Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2016 10:57 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

CatAngel pisze:Do schroniska trafił kot- persica z obrożą która biegała po dworze. Została przyniesiona przez pewną Panią.

Dziewczynka ma uszy do czyszczenia, oczy do kropienia, i do czesania panna jest, ceniona na 6-8lat.
Potrzebny jej jest dom tymczasowy :) może ktoś :). Jak coś to jutro mozliwe że przyjedzie do nas i do boksu trafi-kwarantanna 2tyg, ale lepiej żeby znalazł się Dt dla niej. Bedą zdjecia i info że wlaściciel poszukiwany.

Jadę dziś po persiczkę do schronu i po Billa przywiozę je po 16 do kociarni. Zabiorę też adwokat dla Korka.
Gosiu i której będziesz na dyżurze? Bo po podaniu Korkowi adwokata można go będzie chyba dziś wypuścić na swoje włości.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw mar 24, 2016 11:08 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Wysłałam sms do kolezanki o DT dla tej persiczki. Czekam na odpowiedź.Pisalam wczoraj w jakich okolicznościach syczek gryzł. Wychodzi na to że jak się go głaska, mamę ugryzł jak siadla na sofie a on leżał na oparciu, a tą dziewczyne jak mu dała rękę powachać.
Co do Korka, to jeszcze mu chlupie w uszach, ale nic mu chyba nie znaleźli, więc można go puścić, chyba :).
Edit. Niestety moja koleżanka odpada z DT dla persiczki :(.
Ostatnio edytowano Czw mar 24, 2016 11:25 przez Tajron, łącznie edytowano 2 razy

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Czw mar 24, 2016 11:09 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Może już nie dajmy nowych kotów na zdrową bo Morusek po wczorajszym jest na nie do kotow :(.

Tajron

Post » Czw mar 24, 2016 12:07 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

terenia1 pisze:
CatAngel pisze:Do schroniska trafił kot- persica z obrożą która biegała po dworze. Została przyniesiona przez pewną Panią.

Dziewczynka ma uszy do czyszczenia, oczy do kropienia, i do czesania panna jest, ceniona na 6-8lat.
Potrzebny jej jest dom tymczasowy :) może ktoś :). Jak coś to jutro mozliwe że przyjedzie do nas i do boksu trafi-kwarantanna 2tyg, ale lepiej żeby znalazł się Dt dla niej. Bedą zdjecia i info że wlaściciel poszukiwany.

Jadę dziś po persiczkę do schronu i po Billa przywiozę je po 16 do kociarni. Zabiorę też adwokat dla Korka.
Gosiu i której będziesz na dyżurze? Bo po podaniu Korkowi adwokata można go będzie chyba dziś wypuścić na swoje włości.

Kolo 18.00. To wypuszcze Korka dzisiaj.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw mar 24, 2016 12:47 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Tereniu jak będziesz po 16, to zamknij okno na 3 ce, bo do 18.00 może być zimno. Dzięki :).

Tajron

Post » Czw mar 24, 2016 13:54 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Tajron pisze:Tereniu jak będziesz po 16, to zamknij okno na 3 ce, bo do 18.00 może być zimno. Dzięki :).

No zamknac trzeba. Bo jak ja dzisiaj jestem wieczorem to w poludnie nie :)
Co innego jak caly dzien jest obstawiony to wtedy mogę isc spokojnie na popoludnie to rano mozna okna zostawić otwarte.

CatAngel

Post » Czw mar 24, 2016 14:16 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

CatAngel pisze:
Tajron pisze:Tereniu jak będziesz po 16, to zamknij okno na 3 ce, bo do 18.00 może być zimno. Dzięki :).

No zamknac trzeba. Bo jak ja dzisiaj jestem wieczorem to w poludnie nie :)
Co innego jak caly dzien jest obstawiony to wtedy mogę isc spokojnie na popoludnie to rano mozna okna zostawić otwarte.

ok

terenia1

Post » Czw mar 24, 2016 18:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Przywiozłam Bila i persiczkę, Bila dałam na trójkę obwąchali się z Zefirem no i było spokojnie nie wiem czy później się tam coś nie zadziało :( Książeczka Bila włożona do książeczek - podpisana, Bill jest zaczipowany, odrobaczony, odpchlony, test na białaczkę ujemny wszystkie wpisy w książeczce są, nie ma wpisu o kastracji bo trafił do schroniska już wykastrowany, nie ma wpisanego szczepienia więc chyba nie by zaszczepiony, ale chyba w schronie chorował więc trzeba go będzie zaszczepić jeszcze skonsultuję to z Marlenką..
Persiczka śliczna - książeczka włozona do książeczek i podpisana, kotka została odpchlona ,odrobaczona i zaczipowana, i test na białaczkę ujemny, te wpisy są w książeczcenie jest zaszczepiona i nie wiadomo jak ze sterylką - trafiła dziś do schroniska, nie widziałam żeby miała wygolony brzuszek w celu znalezienia blizny po sterylce. Dałam ją do boksu z Korkiem boks przedzieliłam. Korkowi podałam adwokata i wpisałam i wkleiłam nalepkę do jego książeczki.

