taaaaa
A co do uswiadamiania ludzi. Jestem pewna ze to by pomoglo, ale jak to zrobic? trzeba by bylo zrobic kampanie reklamowa
I szczerze - co mysliscie - zeby na naszej nieoficjalnej stronce zrobic jakis nowy dzial, tylko nie wiem jak go jeszcze zatytuowac , taki w ktorym mozna napisac, jak koty domowe znosza schronisko tzn ze duzy stres, ze odmawiaja jedzenia - czyli chodzi o EDUKACJE. Bo ludzie o tym nie wiedza, ja sama wczesniej nigdy bym nie pomyslala ze kot moze tak to przezywac.
A na nasza stronke zaglada coraz wiecej ludzi, np przedwczoraj bylo
119 odwiedzin, wczoraj
60. Jestem pewna ze ktos kto kocha kota a oddaje go np z powodu alergii czy wyjazdu zagranice czy dlatego ze urodzilo sie dziecko, a jednak jest z nim zwiazany to po przeczytaniu tego moglby zrezygnowac i np. samemu poszukac mu domu.
Wiec im wiecej osob to przeczyta tym lepiej bo moze dzieki temu ludzie beda rzadziej oddawac koty do schroniska a czesciej beda szukac im nowych domow na wlasna reke?
Faktycznie takiej Edukacji w Polsce nie ma. Wszyscy mysla ze w schronisku kot bedzie sie zachowywal tak jak w domu, a nikt nie mysli o tym ze kot ma tez uczucia, ze moze wpasc w depresje, przestac jesc itp.
Wiec chodzi o taka Edukacje i o to zeby nawowolywac o wieksza odpowiedzialnosc zanim sie kota wezmie itp.
Pingwinka- Dzisiaj pobila sie z mamy kotka Lana heh:> ale wydaje mi sie ze Lana nie chciala dac sie jej powachac (ona jest plochliwa) a Pingwinka za nia pobiegla, Lanie sie to nie spodobalo i byla mala bojka:P
jej nowe foteczki:

[/url]