S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 10, 2010 23:14 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

IKA 6 pisze:
Liwia_ pisze:Słuchajcie, mam zgłoszenie o kilku małych - małych, nie przeżyją, jeżeli nie znajdą domów... Gdyby byli jacyś chętni na malce - proszę, przekierujcie...

Proponuje wysłac bezposrednio do mnie, za zgodą Małej :mrgreen: :mrgreen: oczywiscie

Dzięki :) Na szczęście udało się dziś opanować sytuację, maluchy już zagospodarowane... I oby tylko nie było kolejnych takich zgłoszeń, póki co mam kompletnie zablokowany dom :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie kwi 11, 2010 14:44 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Ronnie pisze:
tangerine1 pisze:Dzisiejsza tragedia przycmiła wystawę.
Wrócilam do domu i nie mogę uwierzyc, ze to dzieje sie naprawdę.
Tak bardzo żal :(

Myslę, ze jutrzejsza wystawa potrwa naprawdę krotko,
więc kto ma ochote na odwiedziny zapraszamy przed południem.

Ehh, strasznie żal. Też ciągle jestem w szoku.
Myślę, że jutro mało kto będzie się czuł na siłach na przyjście na wystawę.

http://www.prezydent.pl/para-prezydenck ... ulubiency/
Im więcej czytam, tym chyba gorzej się czuję.

Dzięki Ronnie za wyszukanie tego tekstu http://www.prezydent.pl/para-prezydenck ... ulubiency/.

Pianka

Od: Pt maja 13, 2005 21:42

Post » Nie kwi 11, 2010 15:50 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Obrazek

Zdjęcie z wystawy.Korciaczki będą miały lepsze :lol:
myślałam,ze dziś dotrę ale niestety....
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Nie kwi 11, 2010 18:59 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

dzis jednak wystawa sie odbyła, z 2 minutami ciszy o 12ej,,bez pompy, ale się odbyła

Troche kotków poreklamowałysmy, dom znalazł mainncoonek-ktorego mamy zgłoszonego do adopcjii, i było zainteresowanie troche Pusią i Myszka-bo długowłose
Reszta raczej słabo, chociaż z kilkoma ludzmi od naszych zwykłych dachowczyków tez rozmawiałam,mają moj numer.
czy zadzwonią-nie wiem.

Szkoda,ze lało, na dworze miałyby większe szanse na znalezienie domków

cóż , za tydzień akcja w SilesiaCC

Koty wystawowe piekne oczywiscie.

...a w schronisku...
bardzo martwię sie o Horacego i Trojanka- jednak nie zbierają sie dobrze jak dotąd, powiinna byc poprawa po lekach juz bardzo widoczna, a nie bardzo jest.

Franus dzis dobrze wygladał, Kuba oczka znów zaróżowione

Minusiki i Noemi ładnie się leczą na szczęscie.

No i jest nowy kocurek, niekastrowany, znaleziony na ulicy, a widac ,ze max czysty, domowy miziak. Imie nadała mu dziś Boenka-ale oczywiscie pamietam tylko,ze na litere B :wink:
B.. - 104 / 10
od 9 04 w schr
tricat 10 04

Obrazek Obrazek Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie kwi 11, 2010 20:32 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Mam pytanie - czy 1% dla niekochanych nadal przekazujemy przez fundację Fioletowy pies czy się może zmieniło?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie kwi 11, 2010 21:21 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

nie, już bezpośrednio
http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/
część datków przeznaczona będzie również na niekochane :wink:
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Pon kwi 12, 2010 7:02 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Lola_ pisze:nie, już bezpośrednio
http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/
część datków przeznaczona będzie również na niekochane :wink:

Dzięki :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon kwi 12, 2010 12:59 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Witam ...
Miałem wreszcie okazję poznać co niektórych z niekochane.org na wystawie osobiście.
Zaowocowało to też tym, że pojawiły się kocie ogłoszenia ze śląska na portalu jaki prowadzę.
Jeśli ktoś szuka fotek z wystawy są już (częściowo) na portalu. Dodatkowo 4 filmiki ... Niestety tylko z pierwszego dnia, bo w drugim musiałem zostać w domu - rozchorował nam się niespodziewanie persio ...

Po naszym spotkaniu mam też nadzieję, iż znajdzie się osoba która napisała by z nami artykuł o schroniskowych kotach, ich losie, ludziach ... jak i samej fundacji.
Pozdrawiam

eju

Od: Pt cze 19, 2009 19:04

Post » Pon kwi 12, 2010 18:02 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

eju pisze:Witam ...
Miałem wreszcie okazję poznać co niektórych z niekochane.org na wystawie osobiście.
Zaowocowało to też tym, że pojawiły się kocie ogłoszenia ze śląska na portalu jaki prowadzę.
Jeśli ktoś szuka fotek z wystawy są już (częściowo) na portalu. Dodatkowo 4 filmiki ... Niestety tylko z pierwszego dnia, bo w drugim musiałem zostać w domu - rozchorował nam się niespodziewanie persio ...

