Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 06, 2010 9:47 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Justa - czy masz jakieś wieści o Frotce i Amelce?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Wto kwi 06, 2010 9:56 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

wlasnie dawno nie bylo zadnych informacji o kiciach :) ciekawa jestem jak im swieta minely :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto kwi 06, 2010 13:52 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Hop poświątecznie :)

Luinloth

Od: Śro lis 12, 2008 13:29

Post » Wto kwi 06, 2010 19:02 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Wrzucę sobie zdjęcia, bo jutro trzeba wydrukować, a nie będę przeszukiwała całego wątku ;)
Justyna, możesz mi przypomnieć które koty szukają DS, a które nie? Potrzebuję tych informacji jeszcze dziś. Chciałabym do czwartku zrobić plakat, a jutro drukujemy zdjęcia i chcę wiedzieć które opisy charakterów wydrukować. I info, czy opisy charakterów są ok,czy coś się zmieniło :lol:

Rudzik
Rudzik kiedyś miał dom, rodzinę, ale ponoć alergia dziecka to przekreśliła. Tak naprawdę okazało się, ze Rudzik był bardzo ciężko chory i został oddany z tego powodu. Wystąpiło u niego zatrzymanie moczu i gdyby nie nocna pilna operacja, już by nie żył. Miał czyszczony pęcherz, amputowane prącie i ma wyszytą cewkę moczową, musi jest TYLKO ROYAL CANIN URINARY i to do końca życia.
Jest młodym około 2 letnim kotem , czy ktoś go pokocha , czy ma szanse na dom ?

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Felek i Kika
Kika (czarna) i Felix (pingwinek) to młode około 10 miesięczne kociaki, niestety życie ich nie oszczędzało, wiedzą co to ból, strach, głód i cierpienie.
Kika ma urwany ogonek, ale mimo tego uczy się ufać człowiekowi i robi postępy, nawet mruczy na widok Dużego.
Felix uważnie się przygląda i tez zaczyna rozumieć, że człowiek to nie zawsze = zło.
Dobrze by było, gdyby kociaki mogły pójść do nowego domku razem , są ze sobą bardzo zżyte .
Czy mają jakiekolwiek szanse , gdy tyle miziastych i pięknych kociąt szuka domu?
Kika jest wysterylizowana, a Felix wykastrowany .

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zuzu
Umaszczenie: bury-pręgowany z białym
Znak szczególny: często wystawiony język, brak opuszki
Zdrowie: zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany, amputowana opuszka

