[Białystok4]kociaki w hurcie i w detalu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 29, 2009 12:45

aga&2 ogłoszenia mąż zdjął na następny dzień rano, ale nie wszystkie, bo wyprzedziła go sprzątaczka, bo nie można wieszać śmieci na klatkach 8O , akurat był świadkiem jak sprzątaczka zerwała ogłoszenie z kotkiem, a jakieś panie do tej sprzataczki, ze co pani robi, nie widzi pani ze to ogloszenie o zaginieciu kotka? a sprzataczka na to, ze ja to nie obchodzi , nie mozna wieszac i juz, no i coz, zostala nazwana przez te panie "starą rurą" 8) na szczescie maz rozwiazal konflikt i wyjasnil ze kotek juz sie znalazl :) heh całe szczęście :lol:

whitescorpio

Od: Śro sty 07, 2009 22:45

Post » Śro lip 29, 2009 12:47

Wirus i Zarazek walczą ze świerzbem w uszach i tasiemcem w... brzuchach 8O

A ja nieśmiało przypominam, że 7 sierpnia rano wyjeżdżam i potrzebny inny tymczas, bo nie mam co z nimi zrobić.

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Śro lip 29, 2009 12:48

1969ak pisze:Jak to jest w tym roku z tańszymi sterylkami kotek z adopcji?
W tym roku to samo, zapraszamy :wink:

Mam prośbę o wstawienie na kotkowo nowej rezydentki z poniedziałkowego dyżurku. Oto kicia ur. 10 maja, troszkę sycząca, ale nie drapie :lol: Na razie mieszka u jednego pana ze swoja mamusią, ale na dłuższą metę lepiej nie, bo znowu nastąpi cudowne rozmnożenie... :oops:
Nazwałam ją roboczo Syczka, tel. 507764557
Obrazek
Obrazek

dreag

Od: Wto sty 13, 2009 21:04

Post » Śro lip 29, 2009 13:07

dreag- klasa - a jak ona zniknie to mamusia nie da rady się rozmnożyć? Coś pań wspominał o sterylizacji? Poza tym hm... Syczka - chyba jakoś inaczej by ją trzeba nazwac :) wstawię :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro lip 29, 2009 13:30

1969ak pisze:Jak to jest w tym roku z tańszymi sterylkami kotek z adopcji?
Pamiętam, że w tamtym roku była możliwość po odpisaniu 1% lub wrzuceniu papierka do skarbonki. Dzwonił do mnie dom szylkretki adoptowanej jesienią, że chcą ją wysterylizować i czy jest możliwość tej tańszej jak w zeszłym roku. Skierowałam ich do TOZ, więc uprzejmie proszę o spojrzenie na nich łaskawym okiem :D

TOZ na wszystkich petentów patrzy łaskawym okiem....jak zawsze na petentów ;)
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro lip 29, 2009 13:35

monia3a pisze:Ładna ta Twoja Lady :roll:

Kolorek również chodliwy więc powinna oddać się na pniu :)

Basica już możesz się zachwycać :wink: bo faktycznie jest czym :)

bo Wy wogóle nie macie sumienia....to takie cos co czasem gryzie, a przynajmniej powinno.... zbieracie koty z taaaakimi pieknymi ogonami i co ma biedny żuczek zrobić? zakocić sie ewidentnie? i tak już moje piranie na łóżko ze złosci sikają co wieczór....radźcie co mam z nimi zrobić :evil:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro lip 29, 2009 13:39

Basica - tak coś czułam że Ci się lAdy spodoba. Przecież to prawie kseróweczka tego kicia co prawie został u ciebie :)
A w to że TOZ patrzy przychylnym okiem to nie wątpię 8)
dreag - A może łatwiej pomóc panu w sterylizaji obu kotek? Bo czarno widzę dom dla syczki. Po fotach widać że Tulak to to nie jest...A nawet tulaki czekają teraz długo...
Lub chociaż powiedzieć że warunkiem pomocy jest sterylizacja matki?
Zawsze stawiam ten warunek wszystkim, którzy piszą. Ostatnio spławiłam dwie osoby, którym się "koteczka okociła, ojej" Jak nie dopilnowali, to sie okociła niech się przekonają jak to fajnie szukać domu dla maluchów.

Bakteria - wiem, wiem. PIelęgnuj narazie tasiemca. Może Moni się uda dzieciaczki przemycić do KAKADu...
Ostatnio edytowano Śro lip 29, 2009 14:54 przez aga&2, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Śro lip 29, 2009 14:45

*sissi* pisze:ktoś chętny na rudego ogłaszał się na bialystokonline, nie wiem tylko czy ogłoszenie wciąż aktualne.

Dzięki za wiadomość, ale na oddanie Rudiego do adopcji jest za wcześnie, to jak na razie za duży dzikus, a ludzie wolą tulaki. Musimy jeszcze nad nim popracować co najmnie 2 tygodnie
Tak w głębi duszy to się cieszę, bo jeszcze u nas pobędzie :D

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Śro lip 29, 2009 15:58

Lady na zabiegu, ostatni moment był. Ellza1 możesz wrzucić zdjątka moich "ofiar" :oops: Jak ktoś reflektuje na rudego tulaka to jest aktualnie do wzięcia oswojony młodzieniec z mojego osiedla, nie mam pojęcia skąd tu się wziął.