Po naszym spotkaniu mam też nadzieję, iż znajdzie się osoba która napisała by z nami artykuł o schroniskowych kotach, ich losie, ludziach ... jak i samej fundacji.
Pozdrawiam

witaj eju u nas serdecznie :)
ogłoszeniodawcy-pamietajcie ,zeby u eju tez ogłaszac nasze kociaste
na portal wchodzi duzo osób
O artykule tez pomyslimy :wink:

Mała1

Post » Pon kwi 12, 2010 18:08 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

i wazny komunikat-jeszcze go potwierdze jutro
Akcja w Silesii CC najprawdopodobniej nie teraz w wekend tylko w nastepny czyli 24-25 04

...a w schronisku....

Hubercik dzis conieco zjadł
Trojan nadal nie chce, ma całkiem zatkany nos-to dlatego

Noemi tez rozsmarkała sie na maxa, przeszła od dzis na silniejszy antybiotyk

Fivki w miare oki, Franus lepiej niz Kuba, dostana niedługo trzecia dawke zylexisu od nas w prezencie.

ujemne całkiem oki

Farinelli biega za nami wzdłuż płota jak pies :wink:

.....
(ja teraz bede chyba częsciej w ciagu dnia poza netem-informuję)

Mała1

Post » Pon kwi 12, 2010 18:17 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Mała1 pisze:
No i jest nowy kocurek, niekastrowany, znaleziony na ulicy, a widac ,ze max czysty, domowy miziak. Imie nadała mu dziś Boenka-ale oczywiscie pamietam tylko,ze na litere B :wink:
B.. - 104 / 10
od 9 04 w schr
tricat 10 04

Obrazek Obrazek Obrazek

To jest Baltazar :wink:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pon kwi 12, 2010 18:50 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Witajcie ...
Podpowiem coś jeszcze o ogłoszeniach na portalu. Nie wiem na ile jesteście zorganizowani, ale podam jak działają u nas wolontariusze z Łodzi. Założyli jedno wspólne konto dla wszystkich. Każdy z nich zna do niego dostęp. Dzięki temu na bieżąco z penelu użytkownika mogą śledzić m.in. ilość odsłon, edytować ogłoszenia w razie potrzeby, dodawać nowe, wstawiać więcej zdjęć do ogłoszeń i najważniejsze - mają kontrolę w jednym miejscu nad swoimi ogłoszeniami. Może zrobicie podobnie?

Ja ze swej strony dodam niekochane org do katalogu razem z filmikiem jaki zobaczyłem w linku Mała1. Ten kto go zrobił ... ja się popłakałem ... Niby stary chłop, ale jeśli chodzi o krzywdę i widok schroniska, tych wszystkich zwierzaków ... rozklejam się jak dziecko. Naprawdę nie wiem jak Wy sobie radzicie widząc to na codzień. Pełen podziw za to co robicie. Ja w schronisku byłem raz ... i musiałem je opuścić ze łzami ... chciałem pomóc, dać coś od siebie, ale nie potrafiłem tam funkcjonować. To nieracjonalne ...

Pozdrawiam Was serdecznie
i czekam na chętnych do artykułu - piszcie na PW lub kontakt portalu

eju

Od: Pt cze 19, 2009 19:04

Post » Pon kwi 12, 2010 18:59 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Mała1 pisze:
eju pisze:Witam ...

Pozdrawiam

witaj eju u nas serdecznie :)
ogłoszeniodawcy-pamietajcie ,zeby u eju tez ogłaszac nasze kociaste
na portal wchodzi duzo osób

Stronka bardzo fajna. No, to ja od razu skorzystam :oops: :wink: Wysłałam prośbę o ogłosznie na priw.

Pianka

Od: Pt maja 13, 2005 21:42

Post » Pon kwi 12, 2010 19:05 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Pozwoliłyśmy już sobie dodać na Domowych-Tygrysach Pusię :oops: wczoraj dodałyśmy tam wszystkie niekochane, które są umieszczone w Kocim CV na stronie schroniska.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon kwi 12, 2010 19:06 Re: S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

eju pisze:Podpowiem coś jeszcze o ogłoszeniach na portalu. Nie wiem na ile jesteście zorganizowani, ale podam jak działają u nas wolontariusze z Łodzi. Założyli jedno wspólne konto dla wszystkich. Każdy z nich zna do niego dostęp. Dzięki temu na bieżąco z penelu użytkownika mogą śledzić m.in. ilość odsłon, edytować ogłoszenia w razie potrzeby, dodawać nowe, wstawiać więcej zdjęć do ogłoszeń i najważniejsze - mają kontrolę w jednym miejscu nad swoimi ogłoszeniami. Może zrobicie podobnie?

Właśnie, dzięki że mi przypomniałeś, zapomniałem o tym wspomnieć na wystawie. ;-)
Teraz na innych portalach ogłoszenia są robione na kontach konkretnych osób. Może tam też powinniśmy mieć konto ogólnie dla Niekochanych? Trzeba by tylko sprawdzić, czy na wszystkich portalach jest to zgodne z regulaminem (szczególnie mam wątpliwości co do allegro).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

[poprzednia][następna]