MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 10:11 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

Wygląda na to, że kociaki ocalone :D Dziś apetyt im dopisuje, a wczorajszy bidok siedzi właśnie przy misce z jedzonkiem. Spuchła mu łapka po wenflonie i niestety musimy go usunąć. Mam nadzieję, że już nic się nie będzie działo. Padłe pchły były nawet w miseczce z wodą :(
Bardzo martwi mnie stan tamtych piwnic i to, że są tam jeszcze koty w tym kociaki w piwnicy do której jeszcze się nie dostałyśmy. Musimy odpchlić te piwnice na tyle na ile jesteśmy w stanie, ale dalej nie wiem co z tymi kociakami. Wiem, że jestem ostatnio monotematyczna, ale jak patrzę na koty u mnie i pomyślę, sobie o tych kotach w piwnicy serce mi ściska :(

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw sie 19, 2010 11:29 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

Straszne to wszystko... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw sie 19, 2010 12:09 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

Dzięki EwKo powstały cudne ogłoszenia MiauKotów. Można je oglądać, powielać, rozwieszać, drukować stąd.
Oczywiście z czasem będzie ich przybywać :)

Maluszki ciągle są upierdliwymi, mruczącymi, przekochanymi istotkami.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw sie 19, 2010 12:55 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

aassiiaa pisze:Dzięki EwKo powstały cudne ogłoszenia MiauKotów. Można je oglądać, powielać, rozwieszać, drukować stąd.
Oczywiście z czasem będzie ich przybywać :)

SUPER :1luvu:

Barbara Horz

Post » Czw sie 19, 2010 13:28 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

Mamy tyle pieknych kotów i ogłoszeń więc trzeba rozpocząć akcję ogłaszania. Wakacje dobiegają ku końcowi i mam nadzieje, że adopcje ruszą co by miejsce dla innych kocich bied się zrobiło :)

Dwa kocurki z ppiwnicznej czwórki dostały imiona. Czarny to Anton, biało bury to Zizu. Dla dziewczyn nie mam pomysłu.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw sie 19, 2010 13:50 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

Zosia i Adelka :spin2:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw sie 19, 2010 14:43 Re: MiauKot: Elvis, Nana i bytomskie podwórka-79.

Hipcia pisze:
Barbara Horz pisze:Maciuś
Obrazek
fotosik.pl/325/4ccd86c9ef404467m.jpg[/img][/url]

:love: :love: :love:

; *****

nie ma , nie ma, nie mrugac mi tu oczkami, bo Maciuś jest mój :1luvu: :wink:

Basiu, Ty chyba masz jakies przyciąganie na te biedy :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sie 19, 2010 15:12 Re: MiauKot: Elvis, Nana i bytomskie podwórka-79.

alessandra pisze:
Hipcia pisze:
Barbara Horz pisze:Maciuś
Obrazek
fotosik.pl/325/4ccd86c9ef404467m.jpg[/img][/url]

:love: :love: :love:

; *****

nie ma , nie ma, nie mrugac mi tu oczkami, bo Maciuś jest mój :1luvu: :wink:

Basiu, Ty chyba masz jakies przyciąganie na te biedy :(

Ja Wam wyadoptuje lejącego Maciusia. Miejsca po nim zwolniło by się na kilka kotów :twisted:

Imiona przyjęte :D Nie mam głowy to wymyślania :wink: Zosia - zołza pasuje mi do tej : Obrazek
a Adelka - Ada do mniejszej wersji Lincolna Obrazek, bo Lincoln jest u Ady :twisted:

Barbara Horz

Post » Czw sie 19, 2010 15:22 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

Ups ...
:twisted:

Basia, ile waży Maciuś? Na oko? Czy raczej Maciej 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw sie 19, 2010 15:33 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

Król Maciuś Pierwszy obecnie waży 9 kg, ale ważył już 12 :twisted:

