KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 26, 2012 21:22 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kod: Zaznacz cały
2)   Wobec zwierząt wolno żyjących i zwierząt zdziczałych stosuje się jedynie niżej wymienione działy programu:
a)   Odławianie bezdomnych zwierząt jeśli zwierzęta stwarzają zagrożenie bezpieczeństwa ludzi lub bezpieczeństwa w ruchu drogowym.
b)   Zapewnienie całodobowej opieki weterynaryjnej w przypadku zdarzeń drogowych                  z udziałem zwierząt.
c)   Prowadzenie akcji edukacyjnych promujących prawidłowe postawy i zachowania                w stosunku do zwierząt.

czyli na wolnożyjące nie ma funduszu na sterylki? Rozdział 1 Pkt 1 podpunkt c. mówiący o wolnożyjących kotach,a potem pkt 2 tego samego rozdziału.
nie bardzo rozumiem.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw lip 26, 2012 21:31 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:Dziś przywiozłąm do kociarni skserowane karty leczenia i umowy adopcyjne, zostawiłam na blacie nie miałam czasu już wpiąć.
Dzziwczyny prosze zorientujcie sie jak jest z tym jedzeniem mokrym dla kotów - całkiem niedawno Dorotka zakupiła w zooplusie puszek za 280zł już nic nie ma 8O
Puszki nie zmieściły się na kwarantannie i na zdrowej były też zostawione.

puszek było około 30 szt.,plus saszetki i mniejsze puszki,zakupione 15 lipca,średnio dziennie idą trzy do czterech puszek. czyli 11 dni x 3 puszki minimum==33 puszki.

balbina38

Post » Czw lip 26, 2012 21:40 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Zrobiłam Bajce wpis na fb: http://www.facebook.com/nadziejanadom, reszta jutro :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw lip 26, 2012 21:45 Forum

balbina38 pisze:
terenia1 pisze:Dziś przywiozłąm do kociarni skserowane karty leczenia i umowy adopcyjne, zostawiłam na blacie nie miałam czasu już wpiąć.
Dzziwczyny prosze zorientujcie sie jak jest z tym jedzeniem mokrym dla kotów - całkiem niedawno Dorotka zakupiła w zooplusie puszek za 280zł już nic nie ma 8O

puszek było około 30 szt.,plus saszetki i mniejsze puszki,zakupione 15 lipca,średnio dziennie idą trzy do czterech puszek. czyli 11 dni x 3 puszki minimum==33 puszki.

3 puszki chzba na dyźur :evil: + krzaczkowe i pódchatkowy wg mnie min.6 dziennie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lip 26, 2012 21:55 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:
balbina38 pisze:

3 puszki chzba na dyźur :evil: + krzaczkowe i pódchatkowy wg mnie min.6 dziennie

no tak Dorotko masz rację, policzyłam tylko jeden dyżur dziennie.

balbina38

Post » Czw lip 26, 2012 21:57 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dziewczyny ja tam nie wiem, ale wg mnie jedzenie mokre dla dorosłych kotów można by spokojnie ograniczyć - niektóre z nich są jak beczki 8O dziś przyjrzałam się Józkowi jest juz szerszy niż dłuższy.
Maluchy muszą dostawać bo one cały czas rosną.
Niestety nasze fundusze są jakie są i na niektóre sprawy nie mozemy sobie pozwolić zbyt dużo :(
W kociarni jest dużo suchego jedzenia i trezba je spozytkować.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lip 26, 2012 22:00 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mokrego jeszcze troszkę jest w szafie na kwarantannie (gdzie był zamknięty Misiaczek).
Zostawiałm Pysiola luzem (wg zaleceń z telefonu) ale to niestety nie był najlepszy pomysł bo wszystkich pogonił, zwlaszcza Amelkę, której dodatkowo Misiaczek zajął kosz i też zaczął dokuczać. Ostatecznie zestresowana Amelka wrócila do leżenia pod legowiskiem :(
CatAngelsi wyjęli małe czarne, dzikie zza boksów i przymyli jednemu oko, które było/jest bardzo mocno zaropiałe. Przywieźli też Łatka, z którym moim zdaniem nie jest dobrze - oddycha przez pyszczek, dławi się, krztusi, płacze wyszły mu 3 powieki...
Kuwety w zlewie są do odkażenia.
Mydło w płynie faktycznie - z litr chyba, jest w szafce pod zlewem na kwarantannie, innych rzeczy brakujących niestety tam nie ma

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lip 26, 2012 22:00 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:Dziewczyny ja tam nie wiem, ale wg mnie jedzenie mokre dla dorosłych kotów można by spokojnie ograniczyć - niektóre z nich są jak beczki 8O dziś przyjrzałam się Józkowi jest juz szerszy niż dłuższy.
Maluchy muszą dostawać bo one cały czas rosną.
Niestety nasze fundusze są jakie są i na niektóre sprawy nie mozemy sobie pozwolić zbyt dużo :(
W kociarni jest dużo suchego jedzenia i trezba je spozytkować.

