Łódź - 167+240, PILNIE DT / DS, znów maluszki u Aga-lodge :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 19, 2009 12:58

PIĘKNE KOCIAKI w tym roku sie porodziły :!:
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Wto maja 19, 2009 13:50

SPARTANKI w koszyku

Obrazek

a czasem trafi im sie nawet czuła opieka

Obrazek

mówie WAM , to są niesamowicie kochane kotki :!: :!: :!:
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Post » Wto maja 19, 2009 15:53

Cudne zdjęcia :D

Madzia dostałaś ode mnie e-maila o talerzu ?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Wto maja 19, 2009 16:39

Koniec talonów sterylkowych :(

A nas czeka

Radogoszcz Zachód - 3 kocice
Wiklinowa - 2 w rujce + 1 ciężarna
jeszcze jedno coś z bloku przy Zgierskiej
pingwinka z Profesorskiej
trzy-cztery koty z Brzeskiej
11 kotów z przedmieścia - zaraz o nich napiszę
jeszcze z 8 kotów z cmentarza przy Lodowej

to tak ma szybko, z pamięci......

Naprawdę staramy sie sterylizować na talony ile co się da, ale nie zawsze jest możliwość - czas pracy lecznic, konieczność umawiania się na zabiegi z wyprzedzeniem czasem ponadtygoniowym, rozmieszczenie tych lecznic ....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto maja 19, 2009 18:09

I jeszcze to:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4445462#4445462

"I znów muszę prosić o pomoc.

Jak zwykle - kiedyś komuś pomogliśmy, telefon poszedł dalej i zadzwonił ktoś z kolejną prośbą …

Ja z prośbą o towarzystwo, racjonalne spojrzenie i podtrzymywanie na duchu do Aga-lodge.

Pojechałyśmy - zapyziałe przedmieście między Łodzią a Zgierzem, zagrzybione ruderki, ubożuchne mieszkanie - pan, pani, dziecko, 11 dorosłych kotów i 7 maluszków. Bieda, nieporadność i dobre serce – najtrudniejsza mieszanka…

Kociaki mają jakieś 6 tygodni, wyraźny kk, dwa czy trzy z dorosłych są kalekie - bez tylnych stópek, wszystkie przygarnięte ze śmietnika, wszystkie miziaste i pieszczone… Tylko niesterylizowane, nieleczone, bo na to już nie wystarcza pieniędzy, a ci ludzie nie umieją poprosić o pomoc, nawet nie wiedzą, że można w takiej sprawie do kogoś się zwrócić.

Pomóc możemy tylko zabierając kociaki i pomagając w sterylkach - więc krótka rozmowa z panią i panem, Aga przedstawia twardo nasze warunki - zabieramy od razu cztery najbardziej chore kociaki, w pobliskiej lecznicy uzgadniamy na nasz koszt sterylki / kastracje i leczenie dla pozostałych od zaraz - jeśli opiekunowie kotów w ciągu najbliższych dni ruszą ze sterylkami, zabierzemy pozostałe trzy kociaki, jeśli nie - wycofujemy się z wszystkich uzgodnień.

Państwo chyba zrozumieli, że dajemy wędkę, ale w złapanie rybki sami muszą włożyć odrobinę wysiłku :wink: .

To potencjalna rozmnażalnia - 7 młodych kotek i 4 kocurki, za chwilę będzie tam kilka tuzinów kolejnych kociąt .... Chorych od urodzenia... I niedożywionych w kolejnym pokoleniu - tam nawet nie ma porządnego śmietnika...

I na razie cztery kociaki wylądowały na dt u Anity i Zbyszka, którym dziękujemy jak niewiemco :king: :flowerkitty:

Są domowe, chudziutkie, zapchlonie, obsmarkane i przemiłe, mruczące, rozrabiające i nakolankowe.

A ja siedzę i liczę

Łódzkie miejskie sterylki w Futrzaku właśnie się skończyły, w innych lecnicach kończą, zresztą do innych lecznic za daleko, oni nie dowiozą, bo za daleko, ja nie dowiozę - no nie mam kiedy zwyczajnie.

7 kotek + 4 kocury - jak nie liczę, wychodzi minimum ponad 500zł po superpreferencyjnych cenach. Superpreferencyjnych - bo pomógł nam negocjować zgierski Medor - dziękujemy. Medor pomóc finansowo nie może, bo sam ledwo dyszy... Jeszcze leczenie, ale chyba się da obgonić lekami typu unidox, niedrogimi..

Pomóżcie, proszę

Będziemy wdzięczni za każdy grosik wpłacony na konto FFA Łódż 60 1370 1170 0000 1706 4855 2200 z dopiskiem - koty z przedmieścia
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw maja 21, 2009 14:44

Napisałam w wątku kotów z przemieścia
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=93 ... c&start=30

zabraliśmy 650zł - bardzo, bardzo dziękuję :love: nie potrafię nawet powiedzieć, jak bardzo.

