Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 20:30 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Bohun :1luvu:

Z mojego bazarku jest 35zł, wpłacę jutro :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Nie lut 07, 2010 20:35 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Oprócz tego Pascal miał dzis chirurgiczne opracowanie rany na karku, bo syfiła się już strasznie.
Trikolorka została zaszczepiona - w czwartek sterylka i felisvac, bo skórę ma kiepską.
Dobrze, że dziewczyny zwróciły uwage na czarno białego kitka, którynie mógł oddac moczu. Pęcherz miał biedulek strasznie napełniony i twardy jak piłka. Poszedł na cewnikowanie, przepłukanie pęcherza - ładnie udało się udrożnić drogi moczowe. Od razu też stracił jajka, skoro i tak był znieczulony, to szkoda było to zmarnować. Mam nadzieję, że będzie już siusiał bez problemów. Mocz poszedł do badania, dostał nowe leki.
Sterylizację przeszła też kotka ze złamaną żuchwą. Ta żuchwa jest złamana od ponad roku. Nie dało rady się z tym zrobić dzisiaj nic, bo nie było drutów do składania żuchwy. Postaram się poprosić, żeby kotusię jak dojdzie do siebie zabrać gdzieś na odświeżenie rany i złożenie żuchwy. Ona ma dużą szansę się zrosnąć. Ta kota ma ujemne testy.
Testy udało się też zrobić małemu Bohunowi i nie jedzącemu kocurkowi ze szpitala - obaj ujemni.
Jak te koty już wydobrzeją, to może kupimy im szczepionki na białaczkę, co?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie lut 07, 2010 21:13 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Oczywiście, że tak. Mam nadzieję, że i z mojego bazarku uda się uzbierać troszkę pieniążków, to może uda się kupić trochę szczepionek i leków dla kociastych :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lut 07, 2010 21:17 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Kurde jak to czytam, nowy wet w schronie a i tak gdyby nie Ania :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 07, 2010 21:30 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

CoolCaty pisze:Oprócz tego Pascal miał dzis chirurgiczne opracowanie rany na karku, bo syfiła się już strasznie.
Trikolorka została zaszczepiona - w czwartek sterylka i felisvac, bo skórę ma kiepską.
Dobrze, że dziewczyny zwróciły uwage na czarno białego kitka, którynie mógł oddac moczu. Pęcherz miał biedulek strasznie napełniony i twardy jak piłka. Poszedł na cewnikowanie, przepłukanie pęcherza - ładnie udało się udrożnić drogi moczowe. Od razu też stracił jajka, skoro i tak był znieczulony, to szkoda było to zmarnować. Mam nadzieję, że będzie już siusiał bez problemów. Mocz poszedł do badania, dostał nowe leki.
Sterylizację przeszła też kotka ze złamaną żuchwą. Ta żuchwa jest złamana od ponad roku. Nie dało rady się z tym zrobić dzisiaj nic, bo nie było drutów do składania żuchwy. Postaram się poprosić, żeby kotusię jak dojdzie do siebie zabrać gdzieś na odświeżenie rany i złożenie żuchwy. Ona ma dużą szansę się zrosnąć. Ta kota ma ujemne testy.
Testy udało się też zrobić małemu Bohunowi i nie jedzącemu kocurkowi ze szpitala - obaj ujemni.
Jak te koty już wydobrzeją, to może kupimy im szczepionki na białaczkę, co?

Alle Suuuuper!
cały czas się denerwowałam o małego Bohunka czy nie białaczka :ok: :ok: :ok:
kupmy dużo szczepionek!też wymyślę jakis bazarek :ok: :ok: :ok:
Ania :king: :king: :king: :aniolek:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lut 07, 2010 21:33 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Zapraszam na bazarek, który zrobiłam w imieniu Alti :1luvu:
viewtopic.php?f=20&t=107422
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie lut 07, 2010 21:39 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

ruru pisze:Alle Suuuuper!
cały czas się denerwowałam o małego Bohunka czy nie białaczka :ok: :ok: :ok:
kupmy dużo szczepionek!też wymyślę jakis bazarek :ok: :ok: :ok:
Ania :king: :king: :king: :aniolek:
A co jest Bohunkowi?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Nie lut 07, 2010 21:47 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

dużo chorował, schudł, nie chciał jeść
taki bidulka mała :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lut 07, 2010 23:14 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

te dwie kotki pojechały do drugiego niedoszłego domu Fatimki - cieszę się bardzo, bo to dobry dom :)

Czy wiemy coś o zdrowiu Chmurki? Bo mam o nią zapytanie... ale i mieszane uczucia, bo w perspektywie planowane dziecko i padło pytanie o możliwosc sprawdzenia, czy kotka nie jest nosicielem Felv+ oraz tokso. :roll:

Tak poza tym informuję, że od dziś 8 osób spośród nas stało się Inspektorami - Jednostkami Interwencyjnymi Fundacji Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!, z prawem do współdziałania z odpowiednimi służbami w ujawnianiu oraz ściganiu przestępstw i wykroczeń określonych w Ustawie o Ochronie Zwierząt.
Niech no kto podpadnie. :mrgreen:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie lut 07, 2010 23:26 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

gratuluje stanowiska inspektora :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pon lut 08, 2010 8:09 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Zmałpuję Mokkunie trochę
http://video.mynet.com/erezya55/Inspect ... et/348734/
:mrgreen: , gratulacje :ok:
Pozdrawiam

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Pon lut 08, 2010 8:11 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Sis pisze:Czy wiemy coś o zdrowiu Chmurki? Bo mam o nią zapytanie... ale i mieszane uczucia, bo w perspektywie planowane dziecko i padło pytanie o możliwosc sprawdzenia, czy kotka nie jest nosicielem Felv+ oraz tokso. :roll:

Asiu, Chmurka jest obecnie w szpitaliku, bo miała gila. Uszy są nadal brzydkie, ale już o niebo lepsze niż wcześniej. Wcześniej Luiza robiła jej wymaz i był gronkowiec. Skóra małej też jest średnia. Badanie na tokso to koszt około 150 zł. Nie dziwię się Twoim obawom, bo szkoda by było gdyby Chmurka musiała wrócić do schroniska, a obawiam się, że to prawdopodobne w tym przypadku.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lut 08, 2010 8:48 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

gratuluję wszystkim Inspektorom! :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon lut 08, 2010 9:00 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Łał!

Gratulacje dziewczyny!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pon lut 08, 2010 9:15 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=106802&hilit=ksi%C4%99ga+w%C5%82asnych+wyrob%C3%B3w
Bazarek zakończony. Wpłacam wylicytowaną kwotę.
I jeżeli mogę, bardzo proszę o zmniejszenie długu Bajeczki :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

[poprzednia][następna]