To może zróbmy tak, że wieczorny dyżur uzupełnia tylko suche :roll:
Mokre oczywiście dla maluchów ewentualnie chorych lub wychudzonych (u nas takowych jak na razie nie ma) :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw lip 26, 2012 22:12 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

ps :) Jezeli ktos jutro bedzie jechał z małymi czarnuszkami do weta prosze o info, żebyśmy ich przypadkiem ponownie nie zabrali, jak bedziemy jechac z Łatkiem. Jeżeli nikt nie pojedzie pojadą one z nami i z Łatkiem. Jak cos proszę o info przed 17.00 :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lip 26, 2012 22:55 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Na dzień dzisiejszy najważniejszymi sprawami jeśli chodzi o wydatki, czyli te wydatki (koszty, faktury) które musimy zapłacić to jest: koszty leczenia kotów, jedzenie, żwirek i koszty administracyjne czyli czynsz i media Kociej Chatki, księgowość Stowarzyszenia - niestety nie ma w tej chwili pieniedzy na inne rzeczy :(
Więc sprawy typu mydło, płyn do mycia naczyń, ręczniki papierowe i tp jakoś musimy sobie radzić we włąsnym zakresie :(

Musimy jakoś zdobywać pieniądze na te wszystkie rzeczy i jednym ze sposobów jest wystawianie bazarków na miau - jak do tej pory robi to tylko Dorotka , ja niestety odpadam bo nie mam czasu na to, ale mam całą masę rzeczy, które mozna by wystawić na tym bazarku, ale do tego są potrzebne osoby - więc moje pytanie czy jest ktoś chętny do robienia bazarków :?: :?: :?: jak coś mogę przekazać fanty bazarkowe.

W sprawie jedzonka dla kociaków - puchy są drogie niestety, i pewnie nie najzdrowsze dla kociaków - tak myślę można by było zakupić całe kurczaki - w tej chwili nie pamiętam ile kosztuje 1 kg całego kurczaka (myślę max 8zł), i ugotować z tego taką miszankę kurczak+ryż+marchewka myślę że wyszłoby to taniej niż puchy, byłoby zdrowsze bo nie nafaszerowane chemią, ale na to trzeba poświęcić więcej czasu.
Za około 12 zł - to mogą być około 4 puszki , a za przypuśćmy kurczaka 1,5 kg zapłacimy 12zł jak wymieszamy mięsko z ryżem i marchewką to pewnei jedzonka będzie więcej niz 4 puszki i będzie zdrowsze niż puszki.

terenia1

Post » Czw lip 26, 2012 23:02 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

A mnie przykro, że Terenia1 pisze o braku funduszy, a wystawiając bazarek udaje, że go nie było. Widocznie funduszy jednak jest w nadmiarze i nie są potrzebne. Wiem, moje skromne 10 zł .... Ja po bardzo długim oczekiwaniu i wysłaniu wcześniej pw rezygnuję z książki ( o czym poinformowałam na stronie bazarku ) . Niepoważne traktowanie ludzi, szkoda ....

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Czw lip 26, 2012 23:11 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

ellza1 pisze:A mnie przykro, że Terenia1 pisze o braku funduszy, a wystawiając bazarek udaje, że go nie było. Widocznie funduszy jednak jest w nadmiarze i nie są potrzebne. Wiem, moje skromne 10 zł .... Ja po bardzo długim oczekiwaniu i wysłaniu wcześniej pw rezygnuję z książki ( o czym poinformowałam na stronie bazarku ) . Niepoważne traktowanie ludzi, szkoda ....

