PAKT CZAROWNIC 11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 16, 2009 13:25 Re: PAKT CZAROWNIC 11

Wystarczyło cofnąć się o 3 stronki, żeby przeczytać:

Trinity36 pisze:Ja zgłaszałam. Kandydat to Potter, nie bardzo znana na miau, bardziej na dogo. Ostatnio uratowała koteczkę, która wpadła we wnyki. Kocinka się uwolniła, ale zostawiła w tej pułapce łapkę i ze 30% skóry :crying: :crying:. Dobra wiadomość jest taka, ze kotka dochodzi do siebie, rany się goją, resztka łapki amputowana, ale kocinka żyje i nawet pojawiła sie nadzieja na domek.
Jeśli chodzi o Potter, to jest to osoba, która wszystko co ma przeznacza na ratowanie zwierząt. Założyła stowarzyszenie "obrona zwierząt" i prowadziła własnym kosztem azyl dla tych wszystkich stworzeń, których nikt nie chciał (czytaj wyrzucił, uwiązał w lesie, lub wpadł na inny chory pomysł zadania cierpienia zwierzęciu). Niestety na wynajętym terenie zwierzaki niektórym przeszkadzały i i summa summarum musiała go zamknąć "na patyk". Obecnie zbiera na własną (stowarzyszeniową) działkę, tu parę słów Potter:

fragment ze strony stowarzyszenia - dział 'Akualności' pisze:W związku z likwidacją naszego azylu, pozostałyśmy tutaj bez jakiegokolwiek zaplecza. Brak infrastruktury wiąże nam ręce i uniemożliwia skuteczne pomaganie potrzebującym zwierzętom. Dlatego nie będziemy się już dłużej oglądać ani na gminę Jędrzejów, która nas lekceważy, ani na dotacje, których nigdy nie otrzymałyśmy, ani na wolontariuszy, których nigdy nie miałyśmy.
Jesteśmy tu same, we dwie, mamy cztery ręce i przemyślany plan zbudowania własnego azylu, na własnej nieruchomości, za własne uzbierane środki.
Po 2 latach ciułania dysponujemy kwotą, która powinna pozwolić nam kupić odpowiednią działkę - mamy nadzieję, że nam wystarczy...
Potem będziemy zbierać pieniądze na budowę ogrodzenia, boksów, budynku gospodarczego, wybiegów...
Nie wiem, ile nam to zajmie, może kolejne lata... Trudno. To jest jedyny sposób na ratowanie potrzebujących zwierząt w tym podłym, zacofanym województwie Polski B.

fragment ze strony stowarzyszenia - dział 'Działalność' pisze:Jakiś czas temu kupiliśmy aparat cyfrowy (niezbędny do ogłaszania w mediach), żeby nareszcie przestać ciągłego pożyczania. Kupiliśmy starego karchera z odzysku, nieodzownego do porządnego mycia klatek - nareszcie jest trochę czyściej. Ostatnio, po ponad 10-miesięcznej ciułaninie udało nam się nabyć używanego, 11-letniego Volkswagena Caddy – nareszcie zawiezienie potrzebującego zwierzęcia do weterynarza nie będzie wyprawą logistycznie porównywalną z lotem na Księżyc. Jak napisano powyżej, teraz zbieramy na zakup działki... Wszystkie te zakupy, już poczynione i dopiero planowane, to nasza ciułanina, grosze, które pozostają w kasie po zapłaceniu niezliczonych rachunków. Utrzymujemy się wyłącznie ze składek członkowskich i datków. Nie posiadamy sponsora, nie otrzymujemy dotacji z gminy, ani skądinąd.

Jeśli potrzeba więcej informacji, zapraszam na stronę stowarzyszenia Obrona zwierząt.

Dodam, że stowarzyszenie ma siedzibę w Jędrzejowie (40 km od Kielc), ale jest chyba jedynym tak zaangażowanym w naszym regionie i zwierzęta z całego województwa trafiają właśnie tam.. Bo nasze kieleckie pożal się Boże "schronisko" prowadzone przez Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych to znana wszystkim katownia bezpańskich zwierząt.. :evil: :evil: :evil:

Popieram całym sercem tę kandydaturę.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro gru 16, 2009 13:30 Re: PAKT CZAROWNIC 11

Zbiera się lista potrzebujących, szczególnie, że zima pokazała na co ja stać ... :roll: Biedne wszystkie bezdomniaczki ...

Od 20-tego głosujemy :ok: .
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro gru 16, 2009 13:31 Re: PAKT CZAROWNIC 11

:oops: przeoczyłam :oops:
Dzięki Siostro Prezes :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw gru 17, 2009 0:42 Re: PAKT CZAROWNIC 11

villemo5 pisze:Jopop! Ale jakie BABY? :twisted: Tu same Czarowne przeciez!

no JAGI rzecz jasna:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw gru 17, 2009 11:24 Re: PAKT CZAROWNIC 11

Auto mi się zepsuło...

