PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 04, 2014 18:49 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Doszła do mnie paczusia od VeganGirl z różnościami i w kolejny wolny od pracy dzień (piątek) postaram się wrzucić bazarek. Styczniowy jeszcze czeka na rozliczenie, bo dwie wpłaty do mnie nie dotarły. A lutowy rozliczę za jakiś tydzień :)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto lut 04, 2014 19:01 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Sarah DeMonique pisze:Doszła do mnie paczusia od VeganGirl z różnościami i w kolejny wolny od pracy dzień (piątek) postaram się wrzucić bazarek. Styczniowy jeszcze czeka na rozliczenie, bo dwie wpłaty do mnie nie dotarły. A lutowy rozliczę za jakiś tydzień :)

Dziękuję! :1luvu: :lol: :1luvu:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto lut 04, 2014 19:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Przelałam 96zł z bazarku RZDNNP, plus 22,5 za przesyłkę kuwety, zaokrągliłam do 120.
Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto lut 04, 2014 20:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Zosik pisze:Przelałam 96zł z bazarku RZDNNP, plus 22,5 za przesyłkę kuwety, zaokrągliłam do 120.
Obrazek

Dziękuję bardzo!!! :flowerkitty: :lol: :flowerkitty:

Chiara

Post » Wto lut 04, 2014 21:45 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Chiara pisze:Styczeń w Operacji Zabieg był naprawdę gorący! Zamknęłam listę dla nowych kotów, bo długi były potężne, a lista grudniowych potyczek imponująca. Bardzo wsparliście akcję, odpowiedzieliście pięknie na moje rozpaczliwe wezwanie i pomogliście wyprowadzić Operację Zabieg na prostą. Dwie najtrudniejsze faktury zostały opłacone, a lista została ponownie otwarta dla potrzebujących. Faktura na 9 ciachniętych kotów jest w drodze, a następnych 20 kotów jest w trakcie umawiania zabiegów. Dzięki Waszemu wsparciu wróciliśmy do gry bardzo szybko i choć pieniądze nadal są potrzebne nie było praktycznie przestoju w sterylkach. Aż trzy osoby wpłaciły w styczniu dwukrotnie. Widziałam jak bardzo staracie się pomóc, czułam Wasze wsparcie. Dziękuję, że jesteście, i że można na Was liczyć, i że Wam zależy na sterylizowaniu, i że to tak fantastycznie wychodzi. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Magdalena H., Magdalena G., mb, Batka, Axa76, Ania B., Sylwka, Magdalena Z., Monika J., Andrzej L., Monika M., Sarah Demonique, Katarzyna G., Arletta L., Magdalena Sz. wsparli wpłatami Operację Zabieg w styczniu. Zosik i Sarah Demonique szaleją z bazarkami. :surprise:

Pakt Czarownic przekazał wpłatę na rzecz sterylizacji, które wykonuje Kinia098 w Darłowie i okolicach. Bardzo dziękuję za zaufanie i pomoc.

Obrazek

Chciałam sie przyłączyc do podziekowania. To wielka sprawa moc sterylizowac i byc pewnym, ze duzo kotek juz nie urodzi i nie beda cierpiec z powodu głodu i chłodu oraz chorob setki kocich istnien.
Bardzo sie ciesze, ze doczekałam sie czasow, ze mozna otrzymac pomoc zeby móc pomagac.
Całym sercem dziekuje i kłaniam sie do samej ziemi kobiety.
Wszystkiego dobrego :1luvu:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto lut 04, 2014 21:56 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Ja się Tobie kłaniam!

Cieszę się, że nam się udało tyle sterylek. Cieszę się z każdej. :piwa:

Chiara

Post » Śro lut 05, 2014 14:15 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Rozmawiam na fejsie z pewną panią z Krakowa, która ma do wysterylizowania dwie kotki :kotek: :kotek: i dwa kocurki :kotek: :kotek: na Ruczaju. Mam nadzieję, że uda się je złapać i poddać zabiegom. :ok:

Chiara

Post » Śro lut 05, 2014 18:34 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Obiecane zdjęcia suni po sterylizacji.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro lut 05, 2014 20:53 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Paulusek pojawiła się na forum, aby znaleźć jakąś możliwość wysterylizowania bezdomnej kotki. :kotek: Wcześniej zabrała kotkę do siebie na DT i udała się, jak to praworządny obywatel, do gminy prosząc o sterylizację. I jak to bywa w kraju nad Wisłą gmina nie poczuwa się do sfinansowania zabiegu dla kotki skoro ktoś się nią przejmuje. Oddać kotkę do schroniska, wtedy ciachną. Paulusek kotki do schronu oddać nie chce i chwała jej za to. Na dodatek kotka po sterylce ma już zapewniony dom u państwa z dwoma kocimi rezydentami. Wysłałam zatem Paulusek na poszukiwanie lecznicy, która pomoże stosunkowo niedrogo.