Przepraszam, ale na bazarek nie zaglądałam od długiego czasu, a książka poszła chyba przed wczoraj, no ale jak zrezygnowałaś to trudno. Niestety jeśli na 7 dni w tygodniu popołudniai 5 dni bywa się jeszcze w schronisku, albo w kocairni to czasami brakuje czasu :?

terenia1

Post » Pt lip 27, 2012 5:36 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

balbina38 pisze:
Filomen pisze:dziewczyny i chłopaki przeczytajcie, to po moich uwagach już http://www.bip.um.sosnowiec.pl/dokument ... p=5845&r=r

klikamy na projekt uchwały
miała być od marca wdrożona, moze w kolejnych latach pojdzie lepiej
to wazny temat

Kod: Zaznacz cały
Zadania realizowane będą do wyczerpania środków finansowych.
Na realizację zadań w powyższym zakresie zabezpieczono kwoty: na dokarmianie  3.000,-zł, na sterylizację 5.000,-zł.

to żart? a może na miesiąc?

To znaczy,że te kwoty to mają :twisted wystarczyć na rok? :twisted:
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pt lip 27, 2012 5:44 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:Na dzień dzisiejszy najważniejszymi sprawami jeśli chodzi o wydatki, czyli te wydatki (koszty, faktury) które musimy zapłacić to jest: koszty leczenia kotów, jedzenie, żwirek i koszty administracyjne czyli czynsz i media Kociej Chatki, księgowość Stowarzyszenia - niestety nie ma w tej chwili pieniedzy na inne rzeczy :(
Więc sprawy typu mydło, płyn do mycia naczyń, ręczniki papierowe i tp jakoś musimy sobie radzić we włąsnym zakresie :(

Musimy jakoś zdobywać pieniądze na te wszystkie rzeczy i jednym ze sposobów jest wystawianie bazarków na miau - jak do tej pory robi to tylko Dorotka , ja niestety odpadam bo nie mam czasu na to, ale mam całą masę rzeczy, które mozna by wystawić na tym bazarku, ale do tego są potrzebne osoby - więc moje pytanie czy jest ktoś chętny do robienia bazarków :?: :?: :?: jak coś mogę przekazać fanty bazarkowe.

W sprawie jedzonka dla kociaków - puchy są drogie niestety, i pewnie nie najzdrowsze dla kociaków - tak myślę można by było zakupić całe kurczaki - w tej chwili nie pamiętam ile kosztuje 1 kg całego kurczaka (myślę max 8zł), i ugotować z tego taką miszankę kurczak+ryż+marchewka myślę że wyszłoby to taniej niż puchy, byłoby zdrowsze bo nie nafaszerowane chemią, ale na to trzeba poświęcić więcej czasu.
Za około 12 zł - to mogą być około 4 puszki , a za przypuśćmy kurczaka 1,5 kg zapłacimy 12zł jak wymieszamy mięsko z ryżem i marchewką to pewnei jedzonka będzie więcej niz 4 puszki i będzie zdrowsze niż puszki.

Mogę ugotować taka mieszankę.Mam jeszcze trochę ryżu,marchew również.Tylko na kurczaka kaska przydałaby się :(
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pt lip 27, 2012 7:32 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

balbina38 pisze:czyli na wolnożyjące nie ma funduszu na sterylki? Rozdział 1 Pkt 1 podpunkt c. mówiący o wolnożyjących kotach,a potem pkt 2 tego samego rozdziału.
nie bardzo rozumiem.

W schronisku przeprowadzana będzie również sterylizacja kotów wolno żyjących, na następujących zasadach:
1. Osoba opiekująca się wolno żyjącymi kotami zgłosi do schroniska chęć poddania zabiegowi kota, w celu umówienia dogodnego terminu.
2. Kot zostanie dostarczony do schroniska przez opiekuna i odebrany po zabiegu przez opiekuna.
3. Terminy odbioru zwierząt ustala lekarz weterynarii.
4. Opiekun podpisze dokument zawierający:
a) imię i nazwisko,
b) adres zamieszkania,
c) nr telefonu kontaktowego,
d) nr dowodu osobistego,
e) adres gdzie kot przebywa
f) orientacyjna ilość dokarmianych kotów
g) oświadczenie, że kot nie posiada właściciela, jest zwierzęciem bezdomnym
h) opiekunem zgłaszającym kota do sterylizacji może być wyłącznie mieszkaniec Sosnowca, do zabiegów przeznaczane są wyłącznie koty bytujące na terenie miasta Sosnowca,
Zadania realizowane będą do wyczerpania środków finansowych.
Na realizację zadań w powyższym zakresie zabezpieczono kwoty: na dokarmianie 3.000,-zł, na sterylizację 5.000,-zł.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]