Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 12, 2011 23:03 Re: Fundacja PJD, BARDZO PROSIMY O 1 % s. 82

:) Myślałam, ze chodzi Ci o treść ogłoszenia. Nowości to pewnie głównie u Stachurki.
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Sob lut 12, 2011 23:13 Re: Fundacja PJD, BARDZO PROSIMY O 1 % s. 82

Nie, nie, zadałam pytanie niezbyt precyzyjnie, mea culpa. Byłam przyzwyczajona przez luelkę do regularnych wieści :D
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Nie lut 13, 2011 11:29 Re: Fundacja PJD, BARDZO PROSIMY O 1 % s. 82

Majorka - gdy Imbir przeprowadzi się do swojego domu, to u mnie zamieszka Lila - nadrobimy :). Imbirek dzisiaj czuje się bardzo dobrze, już sprawdzał, czy umie nadal chodzić po firankach 8) .

Wczoraj był marny i smutny - ten miot w ogóle źle znosi narkozę. Ale wszystko jest dobrze :1luvu: .

A ja przed chwilą podpisałam umowę adopcyjną z nowym Opiekunem Betki. Gratulujemy! Kota nie mogła trafić lepiej :1luvu: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie lut 13, 2011 13:19 Re: Fundacja PJD, BARDZO PROSIMY O 1 % s. 82

Super :ok: Gratuluję Imbirkowi zdolności alpinistycznych, a za Betkę trzymam mocne kciuki na nowej drodze życia :piwa:
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pon lut 14, 2011 22:45 Re: Fundacja PJD, BARDZO PROSIMY O 1 % s. 82

A Imbirek już od dwóch godzin jest u siebie w domu :). Pierwsze chwile aklimatyzacji obserwuje Grrr, u której Przyjaciół zamieszkał kocurro. Mam już więc pierwsze wieści. Imbirek i jego nieco starsza koleżanka obserwują się pilnie, co Bronia fuknie, to Imbiś odpowiada jej żałosnym miaukiem: "czemu na mnie krzyczysz, ja jestem fajny!". Żadnemu z nich nowe towarzystwo nie zepsuło apetytu, kocie smakołyki lądują to w jednym, to w drugim brzuszku. Obyło się też bez łapoczynów :).

Wygląda mi to na początek fajnej kociej przyjaźni - i za to mocno trzymam kciuki! Wiemy wszyscy jedno - trafił charakterek na charakterek, bo oba koty są bardzo energiczne :1luvu: :1luvu: :1luvu: .

luelka

Post » Pon lut 14, 2011 22:50 Re: Fundacja PJD, BARDZO PROSIMY O 1 % s. 82

Widzę, że nastał czas przeprowadzek (czasem przez zasiedzenie :)).
Fajnie, gratuluję!

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pon lut 14, 2011 23:23 Re: Fundacja PJD, BARDZO PROSIMY O 1 % s. 82

Oby to był dopiero początek - dzisiaj miałam nawet telefon po Snake'a, ale Pan, który dzwonił, przestraszył się jego problemów z pęcherzem. Oby PaJDotki znalazły swoje miejsca na ziemi - wiosna coraz bliżej... A czasami nie da się odmówić pomocy. Kotów do opieki na pewno nam nie zabraknie :(.

luelka

Post » Wto lut 15, 2011 0:02 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, BETKA I IMBIR - Domy!!!:))

Foczko.skoczko, gratuluję decyzji :piwa: :ok:
Liczę na "zdjęcia kotki po adopcji" ;) , bo Wasze koto-story są boskie 8)

A ja zamówiłam drugą partię szczepionek p. grzybicy dla moich podopiecznych.
Mają oni wiele radości z naszego nieszczęścia:
pewnego dnia zapukał do nas sąsiad, mówiąc, że zalewamy mu łazienkę. W rzeczy samej, tak było. Okazało się, że cieknie gdzieś spod naszej zamurowanej całkowicie (przez poprzednich właścicieli mieszkania) wanny. TŻ musiał wykuć kafelki, zrobić otwór, a potem naprawił usterkę. Koty pokochały dziurę pod wanną :piwa: wchodzą tam glisty jedne i potem niespodziewanie wyskakują ;) Teraz musimy znaleźć podobne kafelki i im tą dziurę (upewniwszy się, że żaden kot nie zostanie zamurowany ;) ) zlikwidować.

