SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 03, 2012 15:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Jaaga pisze:Ma ktoś jeszcze szylkretkę? Dziś mam drugi pakiet ogłoszeń i ludzie dzwonią i piszą o szylkretkę. Dałam namiary do Martyny o tri, ale jeśli jeszcze gdzies jest szylkretka, to tez proszę kontakt.

Rzeczywiście ze strony ktoś usunął czarną kotkę, Tłuszczkę, Myszkę i wszystkie ostatnie maluchy. Został tylko Kosmitek.

Jaaga w schronisku w katarowni jest bardzo fajna młoda szylkretka całkiem zdrowa.
I jeszcze jest śiczna tri w szpitaliku - była adoptowana i potem znów ją oddano do schroniska niestety.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lis 04, 2012 8:11 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

terenia1 pisze:
Jaaga pisze:Ma ktoś jeszcze szylkretkę? Dziś mam drugi pakiet ogłoszeń i ludzie dzwonią i piszą o szylkretkę. Dałam namiary do Martyny o tri, ale jeśli jeszcze gdzies jest szylkretka, to tez proszę kontakt.

Rzeczywiście ze strony ktoś usunął czarną kotkę, Tłuszczkę, Myszkę i wszystkie ostatnie maluchy. Został tylko Kosmitek.

Jaaga w schronisku w katarowni jest bardzo fajna młoda szylkretka całkiem zdrowa.
I jeszcze jest śiczna tri w szpitaliku - była adoptowana i potem znów ją oddano do schroniska niestety.

To do kogo dawać telefon, bo chyba wysyłanie samemu do schroniska nie jest za dobrym pomysłem, skoro nie zawsze ludzie są nawet wpuszczani tam?

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie lis 04, 2012 11:19 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

na tą małą szylkretke można dawać mój kontakt, zaraz ci podeślę na pw.

zapka

Od: Wto sie 17, 2010 19:33

Post » Nie lis 04, 2012 20:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

17 listopada bedziemy czipowac i robić profilaktyke odrobaczania/odpchlania. Potrzebna pomoc, czy mogę prosić więcej dyżurnych ? :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie lis 04, 2012 21:05 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Ja będę 17-ego.
Czy wiadomo coś co z czarną kotką z klatki obok drzwi ze szpitalika z mega katarem :?:

terenia1

Post » Pon lis 05, 2012 0:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

17 w schronisku, tak?

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Pon lis 05, 2012 8:18 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Filomen pisze:17 listopada bedziemy czipowac i robić profilaktyke odrobaczania/odpchlania. Potrzebna pomoc, czy mogę prosić więcej dyżurnych ? :D

Jak będzie potrzeba, to moge przyjechać. Może warto byłoby zainwestować w Procox i podac to schroniskowcom? Działa nie tylko na kokcydia, ale i glisty, więc uderzyłby w dwie największe schroniskowe plagi pasożytów. Do tego jest w postaci syropu, dawki są małe i koty nie zaśliniają się po tym.
U mnie po Baycoxie najmłodsze kociaki już całkiem zdrowe. To niemożliwe, jak pierwotniaki w dwa dni mogły tak się rozwinąć i spowodować tak silne objawy. Za 4 dni powtórka. Dziś do domu jedzie jedna z małych, druga jest zarezerwowana na czwartek.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pon lis 05, 2012 8:37 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Jak jechałam o 14-tej do pracy w niedzielę 04.11.12 w Sosnowcu na ul. Jagiellońska - Kościół ewidentnie domowa kicia bura chodziła od ludzia do ludzia i się ocierała.
jak wracalam przed 20-tą kotka nadal tam chodziła.
Zgarnełam ja do domu. Kicia ok roczna . Kicia jest bezproblemowa , spokojnie dała się zapakować do transporterka. Jest mega myziasta i śliczna - czysta , więc na dworze nie była za długo. W łazience jest spokojna, nie miauczy nie drapie - śpi.
Była bardzo głodna i niestety kicia jest najprawdopodobniej w ciazy.

