dt Smarti 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2011 12:08 Re: dt Smarti 6

w łazience niestety niemam miejsca żeby wstawić kuwetę :| a nie mogę jej odkryć bo Tomuś strasznie wysypuje z niej żwirek a jest on tak drobny że się niesie.. (bo zrezygnowałam z drewnianego, gdyż za bardzo kleił się im do łap).
Najgorsze jest to, że niekiedy niewiem kiedy Filemon chce załatwić swoją potrzebę.. idzie np cichutko do drugiego pokoju i tam robi siuu. Chciałam tylko zapytać czy nie za wcześnie na naukę do kuwetki :)

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Śro paź 19, 2011 12:24 Re: dt Smarti 6

moim zdaniem nie.
jeśli to Maluszek możesz spróbować zrobić tymczasową kuwetę z pudełka po butach /albo coś w ten deseń, najlepiej od zewnątrz taka śliska lakierowana tektura/. to mało miejsca zajmuje i jak Kić załapie w czym rzecz, wtedy likwidujesz. odkrywasz pudełko, pokrywkę dajesz pod spód, między pokrywką a pudełkiem jakąś folię. wycinasz z jednej str. kuwety niskie wejście i sypiesz żwirek. starsze nie powinny się w nie załatwiać, bo to dla nich za mało miejsca, a Młody może skorzysta. można też wrzucić mu tam odrobinę namoczonego żwirku w jego siuśkach. powinno zadziałać.
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro paź 19, 2011 12:46 Re: dt Smarti 6

a ja Franka uczyłam taż , że po jedzeniu często wkładałam go do kuwety (było oczywiście siu tu i tam0 ale szybko załapał.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro paź 19, 2011 12:50 Re: dt Smarti 6

albo zaraz po spaniu
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206

turkusowa

Post » Śro paź 19, 2011 13:16 Re: dt Smarti 6

Cześć Smartinkowo! :)
Naukę trzeba zaczynać od małego, bo potem może być ciężko oduczyć.
U mnie Pucuś robił kiedyś kupki w kuchni, ale oduczyłam go tego, stawiając tam miski z jedzeniem.
Chociaż nie na wszystkie koty działa, to fakt.

Zaglądajcie proszę: viewtopic.php?f=1&t=134559

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 19, 2011 13:19 Re: dt Smarti 6

Wieści z Bońkowego frontu ;)
Boniek lubi wątróbkę i lubi wędlinę 8)
A skąd to wiadomo ?
Bo mama wyjęła z lodówki wątróbkę surową żeby sobie usmażyć...
Postawiła na zlewie :twisted:
A Boniek hop, na zlew i zabrał się do pałaszowania :twisted:

A taki grzeczny kotek miał być :twisted: :lol:

na wędlinkę też ma chrapkę :twisted: mama zrobiła sobie kanapki, położyła na stole. Poszła zamknąć okno a Boniek hop na stół i z kanapki wędlinkę zabrał i zjadł :twisted:

I bardzo płacze za mokrą karmą :twisted: stoi nad miską pustą i płacze że się skończyła :roll:
A mama mówi, nie ma już dzisiaj - musisz się zadowolić sucharami :twisted:
No to obrażony zaczął jeść suchą karmę, ale nie przyszedł na głaskanie za karę :mrgreen:

Bardzo dużo miauczy, co chwila coś tam gdera po swojemu :lol:
mamuśka

Post » Śro paź 19, 2011 13:24 Re: dt Smarti 6

Oj, to ja patrzę, że Boni jak mój Pumosław :P
Ten to by i wołka zjadł chyba :roll:
Wygłaszcz Boniusia ode mnie :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 19, 2011 14:17 Re: dt Smarti 6

Odkryłam na moment kuwetę dużych i wsadziłam tam Filemonka i ku memu zdziwieniu, poczuł chyba odpowiedni zapach i zrobił siuuu :ryk: Ale niestety do tej kuwety nie może się załatwiać bo jest troszkę za wysoka..

