Biedne wiejskie koty-minęła setka prosimy o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 14, 2007 0:04

Nie cierpię Poczty Polskiej !!!!!!
Kociama - o przyjazdach do grodu Kraka - informuj~!!!!!!! zawsze się jakaś zaloga zbierze :)
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

Post » Sob lip 14, 2007 0:06

caty pisze:Nie cierpię Poczty Polskiej !!!!!!

No nie, tylko mi nie mów, że nasze przesyłki nie podochodziły... :(

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Sob lip 14, 2007 9:29

Lemoniadko 8O
Czy ty naprawdę coś posłalas dla mnie?
:( :( :( :( :(
Czy to była jakas paczka?
8O
No nie :( jak byłam na spotkaniu z Nikajką to Madzia miała telefon że przyszła do nas paczka
I wiecie co się okazało?
Tą paczkę zabrał od listonosza :evil: ten "Kochany sąsiad" 8O :evil:
Powiedz mi Lemoniadko czy to była jakaś paczuszka?czy list?
Ja tego listonosza ubiję chyba
Myslałam że ten telefon do Madzi to był jakis żart :roll:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Sob lip 14, 2007 9:44

o kurcze - ale się porobiło.
jak się sąsiad nie wyspowiada zaraz z przesyłek to chyba będziesz miała prawo ubić listonosza i do tego zrobić awanturę na poczcie. Zresztą i tak chyba trzeba by listonoszowi do rozsądku przemówić. trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy.

pozdrawiam Kociamko

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob lip 14, 2007 9:48

kilka grzecznych acz stanowczych uwag pod adresem listonosza faktycznie nie zaszkodzą.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob lip 14, 2007 9:51

Kociamo :lol: :lol: :lol: Jak dobrze znowu Cię widzieć :wink:

ewa74

Od: Pt paź 06, 2006 10:05

Post » Sob lip 14, 2007 9:58

Dziewczyny ja tego listonosza ubiję :(
Nawet nie wiem jaka to była przesyłka :(
I kto podpisał odbiór :roll:
Ale jesli sasiad nie odda tej przesyłki to upiekę dwie pieczenie na jednym ogniu :twisted:
Listonosz powinien zostawić awizo a tak to sąsiad pewnie sfałszował podpis :roll:
Ja musze ta przesyłke odzyskać ale nie wiem co to było czy list czy paczka

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Sob lip 14, 2007 10:01

O, pewnie, co to za zostawianie przesyłek u sąsiadów!
Listonosz zapomniał, jak wyglądasz?
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Sob lip 14, 2007 11:17

To była nieduża paczuszka w takiej kopercie bąbelkowej, karteczka z moimi bazgrołami do Ciebie oraz drobny upomineczek. Wysyłałam priorytetem zwykłym (czy takie paczki też się przekazuje za pokwitowaniem, jak polecony?). Błagam, czy ten listonosz zwariował? 8O A tak poza tym to wcale nie musiała być paczka ode mnie, z tego co wiem możesz się spodziewać czegoś jeszcze 8) Iwonko, weź sąsiada na spytki, niech odda co nie jego!

Lemoniada

Post » Sob lip 14, 2007 11:24

Wiecie co? Teraz to już się wk*&^%$#@ :evil: :evil: :evil: Za taki numer, czyli przywłaszczenie cudzej przesyłki i podrobienie podpisu listonosza wywalają na mordę z roboty a sąsiad ma sprawę :evil: :evil: :evil:

K^%$#@ :!: :!: :!:

ewa74

Post » Sob lip 14, 2007 11:31

zwykły priorytet nie jest za pokwitowaniem, tak więc sąsiad nie musiał podpisu podrabiać. Ale listonosz nie powinien mu listu dawać tylko wrzucić do skrzynki.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob lip 14, 2007 11:37

Iwonko, podpytałam się trochę. W takiej sytuacji składasz pismo oficjalne do naczelnika Twojej poczty, DO WIADOMOŚCI ZARZĄDU POCZTY POLSKIEJ W WARSZAWIE - (to jest ważne!) z prośbą o PILNE wyjaśnienie, na jakim etapie znajduje się doręczenie do Ciebie takich-a-takich przesyłek, wysłanych przez kogo...., w dniu...., na adres.... z OPISEM ZAWARTOŚCI.

w treści pisma wrzuć jeszcze np. taki tekst:

"sytuacja jest bardzo niepokojąca, były t przesyłki priorytetowe, które powinny dotrzeć zgodnie z regulaminem Poczty Polskiej w przeciągu dwóch a nie zostały doręczone do dnia dzisiejszego.
Zwracam się z prośbą o pilne wyjaśnienie tej sprawy, a do Zarządu Poczty Polskiej o ew. analizę uchybień i zaniedbań w funkcjonowaniu Urzędu Pocztowego w miescowości .... (tu wpisz nr. swojego urzędu i adres)."

Mogę Ci sprawdzić do kogo konkretnie w centrali poczty to wysłać i ew. pomożemy Ci je napisać - żeby było z GRUBEJ rury :evil: . Tylko prześlij proszę na pw. potrzebne dane :evil: :evil: :evil:

No na prawdę się wk%$#@ :evil:

ewa74

Post » Sob lip 14, 2007 11:44

Wysyłałam w środę po południu, specjalnie priorytetem, bo chciałam żeby doszło na urodziny :( no i masz :( Ja też uważam, że listonosz powinien wrzucić przesyłkę do skrzynki, a jeśli nie to przynajmniej awizo zostawić, a nie sąsiadowi wręczać! Ale może warto spróbować po dobroci, może sąsiad odda? I nie jestem 100% pewna czy przesyłka była ode mnie, jeszcze trzy dziewczyny planowały coś wysłać Iwonce... No to ja już nie wiem :(
Iwonko, ale jak to było? Listonosz nikogo nie zastał u Was, a potem poszedł doręczyć pocztę sąsiadowi, powiedział mu, że Cię nie było i wtedy sąsiad wziął? Czy on najpierw do sąsiada zaszedł? Bo skąd Madzia wiedziała, że ten typek odbierał Twoją pocztę? Widziała przez okno czy on sam ją powiadomił?
Buuu... :(

Lemoniada

Post » Sob lip 14, 2007 11:57

Z niepokojem czytam o tej przesyłce zwykłej priorytetowej. Ja niedawno miałam taką sytuację, że taka przesyłka (koperta bąbelkowa z płytą CD - na szczęście mogłam wypalić drugą) nie doszła. I wiecie co powiedział naczelnik urzędu pocztowego???? Zwykłe przesyłki priorytetowe nie są nigdzie rejestrowane - idą tak jak zwykle - nie można nic konkretnie zareklamować. Musiałaby być polecona.
Ale tutaj skargę walnęłabym wielkimi literami.
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Sob lip 14, 2007 12:14

A ja wysłałam we czwartek, mormalny priorytet, w kopercie bąbelkowej...
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

[poprzednia][następna]