S.K.NIEKOCHANE VIII-czekaja i wciąz przybywają

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 03, 2008 10:02

Nie wiem, czy wiecie, ale żabciarybcia i spólka, maja znów prezenty w postaci poduszek,szmatek, szukają tylko transportu
serdecznie dziękujemy
[/quote]

:1luvu:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon lis 03, 2008 10:51

iwona_35 pisze:Miki, dopiero dzis sie dowiedziałam o Kalince , przykro mi bardzo, wiem co czujesz, mi w podobnych okolicznościach zmarł, Białasek, tylko,że przy pobieraniu krwi, przeżyłam ta śmierć strasznie, do tej pory mam wyrzuty sumienia.Pamiętaj,ze zrobiłaś wszystko co było możliwe.

czuję naprawdę wieli smutek, bo może dałaby radę bez tej kroplówki. (choc wiem ze byla odwodniona ale kto wie?) I nawet wczoraj wchodząc do łazienki gdzie ona przebywała, czuję się trochę nieswojo. Widze ja przed oczami i troche ciezko zasnac w nocy.
Trochę żałuję że tak pozno ją wziełam. Jestem pewna że gdyby to było 2 tygodnie wcześniej nie skończyłoby się to tak.
w ogole nie przypuszczalam ze jest mozliwe, stracic kota przy podawaniu kroplowki, a tym bardziej bym nie pomyslala ze przy pobieraniu krwi. Zycie jest naprawde pelne niespodzianek:(

ale moje oczy cieszy teraz mala czarna dziewuszka..jest razniej i nie boje sie juz tak tez lazienki .

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pon lis 03, 2008 13:03

mika-wiesz ile kotów zyje dzieki Tobie?wiesz-prawda?

a ja mam na tymczasie w pracy dwie myszoskoczki :roll: :roll: :roll:
ponoc to nie myszki-choc podobne :roll:
czarna i bezowa-szukają domu-jakby ktos cos słyszał

Mała1

Post » Pon lis 03, 2008 13:15

wiem:) tylko wiadomo jak to jest:(

a tym myszyskoczka mozesz zrobci fotke, moge je dac na allegro to mysle ze znajda dom..

mika_xx

Post » Pon lis 03, 2008 13:22

Mała1 pisze:mika-wiesz ile kotów zyje dzieki Tobie?wiesz-prawda?

a ja mam na tymczasie w pracy dwie myszoskoczki :roll: :roll: :roll:
ponoc to nie myszki-choc podobne :roll:
czarna i bezowa-szukają domu-jakby ktos cos słyszał

co masz 8O :lol: :lol: :lol: :lol:
zabierz je na kociarnię, koty pomogą ocenić czy to bardziej myszy czy skoczki :twisted: :wink:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon lis 03, 2008 14:18

Mała1 pisze:

Gruszki historia jest mi juz znana-conieco.
Słuchajcie-nie mamy kogos z Paderewy?|???
Kicia została tam znaleziona na korytarzu i przez jakąś pania dostarczona na postoj taksówek z prośą o ratunek dla niej i zawiezienie jej do schronu :roll:
Taksówkarz nie był zbyt rozmowny, nie wiedział kompletnie z jakiego ona jest bloku.
Trzebaby poobklejac cała Paderewe :roll:
Dziewczyny-musimy to zrobić, za nia moze ktos tesknić.
albo i nie-bo zawsze jest mozliwość, ze facet kłamał i to np kotka po teściowej.
U reszty kociastych bez zmian-nadal część utyka :( .
Jutro chyba zostanie otwarty wybieg-nie bedzie jeszcze całkowicie skonczony-tzn-nie bedzie gotowy okrąglak i drapaki, ale nowa trawa i alejki juz beda wybrukowane, furtka bedzie załozona.

Mała ja pracuję na Paderewskiego i chętnie się wyrwę z pracy i polatam, ale mogę dopiero w czwartek, bo jutro jestem sama cały dzień i nie wyjdę, a w środę jadę z Zuzią do szpitala na cewnikowanie, więc też raczej nie będę miała głowy. Ale w czwartek bardzo chętnie to załatwię, tylko daj znać
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon lis 03, 2008 15:20

pomponmamo-byłoby cudownie :1luvu:
ja mam jutro max zwariowany dzień, muszę jechac z Królewna i Brytkiem na kastracje, potem je odebrac, a w miedzyczasie okaząło sie ,ze po południu musze byc tez w pracy.
moze powiesze jutro z dwa ogł, ale moze wogole mi sie nie udać.
Jakbys dała rade w pracy-druknij kilka takich ogłoszen i gdzie sie da, jesli sie nie wstydzisz :wink: -mogłabys powiesić.
W sklepach spozywczych itd, w osrodku zdrowia.
Mam przeczucie ,że Gruszka ma pania i ,ze to starsza osoba.

