Przenosimy wątek: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2012 15:18 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

halbina pisze:http://chrzanow.olx.pl/zaginal-kot-pers-iid-298592731 o tempota, o mores... :evil:

Witam was.Zaginął nam kotek pers koloru szarego (niebieski). Kotek ma dwa lata i jest wykastrowany. Bez żadnych znaków szczególnych. Mała chwila i już go nie było na balkonie, prawdopodobnie spadł gdyż lubił spacerowac po sznurkach wiszących z balkonu, nigdzie nie mogliśmy go znaleźc. Kotek boi się obcych tak samo jest płochliwy do obcych i prawdopodobnie będzie chował się po kątach.Gdy jest mokry lub mokrawy,czasem torsik z przodu mu połyskuje na brązowo ale nie zawsze!! Patrząc z góry na ogon przez prawie całą długośc ma siwy ogon z czarnawymi włoskami Bardzo, bardzo za nim tęsknimy a w szczególności nasza córcia. Bardzo proszę dobrych ludzi o kontakt gdyby ktoś złapał lub znalazł kiciusia w Chrzanowie w okolicach 3go Maja zaginął.

Obrazek

Lepiej będzie jak ktoś przygarnie kotka i będzie miał osiatkowany balkon.....................
Gosiara

Post » Pt sty 13, 2012 14:44 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Gosiara pisze:Lepiej będzie jak ktoś przygarnie kotka i będzie miał osiatkowany balkon.....................

No nie wiem, może właściciele są ludźmi zdolnymi do wyciągania wniosków i zabezpieczyliby balkon. Moim zdaniem samo to, że w necie umieścili ogłoszenia i szukają jest już plusem. Mogli wyjść z założenia, że "sam wróci"
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Sob sty 14, 2012 3:31 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

ale treść ogłoszenia... infantylna w stylu i infantylizm myśleniowy ujawnia... heh

Piątek, 13-go...

Bjutka z dogomanii przeprowadziła wizytę przedadopcyjną w potencjalnym domku Cotki w Katowicach. Efekt:

Witajcie, dzwoniła do mnie Bjuta, domek został odwiedzony i zaakceptowany. Mieszkają tam dwa pieski, a po porzedniej kotce, która z powodu starości odeszła za TM, wielka tęsknota. Wszystkie trzy osoby chcą kotkę i nie mogą się już jej doczekać. Koteczka miałaby szanse wychodzić na ogrodzony teren, w okolicy nie ma dużego ruchu samochodów, to dzielnica willowa, ludzie najwyżej dojeżdżają na swoje posesje. Myślę, że wobec opinii Bjuty, że ludzie kochający zwierzaki, można Cotkę im oddać. Kotka jest wysterylizowana, nie zauważyłam, żeby pchała się na wolność drzwiami czy interesowała otwartymi na oścież oknami. To raczej kanapowiec i pieszczoch. Po okresie kilku tygodni aklimatyzacji i przy nadzorze w początkowej fazie jej wychodzenia z domu, raczej nie powinna się szlajać za daleko i chętniej będzie kotem nakolankowym niż ogrodowym Są dwie sprawy: pierwsza to szczepienie. Oczywiście wolelibyśmy wydać ją zaszczepioną. Druga - transport. Państwo są gotowi przyjąć ją już jutro, w sobotę, ba - czekają z utęsknieniem na nią. Napisałam do Berkano, jakie są szanse na jutrzejszy transport. Ja mam już różne plany na jutro, ale zobaczymy, co Berkano odpowie... Gdyby dała radę, to rano mogłabym jeszcze kotkę zanieść do Formicy i zaszczepić. Jeśli transport jutrzejszy się nie uda, to proszę o podanie możliwego terminu.

