KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 04, 2013 8:21 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Wczoraj dałam troszkę Pro-kolinu temu biało-buremu od Hildy. Podawajcie mu proszę 2 x dziennie po 0,5 ml (mało jest)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto cze 04, 2013 8:21 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Grafik dyżurów na tydzień od 03.06.2013r. do 09.06.2013 r.

03.06. pon. rano Beatka wiecz. Mara
04.06. wtorek rano Mirka wiecz. EwaS
05.06. środa rano Beatka wiecz. brak
06.06. czwartek rano Mirka wiecz. Mara
07.06. piątek rano Beatka wiecz. brak
08.06. sobota rano brak wiecz. brak
09.06 niedziela rano brak wiecz. brak

Mara S

Post » Wto cze 04, 2013 11:18 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Mara S pisze:Wczoraj dałam troszkę Pro-kolinu temu biało-buremu od Hildy. Podawajcie mu proszę 2 x dziennie po 0,5 ml (mało jest)

podany - na palcu, bo ciężko było wycisnąć
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto cze 04, 2013 11:28 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

W Chatce brak światła. Nie wiem czy gdzieś coś robią czy odłączyli :( U Pana Kurczakowego było.
Ta nowa kicia jest śliczna, przypomina Alusię. Dałam jej mokrego, podstawiłam pod pyszczek i od razu zjadła pół saszetki, drugie pól dałam jej przed wyjściem. Suche miała trochę pogrzebane. Małe ledwie otwierają oczka.
Któryś maluch od Maszy ma rozwolnienie.
Na zdrowej rujki skończone i kocice wróciły do starych nawyków - czyli nie dotykaj mnie :lol:
Misia schowała się do szafy, jak weszłam szafa była otwarta, ale kota żadnego nie widziałam ,więc zamknęłam drzwi, a za chwilę miałki, siedziała u samej góry.
Amanda miała mokre zjedzone.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto cze 04, 2013 11:29 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

podjadę po południu, bo ma przyjechać Pan po czarno-białą kotkę
Obrazek

mir.ka

Post » Wto cze 04, 2013 12:51 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Mara prosiła o umówienie sterylek Mici i Amandy - rozmawiałam z Piotrem.
Amanda musi mieć zrobiony RTG płuc przed sterylką. Bez tego nie może być operowana.
Prośba zatem żeby jednak umówić termin w Almawecie i zrobić to zdjęcie.
Piotr będzie rozeznawał termin sterylek, żeby dwie kotki naraz zawozić.
Ostatnio edytowano Wto cze 04, 2013 13:08 przez Dorota Wojciechowska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto cze 04, 2013 15:01 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

mir.ka pisze:podjadę po południu, bo ma przyjechać Pan po czarno-białą kotkę

Ja będę w Chatce po godz.19.00 , k,woli wyjaśnienia. zastanawiamsię tylko czy będzie światło?
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Wto cze 04, 2013 15:18 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

ewasewa pisze:
mir.ka pisze:podjadę po południu, bo ma przyjechać Pan po czarno-białą kotkę

Ja będę w Chatce po godz.19.00 , k,woli wyjaśnienia. zastanawiamsię tylko czy będzie światło?

Trudno powiedzieć - weź latarkę na wszelki wypadek :wink: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 04, 2013 16:57 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

jest światło w chatce :)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Wto cze 04, 2013 17:16 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

dziś będę miała u siebie czwórkę maluchów ok 7 tygodniowych, kolejne porzucone kociaki, także gdyby ktoś pytał to mam kociaki do wydania
podobno są bardzo ładne, rude, srebrne i jedna szylkretka
zdjęcia wrzucę wieczorkiem

Anett84

Post » Wto cze 04, 2013 17:19 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

p.s przywiozłam dziś do chatki ze szpitalika mamuśkę z dwójką dzieci, są w dolnym boksie
ta kotka biała co wczoraj do nas zawitała faktycznie bardzo podobna do mojej Aluni,ale dużo drobniejsza, bo Ala to kawał baby :)

