Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 10, 2011 9:30 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

Pięknie dziękujemy!
u nas znowu leje deszcz, bezdomniaczki znowu nam chorują :( a zimy jeszcze nie ma.

Bardzo proszę,może ktoś ma do oddania środki wzmacniające, unidox, synergal, karmę, będę bardzo wdzięczna

Jurand wczasuje się ( już na stałe) u mojej mamy, wcisnęłam jej w sumie dwa koty białaczkowe, nawet nie wiem czy pisałam o tym, bo tyle się dzieje, pojechał zaraz jak odszedł Samsonik.
Niestety od 2tyg. mamy kolejny koci-niebieski "odrzut" - młodą koteńkę z rozwaloną wątrobą, silną anemią ( potwierdzone badaniami krwi) , zarobaczoną straszliwie ( w qpkach wyszły lamblie, glisty) na płynach dożylnych.
Ninar dziękuję za pomoc w dowozie na cito do weterynarza! (była bardzo poważna awaria :cry: -niebieska koteńka miała drgawki, nasikała pod siebie, koszmar jedne wielki :cry: )
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro sie 10, 2011 9:35 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

Ania, przyslala mi zdjecia Niebieskiej koteczki,

jestem nia kompletnie oczarowana, kotka jest piekna, slicznie umaszczona. Baardzo jej kibicuje w zdrowieniu :1luvu:

I przykro mi, ze u mojej ulubienicy taki kryzys :( , jedyne pocieszenie, ze Ania dobrze sie nia zajmuje.

Pozdrawiam
AiN
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Śro sie 10, 2011 9:39 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

wysłałam, bo domu trzeba szukać
tylko taka chora, trzeba niestety poczekać, niech wyzdrowieje szybko!

Anna Rylska

Post » Śro sie 10, 2011 9:53 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

Aniu, a jak po tym kryzysie Niebieska teraz sie czuje?

:kotek:

PS. prosze, jak dojda pieniazki potwierdz mi na pw, bo mialam problemy z bankiem internetowym i nie wiem, czy wszystko dobrze poszlo.
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Śro sie 10, 2011 20:19 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

Za wszystkie Twoje chorowitki Aniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro sie 10, 2011 20:34 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

Aniu przelew dotarł, dziękujemy!, na pw potwierdziłam.
Kicia tak sobie, nadał słabiutka bardzo, niebieska szmatka, cóż więcej mówić. Na szczęście nie ma już ostrej biegunki ale za to jest złe wchłanianie i alergia ( m.in. na wołowinę )- co podobno jest też efektem przebytych bardzo silnych biegunek. Naprawdę jest co przy niej robić.

Anna Rylska

Post » Czw sie 11, 2011 18:19 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

POTRZEBNA POMOC DT, stado chorych kociąt, kotek na cmentarzu w Brwinowie pod Warszawą ,są zdjecia :(

Obrazek

proszę zaglądajcie, podrzucajcie, one tam umrą bez pomocy

Anna Rylska

Post » Czw sie 11, 2011 18:24 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

Boże, ile biedy :(

Może ktoś zaglądnie na bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=131599
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw sie 11, 2011 19:10 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

Kolejny koci dramat :(
Aniu, mocno dzialasz zeby sprawa nabrala rozglosu, nie wiem skad na to wszystko masz sile....
Mam nadzieje, ze forumowicze nie zostawia tych bied bez pomocy.
NIe wiem w jakiej formie moglabym cos zrobic, DT odpada...
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Pt sie 12, 2011 9:42 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

nie wiem czy coś się da zrobić, ja sama absolutnie na to się nie piszę, nawet na karmę dla sowich bezdomniaczków po prostu nie ma
a tam kotów jest sporo, w tym większość chora lub bardzo chora, dużo jest kociaków, bardzo chorych,które nie wiem czy widziały wcześniej kocią karmę :cry:

