Moje koty i ja, Uszatek bardzo chory :-(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 16, 2009 7:34 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Romeczek zrobił następny krok: sam przychodzi na mizianki :lol: .
Wczoraj dosławnie brakło mi rąk :wink: , wszystkie chciały pieszczot na raz: Happy, Brzózka, Michał, Agatka, Romeczek i Kluseczka.
Jesooo... gdzie można dokupić zapasową parę rąk?, taką do głaskania :wink:
Te kociambry są tak bardzo spragnione ludzia.
Z Mruczka z kolei to taki chuligan się robi, zaczepia inne koty, nie wiem, może on chce się bawić ale one syczą na niego i kulą się, więc chyba się go boją.
Mruczek ma spoooooryyyy apetyt, jest od nich większy i taki zadziorny, no wiecie, taki koci huncfot :mrgreen:
Wczoraj zrobiłam Mruczkowi allegro, przy okazji: Liwia, bardzo Ci dziękuję za ciągłe allegro dla moich tymczasowiczów. :1luvu: :1luvu:
Nóżki Happy wczoraj jakieś słabsze były, bidulka wchodząc na łóżko musi się dosławnie wdrapać, przy pomocy głównie przednich łapek.
A ona tak lubi przyjść na przytulanki na łóżko, może powinnam jej jakieś schodki zrobić.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon lis 16, 2009 7:59 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Witaj Marysiu i słodkie Kociaste :1luvu:
cieszę się że u Was spokojniej
Ściskam Was mocno

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pon lis 16, 2009 10:30 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

brawo Romeczku, brawo
i Tobie Mar9 za postepy w oswajaniu z ludziem :wink:
trzymajcie sie tam ciepło
Cały czas o Was pamietam, mimo ,ze mało piszę, czasu brak
wiesz Marysiu jak to jest :wink:

no i tez nadal nie moge uwierzyć,ze Brzózka nie moze znależc domu-taka cudna kicia :roll:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon lis 16, 2009 10:55 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Mała1 pisze:brawo Romeczku, brawo
i Tobie Mar9 za postepy w oswajaniu z ludziem :wink:
trzymajcie sie tam ciepło
Cały czas o Was pamietam, mimo ,ze mało piszę, czasu brak
wiesz Marysiu jak to jest :wink:

no i tez nadal nie moge uwierzyć,ze Brzózka nie moze znależc domu-taka cudna kicia :roll:

Wiem, wiem, ja też zaglądam do obu wątków niekochanych (przy okazji dziękuję za dodanie Happy na stronkę), mało piszę bo serce się wyrywa ale muszę, no muszę zachować choć odrobinę rozsądku.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon lis 16, 2009 17:36 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Ale mnie dawno nie było :oops:
Głaski dla kociastych i energia pozytywna dla Marysi :1luvu:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto lis 17, 2009 7:44 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Wczorajszy dzień, :wink: jak co dzień: czyszczenie uszka Uszatego, sreberko dla Gaci, kropelki dla Kluseczki.
Oczywiście przedtem musiałam stadko nakarmić, oporządzić kuwetki, ogarnąc z grubsza dziuplę.
Za to po wszystkim wieczór był słodki: leżałam sobie, oglądałam TV a ... :lol: przy mnie... na mnie...koty...koty...koty... :1luvu:
Happy jakby mogła to by pod skórę weszła, tak blisko chce leżeć, dosłownie wtula się we mnie.
Agatka lubi leżeć na podusi, przy głowie.
Brzózka była troszkę obrażona na ten tłum i capnęła mnie pazurkiem, po czym położyła się przy mnie ale pokazując mi plecki (i okolice). :roll:
Romeczek kręcił się tu i ówdzie z jedną prośbą: miiiiiziiiaaaajjjjj mniiiiiiiieeeeee :lol:
Michał też oczywiście musiał być dopieszczony należycie.
Przyszła również na mizianki Myszka, co jej się dawno nie zdarzyło (ostatnio chodzi obrażona na mnie).
To wszystko działo się oczywiście naprzemiennie, tzn. nie wszystkie koty były w tym samym czasie przy mnie, bo bym musiała chyba pod walec się położyć.
Taki po prostu mieliśmy kocio-telewizyjny wieczór :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lis 17, 2009 14:12 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

