Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 10, 2009 12:39

terenia1 pisze:
hidi pisze:
waikiki pisze:Hidi - I jak Fionka :?: :?: :?:

Fionka słabiutko :( Polozylam klatke na grubym kocu i opatulilam spiworem od jednej strony. Rano wyjęłam ja z kontenerka w ktorym lezala cala noc (niestety wymiotowala). Byla bardziej przytomna niz wczoraj wieczorem. Wytarlam jej pyszczek, dalam troche gerberka i wody. slinotok ma caly czas. No i agresywaa jak byla. Choc polozylam ja na poslaniu w klatce owinieta w recznik i glaskalam ja przez ten recznik. Caly czas warczala, ale w koncu dala spokoj. Nie wyglada dobrze :(

Marta przywiozłyśmy chyba termofor nalej goracej wody i włóż jej pod kocyk na którym leży.

Oczywiscie nalalam. POza tym lezy zaraz przy kaloryferze to mysle ze ma ciepelko. Teraz nie ma mnie w domu, ale jak wroce, to zmienie termofor.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto lut 10, 2009 14:50

Wszytko załatwilam .
Skontaktowałam się z Baśką i wszystko ustaliłyśmy.

Wieczorem jade na kociarnię i po drodze mausze odebrać papierówki od Dorotki.Do której godz Dorotka dzis pracujesz?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lut 10, 2009 16:35

Taki przyszły wyniki konsultacji z Wrocławia:

"Limfocytoza znacznego stopnia , nieobecne blasty.Wraz z objawami przewlekłej biegunki mogą sugerować :
a ) chłoniaka , którego badanie krwi nie potwierdza ale też nie wyklucza i z tego powodu wskazane jest badanie histopatologiczne tkanki limfatycznej.
b ) limfocytarno-plazmocytarne zapalenie jelit ze wskazaniem do leczenia lekami sterydowymi oraz antybiotykiem według wyniku antybiogramu lub innym o szerokim spektrum działania.
Wszystko zależy teraz od stanu zwierzęcia i jego reakcji na zastosowane leki , z tego co pamiętam pozytywnej ( Convenia ), należy dołączyc ewentualnie steryd , dobrze byłoby także wykonać cytologię kału"

mar_tika

Post » Wto lut 10, 2009 20:15

mar_tika pisze:Kilka niusów.

Aha jeszcze jedna prośba do ogółu .KTO NA JAKIEJ STR WYSTAWIA OGŁOSZENIA?Bo tak se poleciałam po portalach i stwierdzam ze tych naszych ogloszeń jest jak na lekarstwo :roll:
Ja mam allegro,ale gratkę i papierówki
A wy?

Marta - ja wp i eoferty - moje powinny byc wszytskie uzupełnione. Nie dawalam Żaby ale ta ma domek.
proszę wystawcie to rodzenstwo kocurka bez uszka i kotke z łapka chorą, wysłałam wam mejlem.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto lut 10, 2009 20:24

Filomen pisze:
mar_tika pisze:Kilka niusów.

Aha jeszcze jedna prośba do ogółu .KTO NA JAKIEJ STR WYSTAWIA OGŁOSZENIA?Bo tak se poleciałam po portalach i stwierdzam ze tych naszych ogloszeń jest jak na lekarstwo :roll:
Ja mam allegro,ale gratkę i papierówki
A wy?

Marta - ja wp i eoferty - moje powinny byc wszytskie uzupełnione. Nie dawalam Żaby ale ta ma domek.
proszę wystawcie to rodzenstwo kocurka bez uszka i kotke z łapka chorą, wysłałam wam mejlem.

Na alegro już to zrobiłam.Posłalam ci pw.
Zaraza sie wezme za ale gratke i papierówki.Dogadałam sie też z admi str sosn schroniska ,będzie nam też wystawiała koty jako te szukajace domu

mar_tika

Post » Wto lut 10, 2009 22:41

Oj zlecielim, zlecielim ! :evil:

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto lut 10, 2009 22:55

Rozliczenie na 1 stronie uzupełnione :) jeszcze przy okazji chciałam w imieniu naszych kociaków i naszym podziękować myszy78 za stałe wspieranie naszych kociaczków :lol: bardzo bardzo dziękujemy :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lut 11, 2009 13:14

No hopsia do góry :roll:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lut 11, 2009 13:31

Ja spiesze donieść co tam w domku KIKI

W nowum domu wszyscy zakochani w kocie mała jest rozpieszczana i dzielnie pinuje lodówki, choć w misecze królewskie ryalowskie jedzonko.
Dzis dziewczyna została wysterylizowana, niestety tak ja podejżewłysicie była zaciążona. Wszystko ok mała sie wybudziła.Teraz razem ze swoją panią obie sa na L4 :wink:

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Śro lut 11, 2009 14:34

felinae pisze:Ja spiesze donieść co tam w domku KIKI

W nowum domu wszyscy zakochani w kocie mała jest rozpieszczana i dzielnie pinuje lodówki, choć w misecze królewskie ryalowskie jedzonko.
Dzis dziewczyna została wysterylizowana, niestety tak ja podejżewłysicie była zaciążona. Wszystko ok mała sie wybudziła.Teraz razem ze swoją panią obie sa na L4 :wink:

