SPRAWA OGŁOSZEŃOgłoszenia z DT Grupy Neko oraz ogłoszenia kotów schroniskowych ogarniamy, że tak powiem, we własnym zakresie. Szefem wszystkich szefów od ogłoszeń jest Marta, która ogarnia część portali i wstępnie maila adopcyjnego, pomaga jej Monia - reszta portali. Ja będę ogarniać część dalszą lub wymieniać którąś z dziewczyn jak będzie miałą mniej czasu. Teksty do ogłoszeń mamy najczęściej od Madzi z Kociej Agencji Adopcyjnej (tam również, czyli na FB KAA pojawiają się zajawki naszych kotów do adopcji) - tekstami zajmuję się ja. Teraz to będziemy na nowo ogarniać (jako że się już same powoli z czasem ogarniamy), zobaczymy jak to będzie z naszymi mocami przerobowymi, być może zwiększymy ilość osób do ogłoszeń (zobaczymy jak Goś będzie miała czas, to może dołączy - wzięłaby część portali od Marty, jako że Martę jeszcze wykorzystujemy na milion innych sposobów

).
Druga sprawa to pomysł
grupy OGI (nawiązując do naszej konwencji - japoński wachlarz
) - czyli Ogłoszeniowa Grupa Interwencyjna. Tak, robimy ogłoszenia za leniwych, nieodpowiedzialnych właścicieli, którym się nie chce ręką machnąć, wolą oddać kota do schronu, bo to najprostsze. Wiem, że to jest wyręczanie, ale efekt końcowy wydaje mi się lepszy, niż gdyby kot miał trafić do schronu lub być wywalony na dwór/utopiony itp. Tylko tutaj uwaga - to będzie robota na akord, dlatego musimy mieć osoby, które będą miały czas
MINIMUM RAZ DZIENNIE wrzucić pakiet ogłoszeń. Teksty ogłoszeń nie muszą być jakieś specjalne - podstawowe informacje, podane przez właściciela, jego dane kontaktowe (zrobię do pobrania dla każdego właściciela taką podstawową umowę adopcyjną, żeby te koty nie były wydawane na twarz). Jeszcze technicznie - co, kto, gdzie i kiedy - będziemy ogarniać, jak będzie wiadomo ile osób do tego mamy. Ogólnie chciałabym, żeby ogłoszenia pojawiały się nie później niż 3 dni od zgłoszenia. I tutaj bym chciała wykorzystać moce przerobowe ogłoszeniodawców z Kociej Agencji Adopcyjnej - zobaczymy ile będziemy mieć chętnych. Natomiast - im więcej osób, tym lepiej, dlatego, że to naprawdę będzie praca na akord, jeśli ma to wypalić i przynosić wymierne efekty.
Co do miejsca organizacyjnego to myślę, że będziemy obydwie grupy ogłoszeniowe organizować na podforum KAA (na forum hospicyjnym) - tak myślę coby wydzielić tam osobne miejsca dla ogłoszeń wrocławskich Neko i dla OGI. Na ten moment zbieramy chętnych do OGI - im więcej osób tym lepiej.