Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 26, 2012 9:50 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

selene00 pisze::ok: :ok: :ok: :ok: Laluś!! Ty się nie wygłupiaj chłopie! Daj tej Aśce wreszcie psychicznie odpocząć!

Iwonko Kochana, Laluś się spisał na medal - wyniki morfologii znakomite :dance: :dance2: Ufff............. :oops:
Węzeł chłonny nadal mocno powiększony, ale gardło lepsze. Laleczek jest faszerowany immunostymulatorami i to powinno "sprawę załatwić" :ok: :ok: :ok:
Maluszek rośnie jak na drożdżach a przyrost diabolicznej energii jest wprost proporcjonalny do wzrostu masy :twisted: :wink: Po prostu Laluś wymiata :strach: :1luvu:
Nawet wczoraj podczas pobierania krwi się popisał, zafundował wetce wkłuwającej się w żyłkę "złoty deszcz" 8O Uznałam to za dobrą wróżbę i sprawdziła się :mrgreen:
Moje Ukochania usiłują pogodzić się z obecnością nazbyt energicznego gościa, jesteśmy naprawdę bardzo zdeterminowani i ćwiczymy dzielnie cnotę świętej cierpliwości.
Bąbel przechodzi sam siebie i nawet spać mi nie daje pokazując nieustająco, że on nie ma ładniejszego oczka niż Laluś :wink: :D :1luvu:

Niestety nie ma żadnego odzewu na ogłoszenia Laleczka, jeszcze nigdy taka cisza w sprawie adopcji ogłaszanego tymczasika mi się nie przydarzyła :roll: :(
Ale najważniejsze, że wszyscy zdrowi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt paź 26, 2012 10:13 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

Asia, nie przejmuj się, u nas to samo :( kociaki jak złoto w dt miesiącami siedzą :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt paź 26, 2012 15:18 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

Zima tuż, tuż...bazarek na kierskie stadko, które dokarmia Asia
Może któraś z Pań potrzebuje torebkę, może już czas pomyśleć o prezencie gwiazdkowym dla zaprzyjaźnionej koleżanki. :lol: :lol:
Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=147484
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt paź 26, 2012 17:10 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

Laluś stwierdził u weta, że skoro na siłę do badania mu krew biorą, to on mocz dobrowolnie odda. :wink: Dwa badania płynów ustrojowych za jednym podejściem! Dla mnie bomba! :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt paź 26, 2012 17:34 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

Dla mnie również!
Opatentuj :!: :ryk:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon paź 29, 2012 10:33 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

:ryk: chyba rzeczywiście opatentuję :wink:
Zupełnie mi umknęły intencje Lalusia załatwienia "2 w 1" :lol:

Piękny weekend za nami, naprawdę piękny choć bardzo zimny. Na wszelki wypadek spędziliśmy go we wnętrzach :wink: W sobotę byłam na niezwykle interesującej konferencji "Pies i kot - od schroniska do skutecznej adopcji". O sresie zwierząt, jego konsekwencjach i sposobach jego eliminowania bardzo ciekawie mówili behawioryści COAPE (Andrzej Kosiński i Beata Leszczyńska). Całość bardzo udana, dużo mi dało to spotkanie - wiadomości i radości :D
Później już tylko słodkie lenistwo... Z Ukochaniami oczywiście :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kilka fotek Lalusia w ramach akcji promocyjnej w poszukiwaniu domku :wink:

Gdzie ten śnieg? Wypatrują Lalek z PiPi
Obrazek

No gdzie? "Wypatruje" Bąbelek z Laleczkiem
Obrazek

Śniegu nie ma, za to jest puchaty Budrys :wink:
Obrazek

Budrys nawet "kołami do góry" jest bardzo fajną podusią
Obrazek

Po drzemce wskazany jest deser - w tym wypadku "smocza szarlotka" :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon paź 29, 2012 14:47 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon paź 29, 2012 14:53 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

super foty! :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon paź 29, 2012 18:31 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