Anett84

Post » Wto cze 04, 2013 19:55 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

no i pojechała koteczka go domku :D
Pan miał dylemat, bo kocurek lepiej się potrafił dziś prezentował, ale decyzja została podjęta i kocurek został. Do tej pory miał kocurki i teraz chciał kotkę. Obiecał dać szybko znać jak koteczka się zadomowiła i przesłać fotki. Kotka ma mieć na imię Holly (to od jakiejś księżniczki). Ma jechać z nią do weterynarza (świerzb i szczepienie).
Jak byłam w Chatce zauważyłam że jeden kocurek od Maszy ma zamknięte jedno oczko, umyłam mu miał zalepione.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto cze 04, 2013 23:02 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Po wieczornym dyżurze:

Światło było....Maluch od Maszy faktycznie oczko mial załzawione, zakropiłam. Bardzo żywe sa maluszki od Maszy, zaczynają szalenczą zabawę podobnie, jak te od Hildy. Sierotka Hildy dostała pro -(cos tam).., fantastycznie się bawi, słodziak ..uparł sie na worek ze śmieciami i go nie odstępował. Hilda z Maszą troszkę się posyczały, aż maluchy wszystkie zwiały.Kocurek Rambo po jedzeniu ożywa i się bawi, ale jak dla niego ten box to jak karcer.. zbyt mały.
Maluszkom Maszy włożyłam pileczkę tą, ktora dzwoni, (zabralam :( Piracikowi)..i ten najmniejszy oszalał z radości, w boxie sie nią bawil cały czas.(Ten najmniejszy tylko nie chce sam jesc, pozostałe dwa wcinają).
Biała koteczka urocza , śnieżyna, słodka , daje się poglaskac i liże ręce, cudna, maluchy silne , pełzały na łapkach.
Koteczka z dwoma czarnymi kociętami wystraszona, ale spokojna, za to maluchy aktywne i smiale, kopal tam jeden w kuwecie aż huczało.
Podczas dyżuru ok 19.30 podjechal Pan , przedstawil się , jako p. Andrzej z sąsiednich bloków i przyniósł karmę convalescence( czy jakos tak),po pytaniu czy zamierza adoptować kotka?... odpowiedzial , że w tej sprawie z jakąs panią rozmawiał..i chciałby Belę i Piracika, sam już ma dwa koty, ale jak mówił , zawsze miał cztery.
Kasia maskotka podjechała ze mną na chwilę na mizianie, więc rozmowę te słyszała.
Na zdrowej Piracik, jak zawsze wszystko w big wersji, jesc duzo, bawić się szybko. Bela łasi się , domaga głaskania, ale na umytej podłodze podskakiwała i widać ze ją to bawiło. Misia nie chciala mokrego, ale w dobrej formie. Tigra jak matrona , zjadla, powarkiwała i spoglądala na resztę z góry.
Amanda...dała się pogłaskac, ale temu kotkowi coś dolega, widać ze lgnie by się głaskać , a potem sie nagle asekuracyjnie wycofuje....szkoda, a te oczy ma jak orbity! 8O
Chyba tutto.
Saluti
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Śro cze 05, 2013 7:51 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

super by było gdyby Pan zaadoptował Bellę i Piracika, już też dość długo siedzą w chatce

Anett84

Post » Śro cze 05, 2013 8:11 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Ten Pan już dość długo opowiada o tym, że ma je na oku ale mnie ostatnio wspomniał, że owszem by je wziął, o ile nie weźmie kotki Rity (nie wiem skąd - może Kociej Przystani). Najwyraźniej nadal nie wziął żadnego kotki i tylko się zastanawia :(

Co do nowej kotki białej - właśnie takie imię: Śnieżka, chciałam dla niej zaproponować - zgadzacie się?

Mara S

[poprzednia][następna]