Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 13:09 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

annskr pisze:
Duszek686 pisze:Aniu, wiem, że jesteś zła...
Strasznie mi przykro, że kotka urodziła...
Szkoda, że tak wyszło, ale ja się jakoś winna tej sytuacji nie czuję...
Wpisałam prośbę o zajęcie się sprawą na wątku " po drugiej stronie podwórka".
Wchodziłam tam przez 2 kolejne dni, ale odzewu nie było.
Przykro mi, ale nie śledzę wszystkich wątków na forum, nie codziennie zaglądam na każdy... W pracy w ogóle nie mam dostępu do netu...
Jeśli ktoś chce się ze mną skontaktować, najlepiej zadzwonić, wysłać sms-a czy choćby pw.
Nic takiego nie dostałam.
Jak tylko dowiedziałam się, że chcesz pomóc - podałam Ci telefon...

Z P. Małgosią też się rozmawiało na temat kotki mało konkretnie...
Bo niby przychodzi, ale właściwie nie zawsze... Kiedy - to ona nie wie... Kiedy jest karmiona - też nie bardzo wie... Potem mówiła, że kotka przestała przychodzić... itd...

Sama się tym zająć nie mogę... Ze względów czasowych i finansowych również... To dla mnie drugi koniec miasta
P. Małgosia ma dać znać, kiedy będzie wiedziała coś konkretnego - czy maluchy wychodzą i gdzie są... Oczywiście - dam znać - na wątku "podwórkowym"...
Mogę pomóc w łapance, ale sama się tego nie podejmę, bo kompletnie się na tym nie znam...

Trzymam kciuki za Paris i Hiltona :ok: :ok: :ok:

Ja też nie czytam wszystkich wątków. Z powodów analogicznych jak Ty. Natomiast jeśli jakiś kot potrzebuje pomocy, a ja nie jestem w stanie jej udzielić, wpisuję się na inne łódzkie wątki, wysylam pw, dzwonię.

Mój odzew na wątku był, chyba nawet tego samego dnia - z informacją, że jeśli kotka oswojona, to do kontenera i na sterylkę, jeśli dzika - klatka łapka.
Telefon dostałam do Ciebie w czwarterk 17 lutego - po naszej rozmowie w lecznicy.

Jesteś w grupie wolontariuszek schroniskowych, współpracujesz z Kotylionem, który ma klatki, łapie i sterylizuje koty.
Mnie znasz, wiesz, co robię, widzimy się bardzo często w lecznicy - może wystarczyło zadzwonić do Andorki z Kotyliona, do mnie? Spytać Anie z Centrum, co można zrobić? Nie twierdzę, że daloby się / zdążyło tę kotkę złapać przez okoceniem, ale może warto było spróbować?
Naprawdę, tak jak napisałaś 03.03.2011
Duszek686 pisze:Nie wiem, czy coś się da z tym zrobić...

Dla mnie koniec tematu - z prośbą, byś w analogicznej sytuacji albo dała opiekunom kota mój numer, albo mnie - ich, wtedy zadzwonię.
Nie obiecuję, że wszystko złapię, załatwię itp, nie jestem cyborgiem, moje możliwości są bardzo ograniczone, może nawet bardziej niż Twoje,. Ale spróbuję.

I jeszcze prośba - byście zajęły się tą kotką i kociakami za 5-6tygodni. Nie sama, jest Was w końcu grupa. I nie tylko przez opisanie problemu na wątku..
Instrukcja - jeśli kotka dzika, połapać wszystkie kociaki, włożyć je do kontenera, kontener przystawić do klatki i łapać kotkę Jeśli choć jeden kociak zostanie na wolności, mała szansa, że kotka wejdzie. Kociaki do adopcji, kotka do sterylizacji i wypuszczenia. Jeśli kotka oswojna - lapanka pójdzie łatwiej, kotka też do adpcji.
Obsługa klatki łapki jest tak prosta, że najstarsze i naprostsze karmicielki dają sobie z nię radę. Główna i jedyna technika - cierpliwość.

a gdzie podziały się posty z 3 marca?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto mar 22, 2011 13:15 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Doczytuję wszystko i niewyobrażalnie się cieszę, że Napoleonek już w swoim domku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napoleon i kolejne biedy znalazły dzięki Wam ratunek!!!

Persilku ['] żegnaj...........................................
Nie zawsze uda się zdążyć, niestety :cry:

Paris i Hilton wybierają się do Poznania?
Z całych sił zaciskam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto mar 22, 2011 16:08 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Też trzymam kciuki :ok:
Oby to był super domek i oby się udało :ok:

Femka - to nie ten wątek, o którym pisze Ania. Ten wątek jest tutaj
viewtopic.php?f=1&t=112881&hilit=po+drugiej+stronie+podw%C3%B3rka&start=360
Aniu, niepotrzebne sa te złośliwości, naprawdę...
Wpisałam prośbę o pomoc na wątku podwórkowym, tam, gdzie są osoby zajmujące się łapankami. Nie oferowałam pomocy, bo jej dac nie mogłam. I naprawdę - nie siedziałam w tym czasie bezczynnie... Ja się łapankami nie zajmuję - nie umiem tego robić, nigdy tego sama nie robiłam. Tak, jak Ty nie robisz bazarków, jak Andorka nie jeździ do schroniska czy nie bierze tymczasów. I dobrze. Każdy ma swoją działkę i się nią zajmuje najlepiej, jak potrafi... Zasygnalizowałam problem 3 marca. Twoja odpowiedź była 7-ego i potem 16-ego. I dzięki Ci za to, bo nikt inny z pomocą sie nie zaoferował. Tylko, że ja o tym nie wiedziałam... Gdybyś wtedy wysłała do mnie sms-a czy choćby pw - podałabym Ci namiary natychmiast i byc może udałoby się zdążyć... Jeśli tylko bym mogła - pomogłabym. Następnym razem będę się do Ciebie dobijać telefonicznie i już. Ale podobna prośba jest również do Ciebie :wink:
I skończmy juz ten temat, zwłaszcza tutaj, bo to inny wątek :wink:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto mar 22, 2011 16:33 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Wszystkim cioteczkom, które pamiętają koty z Głowna chciałam pokazać metamorfozę Puchatki
Tak wyglądała w schronisku (dzięki temu zdjęciu ją wypatrzyłam :1luvu: )
Obrazek
Tu w lecznicy cioci CC
Obrazek
A teraz wygląda tak:
Obrazek
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

