K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 06, 2010 21:36 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

Włamałam si, Gucia nie ma...

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro paź 06, 2010 21:41 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

Wróci!!!!!!!
Obrazek
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro paź 06, 2010 22:40 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

Tosza pisze:Włamałam si, Gucia nie ma...

może zachłysnął się wolnością i wróci za 3 dni ...

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro paź 06, 2010 22:56 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

a ja właśnie wróciłam z wawy, a nie całkiem z wawy, bo od racheli, któej chłopak znalazł dziś na spacerze kociaka (bury ze zjedzonym oczkiem przez katar), rachela zadzwoniła, jak wychodziłyśmy od kingi warmijskiej, a jak dojechałyśmy do domu, to okazało się, że nie ma kluczy, że musimy wracać do kingi...
Kocurek będzie na razie u Racheli i ARtura, jutro pojedzie na wizytę do arwetu, Balti i Sara będą się szczepić...
Finansowo się maluch samzorganizuje.
idę spać, bo od wczoraj upłynęło co najmniej 87 godzin.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw paź 07, 2010 8:25 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

W galerii są już zdjęcia (bardzo ładne) kociaków...
Barbanno, merci. Kociaki są jak brzytwy, czy jakoś tak.
Mały Kamikadze, bo takie dostał imię, zjadł kolację, spał przy kaloryferze i denerwował psa.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw paź 07, 2010 8:33 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

lutra pisze:W galerii są już zdjęcia (bardzo ładne) kociaków...
Mały Kamikadze, bo takie dostał imię, zjadł kolację, spał przy kaloryferze i denerwował psa.

mówi się jak żyleta

obserwacje-ulubiona zabawa rudego-skoki na inne koty
dwa białe misie-uwaga -przy wchodzeniu uwaga albowiem laserek wbiegł był pod płytkę (przenosnia) i biedne koty warują przy wejsciu bo może wybiegnie.
uwaga do Tweety
zakupic dla kocimskiej laserek sluzbowy
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw paź 07, 2010 8:45 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

Tosza, nie znam co prawda Gucia, ale rozumiem co przezywasz. To samo przechodzilam jak moj TZ zle zalozyl pare lat temu zabezpieczenie balkonu (male niedosuniecie i nieszczecie bylo gotowe) jak akurat bylam w pracy i okazalo sie, ze zgubil sie Tamlin. Miesiac z placzem szukalam ruszajac wszystkich w okolicy. W koncu fon od jednej pani, ze chyba moj kot sie blaka niedaleko niej. TO BYL MOJ TAMLIN. Tylko dobra godzine polowalam na niego skaczac przez plotki, walace sie murki i wlazac pod samochody, a to bylo jakies 4 miesiace po dosc powaznej operacji i raczej skoki mi niesluzyly. Byl tak wystraszony, ze chociaz mnie poznawal nie chcial za bardzo dac sie zlapac. W koncu sie udalo i do tej pory jak sobie przypomne to az mnie otrzasa, na dodatek kot budzil mi sie z polaczem i musialam go pocieszac, ze jest w domu i juz jest bezpieczny. A moje szczescie slubne ma od tamtej pory zakaz samodzielnego zakladania zabezpieczenia :mrgreen: . Tosza, nie zalamuj sie znajdzie sie! Trzymam kciuki kochana za ciebie i malego.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Czw paź 07, 2010 9:26 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

BarbAnn pisze:
lutra pisze:W galerii są już zdjęcia (bardzo ładne) kociaków...

mówi się jak żyleta

obserwacje-ulubiona zabawa rudego-skoki na inne koty
dwa białe misie-uwaga -przy wchodzeniu uwaga albowiem laserek wbiegł był pod płytkę (przenosnia) i biedne koty warują przy wejsciu bo może wybiegnie.
uwaga do Tweety
zakupic dla kocimskiej laserek sluzbowy

ja cie pimpkam 8O jakie my mamy piękne koty 8O :1luvu:
Robi - kawaler pełna gębą! gdzie ten lękliwy kot w przykurczu??

Przyprawki, zwłaszcza Cayenne, wyglądają cudnie!
Skoro nie muszę użerać się z harbutowickim drzewostanem w weekend to porobię dalsze ogłoszenia i popodmieniam aktualne fotki.

Tweety

Post » Czw paź 07, 2010 9:39 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw paź 07, 2010 10:31 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

wygląda na to, że pan z olkuskiego schroniska nadal kręci interes, teraz łapie koty podając się za bukowno. kurka wodna.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Czw paź 07, 2010 12:29 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

Witam po dłuższej nieobecności.