mar9 pisze:Wczorajszy dzień, :wink: jak co dzień: czyszczenie uszka Uszatego, sreberko dla Gaci, kropelki dla Kluseczki.
Oczywiście przedtem musiałam stadko nakarmić, oporządzić kuwetki, ogarnąc z grubsza dziuplę.
Za to po wszystkim wieczór był słodki: leżałam sobie, oglądałam TV a ... :lol: przy mnie... na mnie...koty...koty...koty... :1luvu:
Happy jakby mogła to by pod skórę weszła, tak blisko chce leżeć, dosłownie wtula się we mnie.
Agatka lubi leżeć na podusi, przy głowie.
Brzózka była troszkę obrażona na ten tłum i capnęła mnie pazurkiem, po czym położyła się przy mnie ale pokazując mi plecki (i okolice). :roll:
Romeczek kręcił się tu i ówdzie z jedną prośbą: miiiiiziiiaaaajjjjj mniiiiiiiieeeeee :lol:
Michał też oczywiście musiał być dopieszczony należycie.
Przyszła również na mizianki Myszka, co jej się dawno nie zdarzyło (ostatnio chodzi obrażona na mnie).
To wszystko działo się oczywiście naprzemiennie, tzn. nie wszystkie koty były w tym samym czasie przy mnie, bo bym musiała chyba pod walec się położyć.
Taki po prostu mieliśmy kocio-telewizyjny wieczór :mrgreen:

ale fajnie :) kocio-telewizyjne wieczorki sa cudne :cat3: :catmilk:
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Wto lis 17, 2009 14:40 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

:mrgreen: :ok: :1luvu:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Wto lis 17, 2009 16:52 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

U nas telewizja wieczorna to tylko z 3 kotami :lol:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro lis 18, 2009 6:59 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

ja mam wieczory kotowo-ksiązkowe :lol: uważam to za jeden z przyjemniejszych sposobów spędzania czasu
tylko czemu tego czasu tak mało
Mar9 podziwiam Cię
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro lis 18, 2009 7:40 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Killatha pisze:ja mam wieczory kotowo-ksiązkowe :lol: uważam to za jeden z przyjemniejszych sposobów spędzania czasu
tylko czemu tego czasu tak mało
Mar9 podziwiam Cię

Ten tydzień dość ciężki w pracy mam dlatego po południu już nie bardzo mam siły na neta.
Po nakarmieniu stadka, oporządzeniu kuwet i dziupli wolę sobie na TV popatrzeć a moim kotom to oczywiście bardzo pasi :mrgreen:
Robią zbiórkę i pokładają sie razem ze mną. :D
Gdyby nie to, że Brzózka jest jedną z pierwszych obecnych na tej zbiórce to pewnie wszystkie by się wpakowały na łóżko ale ta madame łaskawie pozwala tylko niektórym współ-polegiwać.
Myszka przychodzi wtedy, gdzy Brzózki nie ma (i odwrotnie).
Mruczek lubi indywidualne polegiwanie.
Kluseczka nie przepada za innymi kotkami, poza tym musi ciągle pilnować miseczek bo a nuż coś nowego do zsiamania się w nich pojawi, ona kocha jeść.
Będę musiała poważnie zastanowić się nad odchudzeniem jej, tylko jak w moich warunkach podawać jej indywidualne lajtowe jedzonko?
Uszatek obolały więc w ogóle trzyma się z dala. Koty też szanują jego prywatność i nie zaczepiają go, pewnie wyczuwają chorobę.
Tak więc głównymi współ-polegiwaczami głównie są: Brzózka, Happy i Agatka.
Romeczek jak satelita krąży wokół, Michał czasem zajrzy do nas, Kluseczka czasem w nogach łóżka się ułoży itd
Właściwie to przed taką sesją mogłabym wyłączyć ogrzewanie bo mi jest potem cieplutko ale z drugiej strony kotki lubią poleżeć przytulone do kaloryfera, więc nie mogę im tego zrobić, czyż nie? :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw lis 19, 2009 8:01 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Od wczoraj koresponduję z dwoma domkami w sprawie ewentualnych adopcji Brzózki i Happy lub Romeczka.
Potrzebujemy kciuki żeby to były dobre domki i by adopcje doszły do skutku.
Na dobry początek :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw lis 19, 2009 8:32 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

mar9 pisze:Od wczoraj koresponduję z dwoma domkami w sprawie ewentualnych adopcji Brzózki i Happy lub Romeczka.

trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za udaną adopcje i dobre domki dla futrzaków
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Czw lis 19, 2009 8:55 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

agakow82 pisze:
mar9 pisze:Od wczoraj koresponduję z dwoma domkami w sprawie ewentualnych adopcji Brzózki i Happy lub Romeczka.

trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za udaną adopcje i dobre domki dla futrzaków

dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw lis 19, 2009 10:57 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Przyłączam się do trzymaczy :ok: :ok: :ok: :mrgreen:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

[poprzednia][następna]