Re: Groszek FeLV+ przegrywa z chorobą:(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 10, 2013 10:31 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

meggi 2 pisze:Bożenka poprosiła mnie o pomoc, czekam na dokładną nazwę i dawkę, mam znajomą w szpitalu na Ukrainie i zaraz będe dzwonić do niej. Już raz pomogła dla kotów Bożeny może i teraz się uda.

juz wiem wszystko
trzeba leukogen w tabletkach(całe opakowanie020tabletek chyba.
Potrzebny jest leukogen ,preparat stymulujący produkcję leukocytow,NIE PRZY BIAŁACZCE SZPIKOWEJ!(nie szczepionka)
Asia odbierze Aniu przesyłkę gdziekolwiek w Warszawie,byle jak najszybciej się udało to podac Groszkowi...O 12-tej beda u lekarza
Asia mówi,że leukogen przez k pisane :oops:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 10, 2013 10:35 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro lip 10, 2013 10:36 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

meggi 2 pisze:link do przetłumaczonego opisu.

http://translate.google.pl/translate?sl ... ials%2F585

wygląda na to,ze to to...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 10, 2013 10:42 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

meggi 2 pisze:link do przetłumaczonego opisu.

http://translate.google.pl/translate?sl ... ials%2F585

meggi2 - niech się uda.... czekam na dobre wieści :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 10, 2013 10:48 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

przed chwilą dzwoniłam, ale jest przy zabiegu operacyjnym , mam zadzwonić dopiero za 2godz. :(
rozumiem , że to jest lek weterynaryjny i trzeba szukać tylko u wetów? proszę o uściślenie informacji, bo moja głowa nie pracuje od kilku dni.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro lip 10, 2013 10:54 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

meggi 2 pisze:przed chwilą dzwoniłam, ale jest przy zabiegu operacyjnym , mam zadzwonić dopiero za 2godz. :(
rozumiem , że to jest lek weterynaryjny i trzeba szukać tylko u wetów? proszę o uściślenie informacji, bo moja głowa nie pracuje od kilku dni.

TAK, WETERYNARYJNY
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro lip 10, 2013 10:56 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asia napisała do mnie tak;
"jesli to ten sam na białaczke ludzka to tez nie"

tak jak wyzej napisała Marzenia11-TYLKO WETERYNARYJNY

JESLI UDAŁO BY SIE TEN LEK ZDOBYC CHCIAŁABYM WIEDZIEC ILE KOSZTUJE,BO JA BYM TEZ POTRZEBOWAŁA...
Ostatnio edytowano Śro lip 10, 2013 10:58 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 1 raz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 10, 2013 10:57 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

CZYLI MUSI BYĆ WETERYNARYJNY

Marzenia11

Post » Śro lip 10, 2013 10:58 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skąd wiadomość, że to lek weterynaryjny? W ulotce dawkowanie dla dzieci i dzieci pow. 7 rż.

Marzenia, jak poczytasz tłumaczenie, to tutaj też przeciwwskazaniem są nowotwory hematologiczne (nie doczytałam i nie mam szans na doczytanie, czy Groszek ma FeLV powikłany nowotworem?). Więc nie wiem :(.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro lip 10, 2013 10:59 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

ariel pisze:Skąd wiadomość, że to lek weterynaryjny? W ulotce dawkowanie dla dzieci i dzieci pow. 7 rż.

Marzenia, jak poczytasz tłumaczenie, to tutaj też przeciwwskazaniem są nowotwory hematologiczne (nie doczytałam i nie mam szans na doczytanie, czy Groszek ma FeLV powikłany nowotworem?). Więc nie wiem :(.

aSIA JEST U WETA I TAKA WIADOMOSC NAM PRZEKAZAŁA"tylko weterynaryjny"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 10, 2013 11:02 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

ariel pisze:Skąd wiadomość, że to lek weterynaryjny? W ulotce dawkowanie dla dzieci i dzieci pow. 7 rż.

skoro wetka chce konkretnie ten leukogen to ja juz nie wnikam i się nie wczytuję bo i tak nic nie wydumam. Czytałam tylko o tych odpowiednikach. Asia mi napisała, ze się zaraz zapyta wetki, czy to ma być tylko weterynaryjny, ale na logikę i gdzies wyczytałam, ze jesli to ma być ten o ktory chodzi to on jest weterynaryjny (o takim działaniu), ale moge się mylić. Mamy jakieś dwie godziny do końca operacji, myslę, ze na pewno uda się uzyskać te informację od wetki.

edit: chodzi mi o operacje przy ktorej jest znajoma pielęgniarka na Ukrainie.

Marzenia11

Post » Śro lip 10, 2013 11:06 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak jak Interferon koci to Virbagen Omega(u ludzi się go nie stosuje),tak cykloferon i Roferon się kotom podaje i ludziom..
Tutaj mam informacje od Asi,ze musi byc tylko KOCI LEUKOGEN,wiec dla mnie znaczy to KOCI,nie ludzki :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 10, 2013 11:07 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wysłałam jej teraz też smsa z nazwą i przeznaczeniem leku, ale widzę, że nadal nie wiadomo na 100% o jaki lek chodzi.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro lip 10, 2013 11:13 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

meggi 2 pisze:Wysłałam jej teraz też smsa z nazwą i przeznaczeniem leku, ale widzę, że nadal nie wiadomo na 100% o jaki lek chodzi.

no jak nie wiadomo?
wiadomo:leukogen-KOCI preparat stymulujący produkcję leukocytow,w tabletkach -1 op.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 10, 2013 11:17 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

BOZENAZWISNIEWA pisze:
meggi 2 pisze:Wysłałam jej teraz też smsa z nazwą i przeznaczeniem leku, ale widzę, że nadal nie wiadomo na 100% o jaki lek chodzi.

no jak nie wiadomo?
wiadomo:leukogen-KOCI preparat stymulujący produkcję leukocytow,w tabletkach -1 op.

dokładnie tak.I koniecznie w tabletkach.

Marzenia11

[poprzednia][następna]