SchronWro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 10, 2009 13:55 Re: SchronWro

Jak stworzonko zobaczysz, to sprawdż, czy rzeczywiscie nie żyje. Często jest tak, że uderzone traci przytomność. Wczoraj głaskałam taką damę, którą nieprzytomną znajomy ściągnął z pobocza. Straszny słodkor :D
Gdyby jednak zwierzę już było za TM, to zadzwonić można do Urzedu Gminy, do niej należy ściągnięcie zwłok
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Wto lis 10, 2009 14:00 Re: SchronWro

mamucik pisze:Jak stworzonko zobaczysz, to sprawdż, czy rzeczywiscie nie żyje. Często jest tak, że uderzone traci przytomność. Wczoraj głaskałam taką damę, którą nieprzytomną znajomy ściągnął z pobocza. Straszny słodkor :D
Gdyby jednak zwierzę już było za TM, to zadzwonić można do Urzedu Gminy, do niej należy ściągnięcie zwłok

To biedaczysko już długo długo tak leży :( Zadzwonię w takim razie do Urzędu Gminy Długołęka i powiem, żeby coś z tym zrobili !!

munabrava

Od: Śro kwi 15, 2009 10:09

Post » Wto lis 10, 2009 15:49 Re: SchronWro

biała kicia prosi o DT !!!! bez DT nie ma szans na wyleczenie :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto lis 10, 2009 16:07 Re: SchronWro

gaota pisze:Obrazek

Domek dla Białej pilnie potrzebny !!!

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto lis 10, 2009 16:20 Re: SchronWro

Nie dałoby się założyć jej nowego wątku? Może ktoś niekoniecznie z Waszych stron mógłby się nią zaopiekować :roll:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto lis 10, 2009 16:40 Re: SchronWro

Kruszyna pisze:559 i 560 - 3-letnia tricolorka i 6-letnia szylkretka Bunia (dzisiaj ją tak ochrzciłam, bo naprawdę przypomina Bunię z "Gumisiów"

Obrazek Obrazek

Tricolorka bardzo schhudła od czasu, kiedy widziałam ją ostatnio, martwimy się o nią :(
Bunia jest mega miziasta, to wspaniała kotka.

Zdjęcia dzięki Leśnej.

przepiękna trikolorka, wysle jej fotke dla ludzi zaintersowanych mala ruda, sznase male bo kotka dorosla, ale sprobuje :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 10, 2009 16:44 Re: SchronWro

Biała tymczasowo poszła dzisiaj do kwarantanny, to dla niej lepsze rozwiązanie niż siedzenie w klatce, tam przynajmniej się porusza i poćwiczy giczałki

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Wto lis 10, 2009 17:02 Re: SchronWro

dobre i to
Obrazek

gaota

Post » Wto lis 10, 2009 18:46 Re: SchronWro

munabrava pisze:
mamucik pisze:Jak stworzonko zobaczysz, to sprawdż, czy rzeczywiscie nie żyje. Często jest tak, że uderzone traci przytomność. Wczoraj głaskałam taką damę, którą nieprzytomną znajomy ściągnął z pobocza. Straszny słodkor :D

To biedaczysko już długo długo tak leży :( Zadzwonię w takim razie do Urzędu Gminy Długołęka i powiem, żeby coś z tym zrobili !!

Takam mądra, bom właśnie wysmażyła pismo do UG Kąty Wrocł, co prawda w innej sprawie, ale przy okazji - jako żądny wiedzy niecny prawnik poczytałam sobie o obowiązkach gminy. Gdyby coś to da znać, wrzucę na PW odpowiednie rozporządzenie, bo z tymi gminami bywa niestety różnie.

Biała kotka jest przepiękna, jak śnieżynka, jak uśmiech Bożego Narodzenia.
Na pierwszą stronkę Księżniczko :1luvu:
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Śro lis 11, 2009 0:40 Re: SchronWro

Napisałam do Kułka na gg w sprawie Białej, nie wiem jak tam u niej z miejscem, bo może mieć kolejnego kota z KŻ.

Jutro zrobię watek szylkreci szarej ale te dwa zdjęcia koło siebie to dwie różne kotki... Jest szylkrecia z szarym - Bunia a ta druga CHUDA to szylkrecia z czarnym. Kruszyna dobrze piszę? Z tego co wiem to one obydwie chyba po sterylce - pamiętam jak byłyśmy w schronie to obydwie były chyba wykocone niedawno i wysterylizowane. Szylkrecia z czarnym rzeczywiście sporo schudła... Tyle że ona jest chyba półdzika :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lis 11, 2009 9:24 Re: SchronWro

Gibutkowa pisze:Napisałam do Kułka na gg w sprawie Białej, nie wiem jak tam u niej z miejscem, bo może mieć kolejnego kota z KŻ.

Jutro zrobię watek szylkreci szarej ale te dwa zdjęcia koło siebie to dwie różne kotki... Jest szylkrecia z szarym - Bunia a ta druga CHUDA to szylkrecia z czarnym. Kruszyna dobrze piszę? Z tego co wiem to one obydwie chyba po sterylce - pamiętam jak byłyśmy w schronie to obydwie były chyba wykocone niedawno i wysterylizowane. Szylkrecia z czarnym rzeczywiście sporo schudła... Tyle że ona jest chyba półdzika :roll:

Tak, to są dwie różne kotki :)

Co do sterylizacji, to ja nie pamiętam, żeby miały jakąkolwiek bliznę po niej, ale może przeoczyłam :oops:

Tricolorka (czarno-rudo-biała) jest bardziej oswojona niż przed kilkoma tygodniami, ale jeszcze trochę się boi :(

Bunia na początku też była dzikawa, ale to, co wyprawiała minionej niedzieli świadczy, że po dzikości nie ma już ani śladu :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro lis 11, 2009 9:26 Re: SchronWro

_leśna_ pisze:Biała tymczasowo poszła dzisiaj do kwarantanny, to dla niej lepsze rozwiązanie niż siedzenie w klatce, tam przynajmniej się porusza i poćwiczy giczałki

:ok: :ok: :ok: żeby chciała skorzystać z możliwości chodzenia ;)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro lis 11, 2009 11:22 Re: SchronWro

Mogę wziąć Białą, ale dopiero za ok 2 tyg. Diegusek moja miłość :( idzie za 2 tyg do domku. pani ma w tej chwili remont i prosiła żeby jeszcze go tydzien czy dwa przetrzymać żeby się nie stresował. przez tel mówiła że jest zdecydowana w 100%, była też obejrzeć śnieżynka. on wiedział jak się sprzedać, i jak babeczka kucnęła to wspiął się na jej kolana przednimi łapkami zaczął się ocierać i mruczeć :) więc jeśli wszystko pójdzie dobrze to za 2 tyg będzie można przywieść Białą do mnie. ale gdyby się pani rozmyśliła, to trzeba będzie szukać awaryjnego dt..

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Śro lis 11, 2009 11:26 Re: SchronWro

to może tdt na dwa tygodnie. kto może? :roll:
Obrazek

gaota

Post » Śro lis 11, 2009 12:22 Re: SchronWro

Leśna?Może tak jak wcześniej mówiłaś?
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12