S.KATOWICKIE IV-Tysiak w domku.Karmelka po zabiegu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 27, 2008 13:45

Ciesze sie, ze moge pomoc :)
Za tydzien w sobote chyba bede w schronie, zeby porobic zdjecia. Mam nadzieje, ze mi nic nie przeszkodzi.
Jutro poniedzialek, zatem prosilabym o podpowiedz, ktory kotek jest gotowy do ogloszenia. Jak wiecie Katowice w adopcjach sa niezawodne :) Jesli jednak nie uda sie na Tygodnik Katowicki, to wysle na inne miasta choc te inne na razie sie nie sprawdzily:(

iwonko35, czy moge dac Ci pieniadze z bazarkow Sylwka jak dotra do mnie przelewy?

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Nie sty 27, 2008 13:49

Takkk duzo rzeczy do zmiany na stronce, nie bylo mnie kilka dni a mam w ogole duzo nadrabiania ze spraw bieżących:P ale spoko, zacznę od jutrzejszego ranka :D

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Nie sty 27, 2008 13:55

mika..powodzenia :twisted: masz mnóstwo do nadrobienia

Karinko:
/karinko, trzymaj kase, tylko mi napisz kto wpłacił abym mogła uzupełnić stronke.....trzymaj ,bo nigdy nie wiadomo, czy nie będziemy musiały szybko jakiegos kota ratować
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Nie sty 27, 2008 14:02

taaaaa :D
A co do uswiadamiania ludzi. Jestem pewna ze to by pomoglo, ale jak to zrobic? trzeba by bylo zrobic kampanie reklamowa :P

I szczerze - co mysliscie - zeby na naszej nieoficjalnej stronce zrobic jakis nowy dzial, tylko nie wiem jak go jeszcze zatytuowac , taki w ktorym mozna napisac, jak koty domowe znosza schronisko tzn ze duzy stres, ze odmawiaja jedzenia - czyli chodzi o EDUKACJE. Bo ludzie o tym nie wiedza, ja sama wczesniej nigdy bym nie pomyslala ze kot moze tak to przezywac.

A na nasza stronke zaglada coraz wiecej ludzi, np przedwczoraj bylo 119 odwiedzin, wczoraj 60. Jestem pewna ze ktos kto kocha kota a oddaje go np z powodu alergii czy wyjazdu zagranice czy dlatego ze urodzilo sie dziecko, a jednak jest z nim zwiazany to po przeczytaniu tego moglby zrezygnowac i np. samemu poszukac mu domu.

Wiec im wiecej osob to przeczyta tym lepiej bo moze dzieki temu ludzie beda rzadziej oddawac koty do schroniska a czesciej beda szukac im nowych domow na wlasna reke?

Faktycznie takiej Edukacji w Polsce nie ma. Wszyscy mysla ze w schronisku kot bedzie sie zachowywal tak jak w domu, a nikt nie mysli o tym ze kot ma tez uczucia, ze moze wpasc w depresje, przestac jesc itp.
Wiec chodzi o taka Edukacje i o to zeby nawowolywac o wieksza odpowiedzialnosc zanim sie kota wezmie itp.

Pingwinka- Dzisiaj pobila sie z mamy kotka Lana heh:> ale wydaje mi sie ze Lana nie chciala dac sie jej powachac (ona jest plochliwa) a Pingwinka za nia pobiegla, Lanie sie to nie spodobalo i byla mala bojka:P

jej nowe foteczki:
ObrazekObrazekObrazek

[/url]

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Nie sty 27, 2008 15:10

hej, zadzwonil do mnie pan z Brynowa. szukaja kota/kotki (pol roku-rok). dom niewychodzacy, innych zwierzat nie ma, jest corka lat.9 - to ona bedzie sie opiekowac kotem. chca aby kot byl miziasty, przytulasty no i zdrowy. co myslicie? ma ktos jakies propozycje? nie wiem co mam mu odpisac...
jakby ktos mial takiego kandydata i byl zainteresowany to moge podac na PW nr do tego pana, mozna jeszcze z nim pogadac i zapytac o wiecej rzeczy.ja dzis nie bardzo mam czas wiec tez nie mam jak szukac w innych ogloszeniach... :?
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Nie sty 27, 2008 15:59

