ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 03, 2014 19:14 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

Rozumiem oczywiście, ja też czuję się niekomfortowo zaistniałą sytuacją. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lis 03, 2014 19:36 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

Anna61 pisze:Rozumiem oczywiście, ja też czuję się niekomfortowo zaistniałą sytuacją. :(

Aniu, jesteś bardzo wrażliwa osobą a wetka bezpardonowo wykorzystała to znając doskonale sytuację z Twoimi zwierzakami, bardzo nieładnie postąpiła.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 04, 2014 19:03 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

Obrazek

Bardzo pilne - niewidomy kot w schronisku czeka na wybawiciela!!!

Schronisko to nie miejsce dla żywych istot, a już na pewno nie dla tych, które nie widzą i przytłoczone obcymi zapachami oraz hałasami, nie rozumiejąc co się wokół nich dzieje trwają w przerażeniu...

Bardzo prosimy o pomoc!

58 622 25 52 to jest numer tel.do schroniska, w którym przebywa ten czarny, piękny Pączuś
UWAGA ALARM!!! Niewidomy kot - ma czas tylko do 05.11.14 r.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 859&type=1

Pilnie potrzebny DT/DS. dla niewidomego kota!!!

Ogłoszenie udostępniamy grzecznościowo.
Jakiekolwiek pytania w sprawie kota prosimy kierować bezpośrednio pod numer telefonu podany w opisie albumu.
SPRAWA JEST PILNA!!! — w mieście: Gdynia.

alessandra

Post » Wto lis 04, 2014 21:59 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.78

Klub Ślepaczkowy pisze:proponowana lista wsparcia na listopad:

2. Dzikusek ze schronu Obrazek pod opieką michalinadzordz

- leczenie

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za pomoc :1luvu: Możecie mi na PW podać jakieś szczegóły jak mogę z niej skorzystać?
Maluszek umówiony na czwartek na 17 do tej samej Pani wet co Śliwka. Okazuje się, że wcale nie jest aż taki dziki. W tej chwili siedzi mi na kolanach, ugniata, mruczy, barankuje :) Myślę, że nigdy nie miał do czynienia z ludźmi, dopiero w schronisku, nie ma raczej złych doświadczeń, tylko nie zna ludzi. Powoli sam do mnie podchodzi, ale ja mogę go pogłaskać tylko kiedy leży, boi się kiedy podchodzę do niego i się schylam, za to jak już go dotknę, to po sekundzie mruczy :) Jeśli okaże się, że z oczkiem już nic nie da się zrobić (bo to niestety stary uraz), to od razu zacznę mu szukać domu, bo jest ogólnie w dobrej kondycji, jest zdrowy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PS. Macie jakiś pomysł na imię? Nie mam jakoś weny...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro lis 05, 2014 14:18 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

proponowana lista wsparcia na listopad:

1. Niebieska Obrazek pod opieką kotiki

-leczenie

2. Dzikusek ze schronu ObrazekObrazek dt michalinadzordz

- leczenie

Żuczek Obrazek białaczkowy kotek niedowidzący, pozostał po zmarłej - objęty specjalnym patronatem Klubu Ślepaczków w kwocie 60zł /miesiąc -dt Bożena z Wiśniewa
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro lis 05, 2014 15:47 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

alessandra pisze:
Anna61 pisze:Rozumiem oczywiście, ja też czuję się niekomfortowo zaistniałą sytuacją. :(

Aniu, jesteś bardzo wrażliwa osobą a wetka bezpardonowo wykorzystała to znając doskonale sytuację z Twoimi zwierzakami, bardzo nieładnie postąpiła.

A ja sobie nie daruję, że nie pojechałam od razu po niego, i nic to, że mam już 13 kotów, teraz ta kocinka maleńka 6 tygodniowa nie żyje [']

Obrazek

Doszły zmiany neurologiczne po których maleństwo się przewracało....no nic, jeden ma więcej szczęścia a drugi mniej, tak jak w tym przypadku.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro lis 05, 2014 18:20 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

Czyli wetka zabiła kota .Jednak. Aby postawić na swoim. Nie dała nawet szansy do tej soboty, aby poszukać dt. Ta wetka nie jest człowiekiem.
Łatwo jej to przyszło. Nie dodam nic więcej, bo było by mało cenzuralnie.
To jest pierwsza taka sytuacja , odkąd jestem na forum. Pomijam,ze wbrew prawu jest uśmiercenie kota, który ma koci katar.

