Gang Burasów... Niuniek już nie potrzebuje niczyjej pomocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 08, 2013 0:10 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

No widzisz a mnie mówi się, że to najlepsze lekarstwo dla Czarnej i szkoda, ze nie chce tego jeść, a Buraskom należy to dosypywać do Boscha bo bosz za mała zakwaszony i jak nie będę dosypywać to im się mogą robić kryształy w moczu.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pon lip 08, 2013 0:12 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

Według mnie mięso to najlepsze jedzenie, jakie może być dla kotów, i zdrowych i chorych. W karmie nie do końca wiadomo, co jest, jak ją robią, a z kurczakiem nie ma takiego problemu :) Najlepiej surowe ale nie wolno zapomnieć o suplementach czyli taurynie etc, i koniecznie dla kota nerkowego trzeba dodawać wodę. Radzę poczytać o BARFie, moje psy tak jedzą, i nie mogę złego słowa powiedzieć.
:ok: za Sierściucha, oby się szybko wyjaśniło, co mu dolega :)
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Pon lip 08, 2013 0:20 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

Dzięki Ratio. Oby to była tylko niespełniona Miłość. On się dzisiaj zachowywała jak niemowlak. Na kolanach spał i pomrukiwał a przeniesiony po cichutku do łóżeczka natychmiast rozdzierał japę w niebogłosy.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pon lip 08, 2013 7:58 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

taizu pisze:Urinary to karma o podwyższonej zawartości soli kuchennej, żeby kot pił :evil: no i coś ma zakwaszającego mocz chyba, jak zdrowe raz zjedzą, to się nic nie stanie ale na dłuższą metę szkodzi!

Wszyscy weci polecają RC w zależności od stwierdzonych schorzeń. Urinary dla zdrowych też :twisted: Ale nie potrafia odpowiedzieć, dlaczego kot ma nie jeść mięsa a karmę dla kur. Nie czytają składów.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lip 08, 2013 11:25 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

Guliwer vel Siersciuch vel Łacioszek nie ma HIV ani białaczki. Wazy 3800 i własnie budzi się po kastracji. Resztę napiszę wieczorem bo do pracy dotarłam na 11,15
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pon lip 08, 2013 13:01 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

Czyli wygląda na to, że wszystkiemu winne wiosenne amory ;) Uffff. Ale wagę chyba ma ok, nie?
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Pon lip 08, 2013 13:17 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

Waży 3.800. Czekam jeszcze na morfologię. Ale w porównaniu z dziewczynami które są pulchniutkie i milusie w dotyku i sierś sie z nich nie sypie nie mówiąc o Czarnej która wazy 5,5. ten kot jest chudy i koscisty a zimą taki nie był. Miał policzki jak chomik i tez był mięciusi a nie tylko skóra i kości. Ale słuchajcie on jest aniołem w samochodzie. jak wczoraj darł jape w domu tak jadąc na kastracje nawet nie miałknął, połozył sie na boczku jakby jechał na wycieczkę. Ja mu zmieniam imię na Guliwer. Moze ta łatwość podrózowania pomoze mu w adopcji. A u wetki w trakcie pobierania krwi do pewnego momentu wręcz mruczał zadowolony na stole. On kocha jak sie kolo niego cos robi i ściskanie łapki gumka, golenie włosów i obwiazywanie pyszczka szalikiem traktował jak pieszczoty i połozył sie na boczku i mruczał, naprawde MRUCZAŁ. Jak juz doszło do szukania zyły to postanowił, że sobie pojdzie ale to było nic w porównaniu z tym co w takich sytuacjach robiła Muka albo Czarna. Muka tak sie darła ze mój mąz nie mógł tego wysłuchac na korytarzu za drzwaimi i wychodził zapalic papierosa. A Guliwer nawet nie miałknął i nie drapał tylko chciał wstać i zeskoczyć ze stołu, ale dzielnie wytrzymał kapanie do 2 probówek.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pon lip 08, 2013 13:56 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

Ewa.KM pisze:Waży 3.800. Czekam jeszcze na morfologię. Ale w porównaniu z dziewczynami które są pulchniutkie i milusie w dotyku i sierś sie z nich nie sypie nie mówiąc o Czarnej która wazy 5,5. ten kot jest chudy i koscisty a zimą taki nie był.

Zimą koty dodatkowo przybierają na wadze i sierści mają więcej. Taka ochrona przez tą porą roku.
U nas praktycznie wszystkie wolnożyjące są teraz o połowę chude. Także sierść zrzuciły.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lip 08, 2013 14:19 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

Pewnie masz rację z tym mruczeniem - są takie koteczki, co to wszystko za dotyk i obecność ludzia.. Ale trzeba pamiętać, że kot mruczy też dla samouspokojenia - ze strachu, bólu itd.
Patrz na minę :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 09, 2013 9:19 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

Kot jest zdrowy morfologia bez zarzutu. Co ta miłość robi z kota :lol:. Jego casus rozwiał moje wszelkie wątpliwości co do konieczności kastracji kocurów. Kotek na sterylki zawiozłam do tej pory 7 a Gucio to mój pierwszy samiec pozbawiony męskości.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Wto lip 09, 2013 9:52 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

Znaczy - jakie miałaś wątpliwości??
W która strone Ci się rozwiały?

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 09, 2013 10:27 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

kastrować i jeszcze raz kastrować. Wydawało mi się, że jak kot nie znaczy to może sobie zyć z przyrodzeniem, bo nie zrobią mi się surwity nie trzeba będzie wyszywać siusiaka ani karmić karma dla kastratów i urinary. Dokarmiałam kilka osiedlowych kocurów i nie łapałam na sterylki
Obrazek

Ewa.KM

Post » Wto lip 09, 2013 13:25 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

Trochę przesadzone z tymi struwitami, zwłaszcza w przypadku kotów wolnożyjących, które ogólnie jedzą zdrowiej, jeśli sobie złapią myszkę :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lip 09, 2013 17:08 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

A też nie trzeba karmić kastratów karmą dla kastratów i urinary.. :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 09, 2013 20:39 Re: ROZPACZLIWIE SZUKAMY DOMU...RATUNKU ....BURY GANG

Moja kuzynka ma 3 kotki i jednego kocura. I niestety kocur co jakiś czas ma problem z siusianiem, kuca i nie może się wysikać wiec latają z nim do weta i dostaje jakieś leki, a jedzą to samo i dziewczynom nic nie jest a chłopak niestety cierpi. Nie jest to często ale kilka razy się zdarzyło, ma 9 lat. Ja teraz tez mam 3+1 i strefy w mieszkaniu, zanim otworzę jakieś drzwi muszę najpierw zamknąć inne. Całe szczęście ze syn wyjechał na praktyki i Gucio okupuje jego pokój. Ale jak jestem w domu to im pozwalam na siebie patrzeć i fukać. Czarnej wtóruje Chanell a Coco nie bierze udziału w nagonce na kastrata jakby mówiła a co mnie to w ogóle obchodzi. Gucio rwie się do dziewczyn i nie fuka na niej więc powinno być OK, tylko że np. nasikał na ich legowisko w koszyku.
Obrazek

Ewa.KM

[poprzednia][następna]