W piatek moglo byc troche wiecej odwiedzin, bo przy ogloszeniu w gazecie podany byl adres naszej strony. Bede go umieszczac przy kazdym kolejnym ogloszeniu. Zawsze to mala reklama :) i moze kilka osob sie skusi zeby wejsc na Niekochane :)
Rzeczywiscie niewielu wie jak koty, zwlaszcza domowe, zle znosza pobyt w schronisku. Stereotyp jest taki: kazde zwierze samo wie co jest dla niego najlepsze, chore zwierze najlepiej zostawic w spokoju, a jak nie ma apetytu to nie zmuszac, bo jak zglodnieje to zje.
Gdy opowiadam kolegom z pracy jak kot w tydzien potrafi umrzec z glodu, bo teskni i sie boi, to nikt nie moze uwierzyc! W mojej pracy juz chyba wszyscy przeze mnie wyedukowani
Poza tym, im wiecej na stronie bedzie praktycznych porad i ciekawostek tym lepiej. Mam w domu taka ksiazke: "Balsam dla duszy milosnika kotow". Sa tam wyjatkowe historie wyjatkowych mruczkow, moze milo byloby poczytac tez historie naszych kotow juz w nowych domkach :) takie opowiadania :)

karee

Post » Nie sty 27, 2008 16:36

Nasze nowe w małych klatkach:

Obrazek Obrazek-stres gigant,karmiony na siłę.

Obrazek Obrazek-koteczka po sterylce,bardzo miziasta,ładnie je.

Obrazek-śliczny czarny kocurek z białymi dodatkami,siedzi wtulony w głąb klatki,po paru głaskach prosi o więcej,niestety je mało,widać przerażenie w Jego oczach.

Nasze "stare" w Naszych klatkach:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie sty 27, 2008 16:53

tak , EDUKACJA ..NIKT nie zdaje sobie sprawy , co oznacza oddanie kota lub psa do schroniska

Ludzie umierają-kot , pies do schroniska
Choruja-do schroniska
Małe dzieci-do schroniska

Przykładów jest mnóstwo, koty i psy.

Wiem że sie powtarzam, ale nigdy nie zapomne słów Panw Doktora B.
EDUKACJA'

Na nasza strone wchodzo mmnóstwo osób, trzeba to napisać

I TAK NA PRAWDE NIKT NIE ZROZUMIE REALII SCHRONISKOWEJ, JEŻELI W NIM NIE BYWA
Ostatnio edytowano Nie sty 27, 2008 18:19 przez iwona_35, łącznie edytowano 3 razy
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Nie sty 27, 2008 17:56

popieram!
ja czasem jak mowie ze kot odszedl ze stresu to tak na mnie patrza 8O

a juz nie wspomne o kastracji i sterylizacji... moj kumpel nie sterylizuje bo uwielbia jak sa malentasy w domu... :conf: tylko ze potem te malentasy oddaje i one zabieraja domki tym malentasom ktore sa znajdywane na ulicy. tylko wlasnie niektorym ludziom nie da sie tego wytlumaczyc. znam ludzi ktorzy mowia ze nigdy by nie wzieli kota ze schroniska bo tylko zarazic sie czyms mozna... ta, chyba panleukop.