Zuzu, zwany Wielkim Panem Zeusem, swojego miejsca na Ziemi szuka naprawdę długo, za długo jak na tak pięknego kota. Czy jest w ogóle szansa dla niego?
To piętnastoletni seniorek, w dodatku ze swoim zdaniem i amputowaną opuszką. Ludzie nie zwracają na niego uwagi, nie dają szansy- adoptują te młode, zdrowe i superkontaktowe mruczki. On jednak wytrwale czeka...
Jest dużym, pociesznym buraskiem z białymi znaczeniami i złocistymi oczkami. Prawdopodobnie przeżył jakiś wypadek, bo do domku tymczasowego trafił z krwawiącą łapką. Po długiej walce niestety trzeba było amputować niewielką jej końcówkę. Ten mały 'ubytek' w niczym mu jednak nie przeszkadza, i jeśli akurat nie włada swoim posłankiem wylegując się, chętnie bawi się myszką czy inną zabawką. Jest kocurkiem, który swoje za uszami ma, uwielbia pieszczoty, ale daje znać kiedy dość pacnięciem łapą. Jest miziakiem na tyle ile mu to odpowiada.
Zeus jest wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony i zdrowy (po usunięciu 2 kłów), czeka na dom, który pokocha go takim jaki jest i da mu tą jedyna szansę!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Tygrys
Umaszczenie: bury
Znak szczególny: głębia zielonych oczu
Zdrowie: zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany
Kto lubi duże, klasyczne koty z pazurem napewno w Tygrysie znajdzie towarzysza na parę ładnych lat. Jest 12letnim kotem, który swojego miejsca szuka przez całe życia. Do domku tymczasowego trafił jako malutkie kocię, takie kilkudniowe i od razu zawładnął sercem wszystkich kocich i niekocich lokatorów. Dlaczego? To typowy buras, zwykły dachowiec- i to jest w nim niezwykłe. Jego piękne, zielonkawe oczęta patrzą ufnie, choć jest to kocur z charakterem. Nie jest miziakiem, który na dzień dobry wskaczy na kolana i pokaże brzuszka. Jednak to kot bardzo pocieszny, osoba której pozwoli się pogłaskać i popieścić może o sobie powiedzieć, że jest wybrana. To zaszczyt pogładzić jego tygrysie futerko i doznać kociego ugniatania łapkami. Czasem drapnie, ugryzie, pokaże kto tu rzadzi, bywa że się obraża- ale on też potrafi i pragnie kochać.
Tyrgys to 12letni seniorek, niezauważany przez ludzi, zawsze spychany na margines. Ludzie, którzy przychodzili adoptować kotka zawsze wybierali te młode, ładne, przytulaśne. On nie miał szansy zaistnieć... W swoim domku tymczasowym resztę kociej bandy i potencjany dom obserwuje z szafy, z łóżka. Nie przychodzi się zaprezentować, pokazać swoje gabaryty i urodę, On daje szansę innym mruczkom. Czy nie pora i jemu ją dać?
Niestety Tyrysek znaczy teren, co najprawdopodobniej spowodowane jest przepełnieniem kotów u obecnej opiekunki. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że w niezakoconym miejscu przestanie.
Zdrowy, wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony czeka na domek!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Eustachy

Kocio jest po wypadku samochodowym.
Obrazek
Obrazek

Omega
Omega wraz z siostrą zostały opuszczone, ponieważ ich właścicielka trafiła do szpitala. Obecnie przebywa w domu tymczasowym u pani Justyny. Jest to młoda około 10 miesięczna wysterylizowana koteczka. Szuka domku niewychodzącego. Omega jest odrobaczona, wysterylizowana i będzie za niedługo zaszczepiona . Jest niesamowitympieszczoszkiem i uwielbia się bawić.

Obrazek

Pedro

Obrazek
Obrazek

Oaza

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie kwi 11, 2010 11:31 przez Quera, łącznie edytowano 6 razy
Klikaj i pomóż mi! <---- proszę klik chociaż raz dziennie :)

Quera

Od: Pon lut 09, 2009 17:28

Post » Wto kwi 06, 2010 19:25 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

wybacz, że się wtrącam, ale opis Rudzika, to jedno zdanie wielokrotnie złożone, no i są błędy

może niewielkie zmiany :oops:

Rudzik
Rudzik kiedyś miał dom, rodzinę, ale ponoć alergia dziecka to przekreśliła. Tak naprawdę okazało się, ze Rudzik był bardzo ciężko chory i został oddany z tego powodu. Wystąpiło u niego zatrzymanie moczu i gdyby nie nocna pilna operacja, już by nie żył. Miał czyszczony pęcherz, amputowane prącie i ma wyszytą cewkę moczową, musi jest TYLKO ROYAL CANIN URINARY i to do końca życia.
Jest młodym około 2 letnim kotem , czy ktoś go pokocha , czy ma szanse na dom ?

(dalej uważam, że treść straszy...)