Barbara Horz

Post » Czw sie 19, 2010 15:54 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

a to ci lejek 8O eee z takim gratisem to Hipci odstepuję, miałam takiego lejka tyz biało-rude było, że tez akurat takie mi sie podobają :twisted:

tiaaa. Maciusia to tak na 10 kotów akurat jest, patrząc na te małe bidy, jak go odchudziłaś, Basiu, bo mnie nijak nie wychodzi ani na karmie ani inaczej , z tą karma zreszta to lipa jakaś, nawet na sobie spróbowałam( jako 150 sposób na schudniecie), tez nie działa :evil: :roll: a moze to tak jak mój wet mówi: najlepiej NŻ zastosować :mrgreen: tylko wytłumacz to kotu, w dodatku ślepakowi :roll:

po prostu nie żreć :ryk:

alessandra

Post » Czw sie 19, 2010 16:10 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

Maciuś 12 kg ważył jak w domu było tylko 4 koty :twisted: Potem rotacja się zrobiła, co raz to nowe musiał ustawiać i tyle energii przy tym zużył. Teraz ze wzglądu na Gabona cała kocia ferajna na diecie. Stosuje NŻ :twisted: Kiedyś u mnie suche stało non stop, a teraz sypie tylko tym chudym jak się proszą :wink: Niektóre np. Milo się naumiały, że w pokoju Zuzi i maluchów zawsze jest suche i stają pod drzwiami do pokoju jak se coś chcą chrupnąć :twisted:

Barbara Horz

Post » Czw sie 19, 2010 16:50 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

Barbara Horz pisze:Maciuś 12 kg ważył jak w domu było tylko 4 koty :twisted: Potem rotacja się zrobiła, co raz to nowe musiał ustawiać i tyle energii przy tym zużył. Teraz ze wzglądu na Gabona cała kocia ferajna na diecie. Stosuje NŻ :twisted: Kiedyś u mnie suche stało non stop, a teraz sypie tylko tym chudym jak się proszą :wink: Niektóre np. Milo się naumiały, że w pokoju Zuzi i maluchów zawsze jest suche i stają pod drzwiami do pokoju jak se coś chcą chrupnąć :twisted:

znaczy sie mam jeszcze wiecej futer wziąć?! :strach:
jesoo, ale przyjacielska rada :evil:
w domu grubasy tez maja wydzielane, w biurze non stop dozownik pełen a chudzinki są , no i qrde , gdize tu jakas logika? :roll:

alessandra

Post » Pt sie 20, 2010 9:34 Re: MiauKot: Elvis,Nana,pilnie DTdlaPiwniczniaków!-82

alessandra logiki nie ma żadnej, ale to chyba tak jak i u ludzi. Jedni se mogą pozwolić na wiele i nie tyją, a inni, no cóż :roll:

EwKo, uśmiałam się z samego rana. Ten facet od filmików chyba ma u mnie kamerę zamontowaną, bo same secent z mojego życia wzięte :wink:

Wczoraj wieczorem na podwórku gdzie jest kotka z dwójką maluchów nie było ani jednego kota :( Polazłam tam przed pracą zobaczyć czy są, ale ich tez nie widziałam. Dziwne, co by tak na raz trzy koty zniknęły. Jedzenie było wyżarte, ale tam też przychodzą inne koty, np. Łapkowy, którego też od trzech dni nie spotkałam.

Czwórka piwniczaków już w znacznie lepszej formie. Jednak boją się jakiegokolwiek hałasu, nawet jak się zamiata koło klatki to włażą jeden na drugiego ze strachu. Wyczesałam je wczoraj z resztek pcheł i pchlich odchodów. Z pewnością jeszcze nie wszystko, bo było tego w nie nabite strasznie, ale nie chciałam je zbyt długo stresować. Co prawda wydawało mi się, że nawet to czesanie sprawia im przyjemność, ale też nie ma tam po czym czesać. Skórka i kosteczki pod nią. Dostały wczoraj obiecana wołowinkę, na dziś tez mam już odłożony ładny kawałek. Przy okazji czwórka od Cwaniary i Karol skorzystały :wink: Z początku nie wiedziały co to jest, ale szybko stwierdziły, że to się je i jak kroiłam to mi kradły z deski. A myślałam se, że tam spokojniej pokroję mięso niż w domu :roll:

Obrazek nasz bidulek
Obrazek i reszta strachulców

Barbara Horz

[poprzednia][następna]