Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 08, 2013 10:58 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

uprzejmie proszę częstować się banerkiem :D

jest śliczny i autorstwa Szalonego Kota :1luvu: ( któremu teraz dobrze radzę NIE ODMAWIAĆ i częstować się banerkiem bez opamiętania :lol: :ok: )

Szalony Kot pisze:Dzięki dziewczyny :)

Tworząc ten banerek wzorowałam się na Waszych dotychczasowych - i zrobiłam miks dwóch :D jeśli tempo animacji jest zbyt szybkie, to dajcie znać, mogę nieco zwolnić. Jest prosty, bo Wasz też taki delikatny :) kociaste ma w tej samej kolejności, co na dotychczasowym i dokładnie te same.
Kieruje do wątku adoptusiów Grupy, ale mogę to zmienić, jeśli wolicie mieć oddzielny wątek na zbieranie :)

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=133177][IMG]http://i.picasion.com/pic64/5726980accf18e60719e1a229bd77d6d.gif[/IMG][/URL]
Ostatnio edytowano Pt lut 08, 2013 11:28 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 08, 2013 11:14 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

smarti pisze:
JaEwka- Czarnuszek juz grzeje doopkę w poduchach od tygodnia :D

mam nawet foty-wstawię jak TŻ wróci i mi wrzuci :mrgreen: :ryk:

oo no to koniecznie wstawiaj :D
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie lut 10, 2013 8:48 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Wpadłam tutaj bo przypomniałam sobie Tequili :(
Nasza Tusia zaczęła jeść żwirek :( żwirek zmieniłam już na Eko-trocinowaty
Wyniki Tusi z wczorajszego badania zrobilismy morfologię
Crea 2,97
mocznik 157
:(
Dostaliśmy preparat na oczyszczenie toksyn z organizmu i na pare dni powtórka badań.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lut 10, 2013 12:47 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

a jak wątrobowe?
bo te nerkowe uda się znieść-nie są wcale złe-jak powiedziałaby moja dr.nerkowa :ok:
(wtedy mówiono mi że przy jedzeniu żwirku najpierw wali wątroba a dopiero potem nerki.)

pewnie trzeba ją będzie na jakąś chwilę na karmę typu renal ..
no i szczegółowo , kilkukrotnie badać krew czy nie ma anemii-bo niektórzy mówią że koty żwirek żrą przy anemii ale z kolei żarcie zwirku powoduje anemię i co najgorsze uszkadza nieodwracalnie szpik i to wiem na pewno.
ale takie skutki jak u Tekisi, powoduje długotrwałe podjadanie żwirku-co najmniej przez kilka, kilkanaście dni.
Jeśli Twoja Tusia zjadła go raz czy dwa i w porę to zauważyłas to raczej żwirek nie zdążył jeszcze poczynić istotnych szkód w organizmie koteczki i wszystko jest odwracalne.

już nie pamietam dokładnie literalnie tego wszystkiego co mówiono przy Tekisi ( jest to wszystko b. dokładnie opisane tu na wątku ok pażdziernika-listopada.)

u mnie od tego czasu zdarzyło się tyle bardzo poważnych chorób w które muszę się wgryżć na bieżąco aby wiedzieć co weci robią z moimi kotami, a więc nie jestem w stanie spamiętać tak a'vista wszystkich chorob sprzed kilku miesięcy-czasem bardzo żałuję ze nie mam żadnego medycznego wykształcenia-zapewne byłoby to wszystko wtedy dla mnie bardziej naturalne i oczywiste...