czytalam gdzies ze jak sie cos wiele razy powtarza to ludzie zapamietuja :wink: wiec trzeba trabic na lewo i prawo - moze dotrze...
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Nie sty 27, 2008 18:01

czytam sobie co tu piszecie
i powiem Wam, że jestem pod wrażeniem
problem bezdomności kotów widzicie coraz szerzej
teraz powolutku zabieracie się za szeroką akcję edukacyjną
życzyłabym takiej dojrzałości niejednej funkcjonującej organizacji
z TOZ-em na czele.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Swoja droga niezły urodzaj na krówki zorropodobne-mozna ogupiec :P
dla uporzadkowania

LOTTA-koteczka-czeka na ciacha
Obrazek

TOLO-kocurek czeka na ciacha
Obrazek

WILGUŚ-juz po ciachu-czeka na wypuszczenie na kociarnie chyba
Obrazek[/quote]

i ja mam tez nowe na fotkach

Pan Białowas-bardzo przestarszony
Obrazek

Dziewczynka-po ciachu-fajna-ma taka apaszke-przepaske na łapce jednej
Imię?
Obrazek

Kocurek-tez przestraszony
imię?
Obrazek

niezle niektóre do siebie podobne 8O

a pomysł z tekstami edukacyjnymi jest świetny tylko ktos to musi zredagowac.
Dlaczego my ciagle mamy taki młyn i ciagle nam brak czasu-przydałoby sie kiedys spotkac w wiekszym gronie u kogos i w koncu opracowac te teksty.
Musi nas byc wiele-bo trzeba to bardzo madrze popisac.

Moze przyszły weckend?macie pozajmowany cały? moze jakos kiedys mogłybysmy isc np na kawe do Loli :lol: :lol: :lol: :P
Ostatnio edytowano Nie sty 27, 2008 18:06 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Oj tak! u mnie w rodzinie sa niezadowoleni, ze pomagam kotom, a zwlaszcza o to, ze czasem jezdze do schronu. BO SIE ZARAZE CZYMS! ciekawe skad maja taka wiedze?? ale uwaga wg nich: W SCHRONISKU ZARAZIC SIE MOZNA TYLKO OD KOTA, OD PSA NIE! wiec slysze: gdybys jeszcze psom pomagala, ale kotom?? rece opadaja :(

karee

Post » Nie sty 27, 2008 18:08

karee pisze:Oj tak! u mnie w rodzinie sa niezadowoleni, ze pomagam kotom, a zwlaszcza o to, ze czasem jezdze do schronu. BO SIE ZARAZE CZYMS! ciekawe skad maja taka wiedze?? ale uwaga wg nich: W SCHRONISKU ZARAZIC SIE MOZNA TYLKO OD KOTA, OD PSA NIE! wiec slysze: gdybys jeszcze psom pomagala, ale kotom?? rece opadaja :(

ło matko, hihi niezle-jeszcze nie słyszałam takiej wersji :wink:
ja wiem ,ze Tobie nie do smiechu :roll:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie sty 27, 2008 18:12

Femka pisze:czytam sobie co tu piszecie
i powiem Wam, że jestem pod wrażeniem
problem bezdomności kotów widzicie coraz szerzej
teraz powolutku zabieracie się za szeroką akcję edukacyjną
życzyłabym takiej dojrzałości niejednej funkcjonującej organizacji
z TOZ-em na czele.

Pięknie napisane, dziękujemy...

wiesz my się zastanawiamy,jak wytłumaczyć ludziom , którzy przynoszą koty i psy do schronu,że wyrządzają im śmiertelną krzywde.
Ktoś, kto to widzi na WŁASNE OCZY i SŁYSZY tych ludzi jak się tłumaczą, głupio i bezsensu,,,to naprawde ,zaczyna się zastanawiać co zrobić?

Ale żeby zrozumieć problem SCHRONISKA to trzeba w nim bywać
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Nie sty 27, 2008 18:18

Obrazek

toć to Moj Kacperek 8O strasznie podobniusi , moze by tak mogl miec na imie Kacperek ..... :oops:
śliczne te kociaki co jeden piękniejszy, tylko co one w schronie robią :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

[poprzednia][następna]