To super dziękie wielkie za wieści z pierwszej ręki :lol:

terenia1

Post » Śro lut 11, 2009 17:16

felinae pisze:Ja spiesze donieść co tam w domku KIKI

No to super ze nowy domek wywiązał się z umowy :ok:

mar_tika

Post » Śro lut 11, 2009 20:16

Co tam słychać u Neski i Kamy? Jak się mają dziewczyny?
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Śro lut 11, 2009 22:41

Basia wyadoptowała dziś Skrzacika :lol: pojechał do domku będzie mieszkał w Sosnowcu - mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży bo Skrzacik to strasznie żywiołowy kocurek :lol:
Obrazek
Na kociarni coraz luźniej Sally jak zwykle opanowała szafę, Szrek w wolierze bo dziś pogonił Gazza wielkiego strachulca, Nelly zamknęłam w boksie bo Gazz smali cholewki do niej 8O a ona się go boi :( Nelly to strasznie przytulasta kicia i straszny miziak. Marta dziś ją z Basią oglądałyśmy - dziwne ma wygolony brzuszek, ale nie widać blizny no nie wiem może oa jest sterylizowana :?: Ugotowałam jej nogę kurczaka wtrząchnęła bardzo łądnie :)
Z Fionką niestety niedobrze ma założony welfron, dostała kroplówy i antybiotyki, ale wet nie widzi tego dobrze :cry:
W piatek Negra jedzie na sterykę, była dziś w kociarni Ula z Tomkiem duźi Molly , Ula wpisała się na dyżury na kociarnię. Cały tydzień obstawiony :)

terenia1

Post » Czw lut 12, 2009 6:00

Na chwile obecna podalam Fionie 3 dawki kroplowki. Pierwsza- 22. Druga- 1., Trzecia- 4:30. Bardzo malo w sumie spalam bo chyba wole sie w dzien wyspac niz tak na raty. Pierwsze dwie przeszly bezproblemowo raczej- choc pierwsza chyba srednio udana, za to w czasie drugiej Fiona byla jakos wyjatkowo slaba. Za to tzecia to byla krwawa jatka :roll: Fiona jakby silniejsza walczyla zaciekle, choc w trakcie podawania nawet sie uspokoila (po 1 stwierdzialm ze lepeij ja brac na kolana, i pilnowac ze lapka jest wyprostowana, ze wsio jest tak jak byc powinno).

POza tym na poczatku nie lecialo, wiec trzeba bylo przeplukac sola, co aj tylko rozdraznilo. Po kroplowce chcialam ejj umyc pyszczek i troche przemyc pyska ale prawie sobie nie dala nic zrobic caly czas mnie pacala lapkami. Jak ja wlozylam do klatki i wlaozylam zaraz ejj miseczke z woda to wyskoczyla do mnie najezona jak za starych dobrych zdrowych czasow na kociarni. Z jednej strony to dobrze ze am sily zeby tak walczyc, ale mam nadzieje ze z podaniem nast kroplowek nie bedzie probemu. Bede informwac :wink:

A. i po 2 kiedy myslalam ze jest taka slabiutka wstala do kuwety :) Geberalnie zrbilam jej w pokju cieplo jak na Jamajce wiec ma urlop zdrowotny w tropikach. Oby jej sie polepszylo.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw lut 12, 2009 9:33

Fiona-kotka 4 letnie oddana do schroniska przez włascicieli .Sterylizowana.
Obrazek

ODESZŁA DZIŚ RANO :cry: :cry: :cry: :cry:

FIONKA JEST KOLEJNYM PRZYKŁADEM GŁUPOTY LUDZKIEJ, KOMPLETNEJ ZNIECZULICY NA CIERPIENIE ZWIERZĄT. BYŁA 4 LATA KOTKĄ DOMOWĄ, MIAŁA DOM - (lecz co to był za dom, który się najprawdopodobniej znęcał nad Fionka i bił ją). FIONKA ZACZĘŁA SIĘ WYCOFYWAĆ, STAŁA SIĘ NIEUFANA W STOSUNKU DO CZŁOWIEKA = MIAŁA RACJĘ :!: :!: :!: (Bo któż by miał zaufanie do kogoś kto go skrzywdził). " właściciele" postanowili oddać Fionkę do schroniska /powód była agresywna - tak ją wychowali/. Biedna Fionka ze schroniska trafiła do Nas, gdzie dalej nie zyskała zaufania do człowieka.
Gdy była już chora, kompletnie bezbronna Marta/hidi wzięła Ją na tymczas do siebie.
Niestety Fiona się poddała, nie chciała już żyć - NIENAWIDZIŁA LUDZI I MIAŁA RACJĘ :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
TEŻ NIENAWIDZĘ LUDZI = PRZEZ NICH FIONUSIA ODESZŁA :cry: :cry: :cry:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]