Zrobię tak jak radziliście, z pudełka po butach, albo kupię niedużą odkrytą kuwetkę .. a gdy już dorośnie to nauczę do krytej :)

Sunshine307

Post » Śro paź 19, 2011 14:20 Re: dt Smarti 6

no to u mnie Bonio w ogóle nie lubł mokrej a tylko suchą..,a na wątróbkę nawet nie chciał spojrzeć jak dawałam Kulce-Kulka wcinała a on swoją marnował :oops: za to lubił się bawić kawałkiem berlinki a potem go zjadał(choć nie powinnam się nawet przyznawać że takie rzeczy czasem daję kotom do zabawy :roll:
ale mówią że mokra karma jest dla kota zdrowsza,więc bardzo dobrze że ją też lubi-dobrze mu zrobi jedzenie jej bo u mnie w ogóle nie chciał i mnie to marwiło...

mówiłam Mamie że koty w domkach stałych często całkowicie zmieniają swoje stare zwyczaje :D

Sunshine-a Tomi i Jerry zaakceptowali już Filemonka?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 19, 2011 14:33 Re: dt Smarti 6

smarti pisze:Sunshine-a Tomi i Jerry zaakceptowali już Filemonka?

tak :)
kiedy Tom i Jerry jedzą ze swoich misek to Filemonek idzie do nich i mimo tego, że ma specjalną drobną karmę suchą to wyjada im z misek duże kawałki dla dorosłych kotów :D ale dobrze sobie z tym radzi bo dokładnie gryzie i zjada ze smakiem :D
fajnie, że już nauczył się tylu ważnych rzeczy :)

Sunshine307

Post » Śro paź 19, 2011 15:03 Re: dt Smarti 6

małe kotusie bardzo szybko się uczą-zadziwiajace jest jak sa mądre :D

ja w tym roku wychowałam przecież 15 kociąt i wszystkiego nauczyły się "same"..
malutkie,świeżo urodzone koteczki Cofii i Carli jak tylko zaczęły same oddalać się od matki to nie wiadomomo skąd wiedziały już że załatwiać się należy do kuwetki :D ..że nie zawsze trafiały to zupełnie inna sprawa :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw paź 20, 2011 13:37 Re: dt Smarti 6

Zapraszam do wątku Toma, Jerrego i Filemona :) nowe zdjęcia maluszka :1luvu:
viewtopic.php?f=1&t=123208&p=8099163#p8099163

Sunshine307

Post » Czw paź 20, 2011 13:57 Re: dt Smarti 6

prześliczny jest Filemon-jest dokładnie taki jacy byli Tomuś i Jerry jak byli malutcy :1luvu: :kotek: :kotek: :kotek: :1luvu:

smarti

Post » Czw paź 20, 2011 14:49 Re: dt Smarti 6

Mail z domku Meluni, a piękne foty wstawi, jak zwykle, Marzenia :)
Witam,
załączam obiecane fotki kotki. Mela to prawdziwy koci myśliwy. Ma ogromną potrzebę polowania, aż mi jej szkoda, że nie może sobie poganiać za ptaszkami... Natomiast w domu prawdziwą przyjemność sprawiają jej muchy wszelkiego rozmiaru. Nieważne czy maleńkie czy te duże - ważne żeby się ruszały, latały, chodziły. Jak już złapie muszkę w łapki, wybawi się i mucha w skutek zabawy przestaje się ruszać następuje najgorszy (dla nas) punkt zabawy - konsumpcja...
A tak w ogłóle to bardzo mądry kotek :)

Pozdrawiamy
Gosia Arek Milena Mela Li.....scy

smarti

Post » Czw paź 20, 2011 22:48 Re: dt Smarti 6

Sunshine307 pisze:Zapraszam do wątku Toma, Jerrego i Filemona :) nowe zdjęcia maluszka :1luvu:
viewtopic.php?f=1&t=123208&p=8099163#p8099163
ale masz w domu słodziaka! :1luvu: tylko brać i kochać :1luvu:

turkusowa

[poprzednia][następna]