Felek i Kika
Kika (czarna) i Felix (pingwinek) to młode około 10 miesięczne kociaki, niestety życie ich nie oszczędzało, wiedzą co to ból, strach, głód i cierpienie.
Kika ma urwany ogonek, ale mimo tego uczy się ufać człowiekowi i robi postępy, nawet mruczy na widok Dużego.
Felix uważnie się przygląda i tez zaczyna rozumieć, że człowiek to nie zawsze = zło.
Dobrze by było, gdyby kociaki mogły pójść do nowego domku razem , są ze sobą bardzo zżyte .
Czy mają jakiekolwiek szanse , gdy tyle miziastych i pięknych kociąt szuka domu?
Kika jest wysterylizowana, a Felix wykastrowany .

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto kwi 06, 2010 19:29 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Zuzu, zwany Wielkim Panem Zeusem, swojego miejsca na Ziemi szuka naprawdę długo, za długo jak na tak pięknego kota. Czy jest w ogóle szansa dla niego?
To piętnastoletni seniorek, w dodatku ze swoim zdaniem i amputowaną opuszką. Ludzie nie zwracają na niego uwagi, nie dają szansy- adoptują te młode, zdrowe i superkontaktowe mruczki. On jednak wytrwale czeka...
Jest dużym, pociesznym buraskiem z białymi znaczeniami i złocistymi oczkami. Prawdopodobnie przeżył jakiś wypadek, bo do domku tymczasowego trafił z krwawiącą łapką. Po długiej walce niestety trzeba było amputować niewielką jej końcówkę. Ten mały 'ubytek' w niczym mu jednak nie przeszkadza, i jeśli akurat nie włada swoim posłankiem wylegując się, chętnie bawi się myszką czy inną zabawką. Jest kocurkiem, który swoje za uszami ma, uwielbia pieszczoty, ale daje znać kiedy dość pacnięciem łapą. Jest miziakiem na tyle ile mu to odpowiada.
Zeus jest wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony i zdrowy (po usunięciu 2 kłów), czeka na dom, który pokocha go takim jaki jest i da mu tą jedyna szansę!

izydorka

Post » Wto kwi 06, 2010 19:34 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Czorcik
Umaszczenie: krówek
Znaki szczególne: brak przedniej łapki, uśmiechnięty pyszczek
Zdrowie: zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany
Jako wychudzony trójłapek wałęsał się co najmniej parę tygodni- mimo to nikt nawet nie spróbował mu pomóc. Pozostawiony sam sobie, obojętny dla wszystkich postanowił wziąć los w swoje trzy łapki i zwrócić się o ratunek. I tak na ulicy znalazła go pani Justyna. Wówczas był wygłodzony, zmęczony i słaby- z trudem przychodziło mu zrobić kilka metrów. W ten sposób trafił do tymczasowej opiekunki. Jak się okazało na jego niewielkim ciałku lokowało się około kilkuset pcheł. Kocurek został odpchlony, wyczyszczony, odrobaczony. Dlaczego stracił łapkę? Nie wiadomo. Mimo jej braku, radzi sobie doskonale. Czort, jak samo imię wskazuje, jest kotem z własnym zdaniem. Potrafi drapnąć, ugryźć, bywa że ma zły humor i lepiej się do niego nie zbliżać. Nie bójcie się jednak go przygarnąć, kaleki nie znaczy gorszy. Czorcik też chce być kochany i szczęśliwy, zasługuje na dom.
Czy jest w ogóle szansa na jego szczęście? Charakterny trzyłapek- ludzie nie zwracają na niego uwagi, ale mimo to on wciąż wypatruje Ciebie za oknem, wciąż ma nadzieję... Jeśli lubisz wyzwania, kochasz prawdziwe koty i masz choć odrobinę serca przygarnij Czorta, daj mu szansę! Kilkuletni, zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany czeka na Ciebie!

izydorka

Post » Wto kwi 06, 2010 19:34 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Izydorko :1luvu:
Skopiowała wszystko nawet bez przeczytania :oops: :oops:
Wiesz może, które koty Justyny szukają DS, a które są nieadopcyjne? Bardzo potrzebuję tej informacji.