Z lecznicą uzgodnione warunki sterylek, pani już wypożyczyla sobie kontenerek, umawia się na terminy i tniemy.
W miarę możliwości będę relacjonować na bieżąco.

Kociaczki - te trzy pozostale u pani - będą leczone.

Cztery zabrane czują się już całkiem nieźle.

Pytałam lecznicę o koszty szczepień, czekam na odpowiedź, może uda się jeszcze te koty zaszczepić.

Na odrobaczenie dostaną fenbenat z naszych zapasów.

kalewala

Post » Sob maja 23, 2009 11:05

Wchodzę wczoraj do lecznicy z Docentem, w poczekalni Bordo, dzwoni karmicielka "pani Aniu, kociak 3tyg, sam nie je, co mam zrobić?"
ęce mi opadają, zaczynam intensywnie myśleć kogo by tu uszczęśliwic kociakiem na smoczku, na szczęscie Borkdo przytomnie propodnuje dołączenie go do 10-dniowego szkarba przy mamie.
Pędzę na Radogośc - i dostaję coś bure - na pweno nie 3, racej 5-ciotygodniowe - po raz kolejny dałam się nabrać na numer karmicielki... :?
Znów muszę myślę :evil: - dołączyć do któregokolwiek miotu maluszków - boję się, małe wygląda na zdrowe, na pewno jest domowe - ale boję się. Nikt "wolny" nie przycjhodzi mi do głowy, pewnie takich nie ma.. Wziąć do siebie - nie mogę, nie dam rady.

Jak zwykle - Ostatnia Deska Ratunku - kocię zostaje w lecznicy. Choc na kilka dni, może gdzieś się jakieś miejsce zwolni
Dziewczynka, szalenie towarzyska, zdrowa i czysta.

A dziś dobra wiadomość - dzięki Bordo malutka będzia miała dom, może już pojechała? Dom zamiast małej Spartanki, która zdaniem Bordo jest za chuda i zostaje na kilka dni na podtuczenie.

kalewala

Post » Sob maja 23, 2009 11:34

annskr pisze:Niestety - nowotwory na obu nerkach, z przerzutami na inne narządy wewnętrzne.

Obrazek

Żegnaj, kochany kocie.
Mądry i cierpliwy.
Szkoda, że tak krótko byłeś ze mną.
Mam nadzieję, że było Ci u mnie w miarę dobrze.
Nawet nie ma zdjecia Twoich pięknych i mądrych zielonych oczu.

Proszę, nie piszcie nic - pomilczcie chwilę wpominajac starego, mądrego kota, który w ostatnich tygodniach życia stracił prawdziwy dom....

kalewala

Post » Nie maja 24, 2009 20:03

przypominam delikatnie, że mój mały młodzieniec nie jest już taki mały :wink:
i szuka fajnego domu, bo na razie dzwonią jakieś takie nie za fajne
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dla Docenta [*]
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Nie maja 24, 2009 20:08

Jejku Aga jak On już wyrósł 8O czym Ty Go karmisz?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon maja 25, 2009 5:29

Aga moźe nowe zdjęcia w ogłoszeniach :) ?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon maja 25, 2009 8:52

Raport z Szewskiej - w sobotę kotka, dziś kot - złapane na sterylki. Pani jeszcze ciachała na końcówkę talonów miejskich.

kalewala

Post » Wto maja 26, 2009 21:53

ja do RAPORTU:

- w poniedziałek sterylizacja NA WNIOSEK kotka z ropomaciczem, dałam jej na imie ROYAL

- SPARTANKI malutka i kocurek pojechali dziś do domków, jeszcze jedna Spartanka szuka domu

wiecie, te SPARTANKI to wyjatkowe kotki, mam porównanie teraz z kotkami piwnicznymi
piwniczne w liczbie 4 , juz tez poszczepione siedzą w moim pokoju a Spartankowe u siostry-w ich pokoju czyściutko a u mnie chlewik :lol: , piwniczne bawią się w "biegaj ile wlezie", Spratanki natomiast ładnie myszkami, piwniczne spią gdzie sie da nawet zasypiają w karmie w trakcie jedzenia, Spartanki ładnie na podusiach..., noramalnie jak inne gatunki :ryk:
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Post » Śro maja 27, 2009 9:30

:ryk: :ryk: :ryk:

gosiaa

Post » Śro maja 27, 2009 9:35

kurde znowu miau wariuje - dubel
Ostatnio edytowano Śro maja 27, 2009 10:37 przez gosiaa, łącznie edytowano 1 raz

gosiaa

[poprzednia][następna]