teraz dla przykładu zmagam się z kotem i jego odlotami na bunandolu :mrgreen: połączonym z relanium :mrgreen: Uprzedzano mnie że kot będzie na haju ale czegoś takiego to się nie spodziewałam 8O :mrgreen:
Jednak pomaga mu to na podstawowy problem którym są kamienie moczanowo-cystynowe, a więc ten haj jakoś razem :mrgreen: przetrwamy :ok:

z ciekawości-co dostałaś na oczyszczenie organizmu z toksyn?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lut 14, 2013 23:53 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

u nas nic nowego się nie dzieje i bardzo dobrze :D :ok:
dostałam wiadomość że Tosia troszkę zagluciła w DS - typowe w drugim tygodniu po przeprowadzce :(

smarti

Post » Pt lut 15, 2013 7:02 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

w domku szybko dojdzie do siebie :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt lut 15, 2013 9:29 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

I co będe te fotki Czarusia czy ich nie będzie :wink: ?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt lut 15, 2013 10:12 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

zdjęcia są "za duże" aby je wkleić na forum :mrgreen:

ale chętnie moge to przesłać Ci je mailem jeśli mi go podasz :D

smarti

Post » Pt lut 15, 2013 11:08 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Korzystając z obecności JaEwki uprzejmie doniosę, że Mika gada po ludzku, wczoraj zawołała gardłowym głosem łoj łoj i puściła małego pawika 8O , a Miśka zawodzi na wszystkie tony - rujka ją dopadła. Już nie wspomnę, że rozumieją co mówię. Jak stwierdziłam, któregoś ranka, że chyba mamy za mało kotów bo dziś żaden ze mną nie spał, to następnej nocy w nogach spała Mika, a Buba obok poduszki i był to absolutnie pierwszy taki przypadek :!:
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Pt lut 15, 2013 15:40 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Bumisiu, zgadzam się z Tobą że te małe potworki rozumieją wszystko co do nich mówimy, tylko nie zawsze chcą się do tego przyznać :lol:
u nas też niedawno było łoj i piękny pawik bo Królewna nie miała czasu pogryźć mięska.

Obrazek

Smarti, co z Bogdankiem? był cewnikowany, jak się miewa Buranio piękny?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt lut 15, 2013 21:40 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Bogdanek miewa się już wporzo :D okazało się że został mu jakiś stary piasek, widocznie niewypłukany :oops:

bardzo potrzebuje domku bo u nas nie ma jak być sam i Cyga z Maciuniem wyjadają mu urinary a on wyjada im ich żarcie :evil:
teraz jest już na urinary low calories bo sie chłopak spasł :oops:
jak próbuję go izolowac to jest afera..z człowiekiem byłoby zupełnie inaczej..

Bumisiu-a czemu to Misia jeszcze nie po sterylce 8O nawet nie chcę wspominać o wiadomych zagrożeniach :roll:
A u p. dr test na Misiunię cały czas czeka i możecie wtedy umówić się na sterylkę :D :ok:

smarti

Post » Pt lut 15, 2013 21:52 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

JolaJ pisze:Bumisiu, zgadzam się z Tobą że te małe potworki rozumieją wszystko co do nich mówimy, tylko nie zawsze chcą się do tego przyznać :lol:

Ciociu JoluJ - my nie tylko rozumiemy waszą paplaninę ale też czytamy te wszystkie gupoty co o nas wypisujecie .
"potworki "
:twisted:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt lut 15, 2013 23:31 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

smarti pisze: Bumisiu-a czemu to Misia jeszcze nie po sterylce 8O nawet nie chcę wspominać o wiadomych zagrożeniach :roll:
A u p. dr test na Misiunię cały czas czeka i możecie wtedy umówić się na sterylkę :D :ok:

jakich zagrożeniach :oops: :?:
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Sob lut 16, 2013 17:07 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Sterylka po pierwszej rui nie chroni tak dobrze przed rakiem listwy mlecznej. No i jednak dopuszczenie do rui to ryzyko wpadnięcia w ciągle rujkowanie, a więc osłabienie i zwiększone ryzyko ropomacicza - nawet w młodym wieku.

Moja koleżanka do tego miała kotkę, która zawsze znaczyła w rui - i dostawała zapalenia pęcherza, bo ileż można lać... i lała bardziej, z krwią. Ale to chyba taki pojedynczy przypadek, jednak nie polecam :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]