Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2013 16:39 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

ewaw pisze:Ale vampire!!! ;-)

czy mogłabyś skontaktować się ze znajomymi, ktorzy mówili o łapance w Bumarze? może oni coś wiedzą o kociakach

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro sty 16, 2013 16:46 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

jak to jest że ....pomoc jest a chętnych nie ma .....gdzie się zgłosic na woli zeby ktos zainteresował sie kotami do sterylizacji a pani karmicielka nie robiła problemów ....tak trudno pisać o wszystkim ....do tej pory radziłam sobie sama

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Śro sty 16, 2013 19:12 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

jo.anna pisze:mogę pomóc przy łapaniu kociaków, lub w dokarmianiu, całkiem mam niedaleko

Witamy na naszym wątku i cieszymy się z pomocy w dokarmianiu wolszczaków. :D
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro sty 16, 2013 21:44 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

jo.anna pisze:mogę pomóc przy łapaniu kociaków, lub w dokarmianiu, całkiem mam niedaleko
:ok: :ok: :ok:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Śro sty 16, 2013 21:50 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

witam i ja się serdecznie :) czy koty są karmione jakąś specjalną karmą ( każdy ma swoją ) czy się ogólnie ją kupuje ?:)
jo.anna

Post » Śro sty 16, 2013 21:59 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

ewaw pisze:(...) Ci moi znajomi mówią, że jeśli kociaki są srebrne, to ich mamusia zapewne przywędrowała na cmentarz z Bumaru. Tam jest masa srebrnych kotów. Masa niewysterylizowanych kotów, z których pewnie jeszcze nie jeden przyjdzie na cmentarz, bo to tuż obok. Na szczęście oni już powoli starają sie jakoś ogarnąć ten Bumar. Gorzej, ze ten zakład ma być likwidowany... a kotów tam całe mnóstwo.
Najpewniej w pt spotkam sie Fleur na cmentarzu. Znajomi z Viva! tez zaczeli juz nagłaśniać sprawę. Mają przyjazną urzędniczkę w Gminie Wola, ona była w Bumarze i jak dostanie nasze pismo, porozmawia sobie z naszym panem kierownikiem...

gabi4611 pisze:jak to jest że ....pomoc jest a chętnych nie ma .....gdzie się zgłosic na woli zeby ktos zainteresował sie kotami do sterylizacji a pani karmicielka nie robiła problemów ....tak trudno pisać o wszystkim ....do tej pory radziłam sobie sama
gabi4611 :kotek: napisz pw do do ewaw, mam nadzieję, że będzie mogła Ci pomóc :ok:

29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Śro sty 16, 2013 22:06 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

jo.anna pisze:witam i ja się serdecznie :) czy koty są karmione jakąś specjalną karmą ( każdy ma swoją ) czy się ogólnie ją kupuje ?:)
Najprościej mówiąc, karma jest zamawiana dla karmicieli, albo karmicielowi przesyła się pieniądze na pokrycie poniesionych wydatków :kotek:
Szczególy na pewno przekaże Ci meggi2, bo ona jest mistrzem w prowadzeniu naszej-kociej-księgowości :ok:

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Śro sty 16, 2013 22:07 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

super :D chętnie do Was dołączę :ok:
jo.anna

Post » Śro sty 16, 2013 22:09 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

K&T pisze:Podczepiam się pod temat, ze względu na bliskość okolicy.
W magazynach za murem cmentarnym namierzyliśmy małe kociaki w liczbie 4 oraz do tego dwie młodziutkie koteczki. Dokarmiamy je na razie sami, chciałam tylko wiedzieć czy ktoś jeszcze podrzuca im jedzenie i jeżeli tak to gdzie- nie rozkładałoby się wtedy jedzenia po całym terenie. Druga rzecz, będziemy chcieli zorganizować sterylizację/kastrację zwierzaków - czy moglibyśmy ewentualnie liczyć na pomoc kogoś doświadczonego przy łapance?
Załączam zdjęcie kociaków :)
ObrazekObrazek

Fotki z poprzedniego wątku, jak widać klan srebrzystych rozrastał się za murem cmentarza. Nie znam wogóle tych okolic i nie wiem za którym bokiem cmentarza te koty srebrne urzędują.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro sty 16, 2013 22:27 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

jo.anna pisze:super :D chętnie do Was dołączę :ok:
Pamiętam, że Fleur wyrażała chęć oprowadzenia "kandydatów na karmicieli" :1luvu: po tajnych miejscach karmienia.

Jak znam życie, to Fleur pewnie napisze tu coś w tej sprawie. Chyba, że nie znam życia :smokin:

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Śro sty 16, 2013 22:29 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

meggi 2 pisze:Fotki z poprzedniego wątku, jak widać klan srebrzystych rozrastał się za murem cmentarza. Nie znam wogóle tych okolic i nie wiem za którym bokiem cmentarza te koty srebrne urzędują.
Meggi, myślisz, że to te kociaki, które były widziane na cmentarzu?

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Śro sty 16, 2013 22:30 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

znasz życie, bo pw już do mnie wysłała :kotek:
jo.anna

Post » Śro sty 16, 2013 22:31 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

key_west pisze:
jo.anna pisze:witam i ja się serdecznie :) czy koty są karmione jakąś specjalną karmą ( każdy ma swoją ) czy się ogólnie ją kupuje ?:)
Najprościej mówiąc, karma jest zamawiana dla karmicieli, albo karmicielowi przesyła się pieniądze na pokrycie poniesionych wydatków :kotek:
Szczególy na pewno przekaże Ci meggi2, bo ona jest mistrzem w prowadzeniu naszej-kociej-księgowości :ok:

Co do powyższego postu , fundusz wolszczaków nie dysponuje takim środkami, żeby pokrywać w całości wydatki karmicieli poniesione na karme dla wolszczaków.
Ja tylko wspomagam funduszami forumowymi co jakiś czas poszczególnych karmicieli, a tak sami kupują z własnych środków. Rozliczenie na 1 stronie wątku w 2 poście.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro sty 16, 2013 22:32 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

key_west pisze:
meggi 2 pisze:Fotki z poprzedniego wątku, jak widać klan srebrzystych rozrastał się za murem cmentarza. Nie znam wogóle tych okolic i nie wiem za którym bokiem cmentarza te koty srebrne urzędują.
Meggi, myślisz, że to te kociaki, które były widziane na cmentarzu?

Nie mam zielonego pojęcia nawet gdzie jest to miejsce z tego zdjęcia.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro sty 16, 2013 22:33 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

a czy to jest jakiś szczególny rodzaj karmy ?
jo.anna

[poprzednia][następna]