Quera

Post » Wto kwi 06, 2010 19:36 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

bez przesady 8) może mi jeszcze coś umknęło, jak się szybko pisze to czasem coś nie tak wychodzi...

izydorka

Post » Wto kwi 06, 2010 19:39 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Ja jeszcze w sprawie moich zdjęć - nie mam pełnych rozmiarów... tylko te 1000 x 669...

Nieadopcyjne to dziczki czyli Bona, Malwinka, Kitek i Rafi. No i Czorcio, ale on nie jest dziki, tylko charakterny ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto kwi 06, 2010 19:45 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Wczoraj pisałam to ogłoszenie w porozumieniu z Justyną, więc opisy aktualne i wszystkie na bieżąco skonsultowane z Justynką :) Możesz stamtąd skopiować. Nie ma już błędów, jedyny w opisie Omegi brakuje jednej spacji, ale musiałam tak zostawić, bo inaczej wywalało mi zdjęcie w nie takie miejsce jak trzeba :twisted:

http://www.allegro.pl/item988896779_kot ... ekaja.html

koteczek555

Od: Śro mar 17, 2010 22:09

Post » Wto kwi 06, 2010 19:46 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Justa&Zwierzaki pisze:Opis Omegi :
Młoda około 10 mies wysterylizowana koteczka szuka domku nie wychodzącego , Omega jest odrobaczona i będzie za niedługo zaszczepiona . Jest niesamowitym pieszczoszkiem i uwielbia się bawić :lol:

gdzieś już było, które są które...

Młoda, piękna około 10 miesieczna wysterylizowana koteczka szuka domku niewychodzącego. Omega jest odrobaczona i będzie niedługo zaszczepiona .
Jest niesamowitym pieszczoszkiem i uwielbia się bawić. Jest koteczką, która szybko się uczy i bardzo chce mieć swoich ludzi.

a nie jest tu jej zdjęcie? viewtopic.php?f=1&t=105493&start=360
Najpierw długowłosa, a potem tak jakby ona.

[size=85]też musiałam poprawić własne błędy 8)
Ostatnio edytowano Wto kwi 06, 2010 20:00 przez izydorka, łącznie edytowano 2 razy

izydorka

Post » Wto kwi 06, 2010 19:57 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

koteczek555 pisze:Wczoraj pisałam to ogłoszenie w porozumieniu z Justyną, więc opisy aktualne i wszystkie na bieżąco skonsultowane z Justynką :) Możesz stamtąd skopiować. Nie ma już błędów, jedyny w opisie Omegi brakuje jednej spacji, ale musiałam tak zostawić, bo inaczej wywalało mi zdjęcie w nie takie miejsce jak trzeba :twisted:

http://www.allegro.pl/item988896779_kot ... ekaja.html

są literówki

Omega
niewychodzący - razem
niesamowitympieszczoszkiem - osobno

FiK
tez - kropeczka

Kika już powolutku zaczyna domagać się o pieszczoty - się pieszczot

Rudy
na prawdę- łącznie - naprawdę

Czort
. To ze ma charakterek to nie jego wina - tak urządzili go ludzi ludzie

Dlatego nie kopiuj , tylko czytaj, wszyscy robimy błędy. Im więcej poprawek tym lepiej dla futrzaków :wink:

izydorka

Post » Wto kwi 06, 2010 20:00 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Hihi a 2 razy to czytałam zanim wysłałam, pewnie to dlatego, że pisałam to 2 razy. To niesamowitympieszczoszkiem to właśnie o tym wiem, ale nie musi tak zostać, bo jak rozdzielam to wywala mi zdjęcie nie tam gdzie powinno ;/ Resztę zaraz poprawię :)

koteczek555

Od: Śro mar 17, 2010 22:09

Post » Wto kwi 06, 2010 20:22 Re: Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Literówki i inne błędy mi nie przeszkadzają - będę to przepisywać ;)

Quera

[poprzednia][następna]