MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 12, 2012 22:21 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Hipcia, dzięki za zaproszenie...postaram się wlączyć :)

Za dobre fluidy też dziękuję.

Ogólnie wygląda to tak, że człowiek sobie, życie sobie 8)

Opieka nad futrzastymi pozwala mi trochę odreagować. Nawet grzecznie omijają mój brzuch, gdyby jeszcze w nocy grzecznie spały to już sielnka całkowita :wink: Oczywiście mam pomocników w opiece, bo sama w chwili obecnej nie dała by rady.

Sytuacja Anulki strasznie mnie martwi, bo to ja ją znalazłam :( Teraz biedna musi sie włuczyć po obcych domach i tak naprawdę nie wiemy czy ludzi poradzą sobie z opieką :(
Marzy mi się domek dla tej biednej, ślepej suni...taki z ogródkiem i kochającymi dużymi. Sunia przyzwyczaiła by się do swojego terenu i myśle, że komfort psychiczny dla niej poprawił by się znacznie. W mieście ciągle jest narażona na nowe zapachy i to ją stresuje.
Ja w tej chwili niestety jestem zupełnie bezsilna :cry:

Na początek kilka fotek...obiecuje, że się rozkręce 8)

Kropka, doszła do formy i stała się moim cieniem. Właściwie to zawsze jest obok mnie a wręcz przeczuwa, w którym kierunku zmierzam i zawsze jest tam przede mną. Daje się głaskać, mruczy, przytula się, szuka kontaktu z człowiekiem momentami aż nazbyt nachalnie :)

Obrazek Obrazek

Linkoln tęskno wypatruje na taras a Almera mu towarzyszy poziom niżej

Obrazek Obrazek

Mr.Hyde...chyba śnił o czymś zmacznym

Obrazek

Milka zwana Milusią, albo kotką w pilotce :D

Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt sty 13, 2012 8:03 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Kropeczka! :1luvu: Ten płochliwy kot, który zawsze siedział w kącie! Ada, dokonałaś cudu! A ona na pewno dobrze wie, kto jej pomógł w trudnych chwilach i stara się odwdzięczyć jak potrafi. :)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt sty 13, 2012 9:50 Re: MiauKot 2(58+1)-Wesołych świąt! :)

Ada, ciesze się, że idzie ku dobremu. Nie puszczam kciuków, aż nie powiesz, że jest super :ok:

Kropka wygląda bardzo odważnie :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon sty 16, 2012 17:00 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

pani dyrektor wyraziła zgodę na puszkę, a nawet dwie puszki, na każdą stronę przedszkola po jednej :)
powiedziała tez, że można zorganizować akcję zbierania kocyków, starych kołder itp.
ja puszki gotowe mam, potrzebne mi tylko naklejki z pieczątką coby je zaplombować i protokół jakiś :)

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Pon sty 16, 2012 18:09 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

A co z domkiem Kairka?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Wto sty 17, 2012 17:35 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

No i w ogóle co słychać?

Ja tylko powiem, że Koko cudnie zwisa z rąk, kiedy się ja nosi, a Soda spałą dziś przytulona do mojego uda. A domek na razie dał sobie na wstrzymanie: testuje dzieci na okoliczność alergii na koty.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro sty 18, 2012 8:04 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Jusia_P pisze:ja puszki gotowe mam, potrzebne mi tylko naklejki z pieczątką coby je zaplombować i protokół jakiś :)

Jusia_P mam w domu jeszcze kilka naklejek, pieczątkę a protokoły na @ wyślę, tylko podaj
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Śro sty 18, 2012 9:05 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

CzArNaM pisze:
Jusia_P pisze:ja puszki gotowe mam, potrzebne mi tylko naklejki z pieczątką coby je zaplombować i protokół jakiś :)

Jusia_P mam w domu jeszcze kilka naklejek, pieczątkę a protokoły na @ wyślę, tylko podaj

poszło...

Jusia_P

Post » Śro sty 18, 2012 10:25 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Przypominam, że pozwolenie na zbiórkę MiauKot ma do 21 stycznia. Do tego czasu muszą zostać odebrane wszystkie puszki z miejsc gdzie zostały wystawione.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro sty 18, 2012 10:58 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Jowita pisze:A co z domkiem Kairka?

Przepraszam za brak odpowiedzi ale ostatnio krążę tylko między pracą, swoim domem, szpitalem i domem mamy bo pod jej nieobecność muszę zajmować się także jej pociechami. Na komputer nie mam już w ogóle czasu. Co do Kairka to głucha cisza. Pani, która miała odezwać się w styczniu nie dała jak narazie znaku życia. W między czasie miałam jeszcze jeden obiecujący telefon, ba! nawet byłam już umówiona na wizytę. Kobieta miała zjawić się tego samego dnia o konkretnej godzinie. Czekałam, czekałam i nic, po godzinie zero nawet telefonu nie odbierała. Nie lubię czegoś takiego, przecież można napisać smsa z informacją, że się człowiek rozmyślił. No i od tamtej pory mój telefon milczy :( . Może do Basi ktoś jeszcze dzwonił, ale raczej dała by mi znać.
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Śro sty 18, 2012 13:27 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

aassiiaa pisze:Przypominam, że pozwolenie na zbiórkę MiauKot ma do 21 stycznia. Do tego czasu muszą zostać odebrane wszystkie puszki z miejsc gdzie zostały wystawione.

a no to lipa... a jest opcja na nowe pozwolenie..?
w takim razie już zadzwoniłam do kolegi, żeby mi puszkę z toyoty przywiózł, jak już będzie u mnie to się z basią na przekazanie jakoś umówię. oooo, a jak on mi ją przywiezie to też potrzebny jest jakiś protokół czy cuś..?

ale akcję zbiórki posłanek, kamy itp w przedszkolu chyba można uskutecznić..? bo to będzie wtedy inicjatywa przedszkola...

Jusia_P

Post » Śro sty 18, 2012 13:41 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Jusia_P pisze:
aassiiaa pisze:Przypominam, że pozwolenie na zbiórkę MiauKot ma do 21 stycznia. Do tego czasu muszą zostać odebrane wszystkie puszki z miejsc gdzie zostały wystawione.

a no to lipa... a jest opcja na nowe pozwolenie..?
w takim razie już zadzwoniłam do kolegi, żeby mi puszkę z toyoty przywiózł, jak już będzie u mnie to się z basią na przekazanie jakoś umówię. oooo, a jak on mi ją przywiezie to też potrzebny jest jakiś protokół czy cuś..?

ale akcję zbiórki posłanek, kamy itp w przedszkolu chyba można uskutecznić..? bo to będzie wtedy inicjatywa przedszkola...

Chodzi tylko i wyłącznie o puszki. Protokół potrzebny. :)

aassiiaa

Post » Śro sty 18, 2012 13:46 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

a protokół może być na zwykłej kartce z tytułem 'protokół' czy musi być na miaukotowej..?

Jusia_P

Post » Śro sty 18, 2012 13:49 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

Jusia_P pisze:a protokół może być na zwykłej kartce z tytułem 'protokół' czy musi być na miaukotowej..?

Poszło PW.

aassiiaa

Post » Czw sty 19, 2012 7:39 Re: MiauKot 2(58+1)-Życie płynie

to ja w takim razie też zabieram puszkę ze sklepu w Bytomiu,
a co z nowym pozwoleniem? trza by uruchomic maszynę:)
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

[poprzednia][następna]