DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 19, 2012 22:14 Re: DT Smarti 8 ...

W sprawie cięcia Melindy to decyduje wet i Smarti , przecież ja tego nie zrobię :mrgreen: .
Jeśli wszystko jest w porządku , to po co czekać . Szybciej zaczniemy szukać domku.
Wg mnie to ona młodziutka z drobnych :wink: .
I bardzo cieszę się Iwonko ,że uratowałaś jej oczko :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw kwi 19, 2012 22:51 Re: DT Smarti 8 ...

czyli właśnie rozmawiałam z wetem-on się nawet zastanawiał czy ona nie w ciąży-i nic mi skubaniutki nie powiedział.
jeśli okulista pozwoli ciachać dziewczynki to je w przyszłym tyg ciachamy.
zostaje do ciachnięcia Skórka/Bonnie oraz problematyczne ząbki Dziadzia i jesteśmy z operacyjkami na "0" :ok:

ponieważ mam i w najbliższym czasie będę miała bardzo dużo panien na wydaniu i ponieważ ostatnio wydałam dzięki stręczycielstwu Alareipan piękny trójpaczek :kotek: :kotek: :mrgreen: :kotek: + kochaną Kulkę oraz Śnieżkę a także ponieważ wet wyprowadza się za ok 3 tyg a najpóżniej 15-go, to postanowiliśmy zakończyć pierwszy etap DT Smarti pięknym akordem i ustaliliśmy z TŻ-tem i z Wetem :lol: że mogę wziąć mały, na dłuższy czas ostatni :roll: , chory pakiecik do dwójki-3 góra 4 sztuczki-
zdaję sobie sprawę że jest to mocno na styk ale skoro jest jeszcze 3 tygodnie to trzeba postarać się zdążyć jeszcze w tym czasie "coś" uratować zamiast tylko "leniwie" picować te kicie które mi juz tylko do picowania zostały..
...ja najchętniej chciałabym coś z szaf przez które to "szafy" po "lekturze z Jamkasicy" spać nie mogę, ale taki który zdążymy doprowadzić do kultury i początków picowania w te 3 tygodnie.
Dlatego Ania i Kasia-prosze przygotujcie coś na niedzielę-szczegóły zamówienia prześlę w mailu :mrgreen:

na razie nie wiem co będzie po 15-tym. Prawdopodobnie życie wymusza na nas przerwę której tak bardzo pragnęłam i jak staje się ona realna to ...smutno mi .... człowiek to taka dziwna istota...zawsze mu żle :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw kwi 19, 2012 23:09 Re: DT Smarti 8 ...

Pospołu z Marzenią Zozi i Funio, ale kogo mam na sumieniu tego trzeciego... 8O

Smarti, jakby to moja madre powiedziała, nie wiesz na czym ma Ci tyłek jeździć :mrgreen: Ale dziękuję! :1luvu: Szafy w niedzielę doprowadziły nas trzy: Małgosię, Kasię i mnie do absolutnego doła :cry: Nie wiem tylko jak wybierzemy 3-4 z zapchanych szaf, chyba losowo :roll: Ale na pewno dla tych to szansa na życie :ok: :ok: Czekamy na wytyczne :D

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw kwi 19, 2012 23:16 Re: DT Smarti 8 ...

trzeci Gimli a od Was Śnieżka i Kulka :D

poszły wytyczne :D w sumie proste :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt kwi 20, 2012 7:10 Re: DT Smarti 8 ...

a ja Obrazek mogę (chociaż tyle)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt kwi 20, 2012 7:18 Re: DT Smarti 8 ...

Cześć Smartinkowo! :)
Trzymamy kciuki za wszystkie akcje :ok:

Smarti, dostałam odpowiedź w wiadomej sprawie, napiszę do Marzeni.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt kwi 20, 2012 8:04 Re: DT Smarti 8 ...

Już widzę tę przerwę :mrgreen: :mrgreen: :ryk:

Chciałam tylko powiedzieć, że odezwała się do mnie Pani od Kulki wraz z koleżanką i dziewczynki będą jadły dobre rzeczy, a nie karmę z biedronki :ok: Pomijam fakt, że Pani zamówiła żwirek 15kg - to chyba na rok :ryk: Dzisiaj jesteśmy umówione :)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt kwi 20, 2012 9:25 Re: DT Smarti 8 ...

Koleżanka Kulki to moja sąsiadka,także będziesz miała "po drodze" :dance: :piwa:

Jus ,ja też "nie wierzę" w przerwę i myślę o niej ze smutkiem i bólem wobec tych którzy losu na loterii nie wygraja. ale tyle poschronowych a więc najczęściej chorych kotów, bez stałego weta na DT który może wpaść w każdej chwili w nocy o północy jak zajdzie potrzeba to byłoby, naszym zdaniem, mało odpowiedzialne...w każdym razie my tego sobie nie wyobrażamy-to nie w naszym stylu działania. a zanim ja znajdę odpowiadającego mi innego weta, lub zanim dogadam się ,już teraz pełnopłatnie, z Kamilem to muszę mieć pewność że bedę mogła za to zapłacić, raczej niemałe pieniądze które będą dodatkowym wydatkiem do tych już ponoszonych na dt... a niestety nawet mój Dobry TŻ nie ma drukarni :mrgreen:
..a więc przerwę wymusi życie bo albo będziemy mogli brać tylko całkiem zdrowe koty-takie jedynie na przechowanie-co nie jest łatwe biorac pod uwage że kot to niespodzianka zdrowotna na 4 łapkach, albo będziemy musieli poczekać aż zrobimy remont a potem wynajmiemiy mieszkania po wecie K., które pozwoli nam takiego weta sfinansować.
a to nie może byc byle jaki wet-ja nie chcę skostniałego rutyniarza który przyjdzie i odwali robotę a jak popełni błąd to jedyną jego refleksją będzie czarny humor- za dużo takich obrazków w lecznicy "od kuchni" widziałam.. chcę młodego i bystrego ale z kilkuletnim doświadczeniem, takiego który będzie o tych kotach myslał, czytał, dokształcał się i będzie, co bardzo ważne a zarazem niełatwe- dyspozycyjny-słowem takiego jakim Kamil był zanim pochłonęły go Jego kłopoty rodzinne.