Czyba czas najwyższy napisać, że Emilek jest u mnie i ma się całkiem dobrze :wink: W nowym domu spędził dwie doby siedząc w szafie, nie jedząc, nie pijąc i nie załatwiając się. Mnie nie było w domu, ale poprzez rozmowy telefoniczne, bojąc się o jego zdrowie, podjęliśmy decyzję o jego powrocie. Z chętnym domkiem zdecydowaliśmy, że będziemy próbować Emilka zaprzyjaźnić z kotem i potencjalną Dużą najpierw u mnie. A potem spróbujemy jeszcze raz go przenieść do tamtego domu. Jeśli się uda, to fajnie, a jeśli nie, to Emilek będzie musiał znaleźć inny domek :( Problemem jest nie tylko stres Emilka, ale również kotka rezydentka, która Emilka źle traktowała (kocurek rezydent reagował pozytywnie, a to dla niego Emilek ma być towarzyszem do zabaw).

Szanse na tę przeprowadzkę są pół na pół, więc chyba dobrze byłoby wrócić do ogłaszania Emilka. W weekend napiszę ogłoszenie i roześlę do oglaszarek z prośbą o umieszczenie chłopaka na potralach ogłoszeniowych. Proszę też o ponowne wpisanie Emilka, jako mojego tymczasa :roll:

Czy w sobotnich planach ujęte jest robienie budek i czy będzie możliwość nabycia takowych?
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw paź 07, 2010 12:34 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

chyba zrobił się kanał straszny :(
W trybie nagłym trafił do nas kocurek spod żłobka na Lekarskiej - klatka na kociarni,
Nie wiem co z olkuskimi, czy udało się przejąć od tego podszywającego się pod znajomego missiieek żłoba (hycle raczej działają jawnie :evil: ten jak widać ma coś na sumieniu)
Pilnie trzeba zapolować dzisiaj wieczorem na kociaki z grzegórzeckiej, pani dostała dziś już informacje z administracji o zakazie dokarmiania pod karą opłacenia z własnej kieszeni dezynfekcji piwnic. Nie wiem jakie to może mieć faktyczne skutki i czy im tak wolno ale teraz z kolejnymi żłobami nie czas dyskutować, bo dwa maluchy już zniknęły, zostały jeszcze 3. _Namida_, możesz dzisiaj wieczorem, tylko nie późnym aby dr Szpeyer jeszcze odpchlił i odrobaczył maluchy? kto może wspomóc? sprawa bardzo pilna! Tam będzie pan, który pomoże, potem odwiezie z klatką.
Muszą trafić na kociarnię ale chyba na ten moment wsadzimy sobie je w d... :-((

Tweety

Post » Czw paź 07, 2010 13:27 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

Tweety pisze:chyba zrobił się kanał straszny :(
W trybie nagłym trafił do nas kocurek spod żłobka na Lekarskiej - klatka na kociarni,
Nie wiem co z olkuskimi, czy udało się przejąć od tego podszywającego się pod znajomego missiieek żłoba (hycle raczej działają jawnie :evil: ten jak widać ma coś na sumieniu)
Pilnie trzeba zapolować dzisiaj wieczorem na kociaki z grzegórzeckiej, pani dostała dziś już informacje z administracji o zakazie dokarmiania pod karą opłacenia z własnej kieszeni dezynfekcji piwnic. Nie wiem jakie to może mieć faktyczne skutki i czy im tak wolno ale teraz z kolejnymi żłobami nie czas dyskutować, bo dwa maluchy już zniknęły, zostały jeszcze 3. _Namida_, możesz dzisiaj wieczorem, tylko nie późnym aby dr Szpeyer jeszcze odpchlił i odrobaczył maluchy? kto może wspomóc? sprawa bardzo pilna! Tam będzie pan, który pomoże, potem odwiezie z klatką.
Muszą trafić na kociarnię ale chyba na ten moment wsadzimy sobie je w d... :-((

może ktoś?

Tweety

Post » Czw paź 07, 2010 14:29 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

Agnieszko, ja Cię tak bardzo lubię, i nie chcę pisać że pocałuj mnie w ...żeby dac glos ze czytam.Ale pozwól mi robic to co zaczęło mi wychodzic całkiem dobrze, bo IMHO dobre zdjęcia to też wkład w znajdywanie domów.To tyle z mojej strony dlaczego nie pojadę łapac czy cos...
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw paź 07, 2010 14:57 Re: K-ów, interwencje pod Bochnią a kotowóz w rozsypce :(Pomocy!

BarbAnn pisze:Agnieszko, ja Cię tak bardzo lubię, i nie chcę pisać że pocałuj mnie w ...żeby dac glos ze czytam.Ale pozwól mi robic to co zaczęło mi wychodzic całkiem dobrze, bo IMHO dobre zdjęcia to też wkład w znajdywanie domów.To tyle z mojej strony dlaczego nie pojadę łapac czy cos...

a już Cię podejrzewałam, że poszłaś sobie zrobić miarę do pomnika i stąd brak czasu :mrgreen:

Tweety

[poprzednia][następna]