Witam wszystkich serdecznie.
Jakiś czas temu napisałem do kilku dystrybutorów karm ( no......... do wszystkich

) w sprawie mozliwej zmiany karmy którą karmę moje pociechy.
Dostałem wiele roznych przesyłek ( min Biomill, Royal Canin, Purina, Sanabelle, Performance, Nutra, Orijen, Acana, i właśnie hit BENTO KRONEN)
Ludzie, uwierzcie mi na słowo, ta karma jest REWELACYJNA.
Miły Pan z Krakowa od dystrybutora podesłał mi ogromną ilość karmy Light, Adult i Kittena.
Wiecie jak to jest z naszymi obżartuchami, mają w dupciach poprzewracane, a im brzuchy większe, tym bardziej nie chcą lightów się czepiać.
Wiem co to "szał nowosci" i po kilku dniach znowu marudzą.
Chiałem się podzielić wrażeniami podawania karmy Bento Kronen
W paczce otrzymałem równiez film, pokazujący pełny proces produkcyjny karm, w fabrykach w Belgii.
Wywarł na mnie ogromne wrażenie, ( przypomnijcie sobie doniesienia o Iams , Eukanuba i maltretwoaniu zwierząt)
Wiec tak:
1. Otwieram - rewelacja, karma bez barwników, swietna konsyctencja, twardosc, ZAPACH. Zapach niesamowity, w filmie mowili ze to specjalne aromatyczne tłuszcze zwierzęce. Naprawdę tak pachnie jak żadna inna, nawet najdroższa.
2. Chcąc nie chcą skosztowałem ( no a jak

) , nie za twarda, dobra w smaku:)
3. Podałem kotom Lighta - SZOk , rzuciły się jak powalone jakies , mysle sobie ( hmm, no tak, nowosc) Zjadły jak dzikie z pomrukiwaniem i poszły spac.
4. Na nastepy dzien sypie im Royala Lighta - a tu strajk.
Parsknęły na mnie , patrzac jak na idiote, i z uniesioną głową odeszły.
Hmm, nasypałem Bento Kronen - i znowu jaaaazda.
Minłą już jakiś czas , kotom karma się nie nudzi.
Naprawdę , to LIGHT, nie probowalem nawet Adulta nie mówiac juz o kittenie.
WG producenta karm Bento Kronen, produkowane są wyłącznie z naturalnych składników, przeznaczonych do spożycia przez ludzi( vide odpadki w innych karmach) - na filmie osobciie widzialem linie kurczaków i rozbiór mięsa, a nie piór, kosci, łap i łbów!!! mielonych w kościarkach)
Producent deklaruje 35% zawartosci czystego mięsa w karmie, wiec skład rewelacyjny.
Dodatkowo ma jeden z lepszych składów witaminowych jaki widziałem
Ogólnie - POLECAM ZDECYDOWANIE.
Przestańmy kupować srutę jakim jest Royal Canin i inne smieci.
BENTo Kronen to karma warta wydania na nią każdej złotówki, na dodatek jest tańsza od Royala.
Pozdrawiam i czekam na Wasze doświadczenia i dyskusję.
SEER
PS: Podaję link do dystrybutora
http://www.bento-kronen.pl/cat_premium.htm
Najpiękniesze są Brytyjczki, ogromne brytyjczyki.