ŚLEPACZKI cz.VIII PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 05, 2015 19:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Gapcia odeszła... [*]

dziekuje Wam wszystkim za swiatelka dla Gapci

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Pon paź 05, 2015 22:13 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Gapcia odeszła... [*]

może ktoś wypatrzy i pokocha ... <3
Chmurka
viewtopic.php?f=13&t=171027 - załozyłem watek z nadzieją że może ktos z forum odda jej serducho ....
Obrazek
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Wto paź 06, 2015 6:44 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Gapcia odeszła... [*]

Chmureczka :D Żeby jej jak najlepiej sie udało !
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto paź 06, 2015 8:26 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Gapcia odeszła... [*]

KotwKratke pisze:może ktoś wypatrzy i pokocha ... <3
Chmurka
viewtopic.php?f=13&t=171027 - załozyłem watek z nadzieją że może ktos z forum odda jej serducho ....
Obrazek

Chmurka :1luvu: już na naszej stronie i fanpage'u.
Czekamy na najlepszy dom dla panienki :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto paź 06, 2015 10:20 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Gapcia odeszła... [*]

Obrazek
Kubuś pozdrawia :)

Dziś podejmiemy próby integracji ze stadem :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto paź 06, 2015 13:59 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Biała Chmurka i Kubuś str.83

A u staruszka Jaśminka...

Październikowy Jaśmin :1luvu:

Słaby, chory, ale cieszyć się też potrafi. I to jak :D

Wyniki nie są lepsze, są nawet trochę gorsze, ale nie może być inaczej na tym etapie zaawansowania PNN. Robię kroplówki, daję leki, przytulam, gadam, całuję, wymieniam zasiusiane podkłady, karmię, a moje Ukochania wspierają Go jak umieją :D

Mam nadzieję, że gdy w przyszłym roku zakwitną jaśminy Jaśmin będzie świętował pierwszą rocznicę opuszczenia schroniska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tego mu wszyscy życzymy, prawda? :D

Buziole od naszego dziadeczka!!!!!!!!!!!!

ObrazekObrazekObrazek

i z Michasiem, naszym klubowiczem :D

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto paź 06, 2015 14:01 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Biała Chmurka i Kubuś str.83

no co.... wesołe jest życie staruszka :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto paź 06, 2015 15:30 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Biała Chmurka ,Kubuś i Temida str.83

Obrazek

Temida trafiła do schroniska 11 sierpnia 2015r. z ul. Kolskiej w Koninie. Wstępnie oceniona została 4 - letnią kotkę. Urodzona ok. 08.08.2011 r. Jest przytulaśna, kochana i towarzyska.

Póki co nie wiemy jak radzi sobie na otwartej przestrzeni ponieważ mieszka w klatce. Cierpi również na niewydolność wątroby i musi mieć specjalną dietę, która jest trochę kosztowna.. Szukamy dla niej nowego domu oraz ludzi, którzy pokochają na dobre i na złe.

Schronisko w Koninie

viewtopic.php?f=13&t=171033
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto paź 06, 2015 15:33 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Biała Chmurka ,Kubuś i Temida str.83

i kolejna
Renia przywieziona do schroniska 30.08.2015 roku z parkingu przy ul.Chopina. Urodzona ok. 01.06.2015r. Przyjazna kontaktowa kotka. Świetnie dogaduje się w innymi kotami. Prawdopodobnie nie widzi na jedno oko.
Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto paź 06, 2015 15:35 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Biała Chmurka ,Kubuś i Temida str.83

i jeszcze
Piratka trafiła do schroniska 18 lipca 2015 roku. Jest bardzo energiczna, uwielbia zabawę różnego rodzaju zabawkami, lubi zaczepiać człowieka. Jeśli coś jej się nie spodoba sygnalizuje. Z kotami bywa różnie, potrafi czasem zaczepiać. Urodziła się ok. 18.09.2014r. i prawdopodobnie nie widzi na jedno oko.
Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Nie paź 11, 2015 9:22 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Biała Chmurka ,Kubuś i Temida str.83

Kochani, życie niestety bywa przewrotne po dwóch latach z adopcji wraca mój podopieczny niewidomy kotek Bubuś. Nie wiem czy pamiętacie Bubulka, trafił do mnie z zakładu pracy razem z braciszkiem kiedy był pół rocznym kociakiem. Teraz ma jakieś 3,5 roku i niestety pilnie szuka nowego domku. Mamy ogromną nadzieję, że uda się znaleźć nowy dom dla Bubusia, bo w tej chwili wszyscy w Fundacji zakoceni po uszy ja niestety też.... Napiszę dziś tekst do ogłoszeń i poproszę o udostępnienie na fb. Bubu wraca ponieważ nie potrafi dogadać sie z drugim kotem. Z tego co mówił behawiorysta reakcja Bubusia jest całkowicie normalna, to towarzyski kot, który pragnie kontaktu z drugą kotką, ale ona nie rozumie Jego zamiarów... :(
A to Bubuś:
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon paź 12, 2015 13:13 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Biała Chmurka ,Kubuś i Temida str.83

alessandra nie umiem wysłać Ci wiadomości... to mój email pisz proszę na Niego.kotkibaziowe@gmail.com A to odpowiedź na swoje PW :)

na jedno oczko nie widzi nic, na drugie światło i cień ale ograniczoną ilość. teraz jest w świętochłowicach. Odnośnie transportu do 50 km mogą Go dowieźc aktualni właściciele, powyżej mogę ja, tyle, że za zwrot kosztów transportu niestety.
tak o nim piszą.
Niestety po dwoch latach wspólnego życia musieliśmy podjąć decyzję o znalezieniu nowego domu dla Bubusia. Niestety nasze koty przestały się dogadywać. Sytuacja jest bardzo napięta. Izka popada w nerwicę.

Bubu ma ok 3,5 roku. Jest bardzo miziastym i kochanym kocurkiem. Szuka towarzystwa z innymi kotami. Może godzinami bawić się wędka,biegać za rzucanym jedzeniem
Najchętniej śpi w łóżku jednak nie jest to jego nawykiem i równie chętnie sypia w pudełku z kocykiem. Załatwia się grzecznie do kuwety (pod warunkiem że jest utrzymywana w czystości).
Z racji tego, że jest NIEWIDOMY trzyma się niskich partii mieszkania. Kalectwo absolutnie mu nie przeszkadza. Zresztą Ci, którzy u nas byli mogą potwierdzić, że nie zachowuje się jakby nic nie widział.
Istny traktorek - gdy tylko się ho poglaszcze od razu wlacza mruczenie.
Dobrze reaguje na dzieci. Ostatnio bardzo fajnie dogaduje się z Jasiem - przychodzi do niego na glaskanie.
Jest wykastrowany.Bubu może trafić tylko do niewychodzacego domu z zabezpieczonymi oknami/balkonami. Obowiązkowa także będzie umowa adopcyjna z fundacją Szara Przystań.
Do 50 km dowieziemy Bubulka. W przypadku większej odległości na pewno sic wymyslimy.

behawiorysta mówi, że bubu może mieszkać z kotem/kotami, ale pod warunkiem, że są towarzystkie, zabawowe i aktywne. z typowym jedynakiem nie.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

[poprzednia][następna]