Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 16, 2011 14:57 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

I ja po dyżurze w schronie.
dzisiaj tylko myzianie i podkarmianie zostało.
dzięki wybiegowi Piotra - wszystko fajnie wysprzątał p. Mirek :ok:
Nowy wolontariusz w postaci p. Grazyny - Dużej od wyploszka się stawił.
Pomalu wprowadzamy i opowiadamy i myslę że powiększy się nasze wąskie grono wolontariuszy.
A kociaki potrzebuja rączek do myziania i przytulania, oj potrzebują.
Same myziaki teraz w schronie.
zaraz napiszę o statystykach ale jest bez zmian.
NATOMIAST DZISIAJ NIESPODZIEWANIE UDALO NAM SIĘ .......................
ZŁAPAĆ KOTECZKĘ CZARNĄ Z KRAWATKĄ KTORA JAKIŚ CZAS TEMU UCIEKŁA Z BOKSÓW POZA WOLIERĘ
:ok: :ok: :ok: :ok: to kotka o nr 22/37.

kotka sama w zasadzie nas wywolała na dwór.
była pod melaminą (tą nową) i była glodna.
Czyli że złapała się na jedzonko.
Nie wygląda żle, aż jestem zdziwiona, nie jest brudna, ani nazbyt wychudzona.
Z początku w boksie bardzo płakała, ale po wtrząchnięciu drugiej michy z mokrym i półgodzinnym myzianiu przez p. Grazynę rozanielona mruczala i ugniatała powietrze :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob kwi 16, 2011 15:15 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

A oto i uciekinierka :kotek: boks nr 3 lub 5 kotka nr 22/37 :D pomyrdały mi się nr boksów (ale chyba 5 :oops: )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Sob kwi 16, 2011 17:05 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

podsumowanie stanu na dz. 16.04.11
Szpitalik: 3 dzikunki po sterylkach (kotki chyba się rozkładają.
Jeden kocurek zaropiałe oczka i nosek strupek.
8O Za kark wziełam (bez problemu) owinełam kocykiem i wymyłam oczka , nosek ile sie dało też i posmarowalam Awlinem). dalam tez troszke wody strzykawką.
Wydaje mi sie że te kotki deczko odwodnione, mimo że woda znika.

Marta może jutro jak pojedziesz to jak bys miała tą odżywkę w proszku (chyba intensinal) to byś im podała strzykawką :?:

Kwarantanna:
36/48 kotka whiskasowa
37/49 szylkretka po sterylce (ok ma apetyt i robi siku)
35/47 Spidi
22/37 kotka czarno biała uciekinierka (złapana w sobotę na michę)

Adopcje:
19/34 Plamka
23/37 koteczka czarno/biała
27/41 koteczka bura (faktycznie je whiskasa- ale nie za dużo)
26/40 Gotti

W schronie 15.04.11 były przyjęte dwiemałe ok. 4 m-czne kotki i zaraz w tym samym dniu poszły do adopcji 8O (wpisane są w zeszycie pod nr 52
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob kwi 16, 2011 17:14 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

to koteczki powinny moze antybiotyk dostać? Jeśli oczka ropieją i nos? tylko moze nie od razu unidox, czy coś jest w schronie, jakieś antybiotyki?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob kwi 16, 2011 17:17 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Filomen pisze:to koteczki powinny moze antybiotyk dostać? Jeśli oczka ropieją i nos? tylko moze nie od razu unidox, czy coś jest w schronie, jakieś antybiotyki?

Ewa ja mysle że jak w poniedziałek bedzie kontrola u weta to może dać im antybiotyk długo działający. Bo to dzikuny i bedą wypuszczone
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob kwi 16, 2011 17:29 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

A i zachęcamy panią Grażynę- nowa wolontariuszkę do ujawnienia się na forum :D :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob kwi 16, 2011 21:38 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Czyli Krawatka capnięta 8O Dorota jestes wielka :1luvu: Biedna koteczka ponad 2 tyg temu uciekła.Nie wiem jak, bo ucieczka z woliery jest nie możliwa sprawdzałam 2 razy.Przypuszczam że ktoś nie domknął bramki.
Postaram się dziczki jutro nakarmić .Podrzucę też do schroniska unidox i proverę .