A jak to zwykle bywa z kotką na zabieg załapie się półdziki kocurek. :kotek:

Oby udało się trafić na lecznicę, w której lekarz ma wielkie serce dla zwierzaków. :ok:

Chiara

Post » Czw lut 06, 2014 14:59 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Chiara pisze:
Sarah DeMonique pisze:Doszła do mnie paczusia od VeganGirl z różnościami i w kolejny wolny od pracy dzień (piątek) postaram się wrzucić bazarek. Styczniowy jeszcze czeka na rozliczenie, bo dwie wpłaty do mnie nie dotarły. A lutowy rozliczę za jakiś tydzień :)

Dziękuję! :1luvu: :lol: :1luvu:

nie ma za co, kolejne wysyłki w przygotowaniu jeśli Ania się zgodzi :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lut 07, 2014 14:52 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Agłaja^..^ pisze:
Chiara pisze:
Agłaja^..^ pisze:mam pytanie odnośnie kotek blokowych w Ustce, staram się załatwić sterylki z UM, jednak chyba nic z tego nie wyjdzie, czy w razie potrzeby kotki mogą liczyć na pomoc?Teraz są tam podobno chore malutkie kociaki, boję się co będzie na wiosnę...

Tak. O ile jest na miejscu ktoś, kto ma w miarę taniego weta i przechowa kotki po zabiegach minimum siedem dni.

Dziękuję :1luvu: , nie wiem jak z cenami u weta, musiałabym popytać, jest natomiast osoba, która przechowałaby kotki przez tydzień.

W Ustce są juz darmówki :)
Złapałam tam kociaka, który po wydobrzeniu u tej Pani z Ustki i kastracji trafił do nowego domku w Gdyni :)
A dziś udało nam się złapać na sterylkę matkę kociąt :) w ostatni dzień przed moim wyjazdem do pracy ;)
Na tym osiedlu jest jeszcze ok. 5-6 kotek, Pani karmicielka obiecała je łapać i wozić na zabiegi, trzymajcie kciuki, zeby się wszystko udało :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt lut 07, 2014 15:09 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Super! :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Pt lut 07, 2014 22:50 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

O pomoc poprosiła Dora1020. Na początek trzy kotki, bo Dora ma już taniego weta w Zamościu. :kotek: :kotek: :kotek: Ale są już następne kotki w kolejce, dla których Dora dopiero znajdzie miejsce przechowania po zabiegach oraz weta. W sumie naliczyłam ich dziewięć.

Chiara

Post » Sob lut 08, 2014 22:36 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Cześć wszystkim :) Czy zna ktoś z Was jakiś weterynarzy, którzy by mogli zrobić kilka sterylek dzikim kotom za w miarę nie dużą cenę, najlepiej mniej jak 80 złociszy za ciachnięcie kociej dziewczyny? Teren okolice Sosnowca, Katowic, Dąbrowy Górniczej. U nas darmowe cięcia z UM dopiero ruszą w połowie marca, a ja nie mogę czekać, mam małe stadko dzikusów i boję się że mi się towarzystwo rozsypie w najbliższym czasie bo zima udająca wiosnę przyczynia się do wolnej miłości kociej :(
Kasiorą nie śmierdzę i szukam weta o dobrym sercu :mrgreen:
Będę wdzięczna za wszelkie info :)

Brunhilda

Od: Pon paź 08, 2012 7:34

Post » Sob lut 08, 2014 22:53 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Brunhilda pisze:Cześć wszystkim :) Czy zna ktoś z Was jakiś weterynarzy, którzy by mogli zrobić kilka sterylek dzikim kotom za w miarę nie dużą cenę, najlepiej mniej jak 80 złociszy za ciachnięcie kociej dziewczyny? Teren okolice Sosnowca, Katowic, Dąbrowy Górniczej. U nas darmowe cięcia z UM dopiero ruszą w połowie marca, a ja nie mogę czekać, mam małe stadko dzikusów i boję się że mi się towarzystwo rozsypie w najbliższym czasie bo zima udająca wiosnę przyczynia się do wolnej miłości kociej :(
Kasiorą nie śmierdzę i szukam weta o dobrym sercu :mrgreen:
Będę wdzięczna za wszelkie info :)

Nie mam tam jeszcze weta. Poszukaj może, a OZ pomoże Ci sfinansować zabiegi. Nasza górna granica to 120 zł, ale większość wetów zgadza się na 80-100 zł. Faktycznie nie ma na co czekać, bo wiosną zawsze któraś urodzi i człowiek pluje sobie w brodę... :strach: ( Potrzebne będą zdjęcia kotów i trzeba wypełnić dwa wnioski. )

Jak ktoś zna w tych okolicach porządnego weta niech śmiało pisze. 8)

Chiara

[poprzednia][następna]