Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2012 16:19 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

sluchajcie chyba mamy problem dzisiaj rano mlody mial caly dywan zalany :roll: smierdzi ze hej mam nadzieje ze go jakos dopiore ale co dalej jesli one nie przestana lac :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto wrz 04, 2012 17:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:Dziewczyny
Nie było mnie na spotkaniu i dlatego nie wszystko wiem.
Napiszcie jakieś ogólne wytyczne dla wszystkich, co robić.Czy to znaczy, że każdy robi "swoim" kotom takie ogłoszenie do portfolio i co dalej? Umieszczamy je w jednym miejscu, żeby każdy sobie mógł wydrukować?
Nie mam teraz czasu czytać całego forum (praca :roll: ), więc byłabym wdzięczna za wskazówki.

Ewciu, każdy ogłasza po portalach swojego kotka, i temu kotkowi robi takie jedno ogłoszenie jak wklejałam. Wysyła do kociaprzystan@gmail.com i gdy już wszystkie tam będą, to martika wrzuci je do galerii i jak ktoś chce/może to drukuje, wkłada w koszulki i niesie do weta, biblioteki czy gdzieś, gdzie uda się takie portfolio Kociej Przystani zostawić.
Jak ktoś nie umie lub nie wie jak zrobić takie ogłoszenie, to piszcie mi PW, to ja zrobię. Może w tydzień zbierzemy wszystkie koty do kupy.
Maleńkasy mają się dobrze, nie słyszałam by jakiś syczał. Wszystkie się bawiły. W kuwecie jednak była biegunka.
Leszek wyadoptowany do Pani Gosi z Siemianowic Śl. Bardzo miła dziewczyna, mam nadzieję, że się polubią :love:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto wrz 04, 2012 17:37 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Znajoma nasza Aga chce poslac karme dla KP, pyta o adres wysylki i telefon. Czyje namiary moge podac?

W sprawie srakulców wyczytałam, że dziewczyny stosują Lakcid w ampułkach, normalnie podają rozpuszczone raz dziennie zamiast wody. Można też je poić strzykawką. Chroni jelita.
Ja się szarpnęłam intestinal mokry RC, ale działało doraźnie, mimo iż powoli wprowadzałam zmieszaną karmę z powrotem.
Fajnie by było dać na kilka dni nifuroksazyd a potem odstawić nifuroksazyd i dać na kilka dni lakcid.

Biegunkę mają wszystkie czy jeden? Bo jeden wymiotował, więc to może być tylko Pafnucy, a on z tego co czytam dostaje leki i kroplówki (chyba nadal?).

Daga, przepraszam, że nie zadzwoniłam po 16:00, ale rodzice mi zafundowali na początku rozrywki ponadprogramowe, a jak już wyszłam ze szkoły, to mnie dopadły bóle w krzyżu. I tak od pół godziny się odgrażam, że się położę.

Herz, przykro mi że chłopaki leją :/ nie mam pomysłu co robić. Czy Glut miał już badania?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto wrz 04, 2012 17:48 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

A u mnie 3 maluszki, urodzone i do tej pory wychowywane na dachu, został jeszcze jeden, ale jutro może uda się swatowej go złapać.
Czy będę bardzo natrętna, jeżeli za jakiś czas poproszę Was o pomoc w ogłaszaniu i szukaniu im domów? :oops:
Jak złapie się czwarty, idę z nimi do weta i standardowo odpchlenie, odrobaczenie i książeczki zdrowia.
Maluchy cudeńka, syczą na mnie strasznie, oj joj joj :) Śmierdziuszki wystraszone :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Wto wrz 04, 2012 17:54 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Istne netoperki, szczególnie na pierwszym zdjęciu widzę "wampirza". :lol: Widać, że są przerażone.
Iwoo, jesteś WIELKA :!:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Wto wrz 04, 2012 18:04 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiiwii pisze:
Biegunkę mają wszystkie czy jeden? Bo jeden wymiotował, więc to może być tylko Pafnucy, a on z tego co czytam dostaje leki i kroplówki (chyba nadal?).

Wczoraj biegunkę mieli wszyscy, po kolei.