Anna Rylska

Post » Pt sie 12, 2011 18:52 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

byliśmy z mężem, jestem załamana ceną biletu - jedna osoba w 2 strony, 9,6 zł, nie wiem czy dam radę jeździć często, to za dużo dla nas :( bez pomocy, bez karmy nie dam rady, a myłałam, miałam w planach jeździć raz na 2-3 dni :(

byłam i nie wiem czy dobrze zrobiłam, jestem nadal w szoku po tym co zobaczyłam :cry:
kociaków 8 tygodniowych było dziś 10, starszych chyba 5 i przelatywały 2-3 kocice, wszystko chore,chodzący oświęccim, kotka chodzi i skrzypi, dosłownie, wszystko zasmarkane, dla mnie - dramat!!!

Niestety nie mogłam się oprzeć i zabrałam transporter.

ZABRALIŚMY 5 KOCIAKÓW.
3 z nich nawet nei uciekały, po prostu leżały jak placki, zero reakcji, siły, nic!!!
Mamy czekoladkę - bez zoczka, oczka nie ma, wyżarło, jest dziura! drugie oczko do leczenia.
Zabraliśmy 5 najbardziej chorych, uwierzcie mi to było straszne, to wybieranie, tych leżących futerek :(
Wszyskie mają pchły i wszoły! straszny świerzb, waża od 60-90 dag, starsznie chude i zniszczone. Wszyskie mają nadżerki, powięksozne węzły ch lonne, zielone gluty. W lecznicy spędziliśmy 2 godziny.
Koty dostały synergal, tolfedyne, catosal, w domu mam podać lydium 3 dawki)
Dwa koty mają wrzody na oczkach. Mają dostawac do oczu - difansol, folxal, braunol, te z wrzodami -cornagel.
Same leki leki sztują z moim rabatem 10% - 100zł, difandil i floixal mamy wykupić po 2 buteleczki pezy takie ilośc kociakó, idzie jak woda. Zakraplanie 3-5 razy dziennie.
Dwa kociaki sa bezpośrednio u mnie trzy w domu, którym się opiekuję.

U weta dosatliśmy jeszcze duża tubę orydermyl.
Zastawiłam, a w zasadzie jest do oddania u wetrynarza 120 zł - to za leki dziś, jutro i niedzielę za całą piątkę. W poniedziąłek mam przyjśc po kolejne.

BARDZO PROSZĘ, potrzebna jest karma dla kociąt,najlepiej animonda - tacki, sucha, immunodol, beta glukan, Żwirek. ja nie mam takie ilość karmy w domu dla 5 maluchów.
Mamy 2 dziewczynki i 3 chłopców- zdjęcia później, wieczorem, jak się ogarnę

Może to był błąd!na pewno? bo przeciez wzięłam kociaki bez zaplecza ale uwierzcie mi, one leżały na tyyhc grobach plackiem, półprzytomne :cry: :cry: :cry:

zostawiłam tam 2 puszki animondy, dużo suchego sanabelle dla kociąt, kurczaka

Proszę o pomoc, bazarki, cokolwiek

Anna Rylska

Post » Pt sie 12, 2011 18:56 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

proszę bardzo, czy może ktoś założyć tej piątce maluchów watek?
muszę wyjść na trochę

Anna Rylska

Post » Pt sie 12, 2011 18:58 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

jest jakiś fundus z oczkowy, gdzie można zgłaszam kociaki,?

Anna Rylska

Post » Pt sie 12, 2011 19:17 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

Anna Rylska pisze:jest jakiś fundus z oczkowy, gdzie można zgłaszam kociaki,?

Tu jest watek ślepaczków viewtopic.php?f=1&t=127731&p=7827390&hilit=%C5%9Blepaczki#p7827390
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt sie 12, 2011 19:22 Re: Samsonik[*]Oskar-chore nerki. Potrzebna karma, pomoc fin.

To samo miałam napisać :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia][następna]