[Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 26, 2009 23:16 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

jania pisze:Plinko
pozdrawiam i czekam na Instrukcję / dokładną dla laika/ w spr. zamieszczania zdjęć na Forum.
Obiecałaś...

Janiu pamiętam o obietnicy..
Już czeka prawie napisana, jeszcze tylko wykończyć ;)

monia3a pisze:Dla Ciebie odklepię :roll:

i weź tu żyj spokojnie jak takie okazje, a raczej piękne, puchate, białe okazy Monia ma :twisted:
Obrazek Obrazek

plinka

Od: Sob paź 13, 2007 16:03

Post » Wto paź 27, 2009 9:09 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

Wczoraj był powiedzmy mały wypadek przy pracy. Jechałam z kociakami do weterynarza i Rufi zaraz po wejściu do transportera załatwił się. Jak to w samochodzie trochę rzucało i dzieciaki zaraz cały w qupalu. Trzeba było albo sie ewakuować z samochodu albo szybko posprzątac. No wiec kociaki z transportera - jeden w jedną rękę drugi w rękę mojej mamy. A że wszystko im za długo trwało zaczeły się wyrywać. Krzyk, kupa i krew wszędzie :twisted: Agatko, Twój transporter powiedzmy był w opłakanym stanie :roll: Zakończyło się tylko rozwaloną ręką moją i mamy i wystraszonymi kotkami. Zastanawiałam sie nad dostosowaniem piwniczki Marty do tego, żeby mogły sobie swobodnie chodzić.. Trzeba byłoby zabezpieczyć drzwi i dziury w ścianie.. Jakieś pomysły??
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto paź 27, 2009 10:57 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

Luspa pisze: Jakieś pomysły??

wygrodzony kojec z siatki?
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Wto paź 27, 2009 11:15 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

Luspa - ha, nie ma lekko. Krew i kupa.. bywa.
Tomasz ma CI dziś podrzucić klatkę. MAm nadzieję, że potfffory się zmieszczą.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto paź 27, 2009 13:53 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

Wreszcie ośmielam się podziękować Tomaszowi i Bakterii za uratowanie przepięknych kociaków P. Kotarskiej, moich Tymczasików: Rumcajsa, Cypiska i Colargola, bo Penelopa nie okazała się damą, ale kotkiem płci męskiej. Tak orzekła dr Agnieszka. Kocurki mają świerzb, a więc trzeba nimi się pod tym względem zająć.

Muszę podkreślić, że Tomasz bardzo wspiera mnie w opiece nad nimi, bo wozi do lekarza, pielegnuje obfite futerka, odrobacza, jednym słowem: cywilizuje.

Jantosik vel Rudolfino vel Valentino został zaszczepiony i ma dokument osobisty.

Uprzejmie melduję, że:

Klatka czeka na Luspę - wieczorem ją odbierze.

Po transporter zgłosi się dziś wieczorem Ula.

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Wto paź 27, 2009 16:27 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

jania pisze:Wreszcie ośmielam się podziękować Tomaszowi i Bakterii za uratowanie przepięknych kociaków P. Kotarskiej, moich Tymczasików: Rumcajsa, Cypiska i Colargola, bo Penelopa nie okazała się damą, ale kotkiem płci męskiej. Tak orzekła dr Agnieszka. Kocurki mają świerzb, a więc trzeba nimi się pod tym względem zająć.

