KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 22:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Obrazek

Może jednak ktoś przyjdzie na dyżur...

Smutne ale takie prawdziwe....

Mogę to odnieść do schroniskowego życia.... tyle nieszcześcia spowodowane jest tylko i wyłącznie przez nas - ludzi, którzy naszych małych braci skazują na bół i cierpienie....
Codziennie nowe koty trafiają do schronu - wszystko jest na wątku schronu - czasami nie udaje nam się uratować wszystkich kociastych.... winą obarczamy tylko jednego - czlowieka.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt lis 25, 2011 22:27 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:
AGATA mich pisze:
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.11.-04.12.2011 r.
28.11. pon. rano brak wie. MaraS.
29.11. wt. rano brak wie. Ewa
30.11. śr. rano brak wie Cookie
01.12. czw.rano brak wie. brak
02.12. piat rano Alienor wie. Ewa
03.12. sob. rano brak wie. brak
04.12. niedz. rano Dorotka wie. brak

wtorek i czwartek rano

co do dyżurów określę się jutro po wizycie u weta. Moja kotka jest po zabiegu i jeżdżę z nią codziennie na kroplówki.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt lis 25, 2011 22:31 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Czarna dzikuska dalej ma rozwolnienie. Oprócz stresu też ma wpływ zmiana jedzenia. Niewiadomo co wcześniej jadła.
Ja kiedyś dzikiemu kotu na biegunke dawałam wodę z węglem. I przeszło. A miał super biegunkę,po nocy w pomieszczeniu nie było czystego miejsca
tylko kilkadziesiąt placków. :twisted:
Arletka jakby mogła to by poszła na dwór. :(
Józek robi normalne kupki.
Mania jak weszła do kuwety to nie mogła z niej wyjść, bo juz czekał na nia jej Predator. Jej problemem jest Longer. :(
Imbir jest Super!! :1luvu:
Dzika kotka w lewym boksie rozkoszna, wywaliła sie brzuchem do góry, mruczała i stepowała łapkami.Paulinka to samo. :1luvu:
Tak samo ten kocur kastrowany biało czarny. :D
Sabinki nie widziałam od niedzieli i widac duzą poprawę :ok:
Wszystkie super, miziaste, zajadały ze smakiem surowe cycki i whiskas w galaretce.

A moje domowe to nawet na dżwięk tel.kom.dają nogę za kanapę :( ,nie powiem co sie dzieje na dżwięk dzwonka do drzwi :ryk:

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Pt lis 25, 2011 22:33 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:

Mogę to odnieść do schroniskowego życia.... tyle nieszcześcia spowodowane jest tylko i wyłącznie przez nas - ludzi, którzy naszych małych braci skazują na bół i cierpienie....
Codziennie nowe koty trafiają do schronu - wszystko jest na wątku schronu - czasami nie udaje nam się uratować wszystkich kociastych.... winą obarczamy tylko jednego - czlowieka.

No dokładnie Piotruś masz rację zdjęcie powalające na nogi :( smutne i takie prawdziwe niestety i tak właśnie chciałam rozwinąć ten temat :cry:nawet mój Marek jakbym takiego przytaszczyła do domu nie gderałby choć za kotami nie przepada :D bo taka mi się refleksja nasuwa, niby Sosnowiec jest dużym miastem :cry: około 200 000 mieszkańców a kurde 50 kotów nie może znaleźć domów :twisted: no normalnie to jest nienormalne :(
i tak jutro trafi do nas koteńka schroniskowa pręguska po sterylce - koteńka jest ze schroniska wykarmiła kocięta swoje i schroniskowe, ale w tym natłoku kotów w schronisku nie może sie przebic więc zostanie u nas - mam nadzieję ze nikt nie ma nic przeciwko :?:
wczoraj do schronu trafiła z Bedzina rodzinka 4 kociaków - niestety nie dają rady z pileszy domowych, kanapy tarfiły do boksu nie jedzą, nie piją - rodzinka tp mama, tata, i dwójka dziecikaów - osoba się nimi opiekuąca ma 80 lat :( nie dała rady i koty wylądowały w schronie może damy im radę jakoś pomóc w Kociej Chatce :( co Wy na to :?:
Zaraz zrobię jakieś podsumowanie naszego kocio chatkowego dobrostanu :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 25, 2011 22:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.11.-04.12.2011 r.
28.11. pon. rano brak wie. MaraS.
29.11. wt. rano Marta wie. Ewa
30.11. śr. rano brak wie Cookie
01.12. czw.rano Marta wie. Agata
02.12. piat rano Alienor wie. Ewa
03.12. sob. rano brak wie. brak
04.12. niedz. rano Dorotka wie. Agata

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 25, 2011 22:40 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Trzeba rozdzielić Manię i Longera jak sa takie poroblemy,
bez sensu zeby się koteczka stresowała, a nie da sie ukryć, że Longer jest na nia cięty :?

A jakby zrobić tak:
Mania, Zuzia i Józek na otwartej zdrowej,
Biedron i Pędzel z wolierze :roll:

Wtedy Longi nie będzie juz terroryzował Mani.

