ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Wto lip 24, 2012 14:45 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

morelowa pisze:http://imgur.com/

Tak w ogóle zmniejszającego, czy zmniejszającego do wklejenie bezpośrednio? Bo jak to drugie, to Ty mi kiedyś takigo przysłała i się nim posługuję :D

ooo, dzieki serdeczne, własnie tego szukałam :roll: :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lip 24, 2012 17:46 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

BOZENAZWISNIEWA pisze:banerek nie działa :(

Wasz klubowy banerek, który pozwoliłam sobie przekopiować z wcześniejszego wątku viewtopic.php?f=1&t=85511 -ten obrazek jest na innym hostingu - został przekierowany na wątek obecny.

Obrazek Wymiary banerka: 230px × 100px
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h449x][img]http://img26.imageshack.us/img26/2158/slep1.png[/img][/url]
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Wto lip 24, 2012 19:01 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

działa,dziękować :1luvu:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lip 26, 2012 9:45 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

Na koncie ślapaczkowym mamy na chwilę obecną 280 złotych.

I uwaga od sierpnia bedzie nowe konto dla Klubu Ślepaczków. Zmieniam bank i jak już będę wiedziała co i jak to sukcesywnie będę chętnym na pw przesyłała nowe konto. Na razie prosze o wstrzymanie się z przelewami sierpniowymi, a jeśli ktoś by chciał na lipiec coś jeszcze wpłacić to tak najpóźniej do 30 bo 31 będę likwidowała to koto
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lip 26, 2012 10:12 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

ok
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lip 26, 2012 13:35 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

Kochane KLUBOWICZKI
Zwracam sie do Was z prośba o kilka złotych dla TYCH kotów :cry: Trzeba kupic na pewno kropelki...i to na już...
Może ktos prywatnie by podesłał kilka złotych,proszę..albo wziął jakieś biedactwo na tymczas :cry: :
viewtopic.php?f=1&t=144499
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lip 26, 2012 20:47 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DT/DS

WYCIAGNEŁY DZIEWCZYNY WCZORAJ ŚLEPINKE ZOSIE ZE SCHRONU,MIAŁA JECHAC DO WARSZAWY,ALE OKAZAŁO SIE,ZE MA BIAŁACZKĘ.Ma tdt do 5 sierpnia,potem niestety zostanie uspiona(na co zbieraczka-Bożena nie pozwoli na pewno) :oops:
Gibutkowa pisze:Zosia jest niewidoma, ma kilkanaście lat. Od wczoraj jest w TDT, w schronisku nie chciała jeść i była przerażona, w domu zaczęła jeść mokre i się miziać. Dwa razy nie trafiła do kuwetki (na początku bo nie umiała znaleźć) ale jak już znalazła to sika do kuwety. Zosia ma niewydolność nerek (mocznik 300 kreatynina 5) a dziś miała robione testy i wyszła białaczka :( Zosia od początku pobytu w schronisku malutko jadła i była bardzo zestresowana (siedziała tylko w izolatce w klatce bez innych kotów). Ostatnie dni już nic nie chciała jeść. Wczoraj wieczorem trafiła do TDT, zjadła pół puszki mokrej karmy, dziś też już jadła puszki. Waży 2,5kg. Zosia może zostać w TDT do 5 sierpnia.
Wyniki morfologii Zosi http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... a8759c3069

Zdjęcia Zosi:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

tu wątek:
viewtopic.php?f=1&t=144542
Ostatnio edytowano Pt lip 27, 2012 18:44 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 2 razy
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lip 26, 2012 21:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

Bidula. :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw lip 26, 2012 21:22 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

WYCIAGNEŁY DZIEWCZYNY WCZORAJ ŚLEPINKE ZOSIE ZE SCHRONU,MIAŁA JECHAC DO WARSZAWY,ALE OKAZAŁO SIE,ZE MA BIAŁACZKĘ.Ma tdt do 5 sierpnia,potem niestety zostanie uspiona(na co zbieraczka-Bożena nie pozwoli na pewno)

