Częstochowskie kociary i reszta świata :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 11, 2012 21:44 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

johaśka pisze:no ba....
i wydaje mi się, że im bardziej niespodziewanie wkraczaja w nasze życie tym bardziej kochane ;)

Masz rację...Jak Tż wyjął Dzidzię z psiej paszczy [ona wtedy mieściła się w dłoni.]to nie wiedziałam,że zostanie z nami...Ale nie miałam sumienia po wyleczeniu i odchuchaniu nikomu jej oddać.Jest bardzo mądra i bardzo wdzięczna za uratowanie....Śpi z nami i opowiada piękne kocie bajki na dobranoc....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Sob lut 11, 2012 21:47 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

no proszę... bajki, mruczenie...
a mój bandyta o poranku wczesnym dzisiaj skoczył mi na rękę bo chciał się bawić...
mam sliczne 3 rysy :evil:

a w ogóle pożale się.....
poszłam dzisiaj na ciuchy z myślą o tym, że może jakis strój mi wpadnie w oko na zabawę dla maloletniej...
strój mi nie wpadł za to wpadły zajefajne białe rybaczki.... z milionem kieszonek.... w sam raz na lato w rozmiarze takim samym jak mialam spodnie na tyłku....
stwierdziłam ze rozmiar ok, wymiary (pomierzyłam centymetrem a jakże...) też ok no i kupiłam...za całe 6zł....
i co się okazalo w domu? ze lekko ciasne.....
no to ok..... dietę czas zacząć..... :roll:
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Sob lut 11, 2012 21:49 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

ilgatto pisze:Nie było mnie chwilę (telekonferencja!)
Kocurzyco śliczne kicie....a Mruczysława przypomina pierwszego, ukochanego kota mojej córki Kicusia-brata Patyczka,z tych podrzuconych na działkę...niestety czas spędzony na działkach odbił się na jego zdrowiu i pokicał za TM jak miał pół roczku.
Asiu, ja podobnie jak Kocurzyca wszystkie "kolory" kotów mam z przypadku. Rudego Lucjana najpierw ratowała jego mama, potem moja mama a po śmierci moich rodziców zabrałam Go jako największy spadek. Kiedy Go głaskam, to czuję jeszcze dotyk rąk rodzicieli na Jego futerku. :)

Ale jesteś szczęściara...jedno rude futerko posiadasz.... :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Sob lut 11, 2012 21:50 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

Przyznaj się,ze specjalnie kupiłaś takie,żeby mieć pretekst do podjęcia odchudzania :mrgreen:
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Sob lut 11, 2012 21:51 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

właśnie Aniu... masz rudzielca jak się patrzy :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Sob lut 11, 2012 21:53 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

ilgatto pisze:Przyznaj się,ze specjalnie kupiłaś takie,żeby mieć pretekst do podjęcia odchudzania :mrgreen:

no własnie nie.... kupiłam bo mi sie spodobały...poza tym rozmiar taki jak nosiłam jeszcze niedawno....
a tu doopa urosła, niestety....
no cóz, będę miała motywację do zrzucenia dyszki ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Sob lut 11, 2012 21:53 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

johaśka pisze:no proszę... bajki, mruczenie...
a mój bandyta o poranku wczesnym dzisiaj skoczył mi na rękę bo chciał się bawić...

poszłam dzisiaj na ciuchy z myślą o tym, że może jakis strój mi wpadnie w oko na zabawę dla maloletniej...
strój mi nie wpadł za to wpadły zajefajne białe rybaczki.... z milionem kieszonek.... w sam raz na lato w rozmiarze takim samym jak mialam spodnie na tyłku....
stwierdziłam ze rozmiar ok, wymiary (pomierzyłam centymetrem a jakże...) też ok no i kupiłam...za całe 6zł....