Porobię dzisiaj i porozwieszam ogłoszenia.
Pojdę z nią do weta może ją rozpoznają, ale przedewszystkim potwierdzić czy jest kotna. jak rtak to umówię sterylkę.
Oto kicia - robocze imie NINA
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lis 05, 2012 9:08 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Wczoraj do adopcji pojechała Kluska .aadoptowalao ją bardzo fajne młode małżeństwo.Byli też Państwo zainteresowani adopcją Daszy lub Biedroneczki.Umówiłam ich na wtorek z dr Hylą na test białaczkowy.Chcą go zrobic ponieważ mają swojego stacjonarnego kota.

Kropka jest w trakcie leczenia biegunki dom zainteresowany adopcją jest w kontakcie z lekarką .

Siostrę 3 Teresa ty chyba wzięłaś do lecznicy?Gdzie ona jest leczona?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lis 05, 2012 9:37 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

mar_tika pisze:Wczoraj do adopcji pojechała Kluska .aadoptowalao ją bardzo fajne młode małżeństwo.Byli też Państwo zainteresowani adopcją Daszy lub Biedroneczki.Umówiłam ich na wtorek z dr Hylą na test białaczkowy.Chcą go zrobic ponieważ mają swojego stacjonarnego kota.

Kropka jest w trakcie leczenia biegunki dom zainteresowany adopcją jest w kontakcie z lekarką .

Siostrę 3 Teresa ty chyba wzięłaś do lecznicy?Gdzie ona jest leczona?

Siostra 3 jest leczona w Almavecie dziś trafi do nas.
W sobotę zabrałam małą kicię taką szaro-burą ze szpitalika z boksu nr 7 - biegunka i odparzona dupka na maxa :(

terenia1

Post » Pon lis 05, 2012 9:47 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Tereniu, a powiedz mi proszę czy zgłosili się jacyś chętni na mikruski(już nie takie Mikruski:) )?
bo one w środe mają powtórkę protoxu i mogą iść do domków:)Masz jakieś informację?

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Pon lis 05, 2012 9:55 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Pani Ola ze Środuli znalazła ostanio zmarzniętego psiaka, który wlazł do autobusu by się ogrzać i go przygarnęła ale niestety - ona nie może go zostawić u siebie - ma już 3 psie znajdy i 3 koty i niestety ma zamiar oddać psa w środę do schoniska :cry: a psiak jest młodym kanapowcem :!: Bardzo proszę wszystkich o zrobienie mu wydarzenia na fb i rozpropagowanie (może wątek na dogo?) infa, że ma tylko 2 dni na znalezienie choćby DT....Wstawiam jedno zdjęcię
Obrazek,
ale jak coś mam więcej.

Piesek ma ok. roku i wygląda jak wydłużony terier, jest jeszcze naiwny i bardzo garnie się do ludzi :roll:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lis 05, 2012 10:09 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Anett84 pisze:Tereniu, a powiedz mi proszę czy zgłosili się jacyś chętni na mikruski(już nie takie Mikruski:) )?
bo one w środe mają powtórkę protoxu i mogą iść do domków:)Masz jakieś informację?

Ogłoszenia ruszyły dla mikrusków, telefony są, ale na razie ludzie bez sensu, jeśli będzie sensowny dom to bedę dzwoniła i umawiała.

terenia1

Post » Pon lis 05, 2012 10:11 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

terenia1 pisze:
Anett84 pisze:Tereniu, a powiedz mi proszę czy zgłosili się jacyś chętni na mikruski(już nie takie Mikruski:) )?

Ogłoszenia ruszyły dla mikrusków, telefony są, ale na razie ludzie bez sensu, jeśli będzie sensowny dom to bedę dzwoniła i umawiała.

Ok Tereniu, dzięki
jestem dobrej myśli:)bo małe już mi dom roznoszą, tyle mają energii:)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Pon lis 05, 2012 12:27 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

PILNIE POTRZEBNY DOM DLA MŁODEGO PSIAKA:
Obrazek,

Piesek ma ok. roku i wygląda jak wydłużony terier, jest jeszcze naiwny i bardzo garnie się do ludzi :roll:

https://www.facebook.com/#!/events/2168 ... ext=create

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]