Rozmawiam właśnie z jerzykowką telefonicznie , jedno słowo od Joasi: to morderstwo. Taki ktoś nie powinien mieć prawa wykonywania zawodu :!:

Aniu, to nie Twoja wina, poza forum szukałyśmy dt , ale czas był do soboty.
Ten poniżej przypadek wzięłyśmy za priorytet, bacząc,że ten maluch u wetki ma lepiej niż ten w schronie, poza tym chodzi o stan.

W schronisku w Poznaniu jest mały kotek z jednym okiem do zabiegu, z drugim nie wiadomo. Jutro będziemy mieć dopiero zdjęcia i więcej informacji.
Joasia cały wczorajszy dzień poświęciła na poszukiwania dla niego dt.

alessandra

Post » Śro lis 05, 2014 18:33 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

alessandra pisze:Czyli wetka zabiła kota .Jednak. Aby postawić na swoim. Nie dała nawet szansy do tej soboty, aby poszukać dt. Ta wetka nie jest człowiekiem.

Nie Ola, wetka wiedziała, że go zabiorę pomimo odmowy ze strony martazd.
Proszę też o nie krytykowanie tej lecznicy, bo tam nie uśmiercają pochopnie zwierząt!!!
Przykładem na to jest moja czarnulka Sonia, którą TA wetka ratowała pomimo złych rokowań viewtopic.php?f=1&t=165685 i jej nie zamordowała.
Tyle w temacie mam do powiedzenia, bo krytyka przychodzi widać łatwiej niż pomoc.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lis 05, 2014 18:50 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

Anna61 pisze:Tyle w temacie mam do powiedzenia, bo krytyka przychodzi widać łatwiej niż pomoc.

Dziękujemy.

alessandra

Post » Śro lis 05, 2014 19:16 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

O, ludzie.. przestańcie. Znowu niedogadanie.. Wszyscy chcą dobrze, a wychodzi..
Aniu, jak przeczytałam , że mały nie żyje to tez pomyślałam, że coś nie tak, tym bardziej ,że napisałaś , że chciałaś zabrać..Nie drążyłam, założyłam, że te jakies objawy neurologiczne, że może nie piszesz wszystkiego.. Skoro żałowałaś, że nie pojechałaś to zabrzmiało jakby to miało go uratować.
Kolejny raz widać, że trzeba pisać bardzo dokładnie tam gdzie mogą być watpliwości.
Ola po prostu wyraziła emocjonalnie to co zrozumiała z postu.
Chyba.. :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lis 06, 2014 13:27 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

Ten kot ma już DT :1luvu: :ok:

alessandra pisze:Obrazek

Bardzo pilne - niewidomy kot w schronisku czeka na wybawiciela!!!

Schronisko to nie miejsce dla żywych istot, a już na pewno nie dla tych, które nie widzą i przytłoczone obcymi zapachami oraz hałasami, nie rozumiejąc co się wokół nich dzieje trwają w przerażeniu...

Bardzo prosimy o pomoc!

58 622 25 52 to jest numer tel.do schroniska, w którym przebywa ten czarny, piękny Pączuś
UWAGA ALARM!!! Niewidomy kot - ma czas tylko do 05.11.14 r.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 859&type=1

Pilnie potrzebny DT/DS. dla niewidomego kota!!!

