ewaw pisze:Ale vampire!!!
czy mogłabyś skontaktować się ze znajomymi, ktorzy mówili o łapance w Bumarze? może oni coś wiedzą o kociakach
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewaw pisze:Ale vampire!!!
jo.anna pisze:mogę pomóc przy łapaniu kociaków, lub w dokarmianiu, całkiem mam niedaleko
jo.anna pisze:mogę pomóc przy łapaniu kociaków, lub w dokarmianiu, całkiem mam niedaleko
ewaw pisze:(...) Ci moi znajomi mówią, że jeśli kociaki są srebrne, to ich mamusia zapewne przywędrowała na cmentarz z Bumaru. Tam jest masa srebrnych kotów. Masa niewysterylizowanych kotów, z których pewnie jeszcze nie jeden przyjdzie na cmentarz, bo to tuż obok. Na szczęście oni już powoli starają sie jakoś ogarnąć ten Bumar. Gorzej, ze ten zakład ma być likwidowany... a kotów tam całe mnóstwo.
Najpewniej w pt spotkam sie Fleur na cmentarzu. Znajomi z Viva! tez zaczeli juz nagłaśniać sprawę. Mają przyjazną urzędniczkę w Gminie Wola, ona była w Bumarze i jak dostanie nasze pismo, porozmawia sobie z naszym panem kierownikiem...
gabi4611gabi4611 pisze:jak to jest że ....pomoc jest a chętnych nie ma .....gdzie się zgłosic na woli zeby ktos zainteresował sie kotami do sterylizacji a pani karmicielka nie robiła problemów ....tak trudno pisać o wszystkim ....do tej pory radziłam sobie sama
Najprościej mówiąc, karma jest zamawiana dla karmicieli, albo karmicielowi przesyła się pieniądze na pokrycie poniesionych wydatkówjo.anna pisze:witam i ja się serdecznieczy koty są karmione jakąś specjalną karmą ( każdy ma swoją ) czy się ogólnie ją kupuje ?:)
K&T pisze:Podczepiam się pod temat, ze względu na bliskość okolicy.
W magazynach za murem cmentarnym namierzyliśmy małe kociaki w liczbie 4 oraz do tego dwie młodziutkie koteczki. Dokarmiamy je na razie sami, chciałam tylko wiedzieć czy ktoś jeszcze podrzuca im jedzenie i jeżeli tak to gdzie- nie rozkładałoby się wtedy jedzenia po całym terenie. Druga rzecz, będziemy chcieli zorganizować sterylizację/kastrację zwierzaków - czy moglibyśmy ewentualnie liczyć na pomoc kogoś doświadczonego przy łapance?
Załączam zdjęcie kociaków![]()
Pamiętam, że Fleur wyrażała chęć oprowadzenia "kandydatów na karmicieli"jo.anna pisze:superchętnie do Was dołączę
Meggi, myślisz, że to te kociaki, które były widziane na cmentarzu?meggi 2 pisze:Fotki z poprzedniego wątku, jak widać klan srebrzystych rozrastał się za murem cmentarza. Nie znam wogóle tych okolic i nie wiem za którym bokiem cmentarza te koty srebrne urzędują.
key_west pisze:Najprościej mówiąc, karma jest zamawiana dla karmicieli, albo karmicielowi przesyła się pieniądze na pokrycie poniesionych wydatkówjo.anna pisze:witam i ja się serdecznieczy koty są karmione jakąś specjalną karmą ( każdy ma swoją ) czy się ogólnie ją kupuje ?:)
Szczególy na pewno przekaże Ci meggi2, bo ona jest mistrzem w prowadzeniu naszej-kociej-księgowości
key_west pisze:Meggi, myślisz, że to te kociaki, które były widziane na cmentarzu?meggi 2 pisze:Fotki z poprzedniego wątku, jak widać klan srebrzystych rozrastał się za murem cmentarza. Nie znam wogóle tych okolic i nie wiem za którym bokiem cmentarza te koty srebrne urzędują.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 58 gości