Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 21, 2012 18:23 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

jasia0245 pisze:Moje kotki dzisiaj.
Każda wybrała sobie inną miejscówkę.
Obrazek Obrazek
Pusia chyba najmniej korzystną. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek
Sisi lubi patrzeć na innych z góry. :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3:
Obrazek Obrazek
Obrazek Nowa tymczaska Lunka. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

śliczne koteczki :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro gru 26, 2012 17:55 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

śliczne :1luvu: :1luvu:

edyta7151

Od: Nie sty 29, 2012 9:57

Post » Wto sty 01, 2013 16:09 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

ŻYCZYMY WAM WSZYSTKIM SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mimeta

Od: Pon sty 24, 2011 18:20

Post » Wto sty 01, 2013 21:39 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Mimeta pisze:ŻYCZYMY WAM WSZYSTKIM SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I ja przyłączam się do tych życzeń :)

olafen

Post » Sob sty 05, 2013 23:56 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Zamieszczam ostatnie paragony ze sterylizacji i kastracji kotów.

Obrazek

W ten oto sposób wydałam wszystkie pieniądze które otrzymałam od Broszki.

Bardzo dziękuję jej za te bazarki i trud jaki włożyła w zebranie tych pieniędzy i za paczki, które otrzymaliśmy od niej dla kotów. Jesteśmy jej bardzo za to wdzięczni.

olafen

Post » Nie sty 06, 2013 0:04 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Nie wiem, czy dobrze wyjdzie, ale spróbowałam zrobić podsumowanie tych wszystkich sterylek.

Obrazek
Obrazek

szczepieni kotki bez oka
Obrazek

szczepienie Lucka, Lusi i Elzy
http://imageshack.us/photo/my-images/24 ... ezoka.jpg/
Paragon za strylke matki Matiego i Klemensa.

Rachunek za sterylkę Fionki, która mieszka z nami obecnie i dla której szukamy domu.

Obrazek

paragon za sterylizację kotki z działki - on ma kilka lat i właśnie jej ten facet nie chciał sterylizować

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 07, 2013 20:46 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz

olafen

Post » Nie sty 06, 2013 13:56 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

:1luvu: :1luvu:
witamy wszystkich w Nowym Roku :ok: :ok:
Zuczymy wszystkim wszystkiego dobrego i żeby wszystkie kotki znalazły prawdziwy dom. :ok:

Obrazek

Obrazek

edyta7151

Od: Nie sty 29, 2012 9:57

Post » Nie sty 06, 2013 15:29 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Dziękujemy i też sobie tego życzymy :)

Fifulka i Feluś śliczne :)

olafen

Post » Nie sty 06, 2013 16:45 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Śliczne zdjęcie kotków. Ale one dobrze trafiły. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob lut 02, 2013 9:43 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Pusia ostatnio nic nie chciała jeść, a w szczególności przez ostatnie 2 dni, parę chrupek i to wszystko.
Dzisiaj dosłownie pod nos jej podsuwałam wodę i jedzenie, piła - to ważne, chrupki nawet te najlepsze były dla niej niedobre. Dopiero jak podałam jej 1/2 saszetki feliksa z wołowinką to zjadła ze smakiem. No nareszcie ja odetknęłam, bo już ja się nią martwiłam. Chciałam iść do weta, może coś podadzi, ale jeśli chodzi o Pusię to ona jest taki niejadek. :1luvu:
Sisi ładnie zjada, nawet jedzenie pozostawione dla Pusi na noc /a może coś zje/ Sisulka podjadała. Postanowiłam teraz, że będę moim kotkom dawać 2 x dziennie jedzenie. Lunka jadła by cały czas, ale jej od początku daję 2 x dziennie. :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Sob lut 02, 2013 12:48 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

U mnie Fionusia zawsze wszystko zjadała, i zawsze wszystko jej smakowało, a Sarcia jest strasznym niejadkiem, Ori powoli też - a może to wiosna się zbliża i koty zrzucają sadełka, bo Citka też mniej wymiata :)

olafen

Post » Sob lut 02, 2013 15:35 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Jednak Lunka je wszystko, czy droższe czy tańsze, kiedyś mi masła trochę zjadła, ona była taka chudzina. Teraz wygląda dobrze, już nie jest chuda. Olu czy czytałaś Info Szczecin moje ogłoszenie o Lunce? Może jak będziesz w miejsce wklejać Lunki zdjęcia to coś trzeba o niej napisać. Coś tam skopiuj jeżeli tak można. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Dzisiaj Lunka bardzo nie ładnie się zachowała tak się rozbrykała do moich kotek, że nawet Pusię łapką drapnęła i kudełki poleciały. Sisi już nieraz od niej oberwała. Myślę, że dla niej trzeba szukać domku beż kotków. :lol:
Obrazek

jasia0245

Post » Sob lut 02, 2013 18:48 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Witajcie :)
A myśmy trochę zadziałały i zrobiły dobry uczynek :)
Naszej znajomej trzeba było uśpić ukochaną, 17-letnią kotulę... :cry:
Było strasznie i ciężko, ale zrobiłyśmy czary-mary, poznałyśmy fajną Panią w Olsztynie, która prowadzi DT dla kociaków z olsztyńskiego schroniska (trudniejsze przypadki).

Zobaczyłyśmy Meridę i... wiedziałyśmy, że właściwy kot dla TEGO człowieka i odwrotnie.
Zrobiłyśmy spisek: kot do transporterka i pod drzwi znajomej, która nie myślała o następnym kotku 2 dni po śmierci swojej koty ukochanej..... Trzeba było działać szybko, bo by nam koleżanka zmarniała do końca... Kot pod drzwiami, my też i alternatywa: albo wylecimy z kotem, albo tylko my a kot zostanie.
I kot został. My też. Pierwszy komentarz znajomej: "na co czekacie - trzeba iść do piwnicy po kuwetę! Dzisiaj rano wyniosłam..." I dalej " myślałyście, że kota wyrzucę...?!"

To w wielkim skrócie :1luvu:
dajemy Wam linka do historii Meridy:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=147956

Ps.: u nas po staremu, czyli ok:)

Mimeta

Od: Pon sty 24, 2011 18:20

Post » Sob lut 02, 2013 18:54 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Mimetko, jestem pod wrażeniem :) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A może Ty też zostaniesz domkiem tymczasowym :) :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

olafen

[poprzednia][następna]