Dlaczego Spidi siedzi jeszcze na kwarantannie i jest niewykastrowany?Chyba już minął okres poszczepienny i powinien być ciachnięty przez weta schroniskowego :roll:

"Domku" Wypłoszka zapraszamy na formu.Kinga ciebie też zapraszamy .Może w wolnej chwilce cos skrobniecie :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie kwi 17, 2011 6:40 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

mar_tika pisze:Dlaczego Spidi siedzi jeszcze na kwarantannie i jest niewykastrowany?Chyba już minął okres poszczepienny i powinien być ciachnięty przez weta schroniskowego :roll:

moze sie uda w Almavecie? bedziemy cos w poniedzialek dzialać, dowiem sie co i jak.

Filomen

Post » Nie kwi 17, 2011 12:38 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Sprawdziłam w książeczce Spidi (35/47) był przyjęty 07.04 a zaszczepili go 13.04 .Więc jutro m.ija 5 dni po szczepieniu.

Wyadoptowali wczoraj Bursztynkę 23/37 i Plamkę 19/34.

Trzy dziczki w szpitaliku wygladaja kiepsko.Kocia katar jak ta lala.Temp 39,2.
Najlepsza jest dziewczynka bialo-czarna.Rana po sterylce slicznie się zagoiła i nie ma kataru ,z oczek nic nie cieknie.Zdjęłysmy jej kaftanik bo i tak trzymala się tylko na dwóch troczkach.
Dwa kocurki biało-bure zakichane.Jeden zamiast nosa ma krwawą miazgę, drugi ma rozlizany worek mosznowy i dziurę z której wycieka ropa(dość nieładnie pachnie więc proces nie jest nowy)
Kupiłam unidox i podałyśmy kotom.O ile kocurki nie za bardzo protestowaly to kotka gryzie.Ola nie da sobie z nią sama rady.
Moim zdaniem koty nie nadają się do wypuszczenia,ale niech oceni to p.doktor
Ostatnio edytowano Nie kwi 17, 2011 20:04 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie kwi 17, 2011 19:01 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

No to super że Bursztynka i Plamka wyadoptowane :D
A co do dzikusków jak coś mogę je jutro podrzucić do Almavetu, może niech zostaną tam na leczenie, co prawda szpitalik 10 zł dziennie, ale jak w schronisku nie podadzą antybiotyków to będzie bez sensu :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon kwi 18, 2011 11:11 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Piotrek jedzie z darami do schronu, znowu dostaliśmy od Rufiego z Imielina dwa drapaczki - jeden na zewnątrz drugi do wnętrza oraz posłanka i suchą karmę, dziękujemy serdecznie :1luvu:
http://drapaki.pl/

a kotki już w Almavecie, zostawimy je w szpitaliku jak będą zdrowe, umowiliśmy się, ze karmicielka je odbierze

Filomen

Post » Pon kwi 18, 2011 19:53 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Kociaki ze schroniskowego szpitalika pod kroplówkami, wg Pani Doktor 2 w miarę jeden kiepsko :( no ale zobaczymy co będzie. Byłąm dziś z Dyziem na szczepieniu i zobaczyłam jak kociaki się mają, najważniejsze że są leczone.

terenia1

Post » Pon kwi 18, 2011 22:37 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Przez przypadek znalazłam stare zdjęcia, które robiłam w naszym schronisku w roku 2008-2009 można porównać jak było i jak jest.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Pon kwi 18, 2011 22:39 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Pon kwi 18, 2011 22:42 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

[poprzednia][następna]