[Pozwoliłam sobie wykorzystać zdjęcia, które były na- zamkniętym- wątku schroniska w Głownie. :oops:]
ObrazekObrazek

abradaque

Od: Czw kwi 08, 2010 17:50

Post » Śro mar 23, 2011 9:10 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Duszek686 pisze:Aniu, niepotrzebne sa te złośliwości, naprawdę...
Wpisałam prośbę o pomoc na wątku podwórkowym, tam, gdzie są osoby zajmujące się łapankami. Nie oferowałam pomocy, bo jej dac nie mogłam. I naprawdę - nie siedziałam w tym czasie bezczynnie... Ja się łapankami nie zajmuję - nie umiem tego robić, nigdy tego sama nie robiłam. Tak, jak Ty nie robisz bazarków, jak Andorka nie jeździ do schroniska czy nie bierze tymczasów. I dobrze. Każdy ma swoją działkę i się nią zajmuje najlepiej, jak potrafi... Zasygnalizowałam problem 3 marca. Twoja odpowiedź była 7-ego i potem 16-ego. I dzięki Ci za to, bo nikt inny z pomocą sie nie zaoferował. Tylko, że ja o tym nie wiedziałam... Gdybyś wtedy wysłała do mnie sms-a czy choćby pw - podałabym Ci namiary natychmiast i byc może udałoby się zdążyć... Jeśli tylko bym mogła - pomogłabym. Następnym razem będę się do Ciebie dobijać telefonicznie i już. Ale podobna prośba jest również do Ciebie :wink:
I skończmy juz ten temat, zwłaszcza tutaj, bo to inny wątek :wink:

Nie starałam się być złośliwa. I poprzednim swoim postem chciałam skończyć temat. Ten naprawdę będzie ostatni.
Pw, sms - mam wrażenie, że to Ty szukałaś pomocy, więc naprawdę nie rozumiem, dlaczego nie wysłałaś nic więcej oprócz posta w rzadko odwiedzanym wątku.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro mar 23, 2011 9:44 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

abradaque pisze:Wszystkim cioteczkom, które pamiętają koty z Głowna chciałam pokazać metamorfozę Puchatki
Tak wyglądała w schronisku (dzięki temu zdjęciu ją wypatrzyłam :1luvu: )
Obrazek
Tu w lecznicy cioci CC
Obrazek
A teraz wygląda tak:
Obrazek
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

[Pozwoliłam sobie wykorzystać zdjęcia, które były na- zamkniętym- wątku schroniska w Głownie. :oops:]

Pamiętam!!!!! Ja tam wypatrzyłam Muszelkę... :1luvu:

Cudna Puchacia - od początku była przesłodkim okrąglaczkiem na zdjęciu, ale oczka miała strasznie, strasznie smutne... :( A teraz jest wspaniałą, wyluzowaną i bardzo zadbaną koteczką!!! :1luvu: Jak dobrze, że ustrzegła się panującego tam FeLV... :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro mar 23, 2011 11:13 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Szczęśliwa Puchatka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
jak dobrze, że ja uratowałaś abradaque :1luvu: :1luvu:

zaprosiłam domek z Poznania do wątku :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro mar 23, 2011 11:31 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Paris, Hilton trzymam kciuki olbrzymie, zeby im się udało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro mar 23, 2011 12:06 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Witam
To ja jestem tą osobą która adoptuje paris i hiltona...
Poznań to nie honolulu więc po adopcji zapraszam wszystki zatroskane osoby w odwiedziny.
Zabiorę kociasy gdzies za tydzien-dwa więc jeszcze musza sie przemęczyć.
Chce wszystko przygotowac i musze zorganizowac transport.
Ale luzik, teraz tylko prosze o nie wydanie mioch kotow komus innemu...

karolina

karolmyk

Od: Śro mar 23, 2011 11:59

Post » Śro mar 23, 2011 12:19 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Powitać :D

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro mar 23, 2011 12:22 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Znaczy, że z Tatianą już wszystko obgadane?

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro mar 23, 2011 12:56 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Witamy na forum :)
Teraz trzeba pilnować Paris i Hiltona żeby nikt ich nie wydał :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro mar 23, 2011 13:13 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Witaj na forum Karolino :ok: :ok:

niestety w schronisku nie ma mozliwości rezerwacji :(
przydałby się DT na ten tydzień- 2 tygodnie
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro mar 23, 2011 13:44 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Witaj Karolino :D
ruru pisze:
niestety w schronisku nie ma mozliwości rezerwacji :(
przydałby się DT na ten tydzień- 2 tygodnie

To prawda...
Szkoda, żeby tyle siedziały w schronisku, skoro już mają wspólny domek...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro mar 23, 2011 16:19 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Proponuję jako następnych bohaterów tego cyklu wytypować Bulinki z Trzcianki - są bardzo potrzebujące, a Trzcianka to nie najlepsze miejsce dla kotów!

viewtopic.php?f=1&t=124885
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

[poprzednia][następna]