Mamelowie uwielbiają pozować do zdjęć:

Obrazek

A Vegasa trzymamy w klatce:

Obrazek

Poza tym norma, czyli Dzidka i Mamele tulą się do siebie przy każdej okazji:

Obrazek

A Spoksiu rozsiewa feromony:

Obrazek
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto lut 15, 2011 14:55 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, BETKA I IMBIR - Domy!!!:))

Aktualna fotostory z Betką wyglądałaby tak: Betka leży w zielonym koszyczku, siedzi w białym koszyczku i znowu leży, tym razem w czerwonym koszyczku. Odkąd wygrzebałam te koszyczki, kota nie ma. Przypomina mi tym mojego siostrzeńca, któremu w pewnym wieku najwięcej radości sprawiały nie zabawki, a patelnie. :lol: Za to Snejkuś zrobił się rozkoszny, słodziak z niego niesamowity, to już nie ten dzikusek, któremu wystarczy, że jesteśmy i nie narzucamy się zbytnio z czułościami. Kiedyś się oburzał, a teraz sam domaga się codziennej porcji przytulanek. Tu jest filmik, na którym Betka bawi się koszyczkami, a ja próbuję ją chociaż troszkę wyczesać (w przeciwieństwie do Snejka strasznie tego nie lubi i miauczy, jakby działa jej się krzywda): http://www.youtube.com/watch?v=T3IzNn_3Dhs.

foczka.skoczka

Post » Wto lut 15, 2011 15:08 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, BETKA I IMBIR - Domy!!!:))

Kawał kota z tej Betki. :lol: A z tymi koszyczkami to faktycznie prawdziwe szaleństwo. :ryk:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto lut 15, 2011 17:29 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, BETKA I IMBIR - Domy!!!:))

Betka robi wszystko (ale chyba nie do końca), żeby się schować :ryk:
foczka, jaką masz super rękawiczkę :ok:
Obrazek

Majorka

Post » Śro lut 16, 2011 9:21 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, BETKA I IMBIR - Domy!!!:))

Bardzo się cieszę z domu Betki :D
I z domu Imbira też :D

Foczka.skoczka, podpis masz nieaktualny :lol:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro lut 16, 2011 18:21 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, BETKA I IMBIR - Domy!!!:))

Już zmieniłam. :)
Majorka to jest Pan Łoś, jedyny osobnik w naszym domu przed którym Betka przez chwilę czuła respekt. ;)

foczka.skoczka

Post » Pt lut 18, 2011 23:46 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, BETKA I IMBIR - Domy!!!:))

Specjalnie dla Majorki mam niusy od jej podopiecznej, Lili :D

Lila rośnie jak na drożdżach, jest ciężka i masywna - bardzo w tym przypomina Szafira. Przy okazji to najbardziej miziasty kot świata. Niedługo prześcignie w tym wszystkie dotychczas znane mi koty, tym bardziej, ze jest wyjątkowo ufna. Szczególnie lubi mężczyzn ;).
Zdrowotnie młoda miewa się bardzo dobrze i póki co nie obserwujemy nawrotów infekcji, z którą walczyliśmy jeszcze niedawno przez prawie trzy tygodnie. Jednak czeka nas jeszcze odrobaczanie...
Proszę o kciuki. Za moje palce. Lila to niezły kasownik ;).

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Sob lut 19, 2011 13:06 Re: Fundacja PJD, 1 % s.82, BETKA I IMBIR - Domy!!!:))

Dzięki luelka za wieści, teraz czekam na fotki :) Swoją drogą nie spodziewałam się informacji, że Lily jest masywna 8O myślałam, że to malutka, filigranowa koteczka!
Jeśli chodzi o przyzwolenie na zabieg różne, to ja też mam kasownik w domu w postaci Romka :mrgreen:
Obrazek

Majorka

[poprzednia][następna]