Bezdomne koty z portu.. proszą o pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 22, 2012 8:47 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

kasiar1234 pisze:Zamówienie na karmę Animonda Rafiné Cross kaczka, indyk i kurczak - 3 worki- złożone i jest w trakcie realizacji. Prosimy o potwierdzenie odbioru. Kurier GLS. Niestety, Zooplus ma długi czas realizacji , więc nie ma pewności ze przesyłka dojdzie w tym tygodniu , pewnie po niedzieli dopiero.

Pozdrawiamy.

Dotarły 3 worki! Jesteście WSPANIALI! :1luvu: Mam nadzieję, że kiedyś będę się mogła odwdzięczyć za Waszą pomoc...

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pt paź 26, 2012 8:40 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Cudak1 pisze:Nie widywałam go już od jakiegoś czasu, miałam nadzieję, że może przy wędkarzach o rybkę żebra w drugim końcu portu i dlatego nie słyszy, że jest wołany... Dwa duże psy go rozszarpały.
Już nigdy nie będzie witał mnie w bramie portu, nie będzie błagał o głaskanie, już nigdy nie odprowadzi do samochodu i nie będzie patrzał jak odjeżdżam. Mam nadzieję, że mi wybaczył, że go wypuściłam po leczeniu, nie zrobiłam wszystkiego, żeby znaleźc mu DOM, którego chyba nigdy nie miał i o który tak prosił..

Byłeś naprawdę niezwykłym Kotem :(

Obrazek

o kurcze, dawno tu nie zaglądałam, dziś weszłam i takie przykre wieści.... :( tak mi przykro koteczku.... :cry:

Cassi_

Od: Nie sie 28, 2011 17:58

Post » Pt paź 26, 2012 16:53 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Brakuje Go :cry:

Budki już zreperowane (od góry każda obklejona folią budowlaną) i ustawione, jak trzeba. Kocyki zmieniliśmy tydzień temu na nowe polary. Kotki będą miały cieplutko i sucho :) Od poniedziałku mrozy zapowiadają...

Wczoraj widziałam jakąś nową koteczkę (szara z rudym, młodziutka i przerażona) :roll:

Cudak1

Post » Pon paź 29, 2012 14:41 Re: Bezdomne koty z portu PILNIE POTRZEBNE DT i KARMA!

Nie widać też od dłuższego czasu tego kocurka:

Obrazek

Obrazek

i tej starszej koteczki:

Obrazek

:(

Cudak1

Post » Pon lis 05, 2012 12:18 Re: Bezdomne koty z portu POTRZEBNA KARMA!

Cudak1 pisze:
kasiar1234 pisze:Zamówienie na karmę Animonda Rafiné Cross kaczka, indyk i kurczak - 3 worki- złożone i jest w trakcie realizacji. Prosimy o potwierdzenie odbioru. Kurier GLS. Niestety, Zooplus ma długi czas realizacji , więc nie ma pewności ze przesyłka dojdzie w tym tygodniu , pewnie po niedzieli dopiero.

Pozdrawiamy.

Dotarły 3 worki! Jesteście WSPANIALI! :1luvu: Mam nadzieję, że kiedyś będę się mogła odwdzięczyć za Waszą pomoc...

No i "wykrakałaś". Ale sprawę opiszemy w pw.
Co do Wampirka to nie wiemy co napisać - po prostu brak nam słów

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Wto lis 06, 2012 14:39 Re: Bezdomne koty z portu POTRZEBNA KARMA!

kasiar1234 pisze:No i "wykrakałaś". Ale sprawę opiszemy w pw.

:ok:

kasiar1234 pisze:Co do Wampirka to nie wiemy co napisać - po prostu brak nam słów

Kruche to kocie życie i nic na to nie poradzimy... :(

Mojego 5-letniego kocura nie było w domu ok 3 tygodni - martwiło mnie to już, ale zawsze wracał sam i okazywało się, że niepotrzebnie panikuję. Kocur wykastrowany, ale lubił się na łąki za myszami wybrać, jak już go podwórko nudziło.
W piątek przeglądałam ogłoszenia na tablica.pl z mojego regionu (z nadzieją, że znajdę takie "przygarnę kota"...) i natrafiłam na ogłoszenie o tytule "znaleziono białego kota!", weszłam z ciekawości i zobaczyłam zdjęcia swojego kocura! W ogłoszeniu była informacja, że kot błąkał się po Rurzycy, a teraz przyszedł do Lubczyny (czyli ponad 30 km od naszego domu). Nie było podanego nr tel, jedynie nr komunikatora gg, ale nikt nie odpisywał...Całą noc nie mogłam spać i na drugi dzień pojechałam go w tej Lubczynie szukać. Wypytywałam, gdzie tylko się dało, zostawiałam swój nr tel. Okazało się, że siedział pod sklepem 2 dni, a potem ktoś go wziął do siebie do garażu na noc, ale 2 godz przed moim przyjazdem go wypuścili i uciekł... Szukałam, ani śladu. Wróciłam do domu i wieczorem ktoś zadzwonił, że go złapał - pojechałam - mój Mruk! :D Tylko o połowę chudszy niż był wcześniej - skóra i kości z niego zostały, a wcześniej był wręcz za gruby.
Musiał się zabrać z kimś "na gapę", podejrzewam, że w końskiej przyczepce, kiedy byli u sąsiadów kupcy oglądać źrebaka i wysiadł pewnie na Orlenie.
Ogromne szczęście miał, że go tam nic nie przejechało, nie zagryzło... a największe szczęście, że 11-letnie dziecko wrzuciło to ogłoszenie ze zdjęciami (bez zdjęć nie domyśliłabym się, że to o niego może chodzić - taki kawał drogi od domu)! Gdyby nie to ogłoszenie, to nawet nie chcę myśleć...
Teraz tylko je i śpi, boję się tylko, czy ta głodówka mu na nerki, czy wątrobę nie zaszkodziła, bo schudł przeraźliwie.