ObrazekObrazek

Mała1

Post » Pon lis 03, 2008 15:52

Nie mam w pracy kompa, ale pójdę do sąsiadów może mi wydrukują. W prywatnej drukarce właśnie tusz padł był... Zresztą - nie ważne jak - w czwartek ogłoszenia będą wisieć w Belgu, w blokach na Paderewskiego i gdzie mi się jeszcze nawinie
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon lis 03, 2008 16:07

pomponmamo :1luvu:
wystarczy jedno wydrukowac i potem dac na czarno-białe ksero chocby
tu fotka mało wazna-nie reklamujemy kotka :wink:

agitarius-teraz dopiero doczytałam o Kruszynce :D
ja nie pamietam, ale chyba za jej czasów wogole jeszcze nie było talonów.
ale wytniemy moze u naszych wetów-zawsze to taniej-i jesli trzeba nazbieramy kaskę :wink:

Mała1

Post » Pon lis 03, 2008 17:17

u Marcelinki, Waldziego, Kacperkowej tez oki- :D -a ja atakuję nadal :wink:

aaaaa
we wtorek po 19ej w TVP3 bedzie ostatnia akcja w silesii :wink:

Mała1

Post » Pon lis 03, 2008 17:22

wow trzeba ogladac;)
To jest TVP katowice tak?

mika_xx

Post » Pon lis 03, 2008 17:33

Gruszka mogła faktycznie wymknąć z mieszkania na klatkę schodową,potem nie umiała wrócić,a Pani pewnie nie przypuszczała,że kota nie ma w domu :? Taki przypadek miałam u mnie w bloku,w klatce obok.Też już schron był powiadomiony o kocie,nikomu nie przyszło do głowy,aby najpierw popytać wśród lokatorów.
Bardzo bym chciała,żeby ten scenariusz był prawdziwy i Gruszka mogła trafić do swojej Dużej.

Kruszynka :D
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pon lis 03, 2008 17:43

Mała1 pisze:
agitarius-teraz dopiero doczytałam o Kruszynce :D
ja nie pamietam, ale chyba za jej czasów wogole jeszcze nie było talonów.
ale wytniemy moze u naszych wetów-zawsze to taniej-i jesli trzeba nazbieramy kaskę :wink:

A ile u waszych wetów sterylka?
Obrazek
Obrazek

agitarius

Od: Nie paź 07, 2007 19:19

Post » Pon lis 03, 2008 18:08

agitariusku-choc na gg :wink: :D

u tri i biało-czarnej z klatki tez wszystko oki :wink:

Mała1

Post » Pon lis 03, 2008 18:41

:D :D :D
cyt
Przesyłam 4 nowe zdjęcia Kacperki. Jedno zrobione aparatem, reszta telefonem :) Oczywiście kotek rośnie. W chwili obecnej ma około 2,5 kg. Została odrobaczona i wg zaleceń weterynarza zaszczepiona ponownie :) Z uszami wszystko w porządku. Jak widać na zdjęciach kicia przede wszystkim dużo leniuchuje i oczywiście też pokazuje pazury :)

Pozdrawiam serdecznie!

ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

:D :D :D
cyt
Kleszczyk

Witam serdecznie,
W zalaczniku podsylam kilka zdjec :). Rysiu ma sie dobrze :). jest zarloczny i nie da sie od niego odgonic :). Taka przyklejka zupelna. Ale kochana :). I do tego gadula. Rano mnie budzi do pracy glosnym miauczeniem. Spi ze mna codziennie mimo, ze ma wlasne legowisko. Jest rozpieszczany potwornie.
Wogole to strasznie kochany koteczek. Wszyscy go uwielbiaja. Jedynie co to gluptas i tchorz. Gdy ktos obcy przyjdzie do domu to sie strasznie boi. Ale tak to juz nie wyobrazam sobie zeby go nie bylo. Tylko zdjec mam malo, bo raczej wole go glaskac i przytulac niz biegac za nim z aparatem. Te domowe sa z wczoraj :).
Pozdrawiamy
Wiola i Rysiu :)

ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Mam jeszcze pełno fotek w telefonie-mmsy-ale ze wzgledu na niezaprzeczalny blond kolor moich włosów nie wiem jak je sciagnac na komuter 8) :P

Mała1

[poprzednia][następna]