KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 10, 2012 22:02 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Oj te nasze kociaki :lol:
sto pociech z nimi :mrgreen:

Kocia Mama Ewa pisze:Tereniu, ja podskoczyłabym do Chatki około południa, bo nie ma jutro nikogo a akurat mogę, ok?

czyli dobrze zrozumiałam :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto sty 10, 2012 22:04 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Nowa kicia jest cudna :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Wto sty 10, 2012 22:04 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Nowa kotka Beti - tak ja ochścił Wiesiu :lol: przed ulokowaniem w Kch byla na wizycie u weta.
Wiec co stwierdzono: kotka mloda max 2 lata, uszy czysciusienkie, zabki piekne bielutenkie, oczka i nosek pieknie ,osluchac sie nie dalo bo byla taka zestresowana ze tetno miala ze 200.
Natomiast miala pchelki szt.2 zauwazono, dostala adwokata na zewnetrzne i wew. zyjatka :)
i na tym koniec, stan ogolny dobry.
Prawdopodobnie nie sterylizowana.
Widziano ja juz walesajaca sie kolo bloku grubo przed swietami, mowila mi Maria /Teresa wie kto to/ nawet ja dokarmiala.
A od kilku dni byla na klatce, a dzis wpadla miedzy schodami a oknem mniej wiecej wysokosc 1 pietra do piwnicy, dziadzio z sasiadka poszli po nia i ja przyniesli dobrze ze nic sobie nie zrobila.
Dziadzio Jurek chetnie odwiedzi Kch po niedzieli i zakupi jedzenie dla niej i innych kotkow.
Dziadzio ma 90 lat ale nie jeden by chcial byc w takiej kondycji.
Uwielbia koty i chce pomagac, kto wie moze go zwerbujemy jeszcze na dyzury to by dopiero bylo :ryk:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto sty 10, 2012 22:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Wolontariuszy nigdy za wielu :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto sty 10, 2012 22:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Jak beda na jutro testy do wezmiemy /po wstepnym umowieniu/ Jasia,Malgosie i Beti na przetestowanie i zaszczepienie Tricatem.
A ja nie to dopiero po niedzieli /Wiesiu idzie do pracy :lol: /
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto sty 10, 2012 22:18 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Może ta biedna Betty komuś zagineła skoro zadbana a jak jest od sylwestra to moze wystraszyła sie sylwestrowych petard.

Zastrzyki dla Biedronka na 5 dni tj.od jutra do niedzieli i zakraplac oczy gentamycyna 2 razy dziennie
Teresa czy była gentamycyna w witrynce? Bo jak nie to jutro skocze po recepte i wykupie.Zuzia 2 razy dziennie tabl.po 1/4 .
Zuzia i Biedronek maja to samo, oby zakończyło sie na nich.

Pani doktor poleciła podawac enisil f Zuzi, Biedronkowi i reszcie. Chroni przed herpervirusem (nie wiem jak to sie dokładnie nazywa)
Można posmarowac na łape np.Józkowi :D
2 razy dziennie po 1cm.
Co o tym sądzicie żeby kupic i podawac ? A może tak zrobimy symboliczna zbiórke na enisil f ?? :?:

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Wto sty 10, 2012 22:26 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

AGATA mich pisze:Może ta biedna Betty komuś zagineła skoro zadbana a jak jest od sylwestra to moze wystraszyła sie sylwestrowych petard.

Zastrzyki dla Biedronka na 5 dni tj.od jutra do niedzieli i zakraplac oczy gentamycyna 2 razy dziennie
Teresa czy była gentamycyna w witrynce? Bo jak nie to jutro skocze po recepte i wykupie.Zuzia 2 razy dziennie tabl.po 1/4 .

Pani doktor poleciła podawac enisil f Zuzi, Biedronkowi i reszcie. Chroni przed herpervirusem (nie wiem jak to sie dokładnie nazywa)
2 razy dziennie po 1cm.
Co o tym sądzicie żeby kupic i podawac ? A może tak zrobimy symboliczna zbiórke na enisil f ?? :?:

Gentamecyna chyba była, tylko nie wiadomo kiedy była otwierana,bo ona chyba ważna miesiąc po otwarciu. Skończyła się też już neomecyna.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto sty 10, 2012 22:27 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

8 zł na enisil f :wink:
Czy mamy zakupioną pastę odkłaczającą?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto sty 10, 2012 22:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

AGATA mich pisze:Może ta biedna Betty komuś zagineła skoro zadbana a jak jest od sylwestra to moze wystraszyła sie sylwestrowych petard.

2 razy dziennie po 1cm.

Agata mnie się wydaje że gdyby Beti chciał szukać to już by dawno to zrobił od Sylwak minęło 10dni :(
gentamycynę znalazłam przeniosłam na zdrową do kociarni, Biedronowi dziś oczy zakropiłam.
enisil f to chyba to samo co dostaje 2 razy dziennie Arletka, zaraz uzupełnię kacik medyczny :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sty 10, 2012 22:44 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

10zł na enisil f :!:
Kto da wiecej :ryk:

AGATA mich

Post » Wto sty 10, 2012 22:46 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Cookie1706 pisze:Wolontariuszy nigdy za wielu :D

No dokładnie szczególnie 90 letnich :D kurcze ale to super w sumie :D ale miałybyśmy fajną rozpiętość wieku :mrgreen:

terenia1

Post » Wto sty 10, 2012 22:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocia Mama Ewa pisze:Tereniu, ja podskoczyłabym do Chatki około południa, bo nie ma jutro nikogo a akurat mogę, ok?

Ewuś jak dasz radę byłoby super :D ja podjadę wieczorkiem, nie wiem o której bo jutro jadę na delegację do Krakowa, ale jak będę nawet później to nic nie zaszkodzi :)

terenia1

Post » Wto sty 10, 2012 22:55 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Teresa a jak Biedronek??
Warczał przy zastrzykach jak pitt bull :ryk:

AGATA mich

Post » Wto sty 10, 2012 22:58 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:

Ewuś jak dasz radę byłoby super :D ja podjadę wieczorkiem, nie wiem o której bo jutro jadę na delegację do Krakowa, ale jak będę nawet później to nic nie zaszkodzi :)

Tereniu, zabezpieczę kociaki, podam leki, nakarmię, więc nie martw się, jeśli dotrzesz późno na wieczorny dyżur :P
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Wto sty 10, 2012 22:58 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

No i chyba Ewa mnie zabije Ewa Filomen - radosna wieść Ewa znów została babcią :mrgreen: no trudno uwierzyć ale teraz po raz drug została podwójną babcią bliźniaków dwa chłopaki i Heniuś pierwszy wnusio :1luvu: no i Piotrek też został dziadkiem :mrgreen: :ryk:
GRATULACJE :1luvu: :!: :1luvu:

terenia1

[poprzednia][następna]