Dzięki :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lip 26, 2012 21:23 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

morelowa pisze:
WYCIAGNEŁY DZIEWCZYNY WCZORAJ ŚLEPINKE ZOSIE ZE SCHRONU,MIAŁA JECHAC DO WARSZAWY,ALE OKAZAŁO SIE,ZE MA BIAŁACZKĘ.Ma tdt do 5 sierpnia,potem niestety zostanie uspiona(na co zbieraczka-Bożena nie pozwoli na pewno)

:ok: :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt lip 27, 2012 17:21 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

lidka02 pisze:
morelowa pisze:

:ok: :1luvu:

niestety ona jest bardzo chora...ja nie dam rady np.finansowo...i "wiedzowo"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt lip 27, 2012 18:46 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

zgłaszam DO POMOCY kocieta u Lidki 02 :roll:
"
lidka02 pisze:Mam trzy ślepe kotki , czwarty będzie widział
Rudy ślepek białe oczka
Szara dziewczynka prawdopodobnie bez gałek ocznych
Rudek ślepek ropa leje sie z oczów , gałka oczna pęknięta wychodzi coś białego z niej a druga biała i ropa się wali .
Szary kotek oczka opuchnięte ale jest szansa na wzrok i co teraz.. :(
"

Wątek tu:
viewtopic.php?f=1&t=141846

lidka02 pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw sie 02, 2012 19:41 Re: ŚLEPACZKI cz.V- AgaPap, rozliczamy czerwiec, zapraszam

Werneu pisze:ja nie podnoszę niestety dodaję kolejne nasze biedy.

Skazane na śmierć

Data ur. 3.03.2012
W DT od 13.07.2012

Nie mogę opisać jak trafiły do nas koty, ale mogę powiedzieć, że uniknęły śmierci. Czy kot, który nie widzi i kot z jednym okiem nie mają prawa żyć?
Kociak jeden od razu przeszedł operację usunięcia narośli i oczyszczenia oczodołu, drugi niewidomy kot będzie leczony i może, choć trochę odzyska wzrok. Dla Tych kociaków piątek 13 miał okazać się pechowy, ale nasza decyzja o ich przejęciu uratowała im życie. Nie wiem jak w tym miesiącu opłacimy FV u weterynarza, bez Państwa pomocy będzie nam bardzo ciężko.

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16/42a,03-772 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem: "Bezbronne Zwierzęta- Skazane na śmierć " lub "BZ – Skazane na śmierć"

Ten kocurek straci jedno oko

Obrazek Obrazek

Ten ma dwa ale na nie nie widzi :(

Obrazek

Bogatti i Bentley odzyskują wzrok!!!

Stał się cud!!! u Bentleya wrócił wzrok w oczku. A co jeszcze najwspanialsze to, że u Bogattiego też wraca. Jednak kociaki musiały być podtrute lub czymś spryskane. Tym bardzie się cieszę, bo kociaki miały stracić życie, bo były niewidome, a my dałyśmy im szanse i liczyłyśmy, że ktoś je pokocha.

Teraz myślę, że po całkowitym powrocie do zdrowia znajdą domy.

Tak bardzo się cieszę to prezent dla nas na naszą rocznicę.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Pt sie 03, 2012 10:50 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

Doczytałam teraz, że Zosia odeszła... :cry:
Przecudowna koteczka, bardzo żal...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt sie 03, 2012 10:54 Re: ŚLEPACZKI cz.V- piekna szylkretka szuka domku str.82

Mój jednooki Oluś ma ropnia.... wczpraj był nacinany, czeka nas leczenie co najmniej 10 dni z codziennymi wizytami u weta.
Zaproszę na bazarki, może komuś się coś przyda, a mi pomoc bardzo jest potrzebna - dla Olka, dla wolnozyjących maluszków, ktore mrużą oczki i od niedzieli daję lek a jedzeniu leżąc w iglakach...

viewtopic.php?f=20&t=144594&p=9081841#p9081841

viewtopic.php?f=20&t=144597

viewtopic.php?f=20&t=144658
Ostatnio edytowano Pt sie 03, 2012 13:18 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]