Do lata będą dobre.Ja też muszę koniecznie ....do lata zrobić się na laskę...Mam też fajne rybaczki kupione na jakimś bazarku na miau....kapitalne...tylko z lekka przyciasne.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Sob lut 11, 2012 21:55 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

kocurzyca41 pisze:Do lata będą dobre.Ja też muszę koniecznie ....do lata zrobić się na laskę...Mam też fajne rybaczki kupione na jakimś bazarku na miau....kapitalne...tylko z lekka przyciasne.

noooo to obie mamy motywację :)
ja to sie chyba z dukanem przeproszę tylko teraz już tak porządnie.... bez podjadania i z pelną stabilizacją....
mężowi dam zakaz gotowania niezdrowych potraw....
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Sob lut 11, 2012 21:58 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

Johaśka, są rude, które bardzo potrzebują pomocy...
np Ronda
viewtopic.php?f=1&t=137952&start=375

Ja tak tylko...
I zmykam.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob lut 11, 2012 22:01 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

Megana Rondę już widziałam.... nawet z alab o niej pisałyśmy.... ;)
tylko po pierwsze nie narzucam nic mężowi zeby nie było na mnie... będzie później na niego ;)
a po drugie.... wg mnie Ronda potrzebuje spokojnego domu... gdzie cisza i spokój a nie taki harmider jak u mnie....dwie laski potrafią czasem dac w kość jak mini przedszkole ;) Rondzie potrzeba kogoś kto poświęci jej duuużo czasu i komu zaufa na maxa....
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Sob lut 11, 2012 22:01 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

kocurzyca41 pisze:
ilgatto pisze:Nie było mnie chwilę (telekonferencja!)
Kocurzyco śliczne kicie....a Mruczysława przypomina pierwszego, ukochanego kota mojej córki Kicusia-brata Patyczka,z tych podrzuconych na działkę...niestety czas spędzony na działkach odbił się na jego zdrowiu i pokicał za TM jak miał pół roczku.
Asiu, ja podobnie jak Kocurzyca wszystkie "kolory" kotów mam z przypadku. Rudego Lucjana najpierw ratowała jego mama, potem moja mama a po śmierci moich rodziców zabrałam Go jako największy spadek. Kiedy Go głaskam, to czuję jeszcze dotyk rąk rodzicieli na Jego futerku. :)

Ale jesteś szczęściara...jedno rude futerko posiadasz.... :mrgreen: :mrgreen:

I to jakie :D ....6,5kg króla Lucjana I :D ......Naprawdę z przypadku: rodzice karmili kotkę działkową, taką,która zaznała wiele złego od ludzi(sidła)....zaufała jednak moim rodzicom-głównie mamie(maminka miała to coś dla zwierząt, lgnęły do niej bardzo)...przyprowadziła kiedyś trojkę swoich dziatek a następnego dnia dwójkę rodzice znaleźli na alejce zakrwawione i już martwe.... pod koniec dnia kotka przyszła cała we krwi i przyprowadziła swoje ostatnie żywe dziecko....mama odwróciła się naszykować jej jedzenie a kiedy odwróciła się ponownie kotki nie było... stał tylko malutki wystraszony Lucuś. Rodzice zabrali malca do domy a następnego dnia znaleźli jego mamę martwą :cry: . Mądra kota wiedziała komu powierzyć swoje dziecko.
Obrazek

ilgatto

Post » Sob lut 11, 2012 22:05 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

kocurzyca41 pisze:
johaśka pisze:no proszę... bajki, mruczenie...

Do lata będą dobre.Ja też muszę koniecznie ....do lata zrobić się na laskę...Mam też fajne rybaczki kupione na jakimś bazarku na miau....kapitalne...tylko z lekka przyciasne.

A ja bym chciała w niektórych miejscach przytyć. :D
Obrazek

ilgatto

Post » Sob lut 11, 2012 22:06 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

biedna koteczka........ :(
dobrze że Lucus trafil do twoich rodziców i że udało się go odchować....
fajny kotek z niego :) przynajmniej na zdjęciach na takiego wygląda :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Sob lut 11, 2012 22:13 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

johaśka pisze:biedna koteczka........ :(
dobrze że Lucus trafil do twoich rodziców i że udało się go odchować....
fajny kotek z niego :) przynajmniej na zdjęciach na takiego wygląda :)

Napiszę tak: podziwiam Go, bo.....w zasadzie to kot jedynak....nie cierpi kiedy inny kot próbuje Go dotknąć, choćby jednym włoskiem(namiętnie próbuje tego Sewer)...i pomimo tego pozwala im mieszkać ze sobą nie wszczynając bójek. Kocham Go.
Obrazek

ilgatto

Post » Sob lut 11, 2012 22:18 Re: Częstochowskie kociary i reszta świata :)

:ok:
czyli na zasadzie: możesz tu być ale nie podchodź :)

uciekam się położyć bo mnie coś znowu zaczyna kłuć pod żebrem.... chyba się starzeje ;)

spokojnej nocy cioteczki :)
Obrazek Obrazek

johaśka

[poprzednia][następna]