Monia podbierak podrzucić ci do domu czy może być jutro na dyżur?

janna019

Od: Pt lip 17, 2009 17:05

Post » Śro lip 29, 2009 16:55

Czytaliście?
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/art ... /665517719

Niby imiona wolontariuszek zostały zmienione ale są takie znajome i viceprezydent o Was ładnie powiedział - "młodzi ludzie" :wink:

Ja jestem kociara i ze wstydem muszę przyznać, że nigdy nie byłam w schronisku. Ale to co przeczytałam to jakaś maskara :strach:
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro lip 29, 2009 20:34

Dobry wieczór
No i z 5 kociąt zrobiło się 6
Ide wczoraj wieczorem ze sklepu patrze a tu dzieciaki trzęsą drzewem, od razu domyśliłam się, że pewnie siedzi na nim kotek. Podchodzę i widzę maleńka kruszynkę ledwo co trzymająca się gałązki. Oczywiście pouczyłam dzieci i zabrałam kotka. Skóra i kości, zasmarkany i zaropiały :cry: Dziś byłam z nim u weterynarza waga 60 dkg odwodniony, nie da rady jeść więc dostał jedzonko odżywcze pod skórkę i antybiotyk (nawet nie ma gdzie się wkuć) jeszcze musze mu pięć dni podawać antybiotyk (nie wiem jak ja poradzę) a najgorsze jest to że musi być na razie odseparowany od pozostałych kotów, a lokum malutkie. Nie wiem jak to dalej będzie sześć kociaków na stanie a tu ani jednego telefonu w sprawie adopcji. A na dodatek w sierpniu wybieram się na urlop
zdjęcie pokaże póżniej

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Śro lip 29, 2009 21:11

janna019 możesz wziąść na dyżur lub trzymaj u siebie może Ci się jeszcze przyda ??

asika5 zabierzesz całe towarzystwo ze sobą na urlop :lol:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro lip 29, 2009 21:51

Witam.pisze z prosba o porade..Wczoraj do mojej pracy wszedl koci maluszek- schował sie pod kanape i zasnał.zabrałam go do weta a teraz szukam mu nowego domu.Obecnie pomieszkuje u mnie (jest naprawde urocza bo to ona-bardzo odwazna i spragniona czlowieka,kuwetkuje i pieknie miauczy) ale tu zaczynaja sie schody-w moim domu poza psem mieszkaja juz dwa kociaki( Jedna rok temu trafiła wlasnie z kotkowa).Nie wiem jak mam posepowac poniewaz moje kotki uciekaja od maluszka-prychaja i nie chca wchodzic do domu.Moja koteczka jest tak wystraszona tym maluszkiem ze sama mam problem by ja zlapac.Nie wiem jak mam pogodzic menazerie i prosze o porade?

Abra1

Od: Nie wrz 28, 2008 11:48

Post » Czw lip 30, 2009 12:55

Abra1- super że zajęłaś się dzieciaczkiem, bo sytuacja kocia masakryczna obecnie.
Daj kiciom chwilę- wiesz, jakby ktoś ci do domu przyniósł obce dziecko i kazał się nim zajmować też pewnie nie byłabyś szczęśliwa, może nawet byś na nie prychała 8) ???
A na maila wyślij mi fotki malucha, wrzucę do kotkowa.
wysyłam pw z mailem

Asika5 - no, podróżowanie z taką bandą może być średnio komfortowe :wink: Wiecie, macie chyba za ładną pogodę u siebie. W tamtym roku jak świeciło słoneczko to czasem przez dwa tygodnie tel milczał jak zaklęy. A potem raptem jednego dnia 8 sztuk. niestety, czekać...

A żeby nie czekać biernie - ostatnio wysłałam WAM ogłoszenie papierowe do powieszenia w sklepach, lecznicach, slepach zoo i gdzie się komu zamarzy. (oby legalne miejsca, bo tym razem ogłoszenie jest identyfikowalne - jest w nim link do kotkowa)-więc odpadają przystanki i płatne miejskie słupy/tablice ogłoszeniowe.
Jak ktoś się czuje odrzucony bo nie dostał to plisss maila na pw - bo niby mam wszystkie, ale wiadomo :roll:

Poza tym jako że wczoraj miałam dzień leżenia plackiem przeczołgałam się przez strony ogłoszeniowe testując ich "przyjazność i przydatność"
Umieściłam na wszystkich "zajawki" ogólne - kocięta i kotki szukające domu no i malusią szarą mordkę na tle magicznych poduch Beatki na wabia.
Starałam się je poukładać względem sensowności i oglądalności. Kilkanaście ma dużą oglądalność,więc warto (jak kto ma akurat czasu więcej niż inni :) poumieszczać ogłoszenia "indywidualne" - zwłaszcza Mela, Kini,Buby, Tulinki, Wierzbinki (lub tygrysków ogólnie)i czarnulków ogólnie bo chyba najwięcej tego szczęścia mamy. Gwiazdeczkę zrobię sama jak dostanę foto od Plinki. Treść można śmiało ściągnąć allegro lub alegratki :)