Podziękowania to się należą przede wszystkim Pani- za tymczasowanie kotków :ok: Gdyby nie było ich gdzie przechować, nic by z tego nie wyszło :wink: Kotki przepiękne,potwierdzam!. A jak jeszcze ucywilizowane, wygłaskane... :mrgreen: Chętni będą się bili jak o brytyjczyki :ok:

Jak już wpadłam to pojęczę jeszcze na forum o tymczas dla kociątka :oops: :mrgreen: Wygrzebałam w niedzielę spod samochodu małe głodne wychudzone COŚ, o takie:

Obrazek

Dodam, że odrobaczone, bez żadnego życia zewnętrznego, już oswojone, tuptająco-mruczące. Wszystko fajnie tylko nie ma się gdzie podziać. Siedział u koleżanki- przeszkadzał jej mamie, siedział w suszarni- sąsiadce się zachciało wieszać pranie... Teraz siedzi u mnie w klatce. Pies mało zawału nie dostał, rodzice podobnie :mrgreen:

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Wto paź 27, 2009 18:07 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

ojej to faktycznie mam nadzieję że coś się znajdzie :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Wto paź 27, 2009 18:49 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

aga&2 pisze:Luspa - ha, nie ma lekko. Krew i kupa.. bywa.
Tomasz ma CI dziś podrzucić klatkę. MAm nadzieję, że potfffory się zmieszczą.

Można było wcześniej powiedzieć, że to norma :roll: :lol: Nie no, nie jest źle :wink:

Skoro koteczka Bakteria już jest, to moja kocia będzie się nazywać Speechless (spiczles), co po angielsku oznacza "brak słów", bo naprawdę brak mi na nią słów.. Lepszy byłby zwrot "cicha woda brzegi rwie", ale jak na imię to chyba za długie :roll:

Jadę teraz po klateczkę i transporter, a Marta zgodziła się na wszelkie przeróbki piwnicy, także tylko męskiej reki brak, która zagrodziła by dziury tu i ówdzie :mrgreen:

Luspa

Post » Wto paź 27, 2009 19:42 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

Właśnie zobaczyłam,że mały Bodzio już ma domek. Cieszę się bardzo i mam nadzieję,że będzie mu tam dobrze. :D
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Wto paź 27, 2009 20:28 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

plinka pisze:
jania pisze:Plinko
pozdrawiam i czekam na Instrukcję / dokładną dla laika/ w spr. zamieszczania zdjęć na Forum.
Obiecałaś...

Janiu pamiętam o obietnicy..
Już czeka prawie napisana, jeszcze tylko wykończyć ;)

Plineczko ja też poproszę taką instrukcję :oops:
Ostatnio edytowano Wto paź 27, 2009 23:15 przez Czarnulka21, łącznie edytowano 1 raz

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Wto paź 27, 2009 20:40 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

marzena68 pisze:Właśnie zobaczyłam,że mały Bodzio już ma domek. Cieszę się bardzo i mam nadzieję,że będzie mu tam dobrze. :D

Państwo fajni-pytali o wszystko.Panią nie zraziło nawet podawanie kotu leku do piątku :)
Na pewno będzie miał dobrze :ok:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Wto paź 27, 2009 20:52 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

Klateczka jest, koty w. Elaganckoooo 8)

Luspa

Post » Wto paź 27, 2009 22:59 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

Luspa pisze:
Skoro koteczka Bakteria już jest,

nie tyle koteczka, co kociara chyba :D
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Wto paź 27, 2009 23:00 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

Dobry wieczór :)

Jak co wieczór wyniosłam właśnie na taras kolację kotce sąsiadów, która stołuje się u mnie. Kotka owa przyprowadziła dziś koleżankę tak dziką, że moja sylwetka za oknem odstraszała ją od miski. Nieznana kicia jest młodziutka i niestety chyba z brzuszkiem :( Myślicie, że da się oswoić tak do złapania?
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł głaskać tygrysa.

jamaria

Od: Śro wrz 16, 2009 16:35

Post » Wto paź 27, 2009 23:11 Re: [Białystok5] maleńka prawie zamarznięta rudość s.68

I przepraszam, jeśli to nie ten wątek, ale jak zauważyłam Panie tutaj są specjalistkami od łapania i cywilizowania kotów, więc może mi coś doradzą :oops:
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł głaskać tygrysa.

jamaria

Od: Śro wrz 16, 2009 16:35

[poprzednia][następna]