Fajne foty. :mrgreen: Głaski dla wszystkich Twoich ukochań. :1luvu: Po całości tradycyjnie. :wink:
Meli nie pomiń w jej oblotach posesji. :wink: Budrysiowi to przekaż taką solidną ilość, bo ten potrzebuje ich najwięcej. :lol:
Śniegu nie ma??? 8O U nas leży od soboty.
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pon lis 05, 2012 9:46 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

Dziękujemy :1luvu: , wszystkie komplimenta oraz buziolęta zostały Ukochaniom przekazane :wink: :D

Niestety nie jest u nas sielankowo - Laluś chory. W sobotę okazało się, że już wszystkie węzły są powiększone :( Test w kierunku białaczki na szczęście negatywny. Moja euforia i spokojny głos weta, mówiący że nie mam się przedwcześnie cieszyć, bo coś powoduje takie znaczne powiększenie węzłów. Morfologia wykazała spadek leukocytów poniżej normy - 4,5. Norma: 5,5 -19,5. Tydzień temu leukocyty były w normie: 13,9, i nie powiększyły się wówczas jeszcze węzły podkolanowe. Decyzja - test w kierunku Fiv. I znowu radość, bo wynik negatywny. Potem wet (niestety nie było prowadzącego) zaczął wspominać o FIP 8O , a przecież Lalek nie gorączkuje i ma normalny apetyt. Może jest trochę mniej energetyczny niż wcześniej. No i ewentualnie chłoniak, ale na to jest raczej za młody. Wydaje się, że przechodzi jakąś wirusówkę, tylko jaką? Teraz dostaje leki, oczywiście codziennie immunostymulator (jak wcześniej, pomimo tego leukocyty gwałtownie spadły). Pod koniec tygodnia kontrola i ponowne badanie krwi. Zobaczymy co dalej. Pewnie Zylexis, który już teraz chyba powinien dostać. Najważniejsze jednak by zdiagnozować to świństwo żeby móc skutecznie walczyć :ok: :ok: :ok:
Martwię się strasznie, choć wiem, że Lalek wygra walkę z chorobą, jak tajemnicza by ona nie była!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na szczęście patrząc na Laleczka trudno dostrzec, że dzieje się z nim coś złego :D Czyli nie może być przecież bardzo źle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MałgochaPe :1luvu: dziękuję Ci, że byłaś z nami i że tak fajnie i mądrze podtrzymywałaś mnie na moim przerażonym duchu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kochane Cioteczki, prosimy o Wasze magiczne kciuki :oops:
Może któraś z Was spotkała się z podobną sytuacją i może coś podpowiedzieć.
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon lis 05, 2012 10:23 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

Kciuki trzymamy mocno! :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pon lis 05, 2012 11:12 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

Asiu! kciuków całe morze! jakie to cholerstwo by nie było niech idzie w jasną ciasną! Laluś to tffffardy gość! da radę dziada pogonić!
buziaków i głasków mnóstwo dla wszystkich Ukochań i dla Ciebie, Asieńko!
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon lis 05, 2012 11:36 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

:ok: :ok: :ok: przesyłamy

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon lis 05, 2012 11:51 Re: Bąbel& Spółka...Laluś szuka kochającego domu stałego, s.

Dziękuję, Kochane :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Właśnie rozmawiałam z wetem prowadzącym. Zadecydował, że dzisiaj Laluś będzie miał biopsję oraz pobraną krew na badanie PCR (pomimo wyników testu Elisa). Do czasu wszystkich wyników mam słodziaczka izolować od reszty kotów, jednak :(
Strasznie się martwię. Dziękuję Wam, że jesteście z nami, kochane Cioteczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon lis 05, 2012 12:19 Re: Bąbel& Spółka...Laluś chory:(( szukamy przyczyny.

Asiu...Ty wiesz :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

[poprzednia][następna]