a o 23.30 wpis Bjuty:
"Dopiero dotarłam - ale Halbina już najważniejsze napisała. Ludzie bardzo sympatyczni. Poprzednia kicia - Zuzia była ze schroniska, mieszkała z nimi 12 lat. Niestety dostała wylewu, i po jakiś próbach ratowania jej, wet doradził jednak TM. No i tak się stało pół roku temu. Dojrzeli do nowego kota, bo dom bez kota jest pusty. Pani pracuje w szpitalu na Ochojcu - przypuszczam, że w jakiejś recepcji, ale dokładnie nie dopytałam. Mąż jest akurat na L4 więc rzeczywiście im zależy, żeby teraz kociaka dostać, bo mieliby czas żeby go wprowadzić na spokojnie. Syn - nie może się doczekać, bo pracuje na kumputerze i Zuzia mu zawsze "pomagała" klikać. Są dwa psy. Matka z synem, teraz już wysterylizowani. Takie typu włochate, nieco większe jamniki. Ona Biała, on czarno-biały. Ale akurat teraz taki okres - że oba "czarnawe." Psiaki w dobrej kondycji, zadbane, widać że kochają swoich ludzi, no tyle że wysmotruchane (ale wszędzie jedno błoto, trudno się dziwić). Mieszkają za dnia w ogrodzie i mają stale otwarte okienko do piwnicy. Na noc przychodzą do domu - mają legowiska w korytarzu. Posłanko po Zuzi jest wyprane i wygotowane, tak samo drapaki, i czekają.
Psiaki zawsze żyły z kotem, więc mam nadzieję, że jakiejś wielkiej draki nie będzie, jak się Cotka wprowadzi. Cotka miałaby do dyspozycji całe mieszkanie (bo psy nie są za bardzo wpuszczane na pokoje, chyba że jest akurat burza, albo strzały, których się boją - to drapią w drzwi i wtedy mają wstęp na salony.) A latem - drzwi do ogrodu są po prostu otwarte - więc z całą pewnością, po jakimś czasie, będzie kotem wychodzącym. Państwo wiedzą, że na razie to nie wchodzi w grę. Prosty dom, z sercem do zwierząt."

piątek, 13-go...

Pan z Warszawy (z Krakowa jadąc) po Albisia przyjechał ok. 16.00, zaopatrzony i przejęty, wypił herbatkę, poznał część mojego stadka - głównie psy i wymieniliśmy różne spostrzeżenia i uwagi. Rozmowa pewniła mnie, że pan i jego rodzina kochają koty. Umowa została podpisana. Podjechaliśmy jeszcze do Formicy, Albiś dostał drugą dawkę strongholda, przeczyściliśmy mu uszka, pan wysłuchał uwag weterynaryjnych. Potem nadeszła pora pożegnania. Albiś został wymiziany w imieniu Olaloli i jego sponsorów, którym mrucząc serdecznie podziękował za wszystko! Potem już uspokojony, w szeleczkach został umieszczony w kontenerku. Pan rozłożył cały tył samochodu, przygotował dla kota nawet kuwetę na czas podróży. Pojechali. Mama nadzieję, że mały wylozował, a najlepiej, gdyby się po prostu przespał... Muszę sprawdzić, czy dostałam jakiś email po podróży z nowego domku. Pan obiecał zdjęcia za jakiś czas.

Trzymajmy kciuki za jego aklimatyzację i przyjaźń z czarnym rezydentem, ponoć to kociak z ADHD
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob sty 14, 2012 3:31 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

OlaLola pisze:A oto Albiś :)

Obrazek

Albiś w swoim domku, aklimatyzacja przebiega dobrze! :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie sty 15, 2012 20:25 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Pora na drugą dawkę strongholda.
Poza tym:

U Znikotka bez zmian, sypia w kartonie z kocami na szafie, ożywa i ujawnia się noca, zagląda do pokoju, popatruje i wycofuje się "do siebie", za dwa tygodnie rozpoczynają się u nas ferie zimowe, znowu go będę trzymać w klatce wtedy, tye, że tej w dużym pokoju, z nami... klatka jest wielka, będzie miziany systematycznie, moze zrobimy krok naprzód...

Messer odpuścił już nowemu i wrócił do swojego noramlnego zachowania. Lekko kuleje i nadal nie używa w pełni łapki, ale nie przeszkadza mu to skakać na szafy i wylegiwać się wysoko...

