Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 20:07 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Ależ ja złego słowa na wetów ze schronu nie mówię.

Przecież, jak np. jest podejrzenie złamania, to chyba robi się rentgen, tak?

Myślę głośno, jak można jeszcze pomóc. Tyle.
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Pon cze 27, 2011 21:37 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

To ja lecę z weekendem :mrgreen:
i zachwycac się Ciotki raz, dwa (Wujowie też mile widziani) bo nie lubię się grzebać w tych fotach przestraszecznie! :twisted: :wink:

Pokój adopcyjny wypełniony cudami różnymi. Do Adopcji pozedł weszcie Pasztet III, ale mnie szczęścia miała Lola, która poszła i wróciła :roll: Nie dogadała się z rezydentem, ale chyba niespecjalnie miała na to szanse. Miziatorka na całego, ale z charakterem- faktycznie mógł nie podpasować jej inny kocur jeśli nie był odpowiednio delikatny i zdystansowany ;)
Obrazek

Czterech płochliwych dżentelmenów:

Silver:
Obrazek

Jacek Grzybek:
Obrazek

Koleś:
Obrazek

Pyłek:
Obrazek

..oraz płochliwe Panie:
Noska: (która zrobiła ogromne postępy- nie jest już taka wystraszona, przychodzi na mizianie, wygląda pięknie!)
Obrazek

Pieczarka:
Obrazek

i dwa rudo-białe przemiłe kocury- oba z lekkim glutkiem- oby pokonały infekcje i nie wróciły na leczenie..

Sony:
Obrazek

Mango:
Obrazek

Chorusy:

Wojtuś. Taki z niego Dzikun (coś się alareipan pokiełbasiło było :wink:), że nie dało rady zrobić mu zdjęcia. Włazi na ręce, mizia się, miaukoli. Jest lepiej- bo je, jest gorzej bo pogorszył mu się katar. Oko słabe,z nosa cieknie :?
Obrazek

Lucek zwany Żulikiem:
kocur pierwsza klasa! radzi sobie świetnie, mimo zepsutej łapki. Jest rozbrajający- taki duży chłopak, a przytulić i pomiziać się lubi ;)
Obrazek

Rodzyna: Jedna z dzielniejszych kotek jakie przyszło mi poznać. Kochana, śliczna, czarnula. Neurologiczna, z oberwanym uchem, zeputą żuchwą. Zastajemy ją zawsze z zachniętym jedzonkiem na pysiu- sama nie umie się umyć. Jest totalnie rozczulająca i bardzo chciałaby aby udało jej się znaleźć swoje miejsce na ziemi gdzie wreszcie będzie bezpieczna...
Obrazek

Siostra: Dziewczynka po sterylce. Plan jest następujący: kończy antybiotyk, nie dostaje gluta i idzie do Pokoju Adopcyjnego- szukać domu :mrgreen:
Obrazek

Niezmiennie królująca Bunia: Mistrzyni ugniatania i barankowania. 2600 gramów kota w ciałku pięciokilogramowej, dobrze odżywionej kotki. Potrzebny dom na resztę życia!
Obrazek

Guzik. Dolecza gluta. Jest taką przylepą o rozbrajającej osobowości. Wierzę, że jak tylko trafi do pokoju adopcyjnego- szybko znajdzie dom. Nie można go nie lubić! (na drugim zdjęciu przysypia trzymany na rękach).
Obrazek Obrazek

Wena. Nikogo nie dziwią domowe koty w schronie- praktycznie nie ma innych, ale Wena to idealny przykład. Kontaktowa, pewna siebie, zadbana, dobrze odżywiona. Niestety załapała katar...
Obrazek

Kolejny bury, kontaktowy, młody kawaler- Marker. Leczenie (nie zapeszając) przynosi efekty. Marker już tak nie gluci i podobnie jak Guzik- ma duże szanse na szybkie znalezienie domu, ze względu na idealny charakter! (w tle na zdjęciu- Bingo).
Obrazek

Bingo. O ile mnie pamięc nie myli to nie zdążył skończyć kwarantanny, a już zaglucił się na dobre. Piękny, młody, smukły i dostojny. Czarno-biały. Ani krówek, ani pingwinek. Po prostu- Bingo ;)
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon cze 27, 2011 22:29 przez jamkasica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon cze 27, 2011 21:59 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

noo fakt :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon cze 27, 2011 22:00 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

avild pisze:Myślę głośno, jak można jeszcze pomóc. Tyle.

Myślenie jest w cenie- myśleć trzeba :) o Paluszkach szczególnie ;)

Trudno na usg dostrzec macicę niewprawnemu oku- wprawnemu ponoć także niełatwo ;). Kotki są otwierane raczej na wyjściu niż na wejściu-a o słuszności wydawania jedynie wysterylizowanych- nikogo nie trzeba przekonywać. Czy taki sprzęt miałby szanse być faktycznie efektywnie wykorzystany- to z kolei do przedyskutowania z dyrekcją i kadrą weterynaryjną. Szacowanie, że 100 zwierząt jest do przeleczenia dziennie to i tak mocno optymistyczna wersja :? .
Zwierzęta ze schroniska są wysyłane na konsultacje- czy konkretnie na usg- nie wiem, ale o okulistycznych i neurologicznych przkonałam się sama. Abstrahując kompletnie od szybkości wykonania, wskazań i wykonania ewentualnych zaleceń- co wszystko sprowadza się do tego jaką patologią ogólnie są schroniska :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon cze 27, 2011 22:06 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Szalony Kot pisze:Matko, jakie ładne zdjęcia 8O
Koty też ładne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale zdjęcia - jakaś nowa jakość...

no jak się siedzi w 5 osób prawie do 21 to efekty muszą jakieś być ;) Fajnie, że to siedzenbie chociaż na zdjęciach widać..