Cudak1

Post » Pt lis 16, 2012 8:24 Re: Bezdomne koty z portu POTRZEBNA KARMA!

Obrazek

Do portu rybackiego, w którym mieszka tylko jeden kocur (kiedyś było tam strasznie dużo kotów, ale wyginęły wszystkie od chorob i pozagryzane przez psy), zaczęła przychodzić kotka i podjadać mu... Przyprowadziła teraz 3 kociaki :roll: Bardzo potrzebne DT dla nich - nie mają tam dużych szans na przeżycie, a do naszego przeładunkowego stadka ich nie ma co wpuszczać, bo za małe na sterylki, a potem kłopot by był, żeby dzikuski wyłapać...

Cudak1

Post » Nie lis 18, 2012 23:57 Re: Bezdomne koty z portu POTRZEBNA KARMA!

po jednym :ok: kciuku :ok: dla każdego :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon lis 19, 2012 12:01 Re: Bezdomne koty z portu POTRZEBNA KARMA!

Zero zainteresowania kociakami :(

Do naszego portowego stadka dołączy prawdopodobnie ten kocurek (błąka się od ok miesiąca po jeden z wsi, nie jest tam mile widziany, a idzie zima i nie poradzi sobie bez schronienia i pełnego brzuszka). Potrzebne jest jednak wsparcie na jego kastracje, żeby przed wpuszczeniem do portu przeszedł zabieg. Koszt kastracji kocura, ze zniżką dla bezdomnych kotów, to 40 zł.
Gdyby Ktoś mógł dołożyć grosik, to byłabym wdzięczna...

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Post » Śro lis 21, 2012 11:29 Re: Bezdomne koty z portu POTRZEBNA KARMA!

Odbierz pw.

Pozdrawiamy.

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Czw lis 22, 2012 12:11 Re: Bezdomne koty z portu POTRZEBNA KARMA!

kasiar1234 pisze:Odbierz pw.

Pozdrawiamy.

Odebrane, dziękuję za wsparcie kastracji kocurka :1luvu:

Wczoraj popołudniu został wykastrowany, przy okazji dostał zastrzyk na odrobaczanie, który działa na tasiemce również (a to może być przyczyną jego wychudzenia). Powinnam go przetrzymać ze 2-3 dni, ale klatkę wystawową mam zajętą przez kotkę po sterylce, więc dziś pod wieczór go wypuszczę. Trzymajcie kciuki za niego, by odnalazł się w naszym stadku.

Cudak1

Post » Nie lis 25, 2012 14:34 Re: Bezdomne koty z portu POTRZEBNA KARMA!

Mamy w porcie 6 nowych kotków - przeniesione z innych miejsc.
3 z nich są oswojone, młodziutkie i szukają domów adopcyjnych lub tymczasowych, najlepiej jeszcze przed zimą...
Wszystkie wykastrowane, wysterylizowane i odrobaczone.

Kocurek wpuszczony w czwartek:

Obrazek

Obrazek

Pozostałej piątce zrobię zdjęcia przy okazji, bo nie miałam dziś aparatu.

Dziękuję kasiar1234, którzy zrobili i przekazali dla kociaków 2 duże budy oraz kupili zapas puszek i suchej karmy :1luvu:

Udało mi się dziś, całkiem przypadkiem, złapać młodą bezdomną koteczkę, która w sezonie letnim krążyła między dwoma restauracjami i żebrała o resztki. Jak dobrze pójdzie, to we wtorek/środę zostanie wysterylizowana i po kilku dniach wróci na miejsce, w którym została złapana. Chyba, że ktoś mógłby ją, choć tymczasowo przygarnąć i dać szansę na dom? Koteczka jest pięknie umaszczona (szara marmurkowa) i oswojona. W klatce pierwsze co, to za jedzonko się wzięła :)
Mam nadzieję, że nie jest w ciąży...

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Post » Nie lis 25, 2012 16:26 Re: Bezdomne koty z portu POTRZEBNA KARMA i DT!

Kocurek - kilkumiesięczny, bardzo oswojony, daje się brać na ręce. Szuka domu tymczasowego lub stałego.

Obrazek

Cudak1

Post » Nie lis 25, 2012 16:27 Re: Bezdomne koty z portu POTRZEBNA KARMA!

Cudak1 pisze:Obrazek

Do portu rybackiego, w którym mieszka tylko jeden kocur (kiedyś było tam strasznie dużo kotów, ale wyginęły wszystkie od chorob i pozagryzane przez psy), zaczęła przychodzić kotka i podjadać mu... Przyprowadziła teraz 3 kociaki :roll: Bardzo potrzebne DT dla nich - nie mają tam dużych szans na przeżycie, a do naszego przeładunkowego stadka ich nie ma co wpuszczać, bo za małe na sterylki, a potem kłopot by był, żeby dzikuski wyłapać...

Kotka we wtorek została wysterylizowana, dziś ją wypuściłam do portu rybackiego.
Maluchy coraz śmielej podchodzą do ludzi.

Cudak1

Post » Pon lis 26, 2012 0:18 Re: Bezdomne koty z portu POTRZEBNA KARMA i DT!

Cudak1 pisze:Kocurek - kilkumiesięczny, bardzo oswojony, daje się brać na ręce. Szuka domu tymczasowego lub stałego.

Obrazek

Jaki on piękny :1luvu:
Żeby znalazł się dla niego domek...
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

[poprzednia][następna]