PERSICZKA - zalecenia weta dwa razy dziennie rano i wieczorem 1 tabletka unidoxu - unidox przywiozłam jest podpisany, i trzy razy dziennie kropienie oczu gentamycyną - unidox podajemy od jutra, kontrola w schronie po 10 dniach od zakończenia podawania unidoxu czyli 04.04.2016r. Nie założyłam karty dla persiczki. Dobrze by było kicię porządnie wyczesać żeby polikwidować kołtuny.
Niwe znalazłam w schronisku książeczki Rudi - nie było jej w segregatorze :(
Okna na trójce zamknęłam.

terenia1

Post » Czw mar 24, 2016 21:41 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

regularkate pisze:
CatAngel pisze:
regularkate pisze:Widzialam, ze zwirku jest juz malo, chyba ze nie zlokalizowalam drugiej torby. Czy zamawiac juz?
No i czy przerzucamy sie na stale na Cat's Best, czy jednak wracamy do bentonitowego Benka?

Miałam wczoraj pisać że na kw i zdrowej brak :-/ ale padłam wczoraj już. Jeden wór byl podzielony na kw i zdrową,drugi poszedł na trójkę tam jest jeszcze trochę. ale tam kotow mało :)

Wydaje mi sie że dobrze by bylo zrobić tak. Marlena kiedyś kupiła 3 worki i podzieliłyśmy sobie wtedy 3wory na kazde pomieszczenie. I długoo nie kupowałyśmy żwirku :) No ale to tylko luzna propozycja :)

Dla mnie no problemo, mogę w każdej chwili zrobić zamówienie i tym razem mądrze dokonać wyboru dostawcy :wink: Tylko czy cat's best się sprawdził? A może tego CornCata (to też jest Benek, ale ten drewniany), który jest trochę tańszy (niecałe 10 zł na dużym worku).
Jak nie to biorę Benka żółtego.

Kasiu weź żółtego benka - 3 worki

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw mar 24, 2016 21:46 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Wieści z wieczora, Tygrysek ma się dobrze, persiczka bardzo spokojna ale nie chciała jeść. Harek dalej syczy ale zszedł z szafki i spacerowal po kw. Na zdrowej spokój Didi wesolutka, Morusek też, a Ferdus spokojny. Korek wrócił na włości na początku nie chciał iść, później z ciekawością obserwował dwór i poleciał. Na 3 Bill strasznie syczy zupełnie jak Harek, ziomek zaczepial Zefira, i jak Gosia wkładala Billa do koszyczka to płakał jak dziecko bo na kanapie był straszny syf. A jak Bill miauczala to dyskusja wśród reszty kotów. Istna opera. Resztę jak coś Gosia dopisze.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Czw mar 24, 2016 21:47 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Tajron pisze:Amelka to mały wulkan, dzisiaj wyleciala by mi z boksu, tak się ociera i chce być miziana :)

jutro rano jedzie do domu :ok:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw mar 24, 2016 21:50 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Ok, zamawiam.

Mam pytanie do Was z innej beczki - czy Wasze domowe kotki niewychodzace, po sterylkach, tez maja takie problemy urologiczne? U mnie od pol roku jest z obiema kotkami masakra, struwity, zakwaszanie moczu uroseptem, teraz mi sie druga pochorowala. Weci sami nie wiedza, czy mi radzic w ogole podawanie suchej karmy, bo ona tez sie przyczynia, czy to jednak stres, jestem bezsilna. Tym bardziej, ze jeszcze maja problemy z dziaslami :( Przepraszam za offtop, ale macie doswiadczenie i dlatego Was pytam wlasnie.

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Czw mar 24, 2016 21:52 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Ważne info na wewnątrznym. Niech każdy przeczyta i uważa na tych ludzi.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Czw mar 24, 2016 23:20 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Rudi dostaje rano unidox a mimo to oczko dzisiaj bardzo mokre i przymrużone miala
Ziomek rzucil sie na Zefira, krew sie nie polala ale troszke futra bylo. Nie podoba mi się to ze Ziomek taki lobuzek jest.
Nie chciał z okna wypuscic Balbinki i Zefira.
Rządzi sie chlopaczyna oj rządzi.

Na zdrowej sielanka :) Morus biega tu i tam, Lola gadula, Didi dzisiaj wygibaski robila, a Ferdek jak to Ferdek wszedzie i za kazdym.
Na kw Tygrysek juz chodzi normalnie., Znaczy nie kuleje. Nie ze juz poza boksem. Boks nadal obowiazkowy przez kilka dni. Wlazl na szafe i spal troche. Harek troche pomarudzil a potem spokoj. Miski mozna mu zabierac patyczkiem jak ktos sie boi. Ja zabieralam ręką jak sie troche uspokoil. Pozniej polazil po kw i kolo mnie.

Presica nie jadla, buczy jak sie ja na rece bierze.
Amelka spokoj

Korek jednak poszedl na swoje krolestwo wieczorem poniewaz wieczorem jest cisza. I bylo bezpieczniej go puscic. Bylo z nim tak jak Asia pisala. Na koniec tylko ogon bylo mu widac. A jak juz rozchodzilysmy sie to Korek siedzial kolo hali.

CatAngel

Post » Czw mar 24, 2016 23:45 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

balbina38 pisze:Kasiu weź żółtego benka - 3 worki

No dziś jak byłam w kociarni to na kwarantannie i na zdrowej zero żwirku w pudełkach. Nie wiem jak na trójce bo nie miałam potrzeby sprawdzać.

terenia1

[poprzednia][następna]