Na deser, jedno z ulubionych zdjęć, jednego z ulubionych kotów: Orion:

Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon cze 27, 2011 22:19 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Oj, śliczne cudeńka... :)

Wybieram się w niedzielę, w sobotę mam rodzinną imprezę...
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Wto cze 28, 2011 16:05 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Wrzucam przelotem :ok: :ok:

--------------------------------------------------------------------------------------------
50 pln - Lanua na DT Niezapominajki - PRZELAŁAM DO ASI alareipan
------------------------------------
79 pln - za bazarek spódniczkowy Lanua
16 pln - alareipan za bazarek Lanua
10 pln - Jamkasica za bazarek Lanua
--------------------------------------------------------------------------------------------
PRZELAŁAM DO LECZNICY 70 ZETA.
*POZOSTAŁY DŁUG NA 6.06: 125 PLN NA KONCIE NEVER (było 225, ale Never wpłaciła 100 ostatnio) * alareipan
*ZOSTAŁO U MNIE (alareipan): 35 pln
64 pln - Lanua za morelkowy bazarek
PRZELAŁAM DO LECZNICY 70 ZETA.
*POZOSTAŁY DŁUG NA 6.06: 125 PLN NA KONCIE NEVER (było 225, ale Never wpłaciła 100 ostatnio) * alareipan
*ZOSTAŁO U MNIE (alareipan): 99 pln
150 pln - Kotydwa
PRZELAŁAM 50 ZETA NIEZAPOMINAJKI I 150 NA 3 NOWE BIEDAKI, KTÓRE WCISNĘŁYŚMY SMARTI 8)
*ZOSTAŁO U MNIE (alareipan): 49 pln
10 pln - Lanua za puzzle
30 pln - ZuzCat na "Akcję - Miseczka" - PRZELAŁAM DO JAMKASICA
40 pln - Beata na "Akcję - Miseczka" - PRZELAŁAM DO JAMKASICA
45 pln - Lanua za bazarek "skórzany żakiet od Moreli80"
34 PLN ZAPŁACIŁAM ZA L-LIZYNĘ DLA KULKI U SMARTI, 65 PLN POSZŁO NA LECZENIE TRUSI.
*POZOSTAŁY DŁUG W LECZNICY NA 28.06: 125 PLN NA KONCIE NEVER * alareipan
*ZOSTAŁO U MNIE (alareipan): 5 pln

"DZIESIĄTAK" NA ROLEXA :1luvu: :1luvu: :1luvu:
10 - Welina - DOTARŁO
10 - Lanua - DOTARŁO
3*10=30 - koty MałgosiZ bez Małgosi :twisted: DOTARŁO
2*10=20 - syn MałgosiZ bez Małgosi :P DOTARŁO
2*10=20 - Ef25 DOTARŁO
10 - Jamkasica DOTARŁO
40 - Patkazal DOTARŁO
10 - Bulba DOTARŁO
3*10=30 - Naline - DOTARŁO
10 - alareipan - DOTARŁO
10 - Magaaaa DOTRAŁO
[/quote]
:arrow: CAŁOŚĆ, CZYLI 200 PLN (80 -JA, 120 - JAMKASICA) PRZELAŁYŚMY DO SMARI NA POKRYCIE KOSZTÓW WYŁUSZCZENIA OCZKA I KASTRACJI
---------------------------------------------------------------------------------------------

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto cze 28, 2011 18:26 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

to wypada popracować nad jakimś pięknym zdjęciem Roleksia w dowód wdzięczności wraz z jego podziękowaniami .. :oops: :D

postaram się namówić TŻ-ta aby coś pstryknął :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro cze 29, 2011 12:37 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

alareipan pisze:--------------------------------------------------------------------------------------------
"DZIESIĄTAK" NA ROLEXA :1luvu: :1luvu: :1luvu:
10 - Welina - DOTARŁO
10 - Lanua - DOTARŁO
3*10=30 - koty MałgosiZ bez Małgosi :twisted: DOTARŁO
2*10=20 - syn MałgosiZ bez Małgosi :P DOTARŁO
2*10=20 - Ef25 DOTARŁO
10 - Jamkasica DOTARŁO
40 - Patkazal DOTARŁO
10 - Bulba DOTARŁO
3*10=30 - Naline - DOTARŁO
10 - alareipan - DOTARŁO
10 - Magaaaa DOTRAŁO

:arrow: CAŁOŚĆ, CZYLI 200 PLN (80 -JA, 120 - JAMKASICA) PRZELAŁYŚMY DO SMARI NA POKRYCIE KOSZTÓW WYŁUSZCZENIA OCZKA I KASTRACJI[/quote]

Edit, umknęło:
+ Olesja 40 pln, a ode mnie poszedł przelew w wysokości 160, czyli będzie:

:arrow: CAŁOŚĆ, CZYLI 240 PLN (80 -JA, 160 - JAMKASICA) PRZELAŁYŚMY DO SMARI NA POKRYCIE KOSZTÓW WYŁUSZCZENIA OCZKA I KASTRACJI

:ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Śro cze 29, 2011 13:24 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

za co Smarti i roleksio bardzo dziękują.
zabieg kosztował 230zł + zastrzyki do niego 3 x 10 zł + 6 butelek wina z wdzięcznosci za specjalną cenę (jak zwykle :D ) :D

smarti

Post » Śro cze 29, 2011 13:47 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

to wychodzi na to, że jeszcze musimy zwrócić 6 butelek wina :ryk: Zrzuta na wino? 8) :lol:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw cze 30, 2011 12:40 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

przelałam 23 zł za bazarek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=129460
kiepsko bazarek poszedł, chyba sezon urlopowy temu winien ... na wino nie starczy :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

[poprzednia][następna]