Dobrze byłoby na dole pisać (bo czasem można umieścić tylko 1 zdjęcie):

ZDJĘCIA I OPISY MOŻNA ZNALEŹĆ NA WWW.KOTKOWO.PL W DZIALE „PRZYGARNIJ MNIE”

Ufff. A oto i one... (mniej nerwów kosztują te "bez rejestracji",ale tylko pierwsza ma dobrą oglądalność)

1. www.allegro.pl (zrobione dla potrzebujących, chyba z 10 aukcji 
2. www.alegratka.pl / 1,22 zł za rok użytkowania – płatność sms / (zrobione dla potrzebujących)
3. www.bialystokonline.pl (trzeba podbijać bo dość szybko zjeżdża – tu wstawiam codziennie)
4. www.eoferty.com.pl ) (jest ogł ogólne, Mel, Buba i Kinia)
5. www.kupsprzedaj.pl (jest ogł ogólne, Mel, Buba i Kinia)
6. www.bstok.pl ((jest ogł ogólne, Mel, Buba i Kinia i Gwiazdeczka)
7. www.koty.pl (jest ogł ogólne, Buba i Kinia –ale szybko zjeżdża…)
8. www.gieldaogloszen.pl ((jest ogł ogólne, Mel, Buba i Kinia)
9. www.4lapy.pl (odtąd tylko ogł ogólne)
10. www.kokosy.pl
11. www.kupiepsa.pl
12. www.mojpupil.pl
13. www.karusek.com.pl
14. www.emetro.pl
15. www.ogloszenia.adverts.pl lub www.zwierzeta.low.pl /to samo/
16. www.polskastrefa.eu
17. www.ofertka.pl
18. www.ogloszenia.web-marketing.pl
19. www.afisze.pl
20. www.drobny.com.pl
21. www.przygarnijzwierzaka.pl
22. www.ogloszenia.aleokazja.pl
23. www.przygarnij.pl
24. www.anonse.pl
25. www.nasipupile.pl
26. www.owi.pl
27. www.ogloszenia-drobne.com.pl /
28. www.drobne.pl
29. www.zwierzeta.5aleja.pl
30. www.novacash.pl /dość skomplikowane umieszczanie/
31. www.kramik.pl (nie pokazuje telefonów)
32. www.swistak.pl / info jak w przypadku allegro /
33. www.ogloszenia.moje.pl
34. www.adopcje.org /musi być pojedynczy kot/
35. www.aaaby.pl / min. 3,66 zł / ogłoszenie – płatność sms /
36. www.ogloszenia.szukanie.pl /ciężko się zalogować/

Bez rejestracji:

37. www.rozglos.net /b.duża oglądalność/
38. www.ojej.pl
39. www.animalia.pl
40. www.petworld.pl
41. www.autogielda.pl
42. www.anonseogloszenia.pl
43. www.sprzedasz.pl
44. www.najpewniej.pl
45. www.petsy.pl
46. www.e-zwierzak.pl
47. www.mammisia.pl
48. www.bono-polska.pl
49. www.twoje-ogloszenia.pl
50. www.adpedia.pl
51. www.olx.pl
52. www.szybko-sprzedam.pl
53. www.neeon.pl
54. www.pchlitarg.info.pl (nie ma kategorii zwierzęta)
55. www.pajeczyna.pl
56. www.pineska.pl
57. www.tablica.com (ciężko znaleźć ogł o zwierzętach)
58. www.pupile.com (wyskakują jakies błędy)
59. www.ogloszenia.infoweb.pl (wyskakują błędy)
60. www.gumtree.pl (warszawa)
61. www.wegetarianie.pl (trudno znaleźć ogł)
62. www.vetmozga.com (gabinet wet w Skierniewicach)
63. www.adopcjapsa.pl (tylko psy)

Widziałam, że Marlenuś nie próżnuje. Ryjek Chesterka wygląda z każdej strony :)
Obrazek 

aga&2

Post » Czw lip 30, 2009 14:15

Janna019 zdjęcia wrzucę najpewniej w poniedziałek,
na razie nie chciałam sreli stresować błyskiem :D
Jestem z siebie dumna bo wczoraj pokazałam Tośkowi
jak go kocham co się skończyło rozlewem krwi tzn.
15 - toma ranami gryzionymi i 20 - toma drapanymi
ale..... dziś tylko syczy i przestał atakować juuupi :twisted: ,
a Rudi już daje się brać na ręce,
o Meli nie wspominając bo to tulak niesamowity jest,
dziewczyna wiadomo .... :D , wyczytałam,
że jest już Mela na Kotkowie to może nazwiemy ją Szanti ?????
Shanti po buddyjsku to "pokój ",
a ja żeglarka to mi się z szantami kojarzyć będzie :lol: , co Ty na to ?

Lady jest słodka kto by przypuszczał, że taki tulak :D

Szałwia co tam u Płomyczka ?

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

[poprzednia][następna]