ametyst55 pisze:Słabo głosujemy[tp://www.organizacjepozytku.info/
Pięć głosów dziennie to za mało, żeby do końca roku trafić do pierwszej dziesiątki
zgadza się, nas tutaj jest przynajmniej 20 osób, a to nic nie kosztuje, minuta roboty każdego dnia
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ametyst55 pisze:Słabo głosujemy[tp://www.organizacjepozytku.info/
Pięć głosów dziennie to za mało, żeby do końca roku trafić do pierwszej dziesiątki
Tweety pisze:nie pisałam wcześniej ale Zlloty zawiózł dzisiaj też wieczorem Etiopię z małym Tweety'm do Dudy, okazało się, że źle zareagował na mixol i usiłował odejść. Zdążyli, małemu się poprawiło. teraz Etiopia dzwoniła, że Tweety nie żyje, przewrócił się i umarł...
Może ten dzień już by się skończył??
Tweety pisze:nie pisałam wcześniej ale Zlloty zawiózł dzisiaj też wieczorem Etiopię z małym Tweety'm do Dudy, okazało się, że źle zareagował na mixol i usiłował odejść. Zdążyli, małemu się poprawiło. teraz Etiopia dzwoniła, że Tweety nie żyje, przewrócił się i umarł...
Etiopia pisze:Nie mogę zasnąć
Tysiące pytań bez odpowiedzi .......
![]()
![]()
Cammi pisze:Frytka (Fretka) już nie do adopcji
Baba kocha maluchami się zajmować, nie jest zbytnio przytulaśna
miszelina-dobra nowina pisze:
Informacje od Lolka
Zachowuje sie jak panicz, (...)
Z wieści dobrych:
kotom smakuje winston, wylizały miseczki (...)
Cammi pisze:Tweety pisze:nie pisałam wcześniej ale Zlloty zawiózł dzisiaj też wieczorem Etiopię z małym Tweety'm do Dudy, okazało się, że źle zareagował na mixol i usiłował odejść. Zdążyli, małemu się poprawiło. teraz Etiopia dzwoniła, że Tweety nie żyje, przewrócił się i umarł...
nie nazywajcie zwierzaków nickami ludzi z miau, dogo czy skadkolwiek
wiecie jak się można poczuć jak się rzuci okiem na posta i tylko dwa słowa się zobaczy
nawet nie chcę wiedzieć jak się czuje Tweety pisząc to
jak jest wszystko ok to to jest nawet i zabawne
jak się sypie to już na kazdym froncie
po co sobie takie coś robić
przykro z powodu Małego i maluszka
Frytka (Fretka) już nie do adopcji
Baba kocha maluchami się zajmować, nie jest zbytnio przytulaśna
Tweety pisze:Atena ma podejrzenie FIP, poszła krew do Warszawy, bo objawy niespecyficzne a i biochemia nie pasuje do tego obrazu... Adopcji niewiele to śmierć znowu stara się nam pomóc
Zlloty pisze:Tweety pisze:Atena ma podejrzenie FIP, poszła krew do Warszawy, bo objawy niespecyficzne a i biochemia nie pasuje do tego obrazu... Adopcji niewiele to śmierć znowu stara się nam pomóc
A testy 5-minutowe tego nie wyłapią? Jakie jest ryzyko dla jej dzieci (pytam w kontekście Buki)?
Annazoo pisze:Prawdopodobnie choroba uaktywnia się w chwili osłabienia organizmu, czyli np. w stresie poadopcyjnym...
FIP - em nie mozna sie za bardzo zarazic. Jest takie ryzyko, ale bardzo male. Kazdy kot posiada w swoim organizmie wirusy wywolujace ta chorobe. Tyle ze zazwyczaj wirus ten jest calkowcie nieszkodliwy - po prostu sobie jest. Az nagle dzieje sie cos (silny stres, choroba, operacja lub niewiadomo co) - i wirus nagle mutuje i atakuje. Smiertelnie. Uwaza sie ze jesli kot z FIPem sie wylize - to znaczy ze to nie byl FIP.
Testy na FIPa sa bardzo niemiarodajne - wlasnie ze wzgledu na fakt ze w kociej krwi zawsze kraza te wirusy, tyle ze lagodne - niemal nie do odroznienia od zlosliwych w czasie standardowego badania. Diagnoze stawia sie na podstawie pojawienia sie objawow i jednoczesnego bardzo wysokiego miana przeciwcial we krwi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Szymkowa i 672 gości