I zapomniałam- mała kotka z boksu 4- Dori- wczoraj zwymiotowała jedzenie, ale zanim jeszcze jej dałam mokre. Mam nadzieje że dziś już w porządku jest.
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Wto wrz 04, 2012 18:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Spoko wiiwii, wiesz jak przyszłam to biegały, potem zjadły i poszły spać. Od momentu wyczyszczenia kuwety żaden tam nie zawędrował... więc trudno mi stwierdzić. Ale na prawdę myślę, że nie jest z nimi źle. Choć ja się nie znam :oops:
Iwoo jasne, że pomożemy, daj tylko znak jak małe będą miały jakieś opisy czy zdjęcia, by było czym ogłaszać :D
Fajne te czarnuszkowe szkrabulce :1luvu: Nasze też fajne :1luvu:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto wrz 04, 2012 18:27 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Mała Dori nie miała wymiotów w boksie.Dziś ją 2 raz odrobaczyłam i niech jeszcze do weekendu siedzi w boksie.Proszę kropcie jej jeszcze oczko do 07.09.Oczko jest już ładne,ale jeszcze łzawi.Dowiozłam dziś dicortinef.

Didi dostała dziś cestal .Po niedzieli trzeba z dziewczynami pojechać na szczepienie.

Pola ,Mira i Belle zostały zaszczepione przez Baśkę ,ja nie będzie niespodzianek to w piatek idą do woliery.Dziś trochę nie wyraźnie wyglądała Bella.Miała ciepły nosek,byla osowiała i nie jadała:/

Maluchy sraczkowe.Czy one są w trakcie leczenia?

Leszek pojechał ,jego nowa Pani bardzo miła.
Daria wpadła w kocie michy z wodą i tak oto zanim zaczęłyśmy ,skończyłyśmy zdjęcia :evil: Tak więc Hidi jutro mamy 6 kotów do zdjęć :roll:

Pani od Lecha dała mały datek na kociarnię 100zł :1luvu: Kasia89 wrzuciła 50zł :1luvu:P.ewa 50zł :1luvu:
tak więc mamy w skarbonie 330 zł z grosikami.MODLIĆ SIĘ O CUDOWNE ROZMONŻENIE!!

edit:Florek naprawde żle znosi kociarnię.Jeżeli ktoś mało zakocony miałby wolne miejsce na DT będziemy bardzo wdzięczne.Porobię mu fotki i Dagmara :1luvu: (mam cichą nadzieję)Go ogłosi.Plisss

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto wrz 04, 2012 18:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

no wlasnie nie wiem bais acos mowila ze nerki wrocily to moze tak ale glowy nie dam...
UWAGA zaoszczedzilam zwir znaczy wogole nie uzywalam tego co mi basia dala dalam rade na moim a dzis kupilam nowa pake wiec chcialabym go oddac ale jest za ciezki nie dam rade go zatachac moze ktos podjechac ?ps Martka mam dla ciebie wor ciuchow :wink:

herzpl

Post » Wto wrz 04, 2012 19:19 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:no wlasnie nie wiem bais acos mowila ze nerki wrocily to moze tak ale glowy nie dam...
UWAGA zaoszczedzilam zwir znaczy wogole nie uzywalam tego co mi basia dala dalam rade na moim a dzis kupilam nowa pake wiec chcialabym go oddac ale jest za ciezki nie dam rade go zatachac moze ktos podjechac ?ps Martka mam dla ciebie wor ciuchow :wink:

Kurde Glutek jak to stary kocur ma nadwyrężone nerki(nie wiem jakie ma wyniki ,bo ich nie widziałam),ale miałam kota nerkowego i nie lał mi po domu.Skoro nie jest wnętrem to może zrobić mu badanie moczu?Może ma zapalenie układu moczowego .
A ty masz jedną czy dwie kuwety?Może spróbować wstawić drugą kuwetę?

Marta jak Basia dała ci żwir to korzystaj ,a nie zwracaj.Po ciuchy podjadę ale po niedzieli bo mam ten tydzień bardzo napięty :|

mar_tika

Post » Wto wrz 04, 2012 19:22 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:
herzpl pisze:no wlasnie nie wiem bais acos mowila ze nerki wrocily to moze tak ale glowy nie dam...