Ogłoszenie udostępniamy grzecznościowo.
Jakiekolwiek pytania w sprawie kota prosimy kierować bezpośrednio pod numer telefonu podany w opisie albumu.
SPRAWA JEST PILNA!!! — w mieście: Gdynia.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Czw lis 06, 2014 13:29 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.78

Szukamy imienia -wysilcie umysły :D

michalinadzordz pisze:
Klub Ślepaczkowy pisze:proponowana lista wsparcia na listopad:

2. Dzikusek ze schronu Obrazek pod opieką michalinadzordz

- leczenie

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za pomoc :1luvu: Możecie mi na PW podać jakieś szczegóły jak mogę z niej skorzystać?
Maluszek umówiony na czwartek na 17 do tej samej Pani wet co Śliwka. Okazuje się, że wcale nie jest aż taki dziki. W tej chwili siedzi mi na kolanach, ugniata, mruczy, barankuje :) Myślę, że nigdy nie miał do czynienia z ludźmi, dopiero w schronisku, nie ma raczej złych doświadczeń, tylko nie zna ludzi. Powoli sam do mnie podchodzi, ale ja mogę go pogłaskać tylko kiedy leży, boi się kiedy podchodzę do niego i się schylam, za to jak już go dotknę, to po sekundzie mruczy :) Jeśli okaże się, że z oczkiem już nic nie da się zrobić (bo to niestety stary uraz), to od razu zacznę mu szukać domu, bo jest ogólnie w dobrej kondycji, jest zdrowy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PS. Macie jakiś pomysł na imię? Nie mam jakoś weny...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Czw lis 06, 2014 13:30 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

proponowana lista wsparcia na listopad:

1. Niebieska Obrazek pod opieką kotiki

-leczenie

2. Dzikusek ze schronu ObrazekObrazek dt michalinadzordz

- leczenie

Żuczek Obrazek białaczkowy kotek niedowidzący, pozostał po zmarłej - objęty specjalnym patronatem Klubu Ślepaczków w kwocie 60zł /miesiąc -dt Bożena z Wiśniewa
Ostatnio edytowano Czw lis 06, 2014 14:34 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Czw lis 06, 2014 14:19 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

morelowa pisze:O, ludzie.. przestańcie. Znowu niedogadanie.. Wszyscy chcą dobrze, a wychodzi..
Aniu, jak przeczytałam , że mały nie żyje to tez pomyślałam, że coś nie tak, tym bardziej ,że napisałaś , że chciałaś zabrać..Nie drążyłam, założyłam, że te jakies objawy neurologiczne, że może nie piszesz wszystkiego.. Skoro żałowałaś, że nie pojechałaś to zabrzmiało jakby to miało go uratować.
Kolejny raz widać, że trzeba pisać bardzo dokładnie tam gdzie mogą być watpliwości.
Ola po prostu wyraziła emocjonalnie to co zrozumiała z postu.
Chyba.. :?

Dobrze prawisz, Dobrusiu, chłodna głowa potrzebna w takich momentach zawsze :ok: . dzięki,że jestem z nami i zagladasz. Sprawa wyjaśnia się , wetka sie ze mną kontaktowała, czekam na maila. Temu maluszkowi życia sie nie wróci [*] , ale postaramy się wspólpracować dla następnych.
Ostatnio mamy naprawde dużo przykrych spraw :(

alessandra

Post » Czw lis 06, 2014 14:20 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lista wsparcia -str.82

UWAGA UWAGA

W związku z reorganizacją spraw ślepaczkowych , ogłaszamy , co nastepuje:

- dziękujemy za dotychczasową współpracę Fundacji Agapeanimali, która umożliwiła nam wpłaty dla tych wyjątkowych kotków, pozdrawiamy serdecznie za wszystko osobom, które nam w tym pomogły, a które los rzucił poza granice naszego kraju- niechaj jak najlepiej Wam się dzieje :ok:

- dziękujemy Fundacji "Kłębek" za to,że przyjęła nas pod swoje skrzydła , abyśmy mogli kontynuować dzieło pomocy ślepaczkom, co więcej, mamy do dyspozycji własne , ślepaczkowe subkonto :1luvu:

Zatem począwszy już od listopada prosimy darczyńców o wpłaty na nasze nowe konto:

Fundacja Pomocy Zwierzętom "Kłębek"
Poznań
93 1240 1747 1111 0010 5683 1099

tytuł wpłaty" darowizna " oraz nick
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

[poprzednia][następna]