KOCIAKI Z PIOTRKOWA -wielka akcja JOPOP & co. :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 11, 2009 23:35 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

kussad - nie przejmuj się, przynajmniej się bardzo porządnie ubawiłam :) anika świadkiem jak kwiczałam do monitora gdy przeczytałam Twój post :):):)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt gru 11, 2009 23:41 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

myślę, że damy radę - wychodzi około 1000 zł. Ja też będę miała jeszcze kilka bazarków no i jak czas wreszcie pozwoli (czyli niestety bliżej świąt) będę mogła ruszyć z rękodziełem ;) Na razie niestety jesteśmy zarobieni (w sensie TŻet też - obiecane na bazarek ilustracje niestety leżą odłogiem w szkicownikach i kwiczą a my produkujemy bałwanki i choinki ech...) Ale jak tylko się przewali ta świąteczna nawałnica coś na bank wyprodukujemy.

A może by tak zrobić np kalendarze z piotrkowskimi kociakami i wystawić na bazarku? Zbierze się 12 superfotek? (tyle że w dobrej rozdzielczości bym potrzebowała 300 dpi - do druku)

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pt gru 11, 2009 23:42 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

jopop pisze:kussad - nie przejmuj się, przynajmniej się bardzo porządnie ubawiłam :) anika świadkiem jak kwiczałam do monitora gdy przeczytałam Twój post :):):)

Mamy przynajmniej weselsze zakończenie dnia :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt gru 11, 2009 23:45 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Magis pisze:A może by tak zrobić np kalendarze z piotrkowskimi kociakami i wystawić na bazarku? Zbierze się 12 superfotek? (tyle że w dobrej rozdzielczości bym potrzebowała 300 dpi - do druku)

ZOSIU, czytasz to? :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Pt gru 11, 2009 23:51 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

jopop pisze:
ZOSIU, czytasz to? :twisted:

coś nie tak napisałam? to była luźna propozycja...

Magis

Post » Pt gru 11, 2009 23:57 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Magis, spokojnie :)

Zosia jest fotografem :)
Obrazek

jopop

Post » Pt gru 11, 2009 23:58 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Magis pisze:A może by tak zrobić np kalendarze z piotrkowskimi kociakami i wystawić na bazarku? Zbierze się 12 superfotek? (tyle że w dobrej rozdzielczości bym potrzebowała 300 dpi - do druku)

super pomysł! :lol:
zdjęć będzie pewnie na kilka wariantów kalendarzy
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob gru 12, 2009 0:12 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

jopop pisze:Magis, spokojnie :)

Zosia jest fotografem :)

a no to świetnie! mam wolne między świętami a nowym rokiem - mogłabym się zająć zrobieniem kalendarza. Mogę też pogadać z moją drukarnią odnośnie druku, żeby zrobili po kosztach w zamian za umieszczenie ich logo. Myślę, że można zrobić dwie wersje - jedną A1 lub A2 kalendarz jednoplanszowy ścienny i drugą normalną A4 z dwunastoma planszami+okładka.
Jak zdjęcia będą fajne na pewno będzie miał wzięcie :) Jak myślicie?

Magis

Post » Sob gru 12, 2009 0:16 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

tak myślę teraz - ryzyko jest jedno - jest spora konkurencja kalendarzowa. na forum zawsze wychodzi kilka kalendarzy, zresztą wszystkie na kocie cele.

Poza tym - pewnie wyszedłby PO nowym roku, kiedy już wszyscy będą mieć kocie kalendarze ;)

Może coś innego? nie mam pojęcia co - zakładki? plakaty? naklejki? co jest technicznie możliwe w tej drukarni i jakie z grubsza mogą być koszty (rozumiem, że być może nie możesz tego napisać publicznie, w takim razie napisz mi pw)
Obrazek

jopop

Post » Sob gru 12, 2009 0:30 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

oglądałam te kalendarze wystawione na forum... no i nie wiem jak ogółowi, ale mi tak średnio się podobają... myślałam nad zrobieniem czegoś innego niż fotka+dni danego miesiąca, czegoś naprawdę... hm... innego ;) Ale ja jestem otwarta na wszelkie propozycje i pomysły. Współpracuję z różnymi drukarniami bo robię w zasadzie wszystko (począwszy od gadżetów, przez foldery, plakaty, ulotki, na bilbordach kończąc+www i multimedia) także technicznie możliwości jest multum. Potrzebny tylko dobry i chwytliwy pomysł.
Ostatnio jak drukowałam plakaty A3 na bazarek właśnie były po 5 zł z groszami na dobrym gramaturowo papierze powlekanym - ale to był druk że tak powiem "na sztuki", ceny nakładów (nakład zaczyna sie od 100 szt) są inne.

Pomyślę nad gadżetami - może można by wyprodukować jakiś komplet typu kubek, smycz notesik? (tak sobie luźno myślę). Wszelkie pomysły mile widziane - im dziwniejsze tym chyba lepsze, dobrze by było obmyśleć coś czego jeszcze nie było ;)

Magis

Post » Sob gru 12, 2009 0:32 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Magis pisze:Wszelkie pomysły mile widziane - im dziwniejsze tym chyba lepsze, dobrze by było obmyśleć coś czego jeszcze nie było ;)

i to oto mądre zdanie powierzam wszystkim przyjaciołom kotów piotrkowskich pod rozwagę :lol:

MYŚLEĆ PROSZĘ! :ok:
Obrazek

jopop

Post » Sob gru 12, 2009 8:36 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Koszulki, kubki?

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Sob gru 12, 2009 8:44 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

A ja chce kalendarze! :-)
I male notesiki (a5) do torebki. :-) Takich od razu zamawiam z 10 sztuk. :-)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob gru 12, 2009 10:56 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Agneska pisze:A ja chce kalendarze! :-)
I male notesiki (a5) do torebki. :-)

Ja też! Ja też! :D

Najchętniej z moim srebrnym na fotkach :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob gru 12, 2009 12:48 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

podkładki pod kubki?

jakieś ściereczki/fartuszki/serwetki?

takie plastikowe podkładki/serwetki na stół?

zakładki do książek?
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]