Jak się wali, to się wali.

:cry:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw gru 17, 2009 11:45 Re: PAKT CZAROWNIC 11

villemo5 pisze:Auto mi się zepsuło...

Jak się wali, to się wali.

:cry:

Mnie się nie zepsuło, ale i tak NIGDZIE się nie ruszę, bo jestem samochodowo ubezwłasnowolniona :evil: Napadało śniegu. Wróciła fobia powypadkowa, choć za 5 dni od wypadku miną 4 lata.
A przecież nie ja siedziałam za kierownicą, tylko TŻ i nie on spowodował wypadek, a z jezdni zepchnął nas TIR...
Zasnąć i obudzić się na wiosnę :roll:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw gru 17, 2009 12:53 Re: PAKT CZAROWNIC 11

Oj tak...

Naprawdę nie mogę się doczekać końca tego roku. Niech już sobie idzie precz. I oby ten nowy był choć odrobinkę łaskawszy.

Czarownice mają plany sylwestrowe? Bo ja jakoś nie jestem w szczególnym nastroju do zabawy :evil:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw gru 17, 2009 13:08 Re: PAKT CZAROWNIC 11

No pechowa końcówka roku :roll: . Oby Nowy był lepszy !!! :ok: :ok: :ok:

Barba, trzeba przełamać strach, bo inaczej będzie tylko rósł. dzielna bądx, zacznij od osiedlowych parkingów :ok: .

Plany sylwestrowe ? Jakie plany ... :ryk: . Mam dziecko, ogony. Moge sobie pomarzyc, ale jakos nie ubolewam :ok: .
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw gru 17, 2009 13:42 Re: PAKT CZAROWNIC 11

Dziewczyny, wejdziecie w Nowy Rok i złapiecie życie za łeb, na "dzień dobry" :ok:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw gru 17, 2009 14:36 Re: PAKT CZAROWNIC 11

AniHili pisze:Dziewczyny, wejdziecie w Nowy Rok i złapiecie życie za łeb, na "dzień dobry" :ok:

Myślisz?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw gru 17, 2009 18:54 Re: PAKT CZAROWNIC 11

villemo5 pisze:
AniHili pisze:Dziewczyny, wejdziecie w Nowy Rok i złapiecie życie za łeb, na "dzień dobry" :ok:

Myślisz?

Mhmm, czasem mi się zdarza :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Czw gru 17, 2009 18:55 Re: PAKT CZAROWNIC 11

Ja bym chciała nie myśleć... Nie martwić się.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt gru 18, 2009 0:44 Re: PAKT CZAROWNIC 11

A ja jadę - przynajmniej mam taki plan - na Sylwestra z wszystkimi futrami do znajomych na działkę :D :D Tylko kurcze niech już ten śnieg nie pada :twisted:

A na razie to sobie odpoczywam - do pracy dopiero w poniedziałek idę :D :D :D

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt gru 18, 2009 8:08 Re: PAKT CZAROWNIC 11

Ja jadę na Sylwestra do Krakowa. Miejmy nadzieję, że przez ten czas Mścisiek nie pozabija kotów Rodziców.
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pt gru 18, 2009 14:28 Re: PAKT CZAROWNIC 11

villemo5 pisze:Ja bym chciała nie myśleć... Nie martwić się.

ja tez villemo, ja tez...
weszlam dzis do pokoju rodzicow (nieuzywany, obecnie trzymam w nim drewno na opal) i zobaczylam lod na szybach. cholera mam za krotkie paznokcie ale cos bym w nim naskrobala :) W lazience SYBERIAAA zel TŻa zmienil konsystencje z plynnej w gesta (ciekawe czy straci zapach) ale udalo mi sie koncu wejsc do wanny i wziac prysznic. Prosze o fanfary :)

ciezko ogolnie, na swieta bedzie skromnie, ale blisko kochana osoba i koty ;) i pies ;) rowniez kochane. moze nawet choinke zostawia na jeden dzien w spokoju... villemo, uszy w gore! bedzie dobrze. musi byc. zawsze przychodzi taki moment ze jest dolek, potem sinusoida leci w gore - musi byc rownowaga w przyrodzie.

moja siostra wlasnie rodzi. prosze o trzymanie kciukow :)

Sylwester... wlasnie u nas odszedl kociak Sylwester, na pp, jego brat Dexter tez. Cholera szkoda te koty przywiozlam z mezem szefowej z Olkusza - wydarte przez dobrych ludzi z mordowni zwanej schroniskiem. Ich mama, Zyta, jest u mnie po sterylce i czuje sie dobrze cale szczescie...
Patrzac w sztuczne ognie rozbijajace sie o grudniowe niebo, bede myslec o wszystkich kotach za TM. O tym jak sa bezpieczne, cieplo im, nie choruja, nie sa bite i katowane, mrucza, gonia sie, wyleguja, poluja na muchy i komary, lapia ogony w szalonym tancu... I czekaja na nas.

dobrego dnia :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]