30 głodnych kotów- zajezdnia autobusowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 21, 2012 21:53 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Do wiosny :ok: :ok:
A o wiatrach coś wiem, tez blisko morza mieszkam, jeno po środku wybrzeża.. :wink:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto lut 21, 2012 21:58 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

zjawka pisze:Do wiosny :ok: :ok:
A o wiatrach coś wiem, tez blisko morza mieszkam, jeno po środku wybrzeża.. :wink:

Nie mogę się doczekać lata, oby było ciepłe, a nie takie deszczowe jak w ubiegłym roku.
:ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro lut 22, 2012 11:33 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

czego życzę kociakom, Wam (i sobie) z całego serca - pięknej wiosny i ciepłego lata!!!
Mój Złoty taki smutny, biedaczek :( Aż mi się serce kraje. A jak Jacuś - mój drugi podopieczny?
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Śro lut 22, 2012 12:50 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Kochana,Jacuś do jedzenie przychodzi w ostatniej turze. Jest już ciemno i ciężko mi zrobić zdjęcie./ale go dopadnę. :wink: /.
Nie wiem co tam sie stało na zajezdni , jestem tam codziennie , ale jak już pisałam wcześniej kociaki są wystraszone jakieś takie nie swoje. :( .
Mam nadzieje ,że z dnia na dzień będzie z nimi coraz lepiej. Znowu trzeba się będzie wziać za sterylki. Trochę zostało jeszcze do roboty.
Nie ustająco prosimy o pomoc teraz najbardziej potrzebujemy mokrego.
Dziękuję ,że jesteście z nami. :1luvu:
Obrazek

cypisek

Post » Śro lut 22, 2012 13:01 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Cypisku, czy to są zupełnie dzikie koty? Nie można byłoby spróbować zrobić im ogłoszeń?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro lut 22, 2012 19:30 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

alab108 pisze:Cypisku, czy to są zupełnie dzikie koty? Nie można byłoby spróbować zrobić im ogłoszeń?

Koty adpcyjne juz sa w swoich domach zostały same dzikuski
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro lut 22, 2012 19:33 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

One są takie śliczne , szkoda wielka, dobrze, że mają Was :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Post » Śro lut 22, 2012 22:06 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Tak jak Monika napisała, te które były adopcyjne już dawno grzeją dupki w swoich domach. Zostały dzikie , te bardziej lub mniej. Dzikuski przez dwa lata pracowałam na ich zaufanie. Mi dają się głaskać, dotykać w trakcie jedzenie, ale ..tylko tyle. Do strylek trzeba używać podstępu, łapanie na klatkę łapkę lub podbierak. Dziewczynki/te kolorowe/były po sterylce w domu/musiały przeczekać parę dni/i nie były z tego powodu szczęśłiwe. Odmawiały jedzenia, płakały. Szkoda, ale nie będziemy z Moniką na siłę wyłapywać i więźić dzików , one po prostu chcą być wolne i niech tak zostanie. Pomagamy w miarę możliwości,karmimy, leczymy. Może się któreś da bardziej oswoić ..to wtedy wiadomo ,będą szukane im domki.
Obrazek

cypisek

Post » Śro lut 22, 2012 22:16 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Tylko sama piszesz, że zachowują się jakby ktoś je wystraszył. Tego się obawiam, bo gdyby one miały tam spokój to byłoby ok
Obrazek

alab108

Post » Śro lut 22, 2012 22:25 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Tak twierdzę że są wystraszone , ale no to nie mamy wpływu. Niestety w pewnych sytuacjach człowiek jest bezradny. Nie mamy pomysłu co zrobić z 30 dzikimi kotusiami.
Obrazek

cypisek

Post » Sob lut 25, 2012 2:35 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Dziewczyny, wracam na posterunek! Przez kilka dni byłam bez neta :roll:
Dziękuję za wieści o "moich" zajezdniaczkach.
przesyłam głaski i pozdrowienia
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Post » Sob lut 25, 2012 20:32 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

berushkaa pisze:Dziewczyny, wracam na posterunek! Przez kilka dni byłam bez neta :roll:

:mrgreen:

Dzisiaj w końcu dopadłam Maćka, zdjęcie nie za ładne, bo się wiercił. :wink:

Obrazek

Złoty pokazał mi tylko zad, :roll: i poszedł sobie za siatkę, zostawiając mnie zdumioną jego zachowaniem.

Tu śliczna Czarnuszka pozowała do fotki, może i jej trafi się opiekun wirt.

Obrazek

U nas dalej sztorm na Bałtyku , jak i sztorm to wiadomi i meeega wiatry.
Na zajezdni czeka nas sporo pracy, wiatr nawiał wszystkie śmieci z okolicy. Trzeba poczekać aż ucichnie i wziać się za porządki. Byle do wiosny.
Obrazek

cypisek

Post » Sob lut 25, 2012 20:40 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

cypisek pisze:
berushkaa pisze:Dziewczyny, wracam na posterunek! Przez kilka dni byłam bez neta :roll:

:mrgreen:

Dzisiaj w końcu dopadłam Maćka, zdjęcie nie za ładne, bo się wiercił. :wink:

Obrazek

Złoty pokazał mi tylko zad, :roll: i poszedł sobie za siatkę, zostawiając mnie zdumioną jego zachowaniem.

Tu śliczna Czarnuszka pozowała do fotki, może i jej trafi się opiekun wirt.

Obrazek

U nas dalej sztorm na Bałtyku , jak i sztorm to wiadomi i meeega wiatry.
Na zajezdni czeka nas sporo pracy, wiatr nawiał wszystkie śmieci z okolicy. Trzeba poczekać aż ucichnie i wziać się za porządki. Byle do wiosny.

Ten Czarnuszek u góry wyglada kosmicznie-magicznie.
A wiosna się już niesmiało wkrada - u mnie na działce ( też wiatrami smaganej) już ranniki żółciutkie z ziemi wylazły :)
Trzymajcie się :kotek:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Sob lut 25, 2012 22:09 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Oj ten Złoty... :roll:
Mam nadzieję, że to tylko chwilowy brak dobrych manier :ryk:
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Sob lut 25, 2012 22:39 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

berushkaa pisze:Oj ten Złoty... :roll:
Mam nadzieję, że to tylko chwilowy brak dobrych manier :ryk:

oto dowód...fota nie wyraźna...bo kroki zamaszyste.. :lol:

Obrazek
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]