No i Imbir też mógłby przejść na zdrową, co Ty na to Tereniu?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lis 25, 2011 22:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:
wolontariusz pisze:

No dokładnie Piotruś masz rację zdjęcie powalające na nogi :( smutne i takie prawdziwe niestety i tak właśnie chciałam rozwinąć ten temat :cry:nawet mój Marek jakbym takiego przytaszczyła do domu nie gderałby choć za kotami nie przepada :D bo taka mi się refleksja nasuwa, niby Sosnowiec jest dużym miastem :cry: około 200 000 mieszkańców a kurde 50 kotów nie może znaleźć domów :twisted: no normalnie to jest nienormalne :(
i tak jutro trafi do nas koteńka schroniskowa pręguska po sterylce - koteńka jest ze schroniska wykarmiła kocięta swoje i schroniskowe, ale w tym natłoku kotów w schronisku nie może sie przebic więc zostanie u nas - mam nadzieję ze nikt nie ma nic przeciwko :?:
wczoraj do schronu trafiła z Bedzina rodzinka 4 kociaków - niestety nie dają rady z pileszy domowych, kanapy tarfiły do boksu nie jedzą, nie piją - rodzinka tp mama, tata, i dwójka dziecikaów - osoba się nimi opiekuąca ma 80 lat :( nie dała rady i koty wylądowały w schronie może damy im radę jakoś pomóc w Kociej Chatce :( co Wy na to :?:
Zaraz zrobię jakieś podsumowanie naszego kocio chatkowego dobrostanu :)

Będę wdzięczny za pomoc...
Jeśli chodzi o koteczkę schroniskową po sterylcę... od dłuższego czasu (kilka miesięcy) jest już w schronie, trafiła ze swoimi maluchami, wykarmiła je i siedzi w schronie bo zawsze jest z boku jak ktoś przychodzi pooglądać koty do adopcji. Jest spokojna, biało-bura, lekko jej oczko łzawi, ale to koteczka, która odda całe serce w nowym domu.... w schronie wątpię, żeby ktoś chętny się znalazł, zawsze jest z boku i tylko obserwuje czy ktoś ją zauważy...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt lis 25, 2011 22:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:

Po rpostu serce pęka!!! :cry: :cry:
I to są "ludzie"...???

Z Manią jest właśnie taki problem, że na zdrowej walczyła z Józiem, a tu z Longerem... :?
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt lis 25, 2011 22:51 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No tak...
Zapomniałam o Józiu...

Tak źle i tak niedobrze :?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lis 25, 2011 23:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:i tak jutro trafi do nas koteńka schroniskowa pręguska po sterylce - koteńka jest ze schroniska wykarmiła kocięta swoje i schroniskowe, ale w tym natłoku kotów w schronisku nie może sie przebic więc zostanie u nas - mam nadzieję ze nikt nie ma nic przeciwko
wczoraj do schronu trafiła z Bedzina rodzinka 4 kociaków - niestety nie dają rady z pileszy domowych, kanapy tarfiły do boksu nie jedzą, nie piją - rodzinka tp mama, tata, i dwójka dziecikaów - osoba się nimi opiekuąca ma 80 lat nie dała rady i koty wylądowały w schronie może damy im radę jakoś pomóc w Kociej Chatce co Wy na to
Zaraz zrobię jakieś podsumowanie naszego kocio chatkowego dobrostanu

Jestem absolutnie za tym, żeby spróbowac w KCH pomóc rodzince.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt lis 25, 2011 23:01 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Swoją drogą nie mogę zapomnieć tego kontrastu odkąd zobaczyłam to na kotburgerze:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Niestety z powodów zdrowotnych nie dam rady zrobić dyżuru jutro rano - zdrowie mi siadło i nie mogę się forsować, bo nie dam rady "obsłużyć" towarzystwa w domu :? Za 2-3 dni będzie lepiej, ale na razie kicha :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lis 25, 2011 23:11 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ja także popieram pomysł przyjęcia kociej rodzinki do KCh :ok:

Może dałabym radę podjechać jutro do Chatki, ale jakoś dopiero po 12-tej i nie na długo, chyba że jeszcze ktoś mógłby przyjść i wtedy dyżur przebiegłby sprawniej??
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Pt lis 25, 2011 23:29 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

A ja mam w pracy dwóch nowych rezydentów :D
1. Brat Burasek, po wielu jego przeżyciach i naszych walkach z dyrektorką i wozną, z okropnie dzikiego i nieufnego kota zrobił się przytulasek. A już myślałam ze nidgy go nie zobaczę, ale wrócił i już mu nikt krzywdy nie zrobi.
2. Ich tatuś, w którego pani wozna rzucała kamieniami!!! I chciała zakupic trutke!

Szkoła(tzn.jeden rodzic a reszta sie tylko podpisuje) teraz robi swoją pokazową akcję Pelna miska dla schroniska!
A pani dyr.widząc male z mama powiedziała zeby im nie dawac jesc to sobie pojda. 8O A jak kotke wysterylizowałam i wypusciłam to dostałam zakaz sprowadzania kotów i karmienia. :lol: I ze od sterylizacji to sa specjalne slużby 8O :ryk:
Zresztą nikt ze szkoły nie dał ani puszki dla kotków. :evil:
Nawet pani nauczycielka ktora ta zbiorke organizuje i dostała ode mnie i moich klientów ok.100kg jedzenia rok temu, nie dała 1zł!! :(
I teraz są obrażeni że się nie przyłaczyłam.
A oni to robią tylko po to zeby był artykuł o ich zbiórce w gazecie i na stronie internetowej. Szkoda ze nie napisali ze dostali kare za zamurowanie gniazd Kawek!!!!
Nie wiem czy takie rzeczy moge tu pisac ale zaryzykuje i niech ludzie wiedzą!!!

AGATA mich

Post » Pt lis 25, 2011 23:31 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ja też jestem za przyjęciem rodzinki do nas!!!! :!:
Trzeba będzie więcej surowych cycków kupować :D

AGATA mich

Post » Pt lis 25, 2011 23:38 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

I super Agatko, że o tym napisałaś, bo raczej nie wszyscy mamy pojęcie, w jakim to społeczeństwie niestety żyjemy :(
Ręce opadają do samej ziemii!!!!! Niezły przykład daje dzieciom szkoła..... :evil: :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

[poprzednia][następna]