Kurde Glutek jak to stary kocur ma nadwyrężone nerki(nie wiem jakie ma wyniki ,bo ich nie widziałam),ale miałam kota nerkowego i nie lał mi po domu.Skoro nie jest wnętrem to może zrobić mu badanie moczu?Może ma zapalenie układu moczowego .

Marta jak Basia dała ci żwir to korzystaj ,a nie zwracaj.Po ciuchy podjadę ale po niedzieli bo mam ten tydzień bardzo napięty :|

nie chce go bo on nie jest do kibla ja kupuje wydajny bardzo a szczerze to nie wiele wiecej mi go schodzi niz przy jednym a co do drugiej kuwety to wiesz ze nie mam na nia miejsca....
mam jeszcze pytanie czy na kociarni jest rozpiska co dajemy komu?czy mam spisac sobie ze forum

herzpl

Post » Wto wrz 04, 2012 20:07 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Marta weź się nie wygłupiaj z tym żwirem. Dasz najwyżej siostrze 8)

Glut miał całkiem dobre wyniki badań ostatnie, jedyne co to po otwarciu Pani dr zaalarmowała żeby jednak nie odpuszczać i dbać o nery, bo może być źle. Badanie moczu było by wskazane. Chociaż myślę że teraz jeded przed drugim leje by pokazać kto ważniejszy. Przejdzie im jak wypierzesz dokładnie dywan i spryskadz DOKŁĄDNIE MASKOLEM! -> preparat neutralizujący zapach kociego moczu :roll:
MIKUŚ

Post » Wto wrz 04, 2012 20:13 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Mam doła w ogóle.
7 lat temu przywiozłam kotkę z ciotką z Zawiercia. TOLA została wyrzucona z domu po śmierci starszego Pana (znamy takie scenariusze :? ). Tola znalazła schronienie u mojej ciotki co miała moja suczkę Sonię. :|

Od kilku dni sprawa była bardzo poważna. Umieściłam ją wczoraj u Naszego "magika" Dr Kostrzewskiego. Jest w szpitalu pod jego opieką. Niestety to koniec..........
Nawet się z Nią nie pożegnam, choć wczoraj oddając Ją wiedziałam że to już ten czas i mimo naszych najszczerszych chęci nic z tego nie będzie.
Całkowita niewydolność nerek:
mocznik ponad 300 i rośnie.......
kreatynina 18 i rośnie....
:cry: :cry: :cry: :cry:

Jeszcze wczoraj z Nią byłam, jeździłam......Ciotka specjalnie zjeżdża z roboty w Zawierciu by się pożegnać z Tolusią. Decyzja została podjęta o uśpieniu. Bardzo się męczy, jest juz zatruta doszczętnie, dziąsła ma "popalone", nic nie je, schudła dramatycznie jest szkieletem, już cierpi bardzo...... :cry:

Jakie to kurka wodna niesprawiedliwe :cry: :cry: :cry:
MIKUŚ

Post » Wto wrz 04, 2012 20:14 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Od 7 lat była na pieprzonym royalu Royal Young Adult niby taka dobra karma a gówno warta.
Dobrze że moja Sofinia nie chce jest tego syfu :?
MIKUŚ

Post » Wto wrz 04, 2012 20:19 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:
mar_tika pisze:

nie chce go bo on nie jest do kibla ja kupuje wydajny bardzo a szczerze to nie wiele wiecej mi go schodzi niz przy jednym a co do drugiej kuwety to wiesz ze nie mam na nia miejsca....
mam jeszcze pytanie czy na kociarni jest rozpiska co dajemy komu?czy mam spisac sobie ze forum

Maleńką kuwetę możesz wystawić na czas określony na balkon.Jest to miejsce gdzie non stop bytuje Glutek:)
Rozpiska co do leków jest na kociarni tzn rozpiska Józi wisi na tablicy kokrowej,a Dori z boxu nr 4 dostaje do oczka dicortinef.
Nie wiem co z maluchami z klaty .Pytałam kilka posów wyżej i nie dostała odpowiedzi :roll:

Do albumu poglądowo (Elu dla ciebie)wrzuciłam Dori,Didii i Floriana.Jutro(mam nadzieję)dorobię im fotek

mar_tika

[poprzednia][następna]