Cechami diabła tragicznego są godność i lodowata mądrość. Jest dumnym straceńcem; zna swój los, ale nawet gdyby mógł się ocalić, ukorzywszy się przed Panem i wyznając winę, woli cierpieć. Nieposłuszeństwo jego budzi respekt. „Non serviam” (Nie będę służył) jest jego dewizą..."
Z taką postacią mamy do czynienia w "Mistrzu i Małgorzacie". Szatan w ludzkim wcieleniu nosił imię Woland, ale demony z jego świty się do niego "Messer" - Panie, Mistrzu.

Nasz Messer z ciężko połamaną łapą, pogodzony ze swym losem, czekał na ostateczne rozwiązanie swojego cierpienia w jednym ze schronisk. W milczeniu znosił wielki ból i stres, a godność i duma, z jaką poddawał się oględzinom i badaniom wprawiała wszystkich w osłupienie. Dziś już praktycznie zdrowy, bez upokarzającego go gipsu, robi piorunujące wrażenie swoją wewnętrzną siłą i uprzejmą tolerancją wobec otoczenia. Świadomy swojej siły i wartości, zaszczyca swoją obecnością i obdarza łaskawie towarzystwem tych, którzy wkupili się w jego łaski.
Messer obdarza miłością, bywa łasy na pieszczoty, ale nade wszystko cechuje go godność. To kot niezwykły i niebanalny. Wierny towarzysz i myśliciel. Kot dla wyjątkowego człowieka!

Mina już nie płacze za wolnością i przestrzenią, za to bardzo prosi o głaski. Kotka czasem poburczy na innego kota, ale generalnie woli się wycofać.

Kajko to kot miziak. Upomina sie o głaski, lubi kolanka i pod kołderkę chętnie się schowa, poudeptuje piersi leżącego i pomruczy... czasem sobie pogada, chętnie posiedzi też na klawiaturze... Zapowiada się fajny towarzysz z niego. Trzeba go tylko wykastrować...

A tri Cotka zostanie zaszczepiona. Domek w KAtowicach już na nią czeka, ale zdecydowałam, że bez szczepienia nie wydam...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie sty 15, 2012 21:10 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

O ile nowinek mam do czytania :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sty 17, 2012 20:46 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Dzieje się, dzieje ;)
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Pt sty 20, 2012 19:44 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Albiś w nowym domu, Cotka po szczepieniu, Kajko po kastracji :)
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pt sty 20, 2012 21:41 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

8O 8O
Formica pisze:Albiś w nowym domu, Cotka po szczepieniu, Kajko po kastracji :)
Rety,ale super wiesci :1luvu:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob sty 21, 2012 20:38 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Potrzebuję transportu dla Cotki do Katowic w przyszłym tygodniu... A Kajko ma perspektywę domku w Zabrzu, domku, w którym jest już mój dawny tymczasowicz... 8)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob sty 21, 2012 20:44 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Wspaniale :1luvu:
Co do transportu, mogę zapytać kolegi czy nie pomoże ale wtedy wzięlibyśmy fakturkę za paliwo...

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob sty 21, 2012 20:51 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

:P Super wiesci i jak zwykle super tempo :P

anulka111

Post » Sob sty 21, 2012 20:56 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

super :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob sty 21, 2012 22:21 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Albiś jest wspaniałym kotkiem. Jest bardzo grzeczny i kompletnie nie sprawia żadnego kłopotu. Bardzo smakuje mu karma zarówno sucha jak też saszetki Felix. Na początku Puszek na niego trochę powarkiwał, ale teraz nie ma żadnych problemów. Jest pod opieką weterynaryjną. Na te zarobaczone uszka dostaje codziennie maśc i mam nadzieję. że po tej kuracji po świerzbie pozostanie tylko wspomnienie. Pozdrawiam Panią i p.Prezes
Andrzej.
Ps.Dołączam fotki.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob sty 21, 2012 22:27 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrze

Znajomy z FB potrzebuje nowej kanapy... na starej jakoś ciasno sie zrobiło... może ktoś pomoże?...

Obrazek

Obrazek

A Anulka ciągle twierdzi, że to u mnie już ciasno... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

[poprzednia][następna]