Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2012 21:47 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Bianka 4 pisze:Buldożki francuskie to małe psiaki, do 30 cm, mniejsze od mojego Noblika, choć więcej ważą http://pl.wikipedia.org/wiki/Buldog_francuski i jak na "plaskatopyszczne" wyglądają dość sympatycznie. Ten, którego widziałaś, mógł być buldogiem angielskim, większy i wyglądem faktycznie może odstraszyć - to moje zdanie i przepraszam wszystkich miłośników tego typu psów.

to był na pewno francuski - ja siedziałam w niskim fotelu a on siedział przy moich kolanach.
A myślisz że Olek by się odnalazł w takim psim towarzystwie? Pies umie się bawic tak jak kot i mozę kociaka zastąpic? Pytam powaznie, choc moze brzmi głupawo :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 04, 2012 21:48 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Bianka 4 pisze:Buldożki francuskie to małe psiaki, do 30 cm, mniejsze od mojego Noblika, choć więcej ważą http://pl.wikipedia.org/wiki/Buldog_francuski i jak na "plaskatopyszczne" wyglądają dość sympatycznie. Ten, którego widziałaś, mógł być buldogiem angielskim, większy i wyglądem faktycznie może odstraszyć - to moje zdanie i przepraszam wszystkich miłośników tego typu psów.

chyba nikt się nie pogniewał
no... jakbyś obraziła kota to co innego...
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro lip 04, 2012 21:53 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

JolaJ pisze:

chyba nikt się nie pogniewał
no... jakbyś obraziła kota to co innego...

:ryk: :ryk: :ryk:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro lip 04, 2012 21:57 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Lolusiek - ależ to jest fajny kot... właśnie podeszłam do biurka a na krześle leży zwinięty mały czarnodymny kłebuszek.... mruczy cichutko bo go lekko dotknęlam ręką... jak za dotknięciem różdżki :wink: i się przytula i wtula w dłoń, połozył się na grzbiecie, łapkami objął moją rękę i mruuuczy....
ale czarne koty są mało popularne, a jeszcze z jednym oczkiem... :roll:
a jeszcze - Lolus ma długi ogonek i zawsze trzyma go pionowo w grze, a jak jest szczęśliwy to im bardziej to ogonek trzyma tym bliżej grzbietu

Marzenia11

Post » Śro lip 04, 2012 22:28 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Marzeniu, te kociaki ciągle mi się mylą... nie umiem dopasować imienia do kota :roll: Czy Olek był wtedy w lecznicy, kiedy byłam z moimi psiakami? Tamta trójka nie reagowała negatywnie na Ch'timkę, kiedy chciała je powąchać... Psy nie bawią się tak jak koty, ale z obserwacji mojego stadka wynika, że mogą się zaprzyjaźnić i dość szybko uczą się relacji między sobą. Moje koty uwielbiają Noblika, a sunia jest tą która pilnuje porządku. Jeżeli ten buldożek jest przyzwyczajony do towarzystwa kotów, a z tego co piszesz to chyba jest, nie powinno być problemów, Olek szybko go sobie ustawi :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro lip 04, 2012 22:53 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Nie, Oluś to rudzielec z chorym oczkiem, troszkę póxniej szczepiony więc go wtedy nie było. Gdy byłam z nim sama i też były psy w poczekalni, tylko ze duże, to się bał i chował mi się we włosy... Zobaczymy czy w ogole pani się odezwie.

Marzenia11

Post » Śro lip 04, 2012 23:14 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Połączenie psa z kotem, to naprawdę fajna opcja. Nawet jeżeli ich zabawy nie są takie same, to uczą się od siebie bardzo dużo i nigdy nie jest nudno - zarówno dla zwierzaków jak i opiekunów. Na początku na pewno Olek będzie się stroszył i bał, ale to szybko mija... pod warunkiem, że pies nie ma ADHD... ale nie podejrzewam o to buldożka francuskiego...
W jakim wieku jest ten psiak?
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Śro lip 04, 2012 23:20 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Nie znam szczegółów - pani miała się odezwac czy przyjedzie dzisiaj zobaczyc Olusia - ale chyba jesli jej dzisiaj by nie pasowało to ma dzwonic w piątek, choc tego nie jestem pewna. na pewno wizyta pa będzie itp. zobaczymy. Ja to myślę, ze Olek lubi kocie zapasy, turlanie się itp a to może chyba jedynie dac drugi kot, prawda?

Marzenia11

Post » Śro lip 04, 2012 23:35 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Zapasy mogą też być psio-kocie lub odwrotnie... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Nie lip 08, 2012 20:19 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Jak się mają Olki Lolki?
jak wizyta pa?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon lip 09, 2012 7:30 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Cześć gromadko! :)
Co u Was słychać?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 09, 2012 8:58 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Wczoraj, a własciwie dzisiaj w nocy, ok. 1, szkraby wybiegły na korytarz - zachwyt w pełni!!!! Nie mogłam ich złapac, ani zapędzic, ani w żaden inny sposób sprowadzic do domu. Przekonałam się po raz kolejny o tym ile sił i jak szybko potrafią przebierac łapkami, też o ich zwinności i umiejętności wywinięcia się i prześlizgnięcia między nogami.

Poza tym.
Olek ma znów owrzodzenie rogówki w wyniku "zewnętrznego urazu" - albo sobie sam uszkodził oko, albo były tu "działania kotów trzecich" - jak dla mnie główna podejrzana to Ruda Łapa, która ostatnio ostro walczy z dzieciakami o swoją ulubioną piłęczkę do zabawy.
Oczko Lolka nie powiększyło się, czyli spanikowałam, ale to mnie akurat nie martwi (że spanikowałam, of kors :mrgreen: ).
Bolek - przechodził jakąś infekcję, już miałam w ręku unidox - głównie ze względu na Olka i Lolka, bo nie chciałam aby im się uaktywnił wirus, dawałam intensywnie lizynę, czyli wysmarowane koty biegały po całym mieszkaniu :evil: na szczęście udało się opanowac sytuację.
Ruda łapa - to zagadka, nie wiem co mam z nią zrobic.... Nie podoba jej się w mojej małej kuchni bo się nie może rozpędzic i poganiac piłeczki, ale nie wygląda na stęsknioną za podwórkiem. Natomiast moje stadko ciężko znosi jej obecnośc - Nutusia znowu miała dzisiaj ostry atak ZFS. I któraś mi nasikała (i to w dużych ilościach) na fotel, na którym chwile wcześniej bawiła się kocia rodzinka.

Marzenia11

Post » Pon lip 09, 2012 8:59 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

JolaJ pisze:Jak się mają Olki Lolki?
jak wizyta pa?

wizyty pa nie było - pani się nie odezwała.

Marzenia11

Post » Pon lip 09, 2012 20:59 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon lip 09, 2012 21:25 Re: Ogonku(*)burasku(*)..RŁ&B,O,L-scury,mrówki i cpuny,wrrr!

Podpisane i potwierdzone :ok:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

[poprzednia][następna]