................................Milek :kotek: :kotek:
Obrazek...Obrazek

Misio :D
ObrazekObrazek

Milek :D
ObrazekObrazek

tu Milek jeszcze ze swoim braciszkiem słodkim Jacko :D
Obrazek

...Jacko poszedł niedawno do DS z ................Kocykiem :kotek: :kotek:
Obrazek...Obrazek

Kocu przed wyjściem do DS :ok: :love:
ObrazekObrazekObrazek..każdy kto to czyta pamięta Koca jak wyglądał jak przyszedł :(
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lut 20, 2013 13:03 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Kocu, czyli Blanket? zgniłe łapki :(

gdzie to się Paniusia podziewała przez tyle dni, w Budapeszcie może?

czemu ja się na czerwono wyświetlam...
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro lut 20, 2013 13:26 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Kocu - to brzmi dumnie, wcześniej był lichą dziurawą derką /oczywiście tylko z wyglądu/ nikt by nie pomyślał, że w środku siedzi taaaki Kocu. :ok:
Obrazek

Bumiś

Post » Śro lut 20, 2013 13:32 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

uzupełniłam pierwszą :piwa: zaraz będzie jeszcze fotka Puszka po wizycie w salonie piękności :love:

Misio i Milek to kotki podrzucone w pudle pod dom weterynarza :evil:
były zakatarzone, brudne, ale bardzo dzielne :ok:
Początkowo bardzo bardzo tchórzliwe i nieśmiałe-bały się własnego cienia, obecnie zaufały człowiekowi :D Obaj są bardzo łagodni-Misio jest strasznym miziakiem-uwielbia być głaskany i wywalać brzuszek do miziania, a Milek potrafi głośno domagać się uwagi i pieszczot i kocha tulić się do ręki człowieka.Są to kotki po przejściach, w DT nie mają ciągłego kontaktu z człowiekiem i kontaktu z osobami postronnymi dlatego są nieśmiałe. Po kilku/kilkunastu dniach w domu i zaznajomieniu się z jego mieszkańcami "w swoim tempie" będą wielkimi przyjaciółmi człowieka i cudownymi miziakami :D

:mrgreen: :kotek: :kotek: :ok:

Jola-przeszłam na własnych łapkach kaaawał pięknego miasta :ok:

Bumiś :lol:

smarti

Post » Śro lut 20, 2013 14:03 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

proszę uprzejmie :D

a oto Puszek :love:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

po zamianie w pudelka :D :love: :ryk:

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Śro lut 20, 2013 14:17 przez smarti, łącznie edytowano 10 razy

smarti

[poprzednia][następna]