Naszej p.Ady ojciec jest wetem z 40 letnią praktyką o krok od nas, ale co z tego skoro prawdopodobnie leczyłby nasze koty metodami sprzed 20-tu lat, bo od lat się nie dokształca - po co skoro gabinecina jakoś ciągnie..a historie zasłyszane od p.Ady jeżą włos na głowie :evil:
p. Ada strzyże i czesze pieski i kotki a jak nie grzeczne to "tata przysypia"-a że za kilka lat padną na nerki-kto mu to udowodni że przez niego ! To się powinno do prokuratury podać i taka wiedza też powoduje u mnie dylemat moralny..

Z Kamilem na pewno jestem umówiona na "chirurgię" zbiorczo co jakiś czas w razie potrzeby, po stówce od sztuki.
Ale potrzebny jest ktoś drugi do stałej -powiedzmy raz,dwa razy w tygodniu opieki internistycznej i w nagłych przypadkach, bo Kamil mając własną lecznice 100km ode mnie dyspozycyjny na pewno nie bedzie.
Tak więc póki co myślę,myślę i nic mądrego wymyśleć nie mogę...

a to :
EdytaB_a pisze:a ja Obrazek mogę (chociaż tyle)

to bardzo wiele :D ,wiesz o tym przecież :1luvu:

Marzenia,jak tylko ma wolne, jest zawsze nieoceniona w wizytach i zadaniach specjalnych także wierzą Erin że będziecie miały fajną wycieczkę :D kto wie-może cud się zdarzy i uda mi się dołączyć,ale nie chcę się umawiać bo to mało realne w mojej sytuacji-w każdym razie liczę na dokumentację foto :D
jak się Marzenia nazywa ten żel na ząbki?
Ostatnio edytowano Pt kwi 20, 2012 9:38 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Pt kwi 20, 2012 9:33 Re: DT Smarti 8 ...

smarti :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: OROZYME - a smieje się bo kolejny raz (nie wiem już który) mnie o to pytasz :wink:
Ja mam świetną wetkę, ale w Warszawie, nie wiem jakiej opieki dokładnie potrzebujesz i czy będziesz chciała z nią współpracować no i czy ona by chciała.
Dzisiaj miałam być z Milenką na kontroli, ale ... nie zdążyłam zamknać szafy i Mała jest już na górze - jak zejdzie to pójdę a jak nie zejdzie to nic nie zrobię :roll: :evil:
Milence wetka ją operująca kazała dodawać do wody Aqua-Dent - własnie na dziąsła, zęby i osad - ona ma nadżerki w szkliwie (ooo, bardzo mądrze to się nazywa i długa nazwa :mrgreen: ) co w efekcie doprowadzi za czas jakiś do usunięcia tych zębów i mam robić wszystko, aby ten fakt opóźnić. Na razie podczas operacji został ściągnięty kamien.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt kwi 20, 2012 9:36 Re: DT Smarti 8 ...

wody Aqua-Dent - a profilaktycznie można stosować?

Edit: ok już doczytałam necie
Ostatnio edytowano Pt kwi 20, 2012 9:37 przez EdytaB_a, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt kwi 20, 2012 9:37 Re: DT Smarti 8 ...

EdytaB_a pisze:wody Aqua-Dent - a profilaktycznie można stosować?

no tak, własnie tak mam robić.

edit: jeszcze mam zapisany preparat AidFresh (wcześniej tego nie zauważyłam 8O ) a te nadżerki się nazywają odontoklastyczne, ładnie, co? :mrgreen:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt kwi 20, 2012 9:40 Re: DT Smarti 8 ...

Marzenia, pasowałoby Ci 1 albo 2 maja?
Spróbuję się umówić.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt kwi 20, 2012 9:40 Re: DT Smarti 8 ...

własnie o to chodzi że to musi być ktoś dobry a jednocześnie z bliska bo nikt nie będzie do mnie stał w korkach 3 godziny kilka razy w tygodniu.

no bo ja się o to orozyme pytam właśnie dla Promyczka.
ile ten agua dent kosztuje?
Ostatnio edytowano Pt kwi 20, 2012 9:41 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Pt kwi 20, 2012 9:41 Re: DT Smarti 8 ...

Erin pisze:Marzenia, pasowałoby Ci 1 albo 2 maja?
Spróbuję się umówić.

jak dla mnie to za długa odległość czasowa abym Ci już na pewno powiedziała :mrgreen:
nie wiem czy nie wyjadę na weekend do rodziców... ale naprawdę jeszcze nie wiem.

Marzenia11

Post » Pt kwi 20, 2012 9:42 Re: DT Smarti 8 ...

poprzedni edytowałam Marzenia :oops:

smarti

[poprzednia][następna]